Spring naar bijdragen

Nu is het oprecht klaar!


Dred1

Aanbevolen berichten

Erg rustig op het forum zeg. Iedereen is van het gokken af lijkt het :-)

Ach, ondanks dat ik de laatste tijden niet echt gegokt heb (wel x aantal keer gepokerd, geen verlies maar toch niet goed te praten) wil ik eigenlijk weer met een oprechte ‘schone’ lij aan de slag weer met het gokken. Ik merk toch wel dat ik er soms wel in fases mee bezig ben, en van het een komt het ander. Ik ben (gelukkig) lang geen problematische gokker zoals afgelopen jaren, maar het blijft gevaarlijk natuurlijk. Hoewel ik het betwijfel, maar voor ik het weet zit ik weer middenin een zware gokcyclus. Voorkomen is beter dan genezen dus. En het afschrijven vond ik wel fijn altijd, zowel over het gokken als de emotie opzich. 

 21-3-2019. Ik wil opzich geen ‘dagen’ meer tellen, eerder maanden en hopelijk jaren! De dag dat ik gepoker, gegok in welke vorm dan ook écht achter me laat is vandaag! De laatste keer dat ik ‘nu is het oprecht klaar’ riep ging het héél lang goed, dus het kan! De eerste weken vooral ga ik toch wat meer schrijven, er echt mee bezig zijn. Dit geeft me zo ook meer overzicht.

Zó, toch een heel verhaal geworden! Hoe gaat het met jullie?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 months later...
  • 1 month later...

Enn daar is Dred weer..terug bij af, of toch niet echt?

De laatste dagen, weken, maanden heeft het gokken (helaas) weer deel uitgemaakt van mijn leven. Zij het niet zo extreem als tevoren (lees problematisch), maar het is er toch.. en we weten allen dat een (ex) gokverslaafde nooit ‘met mate’ kan gokken! Dus voordat het weer zover komt, realiseren en vooruit kijken! Ik begrijp sws niet waarom ik deel zou willen nemen aan zo’n misselijk spel. 

Maargoed, ik weet het eigenlijk niet eens meer. Hoe stop je er eigenlijk compleet mee? Het speelt toch al zo’n 10 jaar bijna, 10 jaar vol hoogte maar vooral dieptepunten. Uit eigen ervaring weet ik dat het vooral 2 maanden doorbijten is, erna gaat het wel vrij makkelijk. Zoals ik ook stopte met roken, na 2 maanden went het. Dus dat wordt in ieder geval de komende 2 maanden op DAGELIJKSE basis hier mijn verhaal uitschrijven, eventueel gevoelens en de drang! Hopelijk dat ik erna lange tijd en hopelijk voor altijd van deze ziekte verlost ben! Misselijk is het. Ik ben al eens een 6tal maanden ‘clean’ geweest, het is het dubbel en dwars waard! Ik kan bijna zeggen dat ik van die 10 jaar enkel die 6 maanden echt ‘vrij’ heb geleefd. Het gaat gebeuren, en wel vanaf vandaag! Dag 1 start, en het gokken stopt nu! 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hi Dred

goed dat je je weer komt melden. Klotezooi is het. Net als met roken is het stoppen het probleem niet, volhouden wel.

ik stopte ook met roken, bijna 2 jaar geleden nu! Dus dit kunnen we toch ook?!

Bijna dagelijks kijk ik hier even dus schrijf maar en ik lees :)

ik ben nu op dag 13 ‘clean’ en het gaat goed. Vooral omdat ik nu controle heb. Dat is eigenlijk bij mij het enige wat helpt. Ik ben een heilig boontje als er controle is haha 

succes dred je kunt het!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

He misses,

13 dagen is nice! Het wordt met de dag makkelijker dus gewoon volhouden! Schrijf voor jezelf op waarom je juist wilt stoppen, dat helpt op momenten dat de verleiding heerst.

