Spring naar bijdragen

Ik ga voor beter


Beter

Aanbevolen berichten

Morgen ben ik 50 dagen zonder alcohol. Ik kan het iedereen aanraden om niet meer te drinken. Wat een ongelooflijke hoeveelheid voordelen levert het me op.

Ik slaap beter, ben beter uitgerust als ik wakker word en godzijdank is dat wattige gevoel dat ik altijd s ochtends in mijn hoofd had, helemaal verdwenen. Ik heb meer energie gedurende de dag en heb gelukkig mijn woordenschat weer aardig terug, mijn woordvindingsproblemen zijn helemaal verdwenen. Als ik aan het einde van de dag thuiskom zie ik nog kans om fatsoenlijk te koken en met mijn kind aan tafel te eten. Ik ben denk ik een leukere moeder, ik kan het moeilijke gedrag van mijn (autistische) zoon beter het hoofd bieden. Mijn huis is opgeruimd, ik laat het niet meer zo uit de hand lopen. Mijn maagzuur, opgezette buik en vage buikpijn ter hoogte van mijn lever zijn verdwenen. Dat laatste heeft wel echt een week of vier geduurd. 

Nu ik iets verder ben dan een paar weken herken ik ook steeds beter de gevaarlijke momenten. Soms kan ik ze al voorspellen en heb ik ze voorbereid (hoe ga ik om met een borrel op mijn werk bedenk ik nu van tevoren), soms overvallen ze me maar kan ik een alternatief zoeken (na een moeilijke dag dan maar toch langs de supermarkt, maar niet voor een fles wijn maar voor een stuk chocolade). 

Al met al voel ik me veel meer levend.Het is zo bizar, ik dronk omdat ik zo weinig voelde, zo weinig verbonden was en nu blijkt dat dat juist veroorzaakt werd door de drank. 

Het is voor mij nog steeds bij de dag. Elke dag ben ik zo blij dat ik niet drink, dat ik niet wil drinken. En hoe langer ik ‘beter’ ben, hoe meer ik inzie hoe erg het eigenlijk met me was en hoe dankbaar ik elke dag weer ben dat ik niet hoef te drinken. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat fijn @Beter! Zo herkenbaar, al ben ik nog maar kort op weg. Je hoeft niet meer, precies! Fijn ook om te lezen dat het wattige gevoel in je hoofd is verdwenen. Dat is iets waar ik 's morgens nog wel last van heb.

Bedankt voor het delen, het geeft inspiratie en moed om dit pad verder te gaan. 

Doe vandaag (weer) met je mee :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik word helemaal blij van je bericht! Zonder watten in je koppie wakker worden, weer adrem en een zeer ruime woordenschat, huisje proper en veel meer energie. Nu begrijp je pas hoe erg je afhankelijkheid was, bizar dat je daar nu met helderheid naar kunt kijken. Ben nog lang niet zover dan jij, maar herken alles in wat je schrijft. Houd het vast toppertje en geniet van je helder bewustzijn.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

En de twee maanden zijn een feit. Daar ben ik echt heel blij mee.

De laatste anderhalve week is het bizar moeilijk. Elke dag wil ik het liefste aan de wijn, vandaag heb ik er zelfs om gehuild.

ik verlang zo naar de verdoving van die nare gevoelens. Mijn kind doet zo lelijk tegen me, is puber, ik probeer te helpen, ik krijg alleen maar schelden, een grote mond en zoveel boosheid. Vandaag al het eerste telefoontje van zijn middelbare school, waar hij net begonnen is, over zijn gedrag. Ik word er zo verdrietig van. Het is druk om alle ballen in de lucht te houden met vier dagen werken, een opleiding, mantelzorg voor moeder en schoonouders, met mijn moeilijke kind, met een huishouden en dat allemaal als enige volwassene. Geen partner die een stukje zorg(en) kan overnemen.  Ik snap wel dat ik dronk.

ik ben nog steeds blij en dankbaar dat ik het niet meer doe en ik ga het ook niet meer doen, maar ik verlang ernaar. Ondanks de gesprekjes met mijn vriendinnen, twee keer per week yoga en elke dag op tijd naar bed, vind ik het erg zwaar op het moment.

tot zover de klaagzang ;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Oww @beter van harte met je 2 maanden!en respect dat je het volhoudt nu je het zo lastig hebt met je puber. Ik had dit zelf kunnen schrijven, mijn puber is afgelopen dagen weer vreselijk bezig en ik ben er enorm door van slag en megaverdrietig. Zou ook t liefst fles opentrekken en gaan roken. Maar goed dat is voor mn eigen draadje. Vind dat je t super doet, dikke hug!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank voor jullie lieve reacties! Het helpt, ik voel me gesteund en @Rosee fijn dat je het herkent. Je kan zo verdrietig worden van die boze, onhandelbare kinderen waar je alleen maar het beste voor wil. Ik voel me opgelucht door hier te schrijven, Thanks nogmaals.

bewerkt door Beter
Typfoutje
Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Beter ja wat kan je je machteloos voelen erdoor he. En wat hielp het (voor korte duur) om dit te verdoven. Dan viel het allemaal wel mee... ik heb nu hulp gevraagd, ook al voelt dat als falen (dat is het misschien niet maar toch...) ipv me te verdoven doe ik nu een rondje park, rennen... maar t blijft zwaar, ik werk ook en alles bij elkaar vraag ik me soms af: waarvoor doe ik dit??? Maar we drinken niet en ik zal en ga niet opgeven. Blijf van je afschrijven als t helpt.:rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

lieve Beter, je geeft je puber nu het mooiste voorbeeld dat je in huis hebt;

ooit levert je dat respect op, maar nu nog even niet dus.

