Spring naar bijdragen

Nu is het oprecht klaar!


Dred1

Aanbevolen berichten

Ik heb me van de week ook uitgeschreven en meteen weer ingeschreven, het is het enige dat werkt en een kleine moeite. Wie dit niet doet, gaat vroeg of laat een stemmetje krijgen wat zegt: met 1 druk op de knop kan je weer spelen. Nu kan ik weer 6 maanden rustig verder, en 4 oktober 2022 moet ik 5 minuutjes scherp zijn. 
Ik raad iedereen aan dit te doen, om een terugval te voorkomen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Helemaal mee eens, heb me zojuist ook even uitgeschreven en vervolgens ingeschreven. Voelde me wel even behoorlijk naar, want alles in me denkt toch een paar avondjes meepakken. Blijf het fascinerend vinden dat ik na al die jaren nog steeds dat gevoel heb en het overweeg. Daarnaast hoor ik vaker mooie verhalen over het gokvrije leven, die ik zeker ook ervaar. Maar ook vraag ik me regelmatig af waar ik het allemaal voor doe en gaan me gevoelens (saai, verveeld, weinig motivatie) soms alle kanten op. Het duurt ook erg lang voordat je financieel een stevig fundament met buffer hebt in deze tijden en ben te onrustig en wil teveel. 

In ieder geval nog een hoop werk aan de winkel :)

 TB

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik vrees dat de gemaakte paadjes in de hersenen niet snel zullen verdwijnen. Dus als de mogelijkheid om te gokken er is, nemen onze hersenen snel een loopje met ons. Ik merkte ook dat ik uitkeek naar de datum dat ik mij kon uitschrijven, terwijl ik niet eens concrete plannen had om te gokken. Ach, over 6 maanden zien we hoe ik me dan voel. Misschien ondanks het feit dat mijn verslaving niet actief is, toch maar eens een vorm van hulp zoeken. Want soms denk ik wel eens: is Cruks de manier om van je verslaving af te komen? Het is slechts een middel om niet te gokken, maar toch blijft er iets knagen. 
genoeg stof tot nadenken, gelukkig ook tijd zat omdat ik lekker 6 maanden niet naar binnen kan.

 

KVDR

Link naar opmerking
Deel via andere websites

 

Op 11-4-2022 om 23:24 zei KVDR:

Ik vrees dat de gemaakte paadjes in de hersenen niet snel zullen verdwijnen. Dus als de mogelijkheid om te gokken er is, nemen onze hersenen snel een loopje met ons. Ik merkte ook dat ik uitkeek naar de datum dat ik mij kon uitschrijven, terwijl ik niet eens concrete plannen had om te gokken. Ach, over 6 maanden zien we hoe ik me dan voel. Misschien ondanks het feit dat mijn verslaving niet actief is, toch maar eens een vorm van hulp zoeken. Want soms denk ik wel eens: is Cruks de manier om van je verslaving af te komen? Het is slechts een middel om niet te gokken, maar toch blijft er iets knagen. 
genoeg stof tot nadenken, gelukkig ook tijd zat omdat ik lekker 6 maanden niet naar binnen kan.

 

KVDR

Helemaal mee eens. Ik ben van mening dat men ooit begint met gokken (of andere vorm van verslaving) met een reden. Er ligt een ander probleem/oorzaak achter, waardoor je behoefte hebt aan ontsnapping. Aanpakken van dat probleem zorgt ook dat de verslaving minder wordt of zelfs kan verdwijnen. 
 

Wat dat betreft is Cruks dan ook deels symptoombestrijding. Is het effectief? Zeker. Is het de oplossing? Niet helemaal. Neemt niet weg dat het een uitstekend hulpmiddel is voor verslaafden die zich op hun herstel richten en de problemen willen aanpakken zonder steeds te hoeven terugvallen. Minimaal 6 maanden clean, dat is al heel wat voor een gokverslaafde. Ter vergelijking; dat is me pakweg 2 keer gelukt in een 10-jarig gokverleden. Met Cruks nu is het peanuts. 

Al met al is het een goed systeem, niet helemaal waterdicht maar dat is ook onmogelijk. Vooral een gokkersbrein kan vrij creatief zijn, dus met alleen Cruks inschrijven kom je er zeker niet. 
 

