Spring naar bijdragen

Nu is het oprecht klaar!


Dred1

Aanbevolen berichten

Fijn om te zien dat er meerdere actief bezig zijn! Een terugval is inderdaad nasty. Vooral als je ‘wint’, want dan duurt het nóg langer en ga je weer een tijd in zo’n wazig spiraal hangen. Relativeren dat het gokken een probleem is. Totdat uiteraard alles weer verloren is. Een terugval is lastig, maar bedenk je dat je een x aantal maanden gewoon gokvrij hebt geleefd! Natuurlijk is het niet goed te praten maar wat heb je nu liever, 1x gegokt in een x aantal maanden of constant in zo’n gokspiraal hangen?

Ik zit nu op dag 5 geloof ik. Op het moment nog steeds niet echt iets van een craving of iets, terwijl er wel genoeg op zak is om te vergokken. Als ik het zo schrijf snap ik er zelf ook niets van. Het wisselt zich af lijkt wel. Ik ben in ieder geval blij dat het nu nog meevalt, maar op mijn hoede ben ik zeker. Heb het idee dat het updaten hier ook helpt om overzicht te bewaren en te blijven erkennen dat het gewoonweg een probleem is. 

Maargoed, op naar dag 6!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goed bezig dred! Wat doe je nu qua afleiding als je normaal zou gaan gokken?

Ik kijk lekker een serie of film, werkt wel, al denk ik nog wel dat gokken meer satisfying zou zijn op momenten. Ik zit nu op dag 18... 

Nog een paar dagen tot m’n salaris. Dan kan ik weer even de balans opmaken (niet het geld opmaken dus :D)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

6 uur geleden zei Deswami:

Ja dat is een goed idee Misses. Een stok achter de deur. Hierdoor ben je minder snel geneigd om toch te gaan gokken. Doe je dit wel, dan stel je niet alleen je zelf teleur maar ook je moeder. Ik heb voorgenomen om met zakgeld te gaan werken en al het onnodige geld laat ik altijd thuis. 

Precies ja! Zakgeld doe ik ook, is ook slim :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja Dredd, gokken is echt iets apart. Nu praat je er met volle verstand over en denk je zo makkelijk kan stoppen zijn. Maar het is een sluipmoordenaar net als koolmonoxide. Je ruikt het niet en ziet het niet tot dat het te laat is. Opeens sta je weer te gokken en dan denk je hoe kan ik weer de mist in zijn gegaan. 

 

Afleidingen gaan je zeker helpen Misses. Ik probeer elke dag met dagdoelstellingen te werken. En dat zijn kleine dingen die ik die dag wil halen. Zo ben je er elke dag mee bezig. We gaan het redden. Heb er alle vertrouwen in. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Klopt inderdaad. Zo wazig, terwijl je er nu zo nuchter over kunt praten, kan het andere moment een zieke drang gevolgd door duizenden euro’s verlies volgen. Werken met ‘zakgeld’ heb ik altijd moeilijk gevonden, kan er niet echt mee omgaan en het maakt me onrustig. Stel dat ik het nodig heb? Ik ben enkel enorm blij dat ik in het afgelopen jaar soort van ontwikkeld ben. Nooit meer heb ik ‘alles’ vergokt. Ik denk dat dit onderandere is ontstaan doordat ik ben gaan ondernemen, waardoor ik verantwoordelijkheid moet nemenZ Facturen die betaald móéten worden, anders draait de zaak niet. Niet draaien betekend geen geld. Hierdoor ben ik steeds minder gaan gokken en ook enigszins geremd. 

Afleiding helpt zeker. Dit vervul ik door te werken, ik ben een bedrijf aan het opbouwen en het is enorm leuk. De omzet groeit, klanten komen langs en ik leer steeds meer bij. Sommige dagen verdien je niets, andere dagen verdien je een halve maandloon. Doordat ik met een constante cashflow en handel bezig ben, heb ik het idee (denk ik) dat ik zo winst maak, geeft me wel een soort van rush die je bij het gokken ook wel hebt. 

Maargoed, dag 6 (of 7?) en tot op heden niet gegokt of een drang gehad. Het gaat wel zijn gangetje! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dredd je hebt deze groep weer leven ingeblazen.

Denk je ook wel eens aan de 12 stappen? Dit met betrekking tot je vriend waar je het over had. Uiteraard zou het fijn zijn als je hem kunt helpen maar denk vooral ook aan jezelf he dat je niet negatief beïnvloed wordt. Ja.. een gokker is egoïstisch en een dwangmatige moet dat ook een beetje zijn.. alhoewel iemand helpen altijd goed is. 

