Spring naar bijdragen

Nu is het oprecht klaar!


Dred1

Aanbevolen berichten

Hey Timberland, 

Ik ben hier op dit forum gekomen, na jouw berichten te hebben gelezen. 

Waarom blijft het er bij jou toch inzitten? Waarom haal je dat onkruid er niet een keer met wortel en al uit gab? Nu bouw je op dat Cruks, maar dat is dan net als een onkruidvrij zeil dat je dan plaatst.  het onkruid groeiet maar je onderdrukt het. 

Als ik denk aan die tijd dat ik in deze problemen zat hebben jouw  berichten me er redelijk doorheen geholpen, omdat ik kon relativeren. Ik dacht dat ik alleen in mijn problemen zat en dat ik daar niet uit zou komen. 

Het is gek dat zodra ik jouw naam en bericht zie, ik meteen weer de sfeer proef. de sfeer van het gokken en het verliezen van gelkd, eigen waarde, geluk. Let op, ik koppel het niet aan jou, maar het is meer dat het me terugbrengt naar die tijd. Ik vind het dan ook jammer dat je dan toch af en toe terugvalt terwijl je zo goed bent opgekrabbeld. Of je nou 3800 of 1 euro verliest. Zodra je weer wint wordt je weer getriggerd, tot je weer verliest.Anyway, ik hoor iedereen over dat Cruks , hopelijk helpt het.

Het beste maat!

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Anneke94
Achja, spijt heb je natuurlijk wel na al die jaren. Maar gelukkig valt het wat dat betreft wel mee. Zoals ik al eerder zei, hoe klote het ook was allemaal, het heeft me wel gebracht naar de persoon die ik nu ben. Voor hetzelfde geldt had ik dat gokken pas ontdekt op een leeftijd met huis, kinderen en meer verantwoordelijkheden. Dan zouden de consequenties een tik extremer zijn. Zo probeer ik het allemaal een beetje te relativeren. Het is ook inmiddels zo’n lange tijd geleden voor mijn gevoel dat ik heb gegokt. Ik ben het voor een groot deel ook helemaal vergeten. Soms lees ik mijn verhaal hier deels terug, en pas dan krijg ik deels wat van de herinneringen terug. Enigszins het voordeel van een slecht geheugen :-). Wat makkelijk om het allemaal los te laten met dat gokken/spijtgevoelens. 
 

Therapie staat eigenlijk los van het gokken. Nu dat allemaal achterwege is, is er ruimte voor reflectie en ontwikkeling. Therapie is een samenhang van diverse. Cognitieve gedragstherapie, gezins(relatie) therapie, mindfulness based therapie en nog een riedel aan fancy namen. Kortom gaat het er eigenlijk om om meer invulling, rust en geestelijke ordening te vinden. Ik moet zeggen dat het je wel tot verschillende visies en inspiraties zet. Ik denk dat het eenieder wel goed doet, om te kunnen sparren met een deskundige. Vooral in combinatie met fysieke training voelt het wel goed. Baat het niet, schaadt het niet. 
 

Haha zeg al, je valt me er niet mee lastig. Als er iets is waar ik je mee kan helpen, zeg het maar. Nu ik waarschijnlijk nooit meer kan en zal gokken, verwacht ik hier ook weinig over het gokken te kunnen delen. Dan maar relatietherapie :-).

@Timberland

Herkenbaar patroon. Ik heb ook aardig wat terugvallen gehad. Maar voor het eerst zo’n lange periode gokvrij. Heb je er wel een behandeling of iets voor gehad? Het probleem ligt vaak dieper, dan is het symptoombestrijding, in plaats van het daadwerkelijke probleem aanpakken. Vroeg of laat komt het dan weer opzetten als de kans zich voordoet. Ontelbare terugvallen gehad in 10 jaar tijd helaas. Heb je bijvoorbeeld stilgestaan waarom je na een jaar terugviel? En waarom in september dan steeds? Wat deed of voelde anders, terwijl het 11 maanden wél goed ging?
 