Ik ben er al zo’n 578 dagen (net even opgezocht lol) van verlost. Dat is nog eens een tijd zeg. Op gegeven moment voel je het ook niet meer, zowel positief als negatief, het is allemaal oké. Het maakt je wel wat trots, ik ken namelijk zoveel mensen persoonlijk die in hetzelfde schuitje zaten maar er niet uit willen of kunnen komen. Het kan écht, zolang je er wel elke dag naar werkt en bereid bent om dingen op te offeren. Gokkende vrienden? Eruit. Pasje op zak? Financiën uit handen geven. Ook is discipline en structuur (althans voor mij) erg belangrijk merk ik. Opstaan om 9u, werken tot 17u, sport, tijd vrijmaken voor jezelf en nee kunnen zeggen. Niet altijd makkelijk als je eigen baas bent maar wel echt nodig om niet het overzicht te verliezen. Dat lukte altijd eventjes en vervolgens viel ik dan weer in oude gewoonten. Nu dat gokken (eindelijk) achterwege is, blijft er steeds meer ruimte over tot ontwikkeling. 
 

Volhouden jongens, inschrijven en om de 6 maanden resetten. Komt helemaal goed, en stay positive!

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Afgelopen dinsdag, 19 april, heb ik al overwogen om mijzelf in te schrijven in het CRUKS. Overwogen want ik had nog wel twijfels.  Toen ben ik gekomen tot aan de pagina waarop ik met DigiD moest inloggen.....

 

Vandaag heb ik mijzelf ingeschreven in het CRUKS!!! Ik worstel voor mijzelf al sinds 2013 met gokken. Op dit ogenblik heb ik een schuldenlast van 17.200,00 euro. Ik los daarop in iedere maand zo ongeveer 600,00 euro af.

En NU sta ik dus in het register. Ik ben heel erg benieuwd wat dit mij gaat brengen... 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen allemaal :))

Wat goed dat om te lezen dat het allemaal goed gaat zeg. Cruks heeft echt veel geholpen lees ik. Ik heb een aantal keer proberen in te loggen, maar kwam er niet meer in! Even weg geweest en in de tussentijd op wereldreis geweest om even alles van me af te schudden. Een nieuwe frisse start is heerlijk!

@Gaal jammer van een kleine terugval maar gaat toch goed zie ik! Nog last van gehad na dat moment?

@Dred1je bent al lang gokvrij zeg! Heb je er nog moeite mee of ben je echt echt helemaal verlost voor je gevoel? Hoe gaat het verder in het leven? Ik had nog een berichtje gestuurd maar volgens mij kwam het niet aan.. In augustus zaten we beiden in een dal, niet ::)) Nog wat van je doelen van toen waargemaakt?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nog paar daagjes voor ik naar de kliniek ga :) al 75 dagen clean, wel een kleine slip gehad door wel een site te bezoeken... kwam mede door wat tegenvallers in die week (scheiding en contact met mn ex vrouw)

bewerkt door WRA
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ben al een tijdje op het ‘rechte pad’ moet ik zeggen:-). Hoe ik het met rest gaat durf ik niet te zeggen, wordt vrij weinig ge-update inderdaad. Hopelijk geen stilte voor de storm..Hoe gaat het jouw af @Deswami?

@WRA, wat voor kliniek is dat dan? Puur voor het gokken of meer verslavingen die spelen? Terugvallen na een tegenslag is inderdaad erg gebruikelijk, herken het van vroeger. Van belang is om op het moment dat zo’n tegenslag speelt al te beseffen dat je waarschijnlijk een drang zal krijgen en hier dus als het ware voor in de verdediging te staan, dat helpt voornamelijk op het begin. Na een tijd gaat het eigenlijk uit je systeem, om bij tegenslagen te gaan gokken. Keep it up en laat anders weten hoe je behandeling loopt. Ben benieuwd, ken geen andere ervaringen met zo’n kliniek. Waarschijnlijk krijg je een soort van begeleiding ook in je ritme indeling, uit eigen ervaring weet ik dat dat vooral helpt. Klinkt op het begin een beetje kinderachtig, maar een verslaafd brein is vaak chaotisch en heeft zo’n structuur echt nodig. Ikzelf heb er erg veel aan, om zo’n strakke planning aan te houden. 8.30 opstaan, 9 werken, 5 naar huis, 7 eten, 10 douchen, 11 slapen etc. In de eerste weken ging dat vrij geforceerd, maar als het eenmaal in je systeem zit wil je niet anders en die structuur zorgt ervoor dat je minder snelt neigt naar gokken, dan moet je namelijk uit dat systeem. 
 

@Anneke094zozoo wereldreizen enzo, doe maar ruig! Waar ben je allemaal heen geweest dan? Life goals, dat staat bij mij ook op de planning. Lijkt me echt een heerlijke ervaring.

On topic: eigenlijk echt totaal niet meer. Ik denk er praktisch niet meer aan en hoop een beetje anderen ook te kunnen helpen uit deze oh zo nare verslaving. 