Het is een idd een sluipmoordenaar zoals hierboven vermeld is. Ik heb een entree verbod en gelukkig doe ik niks aan online of kasten enkel tafel spel dus kan niet in de verleiding komen. Toch heb ik even gedacht aan het moment dat het verloopt. Echter ga ik het gewoon weer verlengen want als ik die optie openlaat weet ik precies wat er gaat gebeuren. 

Misschien dat ik een keer wat drink en lak heb en denk ach waarom niet weer een keer met een klein bedrag. De eerste paar keer win  je wat je wordt opgetogen.. stiekem begin je te denken aan het geld dat je verloren bent.. als ik dit nog zoveel dagen doe met klleeeeinnn beetje winst elke keer.. niet gierig maar systeem 

Dat kan een dag goed gaan 2 dagen een week en zelfs 2 maanden

Uiteindelijk gaat die winst terug en een groot deel van je eigen geld 

Depressie schuld schaamte etc  enzo..

Nee ik niet meer. Ik geniet van me leven van me kinderen (zal nooit vergeten hoe schuldig ik me heb gevoeld naar hun, alhoewel ze me nooit iets kwalijk hebben genomen, kinderen willen gewoon tijd en aandacht ) sport lees en ga uit. Soms denk ik oh jee iets teveel uit gegeven met uitgaan  en dan is dat maar een fractie van wat ik binnen 15 minuten heb vergokt 

Fijn dat er weer wat activiteit is hier en ik zal.ook altijd trachten mijn bijdrage te doen. In de hoop een ander te kunnen helpen maar het helpt ook zeker mezelf op een therapeutische manier.

Dredd je weet me te vinden he als je wil praten ofzo. Aan jouw verhalen te horen heb je het redelijk onder controle maar zit het je toch dwars.. Ik ben dwangmatig als ik ga gokken stop ik pas tot ik helemaal leeg ben.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Je zegt dat je je hebt ontwikkeld dat is mooi om te horen. Soms hebben wij het gevoel dat we nooit kunnen stoppen. Dat we altijd maar gokken. Maar bij jou is het dat je in ieder geval niet alles vergokt. Dat is al een goed begin. Rome werd ook niet in 1 dag gebouwd. Soms denken we dat het te langzaam gaat. Maar elke dag niet gegokt is pure winst. 

Goed van je dat je veel werkt. Hierdoor kom je ook niet in momenten dat je je verveelt en misschien weer aan gokken nadenkt. Ik tik net 4 dagen gok vrij aan. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

He Gaal!

Ik ben blij te horen dat het bij je goed gaat. En inderdaad meteen maar dan ook meteen verlengen! Niet komt wel, niet heeft geen haast maar gewoon meteen doen. Het is het toch allemaal niet waard. Winnen bestaat niet, hooguit lenen en terugbetalen met héél veel rente, schaamte en depressie. 

Die vriend, tja, lastig lastig. In vergelijking met hem ben ik bijna te verwaarlozen. Bij hem gaat iedere euro, lening, alles er letterlijk doorheen. Het is zo dat ie zelfs geen rijbewijs heeft op 30 jaar door het gokken. Zijn leven staat écht compleet in het teken van gokken. Ik heb hem wel meerdere keren proberen te vertellen dat ie moet proberen allereerst het leven een beetje op te pakken. Ga werken, heb een doel, probeer iets. Maar het heeft allemaal weinig zin. Het ene oor in, ander uit. Hij erkent enkel het gokken duivels is als ie heeft verloren en de volgende dag is alles vergeten en vergeven en is ie opzoek naar geld om de roulette weer te draaien. Tja.

Ik heb het inderdaad wel redelijk onder controle. Toch wel gek, ik ben bijvoorbeeld vaker met een paar honderd verlies weggelopen, terwijl ik nog zeker duizenden in mijn zak had. Het is mijn dag niet laat maar dacht ik. Of andersom, met 2k winst weggelopen zonder weer te gaan of te denken 2 weken lang. Al met al denk ik dat ik de afgelopen maanden een beetje ‘quit’ heb gedraaid. Die dwangmatige ‘gek’ zit er niet meer in lijkt het.  Maar je weet hoe het gaat..je zal maar emotioneel, gevoelig of iets van zwak zijn en het kan je zomaar alles afpakken. Dat wil ik dus absoluut voorkomen. ‘Ik kan het nu beheersen’ is absoluut geen excuus, want mijn verleden geeft me daar zeker geen garantie toe, integendeel. 

