Spring naar bijdragen

Nieuwe start in 2020


mcflurry

Aanbevolen berichten

Dat lukt me niet. Voelt niet goed. Ik ga mijn profiel ook laten verwijderen. Ben toch te bang voor herkenning of persoonlijke aanvallen ofzo. Ik ga wel verder blijven meelezen in stilte.
Aan iedereen die op dit draadje meegeschreven heeft: bedankt! Jullie steun heeft deugd gedaan. 

bewerkt door mcflurry
Link naar opmerking
Deel via andere websites

mcflurry, lees gewoon mee, desnoods oningelogd
je kunt je altijd laten verwijderen als je daar over een poos nog
zo over denkt. Maar dan draai je het vast niet snel terug.
En niks doen nu, geeft je alle tijd en de drempel blijft dan laag
mocht je behoefte krijgen weer te schrijven,
jij bent geen iemand die persoonlijke aanvallen uitlokt of oproept.♥
en dat bedoel ik niet rot naar anderen, maar ik hoop dat je je welkom blijft voelen hier.
Voor mij is het forum een soort van 2e viruele familie gebleken door de jaren heen.
gun ik jou ook. het helpt echt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve schat,  je bent het waard om gewaardeerd te worden, vooral door jezelf. Iedereen en werkelijk niemand uitgezonderd, heeft zijn eigen verhaal. Het verhaal om ons te weren tegen pijn, we zetten onze afweermechanismen in. Zetten  onze maskers op om niet te voelen. Die van jou is waarschijnlijk onzichtbaar willen worden of vluchten. 
Blijf erbij, gun jezelf de zichtbaarheid. Met je lichte en je schaduwkant. We zijn hier allemaal lotgenoten en zijn hier om elkaar te steunen! Ik zou het jammer vinden als je gaat, maar jij beslist:heart:

Hou je van lezen? Dan is de “ kracht van de kwetsbaarheid” van Brene Brown misschien een tip voor je. Zij heeft ook van die TED talks als je liever wilt kijken of luisteren. 

een virtuele knuffel voor jou:lips:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei Sensitief:

Die van jou is waarschijnlijk onzichtbaar willen worden of vluchten. 

Ik lees dit en besef ineens dat dit inderdaad zo is. Dat is een belangrijk besef dus bedankt daarvoor. Nu kan ik hier mee aan de slag. 
 

@Lieke7777, @Lika, @Penny, @lady jane, @Cleo66, @Sensitief: bedankt! Ik ga naar jullie luisteren en uitloggen voor vandaag. Even alles laten bezinken. Nadenken over wat ik nou wil: verdwijnen of (durven) blijven.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Probeer het op z'n minst maar te durven. Want ontdekken wat je allemaal wel niet durft geeft zo'n enorme boost aan je leven.
Meestal blijken we meer te durven dan we ooit voor onszelf voor mogelijk hadden gehouden.
Ik ben beslist geen held, nog steeds niet. Maar de dingen die ik, ondanks dat ik niet durfde, toch gedaan heb, (bijv. openstaan voor hulp) hebben
me geholpen m'n alcoholprobleem (lees: pure zelfvernietiging) te overwinnen en hebben me er van overtuigd dat ik tóch meer durf dan ik vaak denk.
Ondanks de barrière's, drempels, hoge latten, beren op de weg... Ook 'niet-helden' kunnen overwinningen behalen. Die misschien nog
bijzonderder zijn dan de overwinningen van de 'wel-helden'...  En dan blijken we allemaal 'Echte Helden' te zijn.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...
  • 2 months later...

Even een korte update. Ik wou laten weten dat ik het nog goed volhoud. De eerste 6 maanden zitten erop. Af en toe komt ik heel kort in de verleiding: mooi weer, terrasjes terug open,... Maar dan denk ik aan het schuldgevoel, het moeten ophouden van de mooie schijn,... en dan is de zin weer snel voorbij. 
 

Maar moest ik een dag wereldleider zijn dan zou ik een verbod instellen op reclame voor alcohol. En op foto’s van drankjes allerhande op social media.  Maar bon, dat zal me traag maar zeker ook wel minder gaan storen. 
 

