Spring naar bijdragen

Genoeg


Aline38

Aanbevolen berichten

Laat ik me voorstellen, ik ben Lisa 46 jaar oud. Vandaag voel ik me slecht want ik heb gisteren weer teveel gedronken. En ik heb er genoeg van. Ik drink al jaren teveel, het is erin geslopen. Ik drink vrijwel elke dag , 1 dag in de week niet. Dit is iets van de laatste tijd dus ik maak me zorgen. Ik drink dan een halve fles wijn maar nu steeds vaker 3/4 fles. Nog even en ik drink 1 hele fles. Ook drink ik nu als ik de volgende dag moet werken. Dus mijn grenzen vervagen. Bijna elke dag moet ik herstellen van een kater, ik neem me dan voor savonds niet te gaan drinken maar doe het toch. Omdat ik een half jaar geleden gestopt ben met roken haal ik daar motivatie uit omdat ik een zware roker was en ik nooit gedacht had daarmee te kunnen stoppen. Ik hoop hier wat steun te kunnen vinden. Normaal gesproken begin ik nu met drinken, en vanmiddag was ik daar behoorlijk gespannen over. Over dat ik dat niet ging doen. Ik heb het restant wijn van gisteravond weggegooid en heb geen nieuwe gekocht vandaag. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Nina, Welkom en mooi besluit heb je genomen! Je drinkpatroon lijkt op de mijne. Ik ben vandaag precies één maand gestopt, het gaat jou ook lukken. Het ging mij verbazingwekkend goed af. Mijn advies voor de komende periode, drink veel water. Je lichaam gaat nl ontgiften en water voert goed af. Je zult je wat moe voelen en slapen zal ook wat lastiger worden, je mist nl je roesje. Ik heb de eerste week een melatonine pilletje ingenomen, dat werkte voor mij goed. Wees je bewust van je patronen en vervang ze door nieuwe patronen. Wat helpt is ook om na te gaan wanneer je drinkt en wat maakt dat jij het gevoel wil verdoven;  Waar loop je voor weg?

Ik wens je veel kracht en innerlijke stevigheid toe. Sterkte de komende week die kan pittig worden.., maar het is echt heel fijn om geen katers meer te hebben.

bewerkt door Sensitief
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Welkom Lisa (of heb je liever Nina?). Goed dat je inziet dat het de verkeerde kant op gaat.

Heel herkenbaar, steeds meer nodig hebben en steeds minder grip er op. Er staan al goede tips in de eerdere reacties. Gewoon een tijd helemaal stoppen en ontgiften is het beste. Oude gewoonten veranderen door nieuwe en als het "drankduiveltje" begin te zeuren over "ach eentje kan toch zeker wel" dan moet je hem gewoon hartelijk uitlachen en de deur uit zetten want voortaan ben jij weer de baas, toch?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

30 minuten geleden zei Nina:

Dankjewel Rosee 

Ik kijk nu al uit naar morgenochtend. Ik weet dat ik me dan veel beter voel. Ik zal wel licht slapen verwacht ik dat is minder. 

Dat lichte onrustige slapen hoort er helemaal bij inderdaad.  Maar als ik voor mezelf spreek dan voel ik me de volgende ochtend altijd nog beter dan toen ik me elke avond kapot zoop. 

En dat nadenken heeft ook een functie. Alleen komt het snachts meestal niet zo gelegen :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

24 minuten geleden zei Sensitief:

Lekkere warme douche nemen of een kopje thee. Tegen overprikkeling helpt ontspanningsoefeningen, genoeg te vinden op YouTube..., tenminste als het bij je past.

Dankjewel ja die filmpjes luister kijk ik al heel lang werkt goed. Maar ik heb er nu geen zin in. Ik ben beetje sagerijnig. Dat komt omdat ik niet gedronken heb. Misschien zet ik me er straks toe

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...