Controle is zeker goed, vooral op het begin wanneer het allemaal nog zo verleidelijk is.  Wat bij mij vooral helpt is overzicht. Als ik in zo’n ‘gokspiraal’ ben beland ben ik echt compleet het overzicht van financi, waarden, administratie en alles gewoon compleet uit het oog verloren. Zo ‘druk’ bezig met het gokken dat alles moet uitwijken. En dát is eigenlijk (nog meer dan het financiële deel) de reden dat ik écht wil stoppen. Alles wordt maar uitgesteld en nagelaten, want gokken is prio. Echt belachelijk. Het moet toch niet zooo moeilijk zijn zeg, man man wat een naar eigenschap/verslaving. Vraag me soms echt af of iedere verslaving zo naar is of dat vooral het gokken zo’n sterke drang geeft.

Ik moet zeggen dat ik (gelukkig) niet meer zo’n extreme ben als vroeger. Heb tijden gekend dat ik na een bezoek bij een casino oprecht en tot letterlijk de laatste centen zo de vangrail in kon en wilde rijden. Ik ben (zeker in verhouding met toen) geremd en heb grenzen, maar toch stoort het me enorm dat ik me gewonnen geef. Het gevoel dat ‘iets’ in me sterker is dan MIJN oprechte wil, dat zou toch niet moeten kunnen? 

Maargoed, knopje om, even die eerste 2 maanden ‘doorbijten’. Vooral op het begin van belang dat je ELKE DAG leest en ELKE DAG bezig bent met het stoppen. Actief bezig dus. Geen ruimte voor passiviteit, want het sluipt er zo in. Na een tijd kalmeert het wat. Erna hopelijk op naar meerdere maanden/jaren! 

Dag 1 is een feit.

801C26F1-B27D-4F2C-8AC2-791D75CC5C0D.jpeg

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik kan wel een boek schrijven met redenen om te stoppen, om nooit meer te beginnen. Maar wat je zegt; als je eenmaal in de gokspiraal zit... dan heeft geld geen waarde meer en gooi je dat hele boek over boord. 

Ookal zeg je dat je nu niet meer extreem ben... één wilde sessie brengt je weer tot in de afgrond.

een doel voor mij (ik weet niet of dat haalbaar is) is om ooit niet meer zo met gokken en geld bezig te zijn. Dat de rest wat wel belangrijk is weer prioriteit krijgt. 

Zo maar even aan het werk weer, tot later!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jazeker, en daar ligt het echte gevaar. Één sessie is genoeg om dagen, maanden en jaren ‘weg’ te gooien. 

Je doel is zeker haalbaar! En gaat zelfs automatisch na een periode gestopt te zijn. Als je enkele maanden verder bent doet geld er niet zoveel meer toe, dan realiseer je je dat je voornamelijk met geld bezig bent geweest juist door de verslaving. Kom je op een punt dat je zelfs geen idee hebt hoeveel geld je precies hebt en stapelen de rekeningen zich niet op. Een hemel, toch?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

4 uur geleden zei Dred1:

Jazeker, en daar ligt het echte gevaar. Één sessie is genoeg om dagen, maanden en jaren ‘weg’ te gooien. 

Je doel is zeker haalbaar! En gaat zelfs automatisch na een periode gestopt te zijn. Als je enkele maanden verder bent doet geld er niet zoveel meer toe, dan realiseer je je dat je voornamelijk met geld bezig bent geweest juist door de verslaving. Kom je op een punt dat je zelfs geen idee hebt hoeveel geld je precies hebt en stapelen de rekeningen zich niet op. Een hemel, toch?

Oehhh ja dat lijkt me heerlijk!

maar jij bent dus op dat punt geweest... maar toch weer terug bij af? Of je bent hier weer even uit voorzorg omdat je weet dat het duiveltje op de loer ligt?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nou, ja en nee. Ik ben inderdaad op ‘dat’ punt geweest. Het is echt een wazig gevoel, vooral na jaren hardnekkig gokken. Als je eenmaal zon periode clean bent, stap je deels uit de verslaving. Je realiseert je dat je echt gewoon een probleem had, echt letterlijk gevangen zat in je eigen brein! Maar ook begint gemakszucht en onderschatting. Je denkt het wel ‘ff’ te kunnen. Het gokken is geen probleem meer, althans dat denk je. Je laat de bescherming zakken en langzaam sluipt het weer in. Zoals ik vanmiddag las op een ander draadje; 2/4 euro kan toch wel? Gewoon eventjes tussendoor.. 