Mijn puberzoon zei ooit tegen mij; als jij dood gaat ga ik op je graf dansen
het doet nog steeds pijn daaraan terug te denken.  Maar ook met hem en met ons
is het goed gekomen. Houd vol. Op naar Best!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zet m op Moos, dat gaat je lukken! 

Voor mijzelf was het ook fijn om dit door jou weer even terug te lezen. Ik zit nog steeds een beetje in een dipje, ben verdrietig en heb zó’n zin in wijn. Maar omdat de teller bij mij inmiddels al op twee maanden staat ga ik het echt niet doen. Wat zou het eeuwig zonde zijn als ik weer helemaal opnieuw moet beginnen. Ik hou vol.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Etty, ja dat heb je goed gezien, het is wel heel veel. Ik heb niet overdreven, jammer genoeg. En ik ben niet zo heel goed in hulp vragen, inderdaad. Ik zou ook niet zo goed weten welke hulp het zou moeten zijn. Ik probeer wel geregeld bij te kletsen met mijn vriendinnen, dat helpt. En de yoga twee keer per week ook. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

43 minuten geleden zei Beter:

Zet m op Moos, dat gaat je lukken! 

Voor mijzelf was het ook fijn om dit door jou weer even terug te lezen. Ik zit nog steeds een beetje in een dipje, ben verdrietig en heb zó’n zin in wijn. Maar omdat de teller bij mij inmiddels al op twee maanden staat ga ik het echt niet doen. Wat zou het eeuwig zonde zijn als ik weer helemaal opnieuw moet beginnen. Ik hou vol.

Ja zin in een glas wijn. 

En na een glas wijn heb je zin in een tweede glas wijn. 

En na de tweede in een derde. 

En.... X glazen later heb je zin om te slapen of misschien wel over je nek te gaan.

En als je ‘s ochtends wakker wordt met een beroerde kop heb je zin om weer in te slapen maar je moet eruit. 

En dan zie je jezelf in de spiegel en heb je zin om die kop eraf te rukken.

Zin zin zin zin zin maar gelukkig word je er niet van, van zin hebben.

Hou vol! :rose:

bewerkt door bumperjim
Link naar opmerking
Deel via andere websites

De afgelopen week was het erg moeilijk om niet te drinken. Het lijkt of het stemmetje in mijn hoofd de laatste tijd weer veel harder is gaan praten. Vandaag zag ik voor het eerst weer bokbier in de schappen bij Albert Heijn toen ik boodschappen deed. Dat vond ik altijd zoooo lekker. Maar ik heb het weerstaan, het is niet in huis, in plaats daarvan gezellige herfstthee gekocht :) 

nu gaat het wel weer, maar met drukte, stress, zorgen ben ik zo geconditioneerd op alcohol als middel om te ontsnappen. En ik weet dat het niet echt is, het is puur het uitgesleten paadje in mijn hersens dat aan het woord is, dat nou eenmaal de zaken op deze manier gewend is op te lossen. Zoiets als wanneer je verhuisd bent, maar nog steeds na moet denken om niet op de automatische piloot naar je oude huis te rijden. Nou, ik ben ook vanavond weer veilig in het nieuwe huis aangekomen, maar ik was bijna verkeerd gereden ;) 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Een vraagje. Hoe lang blijft het zo dat je elke dag aan drank denkt? Ik ben nu ruim twee maanden gestopt, maar zeker de laatste twee, drie weken ben ik elke dag bezig om tegen mezelf te zeggen dat ik echt niet moet gaan drinken. Elke avond van werk naar huis moet ik tegen mezelf zeggen dat ik niet - nee, echt niet - langs de supermarkt moet gaan om wijn of bokbier te kopen. En elke avond mis ik het, minstens een keer of twintig per avond. Het trotse gevoel dat ik niet drink is er na die paar maanden wel vanaf, dat is nu gewoon geworden. Wat op zich een goed teken is. Maar waarom stopt dat stomme verlangen naar drank niet? Ik word er flink chagrijnig van. En ondertussen drink ik niet, elke dag weet ik de lokroep te weerstaan.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Haha zo lang je daaraan blijft denken denk je eraan :) Je kan niet NIET aan iets denken. Je kan wel aan iets anders denken. 

Ik giet mezelf nu al een jaar vol met thee de hele dag om geen dorst te hebben ‘s avonds. Dat werkt heel goed. 

Creëer een nieuwe gewoonte, eentje die niet slecht is voor je gezondheid. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...