We gaan verder met goede moed. 

bewerkt door mcflurry
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi mcflurry, nou van mij mag je eventjes wereldleider zijn. Die reclames irriteren mij ook. Nu is dat wel vaker zo met reclames, dus misschien meteen alle reclames maar afschaffen. Desalniettemin gefeliciteerd met een half jaar! Af en toe borrelt de verleiding nog wel even op, maar gelukkig borrelt dan de overtuiging dat dat geen goed plan is mee. Zet 'm op, ga zo door!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...

Acht maanden verder en het gaat best goed. Toch blijven op onverwachte momenten die geniepige gedachten aan ‘eentje’ opduiken. Verdwijnen ook weer snel gelukkig. Maar het is toch telkens een onaangenaam gevoel als je beseft waarom dit niet meer kan. Schaamte, schuldgevoel, spijt... 
En dan de momenten waarvan je op voorhand weet dat ze moeilijk worden. Ook die overleef je wel door ‘gewoon’ niets alcoholisch te drinken en de tijd te laten passeren. Maar soms zou ik dan bijvoorbeeld het hele verjaardagsfeest willen overslaan. Maar ja, dat is niet altijd een optie. En hoe vaker ik het doe, hoe normaler en makkelijker het zal worden. Dus we doen maar door. 
 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei mcflurry:

Nee @bumperjim, ligt aan mij hoor. Zijn zeker fijne en gezellige mensen maar ik voel me vaak ongemakkelijk in gezelschap, durf mezelf niet zijn. En alcohol maakte dat veel makkelijker want dan kwam ik los maar was maar nep uiteindelijk. En nu zal ik het toch zonder alcohol moeten leren. 

Ik vond verjaarsfeestjes sowieso niks en dat is nog steeds zo. Met of zonder alcohol blijkt geen verschil te maken:)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 months later...
  • 1 month later...

Lieke, sorry ik ben een hele tijd niet meer aanwezig geweest op het forum. Alles nog onder controle! Ondertussen 1 jaar  alcoholvrij!

Vorige keer heb ik na 1 jaar geprobeerd om terug matig te drinken. Maar dat lukt uiteraard niet. Dus we gaan dat niet meer herhalen. Hopelijk hoef ik me nooit meer slecht te voelen na een avondje drinken. Niet alleen de kater maar ook de angst, schuldgevoelens en schaamte zijn dingen die ik niet mis. Oudejaarsavond was minder plezant (eerlijk is eerlijk) maar de eerste ochtend van het nieuwe jaar was veel fijner dan vroeger!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

3 uur geleden zei Lieke7777:

Gefeliciteerd met je jaar alcoholvrij ,   goed dat je het pact door gaat naar 2 jaar ! ik sta vlak achter je op de ladder.

 

Ik zag het. Nog een paar dagen en jij hebt ook het eerste jaar achter de rug. Vind je ook dat het snel gegaan is (ondanks Corona)?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Probeer zo lang mogelijk vol te houden.Ik was er op een gegeven moment zo zat van.En de laatste keer ben ik wel twee weken van slag geweest.Dat was op mijn vakantie.Ik wou al stoppen maar kwam toen weer in de verleiding.Ik kreeg weer black outs.ik heb psychisch een gigantische klap gemaakt toen.Ik ontwijk nu zoveel mogelijk mensen die drinken en ik ga alleen nog maar op stap met mensen die geen alcohol drinken.Ondertussen al twee jaar gestopt maar dat gaat alleen om er niet aan toe te geven.In het begin was t nog pittig nu niet echt meer de drang er naar.Ik geef er gewoon niet meer aan toe hoe gespannen ik ook ben.Alles is beter dan weer aan de alcohol

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 year later...

Even een snelle update. Alles gaat goed met mij. Nog steeds alcoholvrij en ik voel me daar nog steeds heel goed bij. De schaamte en het schuldgevoel ‘s morgens vroeg, de lichamelijke klachten, de angst voor blijvende gevolgen, het gevoel van falen en machteloosheid,…. dat mis ik allemaal niet. Zo blij dat dit gedaan is. Maar ik blijf bang voor verval dus ik moet waakzaam blijven. En de schaamte en het schuldgevoel roeren zich af en toe nog. Maar ik ben fier dat ik me herpakt heb en kan enkel maar dag voor dag proberen om niet opnieuw diezelfde fouten te maken. 
 

Oh nog vergeten: bedankt aan iedereen die hier in mijn draadje lieve en bemoedigende woorden gepost heeft en aan iedereen die zo open is op het forum. Het helpt echt!

bewerkt door mcflurry
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...