Aan doelen komt geen eind hé, elke dag ben ik er nog mee bezig. Eigenlijk kan het met zo’n gokverleden alleen maar de goede kant op, en dat gaat het gelukkig ook. In mijn 10 jarig gokverleden heb ik praktisch nooit iets aan de kant kunnen leggen, dat kan ook niet met zo’n put waar alles in viel. Nu, na praktisch nog geen 2 jaar gokvrij te zijn, heb ik het echt zo stabiel financieel en emotioneel. Het gaat werkelijk niet eens zozeer om het geld zelf, maar de rust die het met zich meebrengt. Ik doe zelf namelijk echt weinig met geld nu ik niet meer gok. Vind het op een of andere manier meer voldoening geven om het aan dierbaren zoals moeder, broertje en vriendin te besteden dan aan mezelf. Ik weet niet of dat nu is door een of ander schuldgevoel die ik van mijn gokverleden heb gehouden, soort van ergens diep het gevoel dat ik het niet verdien of omdat ze me altijd steunden terwijl ik echt een ellendeling was. Daar ben ik nog niet helemaal over uit, maar ik denk dat laatste. Dierbaren die er voor je zijn terwijl je er zelf niet eens meer voor jezelf bent (klonk vrij filosofisch hé haha). Dát zijn mensen die het leven zinvol maken en het allemaal verdienen. Iedere lach op hun gezicht, maakt het allemaal dubbel en dwars waard. 

Die obsessie van 10 jaar lang, die is echt totaal weg. Gewoon rust, alle rekeningen die gewoon automatisch betaald worden, geen incassobureaus of rare tripjes om maar aan geld te komen en in 1,5 jaar gewoon bijna 6 cijfers aantikken door gewoon eerlijk te werken en te sparen. Maakt me toch wel trots, vooral wetende waar ik vandaan kom. Ik las even wat terug hoe het een paar jaar geleden liep, dat ik niet eens met mijn eigen pasje op zak weg kon omdat ik alles anders vergokte..oh man wat erg zeg.. Ik kan het me serieus niet indenken nu. Het is een erg sterke verslaving als je er middenin zit, maar vlakt erg af als je er een tijd afstand van hebt gedaan merk ik. We hebben nog een lange weg te gaan, maar we komen er wel. Zolang ik niet gok, is de wereld van mij!

edit: stay positive!

bewerkt door Dred1
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat goed dat het al lang zo goed gaat Dred! Zo te horen ga je het wel volhouden dit keer. Dit is de langste tijd gokvrij voor je denk ik he?

Een wereldreis kan ik je echt alleen maar aanbevelen. Werkelijk een geweldige ervaring hoor. Ik ben vanuit Amsterdam naar Bulgarije, Dubai, Mumbai, India, Maleisië, Indonesië, Australië, Hawaï, Mexico, Engeland en weer terug gevlogen. Ik kan er dagen over praten maar je zou het echt zelf moeten doen. Dit MOET je echt een keer ervaren hebben!

Wel jammer dat de rest erg weinig update. Zoals je zegt lijkt het stilte voor de storm op deze manier..hopelijk gaat het iedereen net zo goed af. 

Verslaafde breinen zijn vaak erg creative en slimme mensen, maar gebruiken het helaas op de verkeerde manier. Daarom denk ik dat als je de verslaving eenmaal weet te tackelen, het je zeker wel voor de wind zal gaan:)). Je hebt een bedrijf toch? In welke branche zit je zelf als ik vragen mag? Heb ik ook altijd gewild maar durf het niet helemaal aan. Aan de andere kant ben ik dat 9 tot 5 ook zooo zat eigenlijk. 
 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@MultiCruks heb ik inderdaad al lang geregeld. Ik heb het 2 maanden geleden weer gereset (na 6 maanden kan je blijkbaar annuleren) en opnieuw aangemeld. Voorkomen is beter dan genezen inderdaad. Zo ben je zeker voor 6 maanden steeds gokvrij, al wil je het zo graag toch is het onmogelijk. Wat mij betreft een geweldige uitvinding die beter laat dan nooit is. 
 

@Anneke094Dit is inderdaad mijn ‘langste tijd’ ja :-). En dat blijft het ook wel hoor, een gesloten hoofdstuk wat mij betreft. Nooit meer in die hol van depressie en ontsnapping, liegen en bedriegen. Op het begin vond ik het leven wel wat monotoon, de sensatie (hoe slecht het ook is) miste ik op een of andere manier. Ik denk dat meerdere (ex) verslaafden hier wel over kunnen meepraten. Als zo’n lange tijd van ups en downs, adrenaline kicks ineens uit je leven verdwijnt is het op het begin erg lastig om hier aan te wennen. Die rollercoaster waar je jaren in zit, daar stap je ineens uit. Veel dingen lijken dan saai en niet leuk genoeg. Logisch eigenlijk, de dopaminelevels hebben even een reset nodig. Ik moet zeggen dat dat nu wel heel wat minder is, ik kan makkelijker genieten van een weekendje rustig aan doen dan voorheen. Al met al nog steeds positieve wendingen, zelfs maanden na het stoppen. Zo zie je dat stoppen met gokken een proces is van eerder jaren dan weken. 