@Gaal

Lastig, Timberland heeft ook een vrij lange tijd gegokt. Ik herken het wel. Helaas makkelijker gezegd dan gedaan. Als ik bedenk wat ik (buiten het geld) kwijt ben geraakt in 10 jaar, vertrouwen, relaties, kansen. Zoveel kansen. Het is niet iets wat je even ‘uitzet’. Zo’n verslaving is helaas sterker dan rationeel verstand. Vandaar dat ik zeg dat je echt opzoek moet naar waar het vandaan komt en je leven structureel moet veranderen. Met alleen ‘vanaf vandaag gok ik niet meer’, kom je er niet. Zeker niet. Vroeg of laat val je helaas terug. Vooral als een groot deel je leven bestond uit dopamineshots van het gokken. Hopelijk wordt de CRUKS voor velen echt een permanente oplossing. 
 

Succes iedereen!

Stay positive.

bewerkt door Dred1
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goed bezig! Ik ben het er wel mee eens inderdaad, wat therapie betreft. Ik heb zelf geen verslaving, maar heb ook vaker therapie nodig gehad. Ik denk wel dat de een er meer aan heeft dan de ander. Je moet er echt voor openstaan. Fijn dat het in jouw geval wel aanslaat. Wel is het belangrijk om dat mee te nemen naar de ‘echte wereld’. Daar had ik wel eens moeite mee. Dan bespreek je dingen in een kamertje, maar buiten ben je weer je oude zelf.

Qua relatietherapie heb ik gelukkig ietsjes minder steun nodig hihi. Storm is gaan liggen, ik voel me met de dag beter:)). Maar altijd goed om er over te praten. Alleen niet helemaal het juiste forum zoals je zei denk ik hihi. 

Succes ermee Dred! Mocht je behoefte aan steun hebben kan je dat altijd hier delen! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Yes, dat is ook. Ben zelf ook vrij gevoelig voor therapie, motivatiespeeches etc dus dat is prima. Fijn dat het de goede kant op gaat. Tijd heelt alle wonden, komt helemaal goed! 
 

Wel merk ik dat het forum wat averecht lijkt te werken inmiddels. Voor mijn gevoel heb ik een hoofdstuk genaamd ‘gokken’ eigenlijk afgesloten. Vooral na komst van dat register is de kous eigenlijk helemaal af. Ik dacht al niet meer aan het gokken, en nu kan het ook niet meer. Zodoende blijf ik met het forum (hoe goed het uiteraard ook bedoeld is) als het ware hangen in een donker gokverleden. Ik merk dat ik soms dan een mailtje met notificatie voor nieuw bericht praktisch stiekem probeer weg te klikken. Bepaalde dingen horen in het verleden, mensen in mijn leven (die dit niet weten) wil ik hier eigenlijk niet meer aan blootstellen. Een nieuwe Dred, een nieuwe kans, een nieuw leven. Klaar is nu ‘oprecht’ klaar. 

Zodoende is dit mijn laatste bericht hier. Ik wens iedereen heel veel succes en een gokvrij leven. Bedankt allemaal voor de hulp, steun en tips. In de donkere dagen altijd terug kunnen vallen hier. 
 

Take care, stay positive. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 weeks later...

Hoop ook dat dit het gevoel van gokverslaving ooit verdwijnt alleen heb ik twijfels of dit realistisch is. Volgens mij zullen wij altijd alert moeten zijn met of zonder CRUKS in Nederland en buiten Nederland. Daarnaast kunnen uitvluchten op allerlei andere manier tot uiting komen die ook niet goed zijn van geen zin om te werken, netflixen tot drank en drugs. Voor mij is het daarom belangrijk om met momenten me ‘gefocused’ te houden. Wel is het zo dat door CRUKS het allemaal wat anders en rustiger is. Desondanks zal een forum als dit altijd een belangrijke rol hebben. Met vragen als hoe zit het met de uitschrijvingsduur van CRUKS na 6 maanden.

Keep in toch :)

TB

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...