Buiten het geld om gaat het me gewoon om de tijd. Als ik daar zit voel ik me zo’n vies mens. Gewoon een of andere junk die zijn high moet komen halen. Bedenk ik me wat voor beeld anderen (niet gokverslaafden) eigenlijk wel niet hebben als ze je dag in dag uit emotieloos op zo’n kast zien zitten rammen. Doet me denken aan Drug Inc, misschien herkenbaar dat programmaatje bij TLC of iets waarbij je drugsverslaafden alles ziet doen voor dat beetje high. Daar kijk ik (als niet drugs verslaafde) ook vol verbazing naar en vind het gewoonweg zielig, als in oprecht zielig voor ze. Maar ik zat eigenlijk ook, zoals zij, in zo’n ‘spiraal’. Werken werken zuinig zijn om het vervolgens overboord te gooien voor dat beetje high tijdens het gokken. 

Dus doorbreken die handel en clean verder! We kunnen het allemaal, zijn er tenslotte niet mee geboren. Het is een hardnekkige gewoonte en hard work beats it. Elke dag ga ik proberen hier mijn verhaal te doen en elke dag actief vechten tegen die monster. Het zal niet zonder slag of stoot gaan, maar geldt toch voor al het mooie in het leven? 

@Deswami goed bezig! Goed dat je de draad weer hebt opgepakt. Is altijd lastig na een terugval maar zoals ik zei is het beter om 1x in een half jaar gegokt te hebben dan nooit gestopt! Gewoon weer de draad oppakken. We gaan gelijk ongeveer, hopelijk vele jaren!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dred ik zie het helemaal voor me ja, emotieloos op een kast rammen haha! Heb ik eigenlijk nooit gedaan. Wel online maar dan stiekem alleen.

Ben vrijdag 3 weken gokvrij. Het gaat eigenlijk best goed nu. Al heb ik wel de tijd nodig nu om de schade te herstellen. 

Maar goed laat ik maar positief blijven, de schade is nu 3600 euro (na 5 jaar gokken). En dat ga ik binnen een jaar afbetalen. Dus te overzien.

dan bedenk ik me dat er mensen zijn met tientallen duizenden euro’s schuld. Hoe kom je daar uit?

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goed bezig Misses! De schade herstellen kost inderdaad tijd. Maar bedenk je dat het in ieder geval niet erger wordt, integendeel. 

Wat ik altijd opmerkelijk vind bij gokkers is dat we ons zo focussen op het negatieve. Gedachten als ‘Ik heb zoveel verloren, wat heeft het nog voor zin’, ‘ach of ik nou stop of niet ben toch al genaaid’. We vergeten vaak dat het veel en echt veel erger kan! Je hebt bijvoorbeeld €3600 verloren in 5 jaar. Ik zou zo met je ruilen. Ik heb dagen gehad dat ik €8500 verloor, op één dag. Dus al met al geteld zal ik wel om en nabij de 3 ton+ aan verlies zitten. Hoe je hier ‘uit’ komt? Heel simpel eigenlijk. Jezelf bedenken dat zolang je hiermee doorgaat je verliezen enkel zullen toenemen. Over 10 jaar ben je nog meer kwijt, nog ellendiger. Dus let bygones be bygones en focus nadrukkelijk op het heden. Het verleden verander je niet meer en heeft dan ook absoluut geen zin om in te blijven hangen. Je maakt jezelf er enkel depressief door en triggert zo het gokken er alleen maar mee.  Zie het bedrag dat je hebt verloren als ‘leergeld’, je bent het gewoon kwijt. Bedenk dat je een diamant hebt gekocht (voor €3600), en deze bent verloren. Het is gebeurt en niet achteraan jagen! En zeg nu eerlijk, wat is dat op een mensenleven? Het is het absoluut niet waard ongeacht de hoogte!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dankjewel voor je positiviteit dred. Je kan ook idd niet anders dan vooruit kijken.

je kan het niet meer terugdraaien. En dat maakt ook dat je vaak denkt; ach ik zit al in de shit dus het maakt toch niet meer uit.

maar het is beter om positief te denken. Je kan toch niet zo door blijven gaan. Als ik nu naar de toekomst kijk zou ik over 2 jaar 4K spaargeld kunnen hebben. Dus daar gaan we voor. Jaar 1: 4K aflossen en jaar 2: 4K sparen!

wie schreef nou dat hij ondernemer is? Kan me voorstellen dat je daardoor bewuster met je geld bezig bent! Ik wil ook ooit graag voor mezelf beginnen. Voel me zo’n loonslaaf soms. Lijkt me heerlijk die vrijheid en zelf de touwtjes in handen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

9 minuten geleden zei Deswami:

Dag 6 is inmiddels realiteit. Je hebt ook meer tijd voor andere dingen. Je gaat meer stil staan bij de leuke momenten in leven. Hoe gaat het met de rest?