Das wel eeecht dik hoor, zo’n wereldreis. Welk land heeft je het meest verrast of indruk achtergelaten? Ik houd ook erg van reizen, zo’n wereldreis hoop ik in enkele jaren ook te maken. Voornamelijk de Aziatische kant trekt me enorm. Zodra het kan, ben ik weg haha. 

Ik heb inderdaad een eigen bedrijf. Laten we zeggen zonder te specificeren dat ik in de auto-styling en onderdelen zit. In onze markt is maar weinig aanbod dus als ik het exact benoem weet men met een Google search wie ‘Dred’ is haha. 

Ik kan het je eigenlijk alleen maar aanraden, als je weet wat je wilt. Ik ben er eigenlijk een beetje ingerold en heb eigenlijk niet anders gekend. Had wat bijbaantjes en dit kwam er een beetje bij. Als ik nu terugkijk zou ik niet anders willen. Wat je wel vooral moet weten dat je (vooral de eerste jaren) meer dan 9-5 zal moeten werken :-). Op gegeven moment kom je op een punt dat je het wat rustiger aan kan doen als de opbouwfase achter de rug is. Maar de beloning die er tegenover staat geeft wel meer voldoening en houvast. Als het kan, zou ik het je echt alleen maar aanraden. 
 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 4 weeks later...

Goed bezig hoor. Vooral van waar je vandaan komt. Zijn toch grote stappen in een korte tijd! Alle landen hebben zo hun eigen unieke kenmerken moet ik zeggen. Maar vooral Australië en Indonesië vond ik geweldig! Volhouden Dred en wel vaker updaten, vaak heb je leuk leesvoer :-))

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Haaa, 

Wederom weer even geleden! Ik probeer wel zo ongeveer eens in de maand even te kijken, al is het vaak wel rustig op dit draadje. Eigenlijk ook weinig nieuws te melden, wordt een beetje monotoon zo hè haha. Niet meer gegokt, geen drang of iets en ik heb eigenlijk geen idee meer hoe lang ik al niet gok. Voor mijn gevoel heb ik nooit gegokt maar als ik alles teruglees was het wel anders haha. Het gaat (gelukkig) allemaal goed en ben het helemaal gewend, zo’n ‘niet gokkers’ leven. 

Voor de rest is het allemaal prima, zowel mentaal als fysiek helemaal gezond en wel. Nog steeds bezig met sporten zo’n 3x in de week en vanaf september weer de schoolbanken in en afmaken (nog zo’n anderhalf jaar hopelijk). Zo zie je maar, hoe lang je ook hebt gegokt..zodra je stopt kan het alleen maar omhoog. Love it. Nog een maandje werken en dan tijd voor een welverdiende vakantie.

Hoe is het met de rest van de heren.. niets meer van gehoord? @Gaal 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 weeks later...

heel herkenbaar ik ben nu 28 jaar, getrouwd en een zoon van 4 en sinds mijn 15e jaar zwaar gokverslaafd,

Ik wordt altijd chaggie als ik niet kan of mag gokken(van mijn vrouw) , ik maak haar dan geestelijk zo gek dat ik het als nog krijg.

Ik heb in het verleden telefoon abo,s afgesloten en dan die telefoons verkocht waardoor ik 3 abo,s had van 60 euro pm en 3x 800 euro kreeg voor die telefoons om te gokken. Dom natuurlijk verder wordt ik ook best agressief als ik verlies van tablets telefoons tot laptops vernield als ik weer eens verloren had.

Ik ben voor 3 jaar geleden bij tactusverslavingszorg geweest , dat helpte goed helaas na 3 maanden heb ik met een voetbalpoule mee gedaan

10 euro inleg voor een heel voetbalseizoen ik dacht dat kan wel maar dat kon dus niet van een voetbalpoule kwam weer 3 euro toto

van 3 euro na 10 etc. en daarna online gokken.