@Anneke94 @Dred1 wat een verhalen zeg! Twee perspectieven, 2 werelden met dezelfde hardnekkige verslaving. 
zo goed om te lezen dat jullie allebei écht voor jullie zelf hebben gekozen. 
Hoop dat we ook als de verslaving steeds meer op de achtergrond treedt, we nog steeds af en toe wat kunnen delen. It’s been hell of a ride met z’n allen, en iedereen heeft zonder elkaar te kennen toch een soort connectie met elkaar. Namelijk dat we allemaal op zijn gestaan en in de spiegel zijn gaan kijken. 
Ik ben zo benieuwd hoe ‘t gaat met iedereen, laat snel wat horen jongens!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha KVDR, 

Dat is weer even geleden zeg. Ik moet zeggen, totaal niet met het gokken meer bezig geweest. Vooral na CRUKS, is het eigenlijk helemaal klaar. Voordat het er was, was er altijd wel een soort van spanning en de kans op ineens verdwijnen in een gokspiraal. Maar ik moet zeggen dat ik totaal niet meer met het gokken bezig ben, alsof het nooit is gebeurd. Alsof ik nooit een deel van mijn leven heb opgeofferd aan zo’n nare verslaving. Dopamine niveaus zijn weer op reguliere pijl en geen noodzaak meer om sensatie te zoeken :-). De rust na al die turbulente jaren is wel wennen geweest, maar is inmiddels wel normale orde van de dag geworden. Heerlijk. Ik had nooit durven dromen eigenlijk dat ik er dusdanig vrij van zou kunnen zijn, dat het gewoon niets meer doet. Er is meer in het leven dan het gokken. Als ik nu terugblik is het eigenlijk belachelijk geweest, honderdduizenden euro’s doorspoelen terwijl je er zoveel leuke dingen mee kunt doen. Koop iets leuks, ontwikkel jezelf, ga lekker reizen.  Ach, een dodelijke combinatie van gokken en depressie, wat gelukkig allemaal achterwege is. Elke dag ben ik God dankbaar dat ik het heb kunnen loslaten en eindelijk fysiek en mentaal gezond ben. 

Hoe gaat het met jouw en de rest? 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha @Dred1

ik snap precies wat je bedoelt met “alsof het nooit gebeurd is”. Het is iets wat haast niet voor te stellen is, en als ik mezelf in een casino plaats in gedachten, dan klopt het gewoon niet. De vrijheid is echt fijn, en went eigenlijk ook snel. Het leven is normaal, en ik voel mij als ieder ander. Af en toe probeer ik er even bij stil te staan en mezelf een schouderklopje te geven dat ik sta waar ik nu sta: diploma bijna in de pocket, leuk huisje met leuke huisgenoten en een goede relatie. Ik hoop dat het met de andere lotgenoten net zo is, en dat we allemaal iets aan het opbouwen zijn!

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zeker, ik reflecteer ook vaker. Misschien wel elke dag sta ik er wel even bij stil. Het zit altijd wel ergens in mijn achterhoofd. Niet zozeer spijt of iets. Het had zo moeten lopen en daar heb ik 100% vrede mee.  Voor hetzelfde geldt was ik nog tot mijn 60ste gokverslaafd..  Het werd ook wel minder, ik gokte steeds minder destructief. Kreeg veel steun van mijn ouders en anderen in mijn directe omgeving. Hierdoor werd ik mentaal steeds sterker. Totdat CRUKS kwam, hiermee was eigelijk dat laatste beetje wat er nog zat direct weg.
 

Voornamelijk leer je het ‘normale’ leven als het ware te waarderen nadat de afgelopen tijd één grote nachtmerrie was van casino naar casino, iedereen (inclusief jezelf) constant teleurstellen en eigenlijk gewoon je leven verzieken. Waar ik vroeger niet uit bed wilde komen omdat ik geen levenslust had, wil ik nu niet slapen omdat ik nog zoveel te doen heb. Ironisch eigenlijk. Paar maanden geleden ben ik ook met therapie begonnen, als een soort na-kuur. Na al die jaren van depressie en gokken is dat wel nodig eigenlijk. Om weer even een balans te vinden in je gedachten, het leven, relaties en andere aspecten. Ik zou het eigenlijk iedereen wel kunnen aanraden. Je leert er écht verschillende inzichten en komt beter voor de dag. Vooral als je meerdere jaren op grote schaal hebt gegokt, staat de rest van je leven een beetje op pauze (zo ervaarde ik het). Op pauze als in je ontwikkeld jezelf niet omdat je constant aan het overleven bent in plaats van leven. De prioriteiten zijn verwaterd, het is een beetje alsof ik na 10 jaar uit de bak ben gekomen.  Dan zal je toch de tijd als het ware goed moeten maken en jezelf weer even op leefmodus in plaats van overleefmodus moeten krijgen. Mijn ouders weten bijvoorbeeld niet dat ik wekelijks therapie volg, maar merken wel op dat ik ben veranderd op veel fronten.