Je maakt jezelf dus wijs dat het onschuldig is, niet zon probleem meer. De angel is eruit. En dat is het zeker niet! Zo begon ik dus van 2euro naar 10 en 50 en je kent het..maar niet meer zoals vroeger. Ik heb niet meer gegokt tot de laatste euro’s, en met limiet. Maar dit valt ook niet goed te praten. Het moet gewoon compleet stoppen. 

Zoo, dit was dagje 1. Geen problemen gehad, maar ben ook niet zo’n ‘ik moet elke dag gokken’ zolang ik geld heb type (meer).  Toch wel fijn om het even uit te schrijven! Helpt vooral om te erkennen dat dit écht een smerige verslaving is en niet te relativeren valt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het is precies zoals je schrijft. Maar de ‘grap’ is wel dat dit precies zo werkt met elke verslaving. Die ene sigaret neem je ook niet omdat je weet dat dat het begin is van een pakje. Eerst alleen op feestjes, hou je je voor. Je rookt eens van iemand wat. Zolang je geen pakje koopt en elke dag rookt ben je niet verslaafd, denk je.

maar als je jezelf die ene gunt, gun je jezelf dat pakje uiteindelijk ook.

dus die ene euro die je vergokt zal bij ons uiteindelijk ook weer een volledig salaris zijn. 

Mij las ergens hier op het forum: elke euro die je wint is geleend geld, je stopt het altijd weer terug.

het doet me goed om dit soort dingen te relativeren en ook om van anderen te lezen. Ik weet dat ik een stemmetje in m’n hoofd heb dat zegt dat een tientje niet zo erg is, ‘kan jou het schelen’. En uiteindelijk zegt dat stemmetje ook dat het einde nu toch wel zoek is dus dat je best door kan spelen tot je blut bent. Ik wil daar absoluut niet meer naar luisteren! Ik luister nu naar die stemmetjes die zeggen dat ik dit NOOIT meer wil. Net als roken. Dat trekt me ook nog altijd aan, maar daar ben ik ook al 2 jaar vanaf.

maar waarom worden wij verslaafd en anderen niet? Ik vind mezelf zo zwak dan. Het klinkt ook zo sneu. Verslaafd zijn is voor junks en zielige mensen. Ik zie mezelf niet zo. Ik ben redelijk goed opgeleid en heb een meer dan gemiddeld iq. Waarom ben in verslaafd? Het is een gevecht, maar we gaan het winnen!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Precies dat dus. Het is een grote illusie. ‘Een paar euro kan geen kwaad’. Is simpelweg de verslaving die praat. Ik bedoel laten we nou eerlijk zijn. Je zegt eigenlijk ‘een paar euro in een kast welke mijn leven, naasten, geld, aandacht en energie verslinderd, dat moet toch kunnen? Hoe belachelijk klinkt dit? 

Verslaving is onder iedere doelgroep en capaciteit. Van arm tot rijk, van dom tot genie. Wat ik ervaar tijdens het gokken is vooral schaamte en teleurstelling. Verliezen is verliezen en winnen is verliezen. Of je nu 10K wint of 500K, het stopt niet. Want je gokt niet om het geld, je gokt omdat je probeert te ontsnappen aan iets. Je gokt omdat je even niets anders wilt denken, dit is in ieder geval mijn ervaring. Dat het soms allemaal teveel wordt en je denkt ach, het zal allemaal wel. Of je je nou goed voelt of slecht, er is altijd wel een reden om een gokje te wagen. 

Wat me vooral stoort is dat IK de melkkoe ben in het hele proces. Stel, je gokt in een kroegje op zo’n kast. De kroegeigenaar verdient de huur, de kasteigenaar (voornamelijk JVH gaming in NL) verdient en de belastingdienst pakt zijn graantje mee met 33%. En wie betaald dat? Juist. Zo’n kast is door tientallen psychologen in elkaar getimmerd en softwarematig zodanig ingesteld dat JIJ als melkkoe daar zoveel mogelijk geld in stopt en in een roes blijft. De geluiden, kleuren, ‘net niet’ effecten..het is allemaal geen toeval. Dusja, een meer dan gemiddeld IQ en opleiding neemt niet weg dat je gewoonweg beschikt over een beïnvloedbaar menselijke psychologie. En daar maken ze op een ziekelijke manier misbruik van!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ben 9 maanden clean maar zal altijd lid blijven van gamblers  anonymous.