Ik durf wel te zeggen dat ik sinds mijn 15e meer dan 80.000 euro heb vergokt . Ik ga morgen weer beginnen bij tactus en hoop dat dit mij

op weg helpt , ik zie het ook als mijn laatste kans ik denk niet dat mijn vrouw dit nog langer volhoudt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hi Kas, 

Heel je verhaallijn is herkenbaar. Als je je verslaving niet kan voeden, wordt je inderdaad chagrijnig. Alleen is het echt vooral * voor je wederhelft, want zij heeft in principe niets fout gedaan. Maar toch sleur je haar erin mee. Terwijl ze alleen maar aan je bestwil denkt en je probeert te steunen. Voor mij was dat grote reden om te stoppen, mijn (ex) vrienden en ouders waren eigenlijk zo erg de dupe van mijn acties met dat gokken, ik voelde meer pijn vanwege hun dan voor mezelf. Het is het niet waard, echt niet. Iedereen heeft een limiet overigens, en op geven moment is het op. Zonde om je vrouw en kind toch in de steek te laten voor wat fruitmachines, toto of livegames? Achteraf spijt hebben, maar dan zul je alleen maar dieper in de shit komen. Nu je de eindjes nog kan knopen, stop ermee. Ik weet het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar waar een wil is is een weg. Wat je er voor terugkrijgt is het echt waard, neem dat van me aan. Als ik mezelf vergelijk met 2 jaar geleden, je wordt echt een totaal ander persoon. Dat gokken doet zoveel met je, je zelfvertrouwen, je relatie, je kind. Het heeft echt invloed op alles. 

Ik herken je verhalen, zo had ik ook wel 5 abonnementen om maar nog even door te gokken. Als ik nu terugkijk, belachelijk. Waarvoor? Zodat je jezelf verder de afgrond in kan slaan? Het is echt nooit te laat om te stoppen. Bedragen zijn natuurlijk niet echt een indicatie van de Ernst van de verslaving. Maar ik heb zelf echt meer dan  honderdduizenden euro’s doorgespoeld in zo’n 10 jaar tijd. Maar dat moet je loslaten, en zien als leergeld. Je verdient je geld toch wel weer. Erger is je gezondheid en de mooie tijden in je leven die je doorbrengt achter een tablet of gokhallen met stress, slecht eten en allerlei zooi. 
 

Ik ben nu zo iets meer dan 2 jaar gokvrij en heb het nu gelukkig echt wel op een rijtje. Vakantie, nieuwe auto, huisje, flink wat spaargeld en belangrijkste totaal geen stress meer over rekeningen en incasso’s. En je gaat dat echt waarderen, omdat dat 10 jaar geleden anders was. En dat kan jij ook, sterker nog dat MOET jij ook. Want het klinkt misschien hard maar vroeg of laat is ze weg. Uiteindelijk komt ze op een punt dat ze moet kiezen tussen jouw of haarzelf en kind. En een moederinstinct zal altijd kiezen voor dat laatste. 

Kom op maat, je bent nog zo jong. Nog een heel leven voor je. Geniet van je vrouw, je kind en het leven. Het leven is te kort om je in zo’n rotverslaving te laten slijten. Geef haar complimenten, neem je kind mee naar een pretpark, terras of iets vul je dag met positieve ervaringen. Ik weet dat dat op het begin niet die rush en dopamine van het gokken gaat geven maar na ongeveer 6-8 maanden gaat dat liggen. Dan heb je meer plezier in andere dingen dan enkel gokken.
 

Keep it up, en stay positive! Als ik kan stoppen na zoveel jaar en geld, kan iedereen het. Je moet het écht willen. Doe je het niet voor jezelf, dan doe het voor haar en je kind. Die verdienen beter. Iedere euro die je wegspoelt zou je een glimlach op hun gezichten kunnen toveren. Wat is er mooier dan dat?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

12 minuten geleden zei Dred1:

Hi Kas, 

Heel je verhaallijn is herkenbaar. Als je je verslaving niet kan voeden, wordt je inderdaad chagrijnig. Alleen is het echt vooral klote voor je wederhelft, want zij heeft in principe niets fout gedaan. Maar toch sleur je haar erin mee. Terwijl ze alleen maar aan je bestwil denkt en je probeert te steunen. Voor mij was dat grote reden om te stoppen, mijn (ex) vrienden en ouders waren eigenlijk zo erg de dupe van mijn acties met dat gokken, ik voelde meer pijn vanwege hun dan voor mezelf. Het is het niet waard, echt niet. Iedereen heeft een limiet overigens, en op geven moment is het op. Zonde om je vrouw en kind toch in de steek te laten voor wat fruitmachines, toto of livegames? Achteraf spijt hebben, maar dan zul je alleen maar dieper in de shit komen. Nu je de eindjes nog kan knopen, stop ermee. Ik weet het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar waar een wil is is een weg. Wat je er voor terugkrijgt is het echt waard, neem dat van me aan. Als ik mezelf vergelijk met 2 jaar geleden, je wordt echt een totaal ander persoon. Dat gokken doet zoveel met je, je zelfvertrouwen, je relatie, je kind. Het heeft echt invloed op alles. 