Maargoed, nu is het (gelukkig) allemaal achterwege en zoals je zegt ik ‘zoals ieder ander ben..’ (Iemand zonder geheim agenda, die niet hoeft te liegen en steeds gaten door het gokken hoeft te vullen met wat anders). Zoveel minder stress en gezeik. Kopen wat je hart begeert zonder je druk te maken. Geen gekke schulden of dubieuze leningen her en der. Kan me door alle mentale rust nu ook veel beter richten op m’n bedrijf en persoonlijke/financiële ontwikkeling. Ik denk zelfs dat ex-gokkers het ‘normale’ leven meer waarderen dan niet-gokkers, wij weten immers hoe destructief de keerzijde is :-). 10 jaar heeft het geduurd, de strijd.. constant vallen opstaan vallen opstaan. Maar het is het dubbel en dwars waard geweest. Eindelijk, eindelijk écht vrij. Wederom een heel verhaal haha.

Keep it up, stay positive! 

bewerkt door Dred1
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dredd.. ben het helemaal met je eens! ex gokkers weten idd veel meer dingen te waarderen.

Ik merk dat vooral aan mezelf. Heb mijn hele leven wel last gehad van verslavingen en zag dat nooit als zodanig.

Tot ik ben gaan gokken en toen binnen best wel korte tijd heel hard gevallen ben, waardoor ik eigenlijk heel veel oude shit van mezelf oprakelde.

Je kan eigenlijk zeggen dat door de harde les van het gokken ik aan mijn traumas ben gaan werken, waardoor ik verslaafd was aan wat minder drastische zaken. Op die manier ben ik ook dankbaar voor die periode. Geen prijs is te hoog om de kwaliteit van je leven te verbeteren. 

Ik merk helaas dat het nog steeds wel speelt en zit er aan te denken wederom therapie te volgen omdat nog navolging te geven. Maar het is helaas net als life. momenten komen en gaan en je hebt pieken en dalen. 

Zolang je het niet bij de wortel aanpakt blijft het sluimeren, maar denk ook dat het een onderdeel is van het pad die we bewandelen en we het leven noemen. 

Wens iedereen veel sterkte en kracht!

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hé Gaal,

Ik moet zeggen dat ik buiten het gokken niet echt verslaafd ben geweest aan andere middelen gelukkig. Wat je zegt, er speelt altijd wel meer dan de verslaving zelf. Je hebt ooit de noodzaak gevoeld aan ontsnapping van negatieve gevoelens, dan is stoppen met de verslaving meer symptoombestrijding. 
 

Ik moet zeggen, dat ik dat ook had. Ik ben eigenlijk vanaf mijn 16e in een depressie en sleur beland. Opgroeien met gezondheidsissues en gezinsproblemen icm met een gevoelig karakter hebben het denk ik getriggerd vooral. Ik ben er eigenlijk zo’n jaar of 2 écht van verlost, die negatieve gevoelens. Gevoelens van een soort minderwaardigheid, jezelf moeten bewijzen, de lat te hoog leggen voor jezelf, onzekerheid of iets. Wazige gedachtegang eigenlijk. Nu heb ik dat totaal niet meer. Zelfverzekerd, heb het gevoel oprecht de wereld aan te kunnen. Vandaar dat het gokken ook steeds minder destructief werd, de noodzaak was er niet echt meer. Ik hoefde nergens meer van te ontsnappen, want het ‘echte’ leven was ook goed en spannend genoeg aan het worden. Ik kon weer genieten van normale dingen en opstaan zonder me klote te voelen. Zodoende eigenlijk een soort van afgebouwd en met CRUKS er compleet een punt achter gezet. 
 