Mooi zo! Ik herken dat hoor, je moet nu je ‘lol’ halen uit andere dingen. 

Ik heb daardoor juist wel momenten dat ik me verveel en hunker naar die adrenaline van gokken. Hopelijk een kwestie van tijd tot dat gevoel weg gaat. Het is ook niet vaak hoor, meestal in de avond als ik ontspannen ben.

Hier dag 22 en m’n salaris staat inmiddels te glimmen op m’n rekening. Tijd om er vanaf te blijven haha

hoe gaat het met jullie??

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Misses Ondernemen is wel leuk! Alleen is het in vergelijking wel echt totaal anders. Je weet absoluut niet waar je aan toe bent. Dat is vooral op het begin echt wennen. Zo komt er even niets en een andere dag een maandloon. Maar het is zeker een uitdaging en oprecht iets wat je zelf opbouwt! Ik vind het zelf echt relaxed. 

Salaris binnen betekend een uitdaging! Zou me er niet te gek op focussen, gewoon bezig houden met andere dingen! Het is eigenlijk een kwestie van 2 maanden doorbijten (althans, bij mij). Daarna gaat het zoveel makkelijker en denk je er weinig tot niet aan! 

Zoo. Dag 8 zie ik staan in mn teller app. Het gaat nog steeds wel zijn gangetje. Druk bezig geweest en niet echt de tijd gehad zelfs om er over na te denken. Hopelijk houden we het aan zo :-)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goed bezig zeg! Soms lijkt het dat jij helemaal geen probleem hebt hoe goed je ze op een rijtje hebt ;)

salaris is zeker een uitdaging maar door de controle van moeders kom ik er niet aan. Ik weet eerlijk gezegd niet eens of ze wel op m’n rekening kijkt. Ik hoor haar er namelijk niet over. Maar dat maakt ook niet uit het helpt sowieso.

Wat me vooral irriteert is m’n vriend. Hij speelt ook online. Hij weet niks van mijn probleem. Hij laat me vaak weten hoeveel hij wint (verlies vertelt hij niet). Maar als ik hem moet geloven wint hij elke dag wel een paar honderd.... jaja... 

Ik moet beter weten en realiseren dat het nooit zo kan blijven, die winst. Onderaan de streep verlies je altijd. Toch kan ik het hem niet vertellen. Stom he, het voelt als zwak dat ik mezelf zo de shit in heb geholpen. Hij heeft het financieel altijd op een rijtje en zal nooit over de grens gaan. Dat weet ik zeker. Hij veroordeelt mensen die in de problemen zijn gekomen door gokken. Maar hij speelt wel, maar blijkbaar verstandig genoeg. Ik reageer meestal mat op zijn winsten. Ik wil liever niet dat hij me dat vertelt want het zorgt ervoor dat ik ook wil winnen en weer aan gokken denk.

Maar goed ik zit op dag 23!!! En ik ga dus echt niet opnieuw beginnen!

hoe gaat het met jullie???

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha Misses,

Dat ik ze op een rijtje heb valt wel mee hoor, integendeel haha. Zonder te dollen, ik kan als ik eenmaal in mijn hoofd heb niet te gokken dit best wel eenvoudig volhouden, althans zeker de eerste dagen en weken.

Met je vriend is wel echt gevaarlijk! Zou hem er echt op aanspreken, zo blijf je aan de gang. Je moet je gewoon scheiden van alles wat met gokken te maken heeft! Dus aangeven of op zn minst iets van zeggen. Trouwens wel ironisch; hij verteld je vaak dat ie wat wint, dus gokt met regelmaat. We weten allemaal wat regelmatig gokken betekend en waar het naar toe gaat. Dusja, die grens is altijd gevaarlijk dichtbij. Hoe verstandig iemand ook lijkt of is. 

En zo komen we bij mijn punt! Had al verteld over die ‘ene’ gokverslaafde vriend. Ik ben er achter dat het gewoonweg tijd is daar afscheid van te nemen. Althans, zeker in eerste maanden. Dan ben je namelijk op je zwakst, is het nog best verleidelijk om ja te zeggen. Vooral als er iemand bij je is die hunkert om te gaan! 