Ik herken je verhalen, zo had ik ook wel 5 abonnementen om maar nog even door te gokken. Als ik nu terugkijk, belachelijk. Waarvoor? Zodat je jezelf verder de afgrond in kan slaan? Het is echt nooit te laat om te stoppen. Bedragen zijn natuurlijk niet echt een indicatie van de Ernst van de verslaving. Maar ik heb zelf echt meer dan  honderdduizenden euro’s doorgespoeld in zo’n 10 jaar tijd. Maar dat moet je loslaten, en zien als leergeld. Je verdient je geld toch wel weer. Erger is je gezondheid en de mooie tijden in je leven die je doorbrengt achter een tablet of gokhallen met stress, slecht eten en allerlei zooi. 
 

Ik ben nu zo iets meer dan 2 jaar gokvrij en heb het nu gelukkig echt wel op een rijtje. Vakantie, nieuwe auto, huisje, flink wat spaargeld en belangrijkste totaal geen stress meer over rekeningen en incasso’s. En je gaat dat echt waarderen, omdat dat 10 jaar geleden anders was. En dat kan jij ook, sterker nog dat MOET jij ook. Want het klinkt misschien hard maar vroeg of laat is ze weg. Uiteindelijk komt ze op een punt dat ze moet kiezen tussen jouw of haarzelf en kind. En een moederinstinct zal altijd kiezen voor dat laatste. 

Kom op maat, je bent nog zo jong. Nog een heel leven voor je. Geniet van je vrouw, je kind en het leven. Het leven is te kort om je in zo’n rotverslaving te laten slijten. Geef haar complimenten, neem je kind mee naar een pretpark, terras of iets vul je dag met positieve ervaringen. Ik weet dat dat op het begin niet die rush en dopamine van het gokken gaat geven maar na ongeveer 6-8 maanden gaat dat liggen. Dan heb je meer plezier in andere dingen dan enkel gokken.
 

Keep it up, en stay positive! Als ik kan stoppen na zoveel jaar en geld, kan iedereen het. Je moet het écht willen. Doe je het niet voor jezelf, dan doe het voor haar en je kind. Die verdienen beter. Iedere euro die je wegspoelt zou je een glimlach op hun gezichten kunnen toveren. Wat is er mooier dan dat?

De woorden die je hier in dit korte stukje beschrijft, omschrijven de kern van het probleem zo goed. 

Geld is vaak de drijfveer of het nu om een voetbal weddenschap gaat, een fruit-machine, roulette blackjack het maakt allemaal niet uit. 

En wat is de idee van dat geld dat je in gedachten potentieel zou kunnen kopen? Je wilt met dat geld je geluk kopen. In de tussentijd realiseer je je niet dat je in die tijd opzoek naar dat geluk een heleboel geluk van het leven mist.

Ik hoop dat ik net als jou over 2 jaar hier ook zo op kan terugkijken, goed gedaan maat.
 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

4 minuten geleden zei RealMadridZ:

De woorden die je hier in dit korte stukje beschrijft, omschrijven de kern van het probleem zo goed. 

Geld is vaak de drijfveer of het nu om een voetbal weddenschap gaat, een fruit-machine, roulette blackjack het maakt allemaal niet uit. 

En wat is de idee van dat geld dat je in gedachten potentieel zou kunnen kopen? Je wilt met dat geld je geluk kopen. In de tussentijd realiseer je je niet dat je in die tijd opzoek naar dat geluk een heleboel geluk van het leven mist.

Ik hoop dat ik net als jou over 2 jaar hier ook zo op kan terugkijken, goed gedaan maat.
 

Drijfveer is eigenlijk, zoals met alle verslavingen, ontsnappen aan de realiteit. Vandaar dat je dan ook in een negatief spiraal komt. Want hoe meer je gaat gokken, hoe meer je in de shit komt. Hoe meer je wilt ontsnappen aan die ‘shit realiteit’. Gevoelen van minderwaardigheid, schaamte etc. Om die gevoelens weer te drukken ga je weer gokken het het riedeltje gaat door. Geld is eigenlijk nooit de motivator, we houden ons zelf voor de gek. Iedereen heeft wel eens een flink bedrag ‘gewonnen’. Wat heb je vervolgens gedaan dan? Winnen betekend simpelweg dat je langer kan gokken en langer dus die negatieve gevoelens kan drukken. Wat je eigenlijk zegt, een soort van schijngeluk. Maar een onstilbare drang opzoek ernaar. En het komt niet, de voldoening en geluk dat je ermee probeer te bereiken komt gewoon niet. Dat zou je dus als eerst moeten zoeken en aanpakken. Waar komen die gevoelens vandaan, waar probeer je aan te ontsnappen en waarom kan je niet zoals ieder ander mens genieten van de reguliere dingen die het leven te bieden heeft? 
 