Vooral nu ik dat gokken ook achterwege heb, voelt het alsof niets me eigenlijk in de weg kan staan. Wellicht wat hoge moed, maar het voelt echt zo haha. Gewoon sporten, werken, studie,  lekker ergens wat eten en werken aan je beoogde doelen. Eigenlijk zoals het hoort, zoals ieder weldenkend mens doet denk ik. Alleen is het voor mij wat anders omdat het 14 jaar lang niet zo was :-). 

We komen er wel broeder, focus je op jezelf en indien nodig therapie volgen. Het helpt echt. Je bent niet de eerste die met soortgelijke gevoelens en problemen rondloopt. Er zijn experts die je echt de goede kant op kunnen sturen. Met die gedachte ben ik ook therapie gaan volgen en pluk daar echt de vruchten van. We komen er wel, of zijn er misschien zelfs al..

Take care, stay positive!
 

bewerkt door Dred1
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op 21-10-2021 om 09:20 zei Gaal:

Hey Timberland, 

Ik ben hier op dit forum gekomen, na jouw berichten te hebben gelezen. 

Waarom blijft het er bij jou toch inzitten? Waarom haal je dat onkruid er niet een keer met wortel en al uit gab? Nu bouw je op dat Cruks, maar dat is dan net als een onkruidvrij zeil dat je dan plaatst.  het onkruid groeiet maar je onderdrukt het. 

Als ik denk aan die tijd dat ik in deze problemen zat hebben jouw  berichten me er redelijk doorheen geholpen, omdat ik kon relativeren. Ik dacht dat ik alleen in mijn problemen zat en dat ik daar niet uit zou komen. 

Het is gek dat zodra ik jouw naam en bericht zie, ik meteen weer de sfeer proef. de sfeer van het gokken en het verliezen van gelkd, eigen waarde, geluk. Let op, ik koppel het niet aan jou, maar het is meer dat het me terugbrengt naar die tijd. Ik vind het dan ook jammer dat je dan toch af en toe terugvalt terwijl je zo goed bent opgekrabbeld. Of je nou 3800 of 1 euro verliest. Zodra je weer wint wordt je weer getriggerd, tot je weer verliest.Anyway, ik hoor iedereen over dat Cruks , hopelijk helpt het.

Het beste maat!

 

Zeker interessante vragen Gaal en sowieso fijn dat ik wat positiefs heb kunnen brengen. Wellicht ben ik door het jaren gokken, wat teveel ‘ontworteld’ geraakt en kost het tijd om dit weer te herstellen. Die is er nu :)

Daarnaast blijf ik avontuur opzoeken, stap komende maand het vliegtuig in voor 3 weken uitwaaien in Zuid-Amerika. Had ook kunnen sparen, maar nee ga weer elke cent opmaken…. 
 

TB

bewerkt door Timberland
Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Timberland

Wat gaaf joh 3 weken Zuid-Amerika. Iets wat in je actieve gok periode echt niet was gelukt denk ik (Geld sparen voor zoiets gaafs).

Goed dat je nu geld kunt besteden aan goede herinneringen en ervaringen in plaats van het gokken, wat nu steeds meer slechts een nare ervaring & herinnering aan het worden is. 
Zelf merk ik dat ik dingen een stuk intenser ben gaan voelen op emotioneel gebied. Op het begin even gek en niet altijd leuk, maar wel belangrijk. Hebben jullie dit ook? 
 

KVDR

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dat is wel dingetje juist, aangezien ik toch wel verschillende verre reizen heb gemaakt. Terwijl ik eigenlijk altijd 'broke' was en zeker geen spaargeld heb/had. Het scheelt als je een relatie heb of met vrienden gaat, dan zijn de kosten wel lager en heb je sowieso een veiligheids 'buffer' met verstandige mensen. Meestal was het vooraf alleen vliegtickets reserveren en op vakantie salaris gestort krijgen en dan maar hopen dat het goed kwam en in geval van nood hopen dat je familie zou helpen. Dat heeft me voldoende iets te avontuurlijke momenten opgeleverd om met zonder geld in een vliegtuig naar Manilla te stappen. De keerzijde is wel altijd geweest dan bij terugkomst de vaste lasten niet betaald zijn en er weer allerlei betalingsregelingen nodig zijn. Heerlijke vakanties wel, maar wel vaak met een zwart randje bij terugkomst. 