Dag 10 dus inmiddels, maar had wel enorm wat moeite merkte ik met die vriend die ineens voorstelde om naar een casino te gaan. Dat schiet dus niet op. Weet alleen niet zo goed hoe ik zoiets duidelijk moet maken. Gewoon negeren of iets van zeggen in de trend van afscheid.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hi!

Ja mensen moeten accepteren dat jij afscheid hebt genomen van gokken. Daarbij vind ik trouwens ook dat we moeten accepteren dat er anderen zijn die daar (nog) geen afscheid van hebben genomen. Dat heb ik met roken ook gedaan. Juist niet ervoor weglopen maar wel voor jezelf de keuze maken er niet meer aan te beginnen. Ik ben niet meer elke dag onder rokers maar op verjaardagen ofzo sta ik er rustig bij zonder moeite.

dat wil niet zeggen dat ik nu even een casino in zal lopen maar wel accepteren dat anderen het wel doen en hun eigen keuze daarin maken.

ik laat me gewoon niet meer beïnvloeden door iemand anders, dit is MIJN keuze en mijn manier. Dat is dus ook wat ik tegen mezelf zeg als mn vriend wel speelt; je kan nog zoveel winnen, ik kies ervoor niet te spelen dat is mijn winst. Ik zal dus ook niks verliezen.

deze maand moet ik nog even op de centjes letten, maar volgende maand sta ik er financieel weer redelijk normaal voor en sta ik niet meer rood!

Alleen maandelijks de schuld aflossen bij m’n ma maar dat moet gewoon te doen zijn.

ik denk dat de grootste uitdaging nog verder voor me ligt... als ik eenmaal helemaal uit de shit ben om dan niet te denken: nu kan het wel. Daar ben ik wel bang voor.

maar goed, komende maanden blijf ik hier op het forum komen dus je bent niet van me af nog :D 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goed bezig allemaal. Natuurlijk zijn er altijd mensen in je omgeving die gokken. Hiervan moet je je weinig aantrekken. Je bent bezig met je eigen missie. Wij moeten allemaal stoppen want we hebben gemerkt dat gokken een te grote invloed heeft op ons leven. Ik zit inmiddels op dag 9 en het lijkt een eeuwigheid dat Ik een sportweddenschap heb geplaatst. Ik ben ook veel rustiger en geniet van het leven. Laten we zoveel mogelijk op dit forum actief blijven. Elke dag dat je niet gokt is een winst. 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik kan er eigenlijk heel kort over zijn. Gokken valt in ieder geval in geen geval te vergelijken met roken als verslaving. Als ik gokken in een hokje zou moeten plaatsten, zou dat in het hokje cocaïne zijn. Uit onderzoek is dan ook naar voren gekomen dat de cravings van gokken en cocaïne sterk gerelateerd zijn qua sterkte. 

Dat gezegd hebbende, natuurlijk zijn er mensen die wél gokken. Maar het is niet vanzelfsprekend dat die mensen in je omgeving zouden moeten zijn. Dus wat je zegt Deswami, als in ‘natuurlijk zijn er altijd mensen in je omgeving die gokken’, dat is eigenlijk niet natuurlijk. In ieder geval niet structureel. Waarom zou je je als problematische gokker in een omgeving willen bevinden waardoor je weer in de verleiding kunt komen? 

Mijns inzien wordt de verslaving onderschat. Uiteraard zijn we bezig met onze eigen missie maar om simpelweg te stellen dat je je van anderen weinig aan moet trekken? In de eerste dagen cq weken is dat makkelijker inderdaad. Maar als je een periode verder bent gaat de ‘pijn’ van het gokken liggen, raakt naar de achtergrond. En als dan je vriend, kennis of iemand loopt te pronken met ‘kijk mij winst hebben’ gaat dat toch wel wat met je doen. Niet voor niets zijn de eerste stappen bij rehab dat je je moet onttrekken aan je huidige omgeving! 