Dat kan je zeker, iedereen kan het. Maar het is een weg met veel stress, pijn, verdriet en drama. Ik heb wel 100 keer een terugval gehad voor ik tot hier kwam. Maar opstaan en doorgaan, vallen en weer opstaan. Een voordeel die we hebben als gokker is trouwens dat als je eenmaal verlost bent van die verslaving je het leven zoveel meer gaat waarderen zoals het is. Iedere ochtend dat ik zonder stress en geldzorgen opsta, zonder dingen aan mijn kop voelen als een blessing. Nog steeds, ik ben dankbaar voor de persoon die ik nu ben, de situatie nu en het leven in het algemeen. Kan alleen maar bergopwaarts. En in welke situatie je nu ook zit, blijf altijd positief! Vergelijk jezelf niet met de buren of vrienden die het zo goed hebben om je vervolgens slecht te voelen. Er zijn altijd mensen die het nog moeilijk hebben dan jij, werk vanuit daar. 
 

Stay positive!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

48 minuten geleden zei Dred1:

Hi Kas, 

Heel je verhaallijn is herkenbaar. Als je je verslaving niet kan voeden, wordt je inderdaad chagrijnig. Alleen is het echt vooral klote voor je wederhelft, want zij heeft in principe niets fout gedaan. Maar toch sleur je haar erin mee. Terwijl ze alleen maar aan je bestwil denkt en je probeert te steunen. Voor mij was dat grote reden om te stoppen, mijn (ex) vrienden en ouders waren eigenlijk zo erg de dupe van mijn acties met dat gokken, ik voelde meer pijn vanwege hun dan voor mezelf. Het is het niet waard, echt niet. Iedereen heeft een limiet overigens, en op geven moment is het op. Zonde om je vrouw en kind toch in de steek te laten voor wat fruitmachines, toto of livegames? Achteraf spijt hebben, maar dan zul je alleen maar dieper in de shit komen. Nu je de eindjes nog kan knopen, stop ermee. Ik weet het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar waar een wil is is een weg. Wat je er voor terugkrijgt is het echt waard, neem dat van me aan. Als ik mezelf vergelijk met 2 jaar geleden, je wordt echt een totaal ander persoon. Dat gokken doet zoveel met je, je zelfvertrouwen, je relatie, je kind. Het heeft echt invloed op alles. 

Ik herken je verhalen, zo had ik ook wel 5 abonnementen om maar nog even door te gokken. Als ik nu terugkijk, belachelijk. Waarvoor? Zodat je jezelf verder de afgrond in kan slaan? Het is echt nooit te laat om te stoppen. Bedragen zijn natuurlijk niet echt een indicatie van de Ernst van de verslaving. Maar ik heb zelf echt meer dan  honderdduizenden euro’s doorgespoeld in zo’n 10 jaar tijd. Maar dat moet je loslaten, en zien als leergeld. Je verdient je geld toch wel weer. Erger is je gezondheid en de mooie tijden in je leven die je doorbrengt achter een tablet of gokhallen met stress, slecht eten en allerlei zooi. 
 

Ik ben nu zo iets meer dan 2 jaar gokvrij en heb het nu gelukkig echt wel op een rijtje. Vakantie, nieuwe auto, huisje, flink wat spaargeld en belangrijkste totaal geen stress meer over rekeningen en incasso’s. En je gaat dat echt waarderen, omdat dat 10 jaar geleden anders was. En dat kan jij ook, sterker nog dat MOET jij ook. Want het klinkt misschien hard maar vroeg of laat is ze weg. Uiteindelijk komt ze op een punt dat ze moet kiezen tussen jouw of haarzelf en kind. En een moederinstinct zal altijd kiezen voor dat laatste. 

Kom op maat, je bent nog zo jong. Nog een heel leven voor je. Geniet van je vrouw, je kind en het leven. Het leven is te kort om je in zo’n rotverslaving te laten slijten. Geef haar complimenten, neem je kind mee naar een pretpark, terras of iets vul je dag met positieve ervaringen. Ik weet dat dat op het begin niet die rush en dopamine van het gokken gaat geven maar na ongeveer 6-8 maanden gaat dat liggen. Dan heb je meer plezier in andere dingen dan enkel gokken.
 