Als ik eerlijk ben weet ik dat de komende vakantie ook weer een vergelijkbaar verhaal wordt, aangezien de kosten hoger zijn en de risico's met corona ook. Ondanks dat ik niet gegokt heb zijn deze vakanties eigenlijk te duur en daardoor veel te veel risicovol zonder spaargeld. Vooral omdat ik het beetje spaargeld dat ik had aan de nieuwe peperdure energiekosten kwijt ben. Blijf een soort van gokken helaas, al was dat niet de bedoeling. Zal toch weer een buffertje moeten lenen voor de zekerheid en dat is natuurlijk dom. Maarja, heb gewoon zin in zon en ontspanning alleen is de vraag of je daarvoor naar LA en Mexico nu heen moet.

@KVDR

Zeker herkenbaar en vooral het afgelopen jaar, als je echt de tijd en rust hebt. Confronterend, maar wel interessant en uitdagend. Heb er proberen vooral van te genieten, ondanks de soms vervelende momenten. Spijtig genoeg zit ik de afgelopen 8 weken in waanzinnige deadlines, dat ik in een soort 'gok' werkvibe zit, die ik eigenlijk wil voorkomen. Daarvoor heb ik de vakantie nodig, maar wel jammer al blijft hard werken en verstand op nul wel lekker op zijn tijd. Teveel nadenktijd daar wordt je ook niet altijd vrolijk van. 

TB

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...

Hey man, 

Welkom.

Soms is voorkomen goed maar genezen beter

Het heeft mij enorm geholpen dat ik een entreeverbod bij hc had aangevraagd maar ben ook gaan wroeten wat de reden is dat ik me wil verliezen in het destructieve gevoel van gokken. Want de thrill van een keer weglopen met wat kleine winst weegt niet op tegen de thrill van helemaal leeg weglopen.

Zoek een hobby waarin je stress en frustratie kwijt kan. Bij mij helpt sporten (boksen zwemmen voetballen) 

Ook niet teveel terugkijken naar het materiële en reken dat tot lesgeld van het leven. Maak er vanaf nu het beste van 

Het eerste wat je moet bij een verslaving is het niet doen.

Door het stoppen van gokken ben ik ook in staat om voor langere periodes te stoppen met roken.. nog zo een vervelende verslaving 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik had dus een entreeverbod aangevraagd maar die sneaky mofos zijn zo slim dit maar een half jaar te faciliteren 

Deed dit consequent verlengen maar met corona was het eigenlijk niet meer nodig.

En wat doe ik.. ik ben een aantal weken geleden gegaan.. 

Ben weggegaan met een kleine winst en ik was zo trots op mezelf 

Maar door winst denk je dst je weer kan doen.. en dat deed ik dan ook.

3 keer ben ik met een kleine winst weggegaan en de laatste keer heb ik die winst weer terug gegeven.

Ik had toen weer in die valkuil kunnen trappen en was echt bijna geneigd weer geld op te nemen. 

Ik ben weggegaan. Ik heb mezelf voorgenomen dat ik nu wederom mijn lesje geleerd moet hebben. 

Het geld dat je wint is sws vluchtig geld maar eigelijk is het een lening tegen een zeer hoog percentage 

Ik schaam me ervoor dat ik toch weer ben geweest maar ben zo blij dat ik het niet uit de hand heb laten lopen. 

Ik ben erdoor gemotiveerd geraakt mijn leven op te pakken. Stoppen met roken en wil een motor kopen. 

Anyway.. wilde dit even kwijt 

We zijn allemaal.mensen niemand is perfect maar er is zoveel moois in het leven. Laten we het niet vergooien door domme dingen te doen.