De verhalen zijn altijd hetzelfde en er is maar één oplossing. Stoppen met gokken.

Gelukkig zijn er manieren  om dit te ondersteunen en ik zal het beperken tot degene die mij persoonlijk helpen 

Preventie zoals entree verbod of app  blokkers 

Hobbies.. ga sporten sporten geeft je een onwijs goed gevoel waarmee je zelfs de kern van je verslaving kan aanpakken. 

Ook lees ik tegenwoordig boeken. 

Hou je hoofd omhoog dag 1 maar als je stopt win je echt

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Best grappig dred, je hebt alles uitgedacht. Jij bent ook geen dombo, en toch verslaafd. Sluw is het inderdaad. 

Maar serieus, we moeten dus alles uitdenken en onderbouwen om onszelf te overtuigen dat gokken je leven kapot maakt. Elke dombo zou dat toch moeten weten zonder alle psychologie erachter ;)

goed bezig Gaal. 9 maanden is echt super! Denk je er nog veel aan?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

He Gaal,

Hoe is het ermee :-) is weer even geleden maar we komen constant weer samen haha. 9 maanden is écht nice man!! De scherpe randjes eraf. Echt goed bezig! 

Sporten is misschien wel een goede tip ja. Ik denk er al een tijd (lees jaren haha) aan om te beginnen, maar misschien dat het ook dat zetje geeft bij het gokken. Ik ga me morgen aanzetten om gewoon een start te maken! 

@Misses Dat is misschien nog erger inderdaad. Je precies bewust zijn wat er allemaal gebeurt, om vervolgens gewoon door te gaan. Belachelijk hé.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dag 2 is inmiddels een feit!

Tja, eigenlijk weinig toe te voegen. Niet aan gokken of iets gedacht tot ik aan een update dacht. Maar ben dan ook niet (meer) een ‘gokker’ die dagelijks ‘moet’ gokken ofzo. Tot op heden dus geen problemen. Productief dagje achter de rug en op naar dag 3 :-)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zeker! Ik wil er actief mee bezig zijn, vandaar. Anders gaat het na een x aantal dagen of weken toch krabben omdat het ‘probleem’ naar de achtergrond zakt. Ik ga het gewoon elke dag updaten om bewust te blijven dat het gewoon ook echt een probleem is. Beetje een reminder en wellicht dat ik er anderen mee kan helpen of steunen :-)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Heyy leuk dat dit forum nog steeds actief staat ikzelf was 1 jaar clean maar na het ontvangen van free money voor mijn verjaardag was ik in de val gelokt en had ik ongeveer 1.6k gewonnen, leuk klinkt het niet haha jullie kunnen het al raden wat er met het geld is gebeurd en je mag er nog is 4K bijdoen het geld was gewoon weg. De enige ding dat Ik had was depressie en stress geldloze dagen en minder zelfvertrouwen. Ik had in 1 jaar veel schulden opgeboud rond de 5k nog efkes en ik ben er vanaf 2k schulden over. Momenteel ben ik ongeveer 115 dagen clean de drang is er niet omdat ik de gevolgen kan raden het zal zeker slecht aflopen. Zeker niet te vergeten de drang duurt ongeveer 5min als je dat hebt overleefd zal de drang vanzelf verdwijnen. ;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

7 uur geleden zei ALEXAY:

Heyy leuk dat dit forum nog steeds actief staat ikzelf was 1 jaar clean maar na het ontvangen van free money voor mijn verjaardag was ik in de val gelokt en had ik ongeveer 1.6k gewonnen, leuk klinkt het niet haha jullie kunnen het al raden wat er met het geld is gebeurd en je mag er nog is 4K bijdoen het geld was gewoon weg. De enige ding dat Ik had was depressie en stress geldloze dagen en minder zelfvertrouwen. Ik had in 1 jaar veel schulden opgeboud rond de 5k nog efkes en ik ben er vanaf 2k schulden over. Momenteel ben ik ongeveer 115 dagen clean de drang is er niet omdat ik de gevolgen kan raden het zal zeker slecht aflopen. Zeker niet te vergeten de drang duurt ongeveer 5min als je dat hebt overleefd zal de drang vanzelf verdwijnen. ;)

