Spring naar bijdragen

Genoeg


Aline38

Aanbevolen berichten

Op 5/30/2018 om 17:16 zei Nina:

@kruidenthee67 dankjewel 

Gisteren en eergisteren erg drukke dagen gehad. De fitheid van zondag verdwenen. Gisteravond enorme trek weer gehad. Alle triggers (halt) aanwezig. Plus de warme temperatuur. Ook nog erbij. Sterke neigingen om wijn te kopen. Niet gedaan daar weer sagerijnig van geworden. Ik voelde heel sterk dat ik nu wel een ontspannings borreltje 'verdiende '. Weer gevisualiseerd hoe dat voelt en hoe dat de volgende dag voelt. Het was niet makkelijk, om mezelf te weerhouden. Rotmomenten zijn dat. Waarom de trek laatste tijd vaker op komt zetten en vooral sterker ook , weet ik niet.:(

Maar je schreef toch al waarom? Alle triggers aanwezig plus het warme weer. Ja dan komt de trek. Is bijna mathematisch :) 

De triggers kan je zien aankomen naarmate je je muchtere zelf beter gaat kennen. En wat je ziet aankomen, daar ben je ook beter tegen gewapend want het verrassingseffect is eraf. 

Je kan voor elke trigger alvast iets verzinnen. 

Als ik hungry ben heb ik altijd een (noem maar wat) bij me om te eten. 

Als ik angry ben ga ik een half uurtje lopen. 

Als ik lonely ben dan pak ik een boek. 

Als ik tired ben dan ga ik naar bed. 

Als het warm is dan neem ik een ijskoude bloemkoolsap (voorbeeld hè :P )

Dit verzin ik ter plaatse, heb het nog niet in praktijk gebracht maar het past in de strategie van nieuwe gewoontes en reflexen creëren die de oude vervangen. 

Ik heb zelf veel moeite met de lonely trigger ‘s avonds in het hotel als ik op stap ben. Een boek is misschien niet de oplossing. Mn liefje appen en op afstand samen aan de thee is misschien effectiever.

bewerkt door bumperjim
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mooi beschreven BJ...wat ik zelf mis in deze aanpak is dat ik sommige triggers mag 'voelen'.  Dus niet meteen afleiding gaan zoeken. Met name als het om emoties gaat. Oke, ik voel me nu verdrietig...dat waarnemen, er naar kijken, voor mezelf benoemen.  Wat kan ik er mee, of niet....Ik realiseerde me toen ik je rijtje las, dat ik dat nu ik langer droog sta steeds vaker doe, dus ook kan. Die emotie niet meer hoef 'te verdoven'...oke..vooruit dan...heeeeel af en toe nog...knaag ik een  hele zak paprika chips weg..als ik me 'onbestemd' voel...maar nu ik erover schrijf, is dat ook al weer ff terug....Ja, langer droog staan....geeft lange termijn effecten...Nina...gewoon doorgaan.....het wordt anders....en ja, op een bepaalde manier makkelijker...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zeker BJ...ik merk dat het voor mezelf nu verschil maakt de 'praktische' en de 'emotionele' triggers....dus inderdaad bij hongergevoel iets eten of drinken...maar bij emotie mogen voelen. En zeker in het beginstadium van stoppen, telt maar één ding...je niet onderuit laten halen door een trigger...en dus actie (dus ook die zak paprikachips, of reep chocola)...helemaal mee eens! Doel is niet drinken...en hoe langer dat lukt, hoe genuanceerder je kunt gaan worden....voor mij is dit de 'eerste keer' dat ik het half jaar voorbij ben....dus ik ontdek weer nieuwe wijsheden ;) Die overigens vanuit mijn ervaring zijn..dus misschien voor een ander niet gelden...en dat is ook oke:)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja, die laatste, die zijn het meest oneerlijk. Heb je alles op de rit, heb je een plan, heb je zelfs goed gereageerd toen je geen plan had, wordt je uit onverwachtse hoek overvallen...grrrr. Ik ben er nog niet helemaal uit hoe daarmee om te gaan. Gewoon uitzitten denk ik maar.... 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Pytje Die triggers ervaarde ik de laatste tijd inderdaad , de onverwachte. Die zijn het moeilijkste vind ik. @kruidenthee67 de emotie er laten zijn is een mooie ipv er tegen vechten te willen verdoven onderga ik het dat is voor het eerst in mijn leven dat ik het zo aanpak. Het mag er zijn. Of ik nu een chocoladetaart eet , een marathon ga lopen, een vriendin ga bellen of een fles wijn leegdrink :lol: de emotie is er . En ebt ook weer weg. Het maakt allemaal niet uit hoe ermee omgegaan word (behalve de fles wijn ) het mooie is dat iedereen zijn haar eigen manieren daar uiteindelijk voor vind. Voor mij voelt het heel bevrijdend mezelf emoties te laten voelen toe te laten ipv ze zsm weg proberen te werken. Dat heb ik mijn hele leven gedaan. Ik ga nu anders met mezelf om niet dat dat perse makkelijker is maar wel gezonder. Ik heb overigens geen vervangende obsessies tot nu voor de drank zoals ik hier weleens lees veel chocolade eten of ijs geen maat kunnen houden enzovoorts. Wel een nieuwe hobby puzzelen dat doe ik nu veel meer dus misschien is dat mijn nieuwe obsessie :lol:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

O, wat fijn voor je Nina. Niet makkelijk, maar wel gezonder ja...

Onverwachte triggers zijn lastig ja. Vind ik ook.  Ook weer voor iedereen persoonlijk. Van wat ik inmiddels begrijp blijft het toch alert blijven in meer of mindere mate...ook na jaren kunnen er nog triggers om de hoek komen...maar daar ga ik maar niet over lopen denken..dag voor dag...dat werkt.  En puzzelen? Niks mis mee...maar niks voor mij....ik doe af en toe die zak paprika chips haha!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...