Het is serieus niet mijn intentie om iemand te triggeren en hoop ook echt niet dat ik dat doe met mijn verhaal.  Ik hoop dat dezelfde les eruit wordt gehaald die ik er zelf ook uit heb gehaald 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Triggers zullen er altijd zijn en uiteindelijk komen de acties vanuit jezelf. Dus maak je geen zorgen. Dan heb je geen landelijke uitschrijving bij Cruks gedaan, want die loopt pas op 1 april voor de vroegste uitschrijvers af 6 maanden). Klopt dat?

Heeft iemand al meer informatie hoe de situatie na 6 maanden is geregeld met een langdurige uitschrijving? 

Mooi gezegd trouwens: de thrill van weglopen weegt niet op tegen de thrill van helemaal weglopen”. Ik noem dit vaak de ‘gutshot’.

TB

bewerkt door Timberland
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedendag allemaal!

Het is weer even geleden, dus tijd voor een (korte) update. Tot op de dag van vandaag eigenlijk niet meer gegokt en ook niet de behoefte gehad. Nu dus al zo’n anderhalf jaar geloof ik! Nog steeds erg dankbaar voor dit forum en iedereen die me hierin heeft gesteund. Wel vreemd, het voelt echt zo lang geleden nu. Terwijl ik toch echt een grove gokker ben geweest, lijkt het zo ver weg van mijn bed. Het schoot me ineens binnen midden in de nacht, dus kwam eens een kijkje nemen hier. Ik hoop dat iedereen (vooral met Cruks) veel meer rust heeft en gokvrij kan blijven. Daar lijkt het wel op, veel minder berichten van terugval zo te zien. Op naar jaar 2!

@Gaal

Kan gebeuren, zo’n terugval. Zou er niet zo aan vastklampen. Bekijk het positief, met Cruks kun je hooguit 1x in de 6 maanden terugvallen (als je je erna direct weer inschrijft). Dus elke dag vechten tegen die drang is er al niet meer bij. Gewoon weer even reset en beginnen waar je gebleven was. Ik heb zelf wel 100 terugvallen gehad voorheen, kon hooguit 2 weken zonder gokken. Als ik het kan, kan iedereen het (was echt een ellendeling wat betreft gokken lol).

Als je zoals je zelf zegt werkt aan je eigen doelen en jezelf bezig houd, gaat het helemaal goed komen! Succes en mocht je het lastig vinden kun je me altijd (prive) berichten.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

8 uur geleden zei Dred1:

Goedendag allemaal!

Het is weer even geleden, dus tijd voor een (korte) update. Tot op de dag van vandaag eigenlijk niet meer gegokt en ook niet de behoefte gehad. Nu dus al zo’n anderhalf jaar geloof ik! Nog steeds erg dankbaar voor dit forum en iedereen die me hierin heeft gesteund. Wel vreemd, het voelt echt zo lang geleden nu. Terwijl ik toch echt een grove gokker ben geweest, lijkt het zo ver weg van mijn bed. Het schoot me ineens binnen midden in de nacht, dus kwam eens een kijkje nemen hier. Ik hoop dat iedereen (vooral met Cruks) veel meer rust heeft en gokvrij kan blijven. Daar lijkt het wel op, veel minder berichten van terugval zo te zien. Op naar jaar 2!

@Gaal

Kan gebeuren, zo’n terugval. Zou er niet zo aan vastklampen. Bekijk het positief, met Cruks kun je hooguit 1x in de 6 maanden terugvallen (als je je erna direct weer inschrijft). Dus elke dag vechten tegen die drang is er al niet meer bij. Gewoon weer even reset en beginnen waar je gebleven was. Ik heb zelf wel 100 terugvallen gehad voorheen, kon hooguit 2 weken zonder gokken. Als ik het kan, kan iedereen het (was echt een ellendeling wat betreft gokken lol).

Als je zoals je zelf zegt werkt aan je eigen doelen en jezelf bezig houd, gaat het helemaal goed komen! Succes en mocht je het lastig vinden kun je me altijd (prive) berichten.

thanks Dredd..  ben er helemaal niet meer mee bezig eigenlijk. Ik ehb er spijt van dat ik me heb laten verleiden, maar gelukkig zonder conseuqenties, maar wel met het besef dat dat close was. 