Wauw zeg je hebt het wel goed opgepakt. En inderdaad de drang duurt maar een paar minuten.

heb je inmiddels een idee wanneer je weer schuldenvrij bent? Lijkt me een heerlijk vooruitzicht!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goed bezig Alexay, een jaar is topprestatie. Bizar dat het daarna alsnog mis kan gaan eigenlijk. Benadrukt nog maar eens dat je echt constant op je hoede moet zijn, vandaar dat ik op een constante manier wil kijken en bijwerken hier! Schulden lossen zich wel op, zolang je maar van het gokken vandaan blijft.

Maaar, inmiddels dag 3!

Eigenlijk wederom weinig toe te voegen. Wederom niet echt aan het gokken gedacht, behalve nu. En ohja, het moment dat een ‘vriend’ vloekend appte dat hij zojuist 2.5K had verloren. Tja..zo eindigt het altijd toch. Verder eigenlijk weinig mee gedaan en niet echt gereageerd. Die lijkt nog een tik erger verslaafd, iedere euro gaat er doorheen en zijn leven staat echt enkel in het teken van gokken. De rest is gewoonweg gepauzeerd. Zat geprobeerd in te praten, maar blijkbaar is het niet voor iedereen weggelegd te erkennen dat je ook écht een probleem hebt. Zulke ‘vrienden’ zou ik eigenlijk compleet moeten verwijderen uit mijn leven bedenk ik me.

Maargoed, tot zo ver geen rare dingen gelukkig. Lekker druk bezig geweest en nog niet zo gek lang geleden neergeploft op de bank! Op naar een dag 4 dan maar!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het zou juist eigenlijk tof zijn als hij samen met jou stopt. Heb je hem ook verteld dat je ermee gekapt ben? Misschien motiveert het.. of hij moet eerst nog verder de shit in gaan voordat hij beseft dat het een verslaving is.

en hoe gaat het met de drang? Waarschijnlijk nu nog geen moeite met stoppen. Het gevaar komt pas als je denkt er vanaf te zijn. Daar ben ik dus zo bang voor. Dat ik nu met veel moeite opkrabbel en mezelf uit de schulden haal om vervolgens weer opnieuw te beginnen. Dat wil ik echt voorkomen!

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goed bezig Dredd, Misses Alexay en andere mensen die er alles aan doen om te willen stoppen. Ik zit na een terugval op dag 2. En probeer positief te zijn na een terugval. Leer ervan. Wat ging er mis? En hoe ga je dit aanpakken als je weer in zo een situatie komt. Laten we elkaad stimuleren en actief blijven reageren hier. Ga zo door. Je wint alleen als je niet gokt. Deswami 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

14 uur geleden zei Deswami:

Goed bezig Dredd, Misses Alexay en andere mensen die er alles aan doen om te willen stoppen. Ik zit na een terugval op dag 2. En probeer positief te zijn na een terugval. Leer ervan. Wat ging er mis? En hoe ga je dit aanpakken als je weer in zo een situatie komt. Laten we elkaad stimuleren en actief blijven reageren hier. Ga zo door. Je wint alleen als je niet gokt. Deswami 

Terugval is echt shit ja!

wat gaat jou tegenhouden om toch te gaan gokken? Bij mij is dat controle op m’n betaal rekening. Ik heb mijn moeder m’n inloggegevens gegeven zodat ze me kan checken. Ik weet niet hoe vaak ze kijkt maar dat maakt ook niet uit. Het weerhoud mij van gokken en dat is het belangrijkste!

succes en kom op we slaan ons er doorheen!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja dat is een goed idee Misses. Een stok achter de deur. Hierdoor ben je minder snel geneigd om toch te gaan gokken. Doe je dit wel, dan stel je niet alleen je zelf teleur maar ook je moeder. Ik heb voorgenomen om met zakgeld te gaan werken en al het onnodige geld laat ik altijd thuis. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...