Keep it up, en stay positive! Als ik kan stoppen na zoveel jaar en geld, kan iedereen het. Je moet het écht willen. Doe je het niet voor jezelf, dan doe het voor haar en je kind. Die verdienen beter. Iedere euro die je wegspoelt zou je een glimlach op hun gezichten kunnen toveren. Wat is er mooier dan dat?

Hi Dred1 , hele mooie woorden en je hebt helemaal gelijk ik kan er weinig aan toevoegen vanaf nu ga ik er voor en hoop ik dat het gaat lukken .

 

Je hebt idd gelijk het is het niet waard altijd idd die spanningen en stress dat is voor niemand gezond!

Ik heb inmiddels bericht van Tactus en ik ga vanaf volgende week woensdag starten met groepsgesprekken , ik hoop dat dit mij gaat helpen en dat ik weer met een glimlach kan kijken naar de toekomst!

nogmaals bedankt voor je reactie jouw woorden raken mij behoorlijk en het klopt allemaal!

 

Groet Kas12

bewerkt door kas12
Link naar opmerking
Deel via andere websites

7 minuten geleden zei kas12:

Hi Dred1 , hele mooie woorden en je hebt helemaal gelijk ik kan er weinig aan toevoegen vanaf nu ga ik er voor en hoop ik dat het gaat lukken .

 

Je hebt idd gelijk het is het niet waard altijd idd die spanningen en stress dat is voor niemand gezond!

Ik heb inmiddels bericht van Tactus en ik ga vanaf volgende week woensdag starten met groepsgesprekken , ik hoop dat dit mij gaat helpen en dat ik weer met een glimlach kan kijken naar de toekomst!

nogmaals bedankt voor je reactie jouw woorden raken mij behoorlijk en het klopt allemaal!

 

Groet Kas12

Niet hopen dat het gaat lukken, het gaat lukken! Niemand wil een gokverslaafde zijn, niemand wil met een gokverslaafde zijn. Pak het op, en werk er elke dag naar. Je wilt toch niet dat je kind over 10 jaar denigrerend op je neerkijkt omdat je nooit tijd of geld had voor hem, doordat je zo nodig je verslaving moest voeden? Harde woorden, maar de realiteit. Iedere dag dat je niet gokt, brengt je dichter bij je doelen in het leven. Werk vooral op het begin dag naar dag. Gaat je lukken!

Succes maat, en mocht je nog je ei kwijt willen, vragen hebben of strugglen kun je ze hier altijd kwijt! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

27 minuten geleden zei Dred1:

Niet hopen dat het gaat lukken, het gaat lukken! Niemand wil een gokverslaafde zijn, niemand wil met een gokverslaafde zijn. Pak het op, en werk er elke dag naar. Je wilt toch niet dat je kind over 10 jaar denigrerend op je neerkijkt omdat je nooit tijd of geld had voor hem, doordat je zo nodig je verslaving moest voeden? Harde woorden, maar de realiteit. Iedere dag dat je niet gokt, brengt je dichter bij je doelen in het leven. Werk vooral op het begin dag naar dag. Gaat je lukken!

Succes maat, en mocht je nog je ei kwijt willen, vragen hebben of strugglen kun je ze hier altijd kwijt! 

Hi, je hebt helemaal gelijk ik ga ervoor gaat goed komen,

Thx voor je reacties! mocht ik idd mijn ei kwijt willen weet ik je te vinden!

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik herken ook alle verhalen en het lukt mij nu al Meer dan een jaar gokvrij te blijven .aan het begin is het moeilijk maar zeker niet onmogelijk.het gevoel te ervaren weer van het leven te genieten en geen excuses meer van geen geld hebben .en er voor je kind(eren) kunnen zijn zowel lichamelijk als geestelijk is een top gevoel.kom op we kunnen het grt 

bewerkt door Stoppen
Link naar opmerking
Deel via andere websites

14 uur geleden zei Stoppen:

Ik herken ook alle verhalen en het lukt mij nu al Meer dan een jaar gokvrij te blijven .aan het begin is het moeilijk maar zeker niet onmogelijk.het gevoel te ervaren weer van het leven te genieten en geen excuses meer van geen geld hebben .en er voor je kind(eren) kunnen zijn zowel lichamelijk als geestelijk is een top gevoel.kom op we kunnen het grt 

Wat goed dat het jou al meer dan een jaar lukt!
Gek genoeg droom ik daar van dat ik zo ver ben en weer echt kan geniet van het leven, Sinds mijn 15e dus bijna de helft van mijn leven kan ik dat niet.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...