Maargoed, daar maakt iedereen natuurlijk zijn of haar eigen keuze in. Ik weet dat het voor mij moeilijk is dat als ik al enigszins worstel met zo’n verslaving dat iemand in de buurt dan zegt zullen we een gokje wagen. Dat geeft toch net dat extra zetje. Als de verslaving niet zo sterk was en ik simpelweg niets van de omgeving of andere gokkers zou aan kunnen trekken was ik hier natuurlijk niet. Voor mij geldt dus zéker dat ik me gewoonweg in een gokvrije omgeving moet bevinden. Al met al, baat het niet, schaadt het niet toch?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Dred1 in principe heb je gelijk. Maar er zijn meer mensen in mijn omgeving die wel eens naar het casino gaan bijvoorbeeld. Ik ben absoluut niet van plan m’n hele omgeving van mijn probleem op de hoogte te stellen. Dat is mijn eigen keuze en ik zie dit wel als mijn eigen missie. Als ik de minste verleiding niet zou kunnen weerstaan dan ben ik niet serieus op de hoogte van hoe groot de verslaving is. Ik vind het zeker vergelijkbaar met roken. Roken was voor mij echt een enorme klus om vanaf te komen. 

Maar goed, iedereen bewandelt zijn eigen pad. Als het voor jou nodig is alles te vermijden moet je dat zeker doen!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ieder zijn eigen pad natuurlijk! Wat voor jou helpt, kan voor mij anders zijn. Jij vind het vergelijkbaar met roken, ik heb al zo’n 8 jaar ‘ervaring’ en vind het absoluut niets vergelijkbaars. Gokken is vele malen destructiever en impulsief vele malen sterker. Ook de ervaring die ik heb opgedaan met tientallen zoniet honderden gokverslaafden welke verslaafd waren aan meerdere middelen (roken, alcohol, pillen, etc) beamen dat ze iedere verslaving de baas waren maar terugvielen in het gokken. Vandaar dat ik aangeef dat het zeker wordt onderschat. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Oké ja ik heb alleen vergelijkbaar materiaal van mezelf eigenlijk. 15 jaar gerookt en 5 jaar gegokt. Wel wat sporadische middelen gebruikt maar nooit verslaving op het gebied van drugs of alcohol. Terwijl ik ook wel periode flink dronk toen ik achter de bar werkte. 

De drang naar roken was de hele dag aanwezig terwijl de drang naar gokken alleen ‘s avonds is al ik niks te doen heb. In dat geval vind ik het ‘niet gokken’ makkelijker dan het ‘niet roken’. Alleen het grootste verschil is inderdaad dat gokken vee destructiever is in mijn ogen. Na het roken van 1 sigaret ben je niet gelijk helemaal naar de klote... na 1 flinke gok sessie is die kans veel groter!

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zeker, maar de regelmaat waarin je je verslaving uitoefent als het ware projecteert niet hoe sterk deze is. Ik rookte zelf ook bijvoorbeeld 14 jaar, iedere dag wel een pakje. Maar gokken kan ik ook laten, soms dagen, soms aantal weken. Maar als de ‘kriebel’ er eenmaal is, is ie veel intenser dan de trek naar een sigaret.  Ook opzich vanzelfsprekend, want zeg nou eerlijk welk persoon met gezond (lees geen verslaving) verstand gaat nou honderden of duizenden euro’s weggooien, want dat is wat je doet als je gokker bent. Winst maken bestaat niet, hooguit tijdelijk lenen van een casino. 

Maargoed, ik deel enkel mijn ervaring, na jaren van willen stoppen, wat ik in de jaren heb gezien in mijn omgeving en heb gelezen. Een gokverslaving is écht onderschat in de huidige maatschappij. Waarin sinds kort zelfs online kansspelen worden gelegaliseerd. Op tv reclames van casino en de staat beheert zelfs Holland casino. Ironisch (of zorgwekkend) eigenlijk, te bedenken dat de zorg in Nederland wordt beheerd door private bedrijven zoals CZ, VGZ etc en de staat wel een monopolie heeft op het gokken in vorm tafelspelen en live casino. 

Ik heb enorm veel mensen en kennissen in de omgeving kapot zien gaan door het gokken. Een aantal waren miljonair, hebben nu niets meer. Het is echt een groter probleem dan het lijkt. 

Een dag niet gegokt is een dag geleefd. Dag 11 en ik hoop hier ooit dag 111, 1111 en zelfs 11111 neer te kunnen schrijven! 

bewerkt door Dred1
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb dit draadje gelezen en gevolgd. Wat een ellende komt ook hieruit voort. Ik heb me aangemeld vanwege een alcoholprobleem, maar een familielid is verslaafd aan online gokspellen. Ik wens dit niemand toe. En ik denk inderdaad dat het probleem van gokverslaving erg wordt onderschat. Het maakt mensen radeloos. Heel heftig. 
Ik wens iedereen hier, die probeert te stoppen heel veel succes! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...