Ik ga vanmiddag mijn 1e motorfiets ophalen. Dus heb voorlopig iig een nieuwe hobby..

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Helaas is de 99 jaar van Cruks een beetje een wassen neus, want na 6 maanden kun je gewoon via de app je inschrijving direct beëindigen. 
 

Dus zet in je agenda de inschrijfdatum en zorg dat je elk halfjaar uitschrijft en opnieuw inschrijft. Zo voorkom je impulsieve terugvallen. En deel datum met je omgeving, zodat ze ook even mee kijken

ik ben zelf overigens bewust nat gegaan, voelde het in de dagen ervoor al opborrelen. Maar toen in het casino in kwam zag ik meteen dezelfde koppen, voelde het aloude gejaag en besloot na een uur dat het wel weer genoeg was geweest voor deze zomer. In het casino ingeschreven en weer weggegaan.

Dus ondanks het verlengings mankement blijft het een goed systeem.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

7 uur geleden zei Brand:

Helaas is de 99 jaar van Cruks een beetje een wassen neus, want na 6 maanden kun je gewoon via de app je inschrijving direct beëindigen. 
 

Dus zet in je agenda de inschrijfdatum en zorg dat je elk halfjaar uitschrijft en opnieuw inschrijft. Zo voorkom je impulsieve terugvallen. En deel datum met je omgeving, zodat ze ook even mee kijken

ik ben zelf overigens bewust nat gegaan, voelde het in de dagen ervoor al opborrelen. Maar toen in het casino in kwam zag ik meteen dezelfde koppen, voelde het aloude gejaag en besloot na een uur dat het wel weer genoeg was geweest voor deze zomer. In het casino ingeschreven en weer weggegaan.

Dus ondanks het verlengings mankement blijft het een goed systeem.

Goed om te weten, al had ik wel zo’n vermoeden. De interessante vraag is nu wel wat slim of juist sterk is. Heb zelf m’n datum staan op 2099 en dat lijkt veilig, maar met 1 reset klik kan ik wel binnen. Dus het zou het beste zijn om nu een reset te doen en direct weer opnieuw inschrijven. 

Wat doen jullie?

TB

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Je zou in principe na 6 maanden inschrijving kunnen opzeggen en gokken inderdaad. Het slimst is dan om na die 6 maanden direct even op te zeggen en opnieuw in te schrijven, ben je weer zeker 6 maanden clean minimaal. Dat is wat ik ook heb gedaan nu. Niet dat ik de behoefte heb, maar voorkomen is toch beter dan genezen. Ik zit ik zo’n vibe nu dat ik het me niet kan veroorloven in oude patronen terug te vallen. Tijd, geld en de verantwoordelijkheden nu zijn me gewoon te kostbaar. Een terugval (en erna waarschijnlijk depressie) kan ik me niet veroorloven.

Ik weet niet wie dat Cruks gebeuren heeft verzonnen, maar heb werkelijk respect voor hem of haar. Zoveel mensen zijn (op zijn minst voor 6 maanden steeds) verlost van alle ellende. Als dit er 10 jaar geleden was, had het zoveel ellende gescheeld voor mij en veel anderen. Als ik reflecteer naar vroeger, als je echt in zo’n spiraal hangt.. Casino uitloopt en eigenlijk brand van binnen en zweert dat je niet meer zal gaan maar doodleuk 1 week later weer je geld komt verbrassen..nu heb je op zijn minst een stok achter de deur voor minimaal 6 maanden steeds. Soort van verplichte cooldown. Wel bizar, als ik er zo over praat komen de nare herinneringen van het gokken weer naar boven. Wat een ellende heb ik mezelf en iedereen aangedaan jarenlang zeg. Zoveel energie, tijd en gezondheid weggegooid voor niets. Ach, wel positief, vroeger dacht ik aan de ‘big wins’ als ik terugdacht. Nu enkel aan de smerige keerzijde ervan. Het lijk wel ‘oprecht klaar’ nu.

Keep it up guys, stay postive!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...