Spring naar bijdragen

Waarheid


MaxG

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal, ik ben Max (34 jaar) en 2 jaar geleden begonnen met gokken. De reden waarom is me tot op heden een compleet raadsel. Ik gokte in het verleden wel eens, maar dat was tientjeswerk en heeft nooit tot problemen geleid. Door een web van leugens kwam ik nu echter in een vicieuze cirkel van nog meer gokken en lenen bij familie en vrienden terecht, waardoor ik nu een totale schuldenlast heb van €30.000,- Vandaag de knoop doorgehakt dat er een einde aan moet komen. Ik heb een actieplan opgesteld om hopelijk ooit met een schone lei te kunnen beginnen. Ik heb mijn account laten blokkeren en zoek naar mogelijkheden om mijn schulden onder 1 dak te brengen, zodat ik alles kan aflossen bij iedereen en waarbij ik op een verantwoorde wijze kan aflossen en waarbij anderen geen verantwoordelijkheid (hoeven te) dragen en er geen hinder van ondervinden. Ook geef ik mijn financieel beheer uit handen, zodat ik niet stiekem dingen kan doen. Ik had gehoopt dit allemaal al te kunnen regelen, voordat ik mijn dierbaren op de hoogte stel, maar dit blijkt helaas (nog) niet mogelijk. Ik heb inmiddels openheid van zaken gegeven aan mijn ouders die uiteraard boos, verdrietig en teleurgesteld waren. Vanavond zal ik echter mijn partner en kind onder ogen moeten komen en daar zie ik logischerwijs enorm tegenop. Misschien dat iemand tips heeft hoe ik dat het beste kan aanpakken? Hopelijk is morgen de 1e dag van de rest van mijn leven. To be continued...

bewerkt door MaxG
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja dat hoop ik ook echt...vrees voor de consequenties, maar zal ze toch nu onder ogen moeten zien. Ik ga wel voor volledige openheid. Dat besluit had ik al genomen. Ben echt doodziek van de angst en spanning. Slaap en eet al dagen niet. Voelt alsof ik op omvallen sta.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja dat geloof ik graag. Nog ff volhouden en dan zal je opgelucht zijn dat weet ik zeker. Maar heb je ook hulp gezocht bij je huisarts als ik vragen mag.

Dat heb ik nu ook gedaan heb een intake gehad in Amsterdam en 12 maart heb ik weer een gesprek om te kijken wat ze gaan doen.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het ging niet best. Ze is vertrokken en weet niet of ze wel bij me wil blijven. Ik geef haar uiteraard de tijd en ruimte om een besluit te nemen. Ze maakt zich volkomen terecht enorme zorgen om haar eigen toekomst en die van onze zoon. Ik kan die zorgen op dit moment natuurlijk niet wegnemen met woorden dus ik zal me moeten neerleggen bij wat ze ook besluit. Ik zit er helemaal door nu. Dit was precies waar ik bang voor was en ik denk ook deels reden dat het zover heeft kunnen komen, maar ik kan en wil me daar niet achter verschuilen. Voel me zo waardeloos, machteloos en alleen nu.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Max nu moet je sterk blijven en vechten voor je gezin. Laat je partner ff tot bedaren komen en dan proberen om verder te praten. Ik vind het vervelend om te lezen dat het niet goed is gegaan. Maar als ik jou was zou ik vrijdag naar die afspraak gaan. Je moet je gaan bewijzen dat je er vanaf wilt komen. Heel veer sterkte met alles.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb absoluut geen verleiding of zin om te gaan gokken of zo hoor. Ik ben me er heel goed van bewust dat dat enkel een oorzaak van problemen is in plaats van een oplossing. Ik ben er dan nu ook niet bang voor dat dat misgaat. Ik voel enkel schaamte, teleurstelling en verdriet als ik denk wat ik allemaal door mijn leugens en gegok kapot heb gemaakt. Mogelijk raak ik alles kwijt wat me lief is. Dat is waar ik voor wil vechten, maar het is onmogelijk om mensen te overtuigen van mijn intenties, omdat ik ze tot gisteren nog zo heb bedrogen. Het enige dat ik kan doen is de goede dingen waar ik nu invloed op heb. Ik zou zo graag nu direct een oplossing vinden waarbij iedereen krijgt wat ie wil en recht op heeft. Dat ik daar voor moet bloeden is terecht en zal ik moeten slikken. Medelijden en of begrip van mijn dierbaren verdien ik nu niet, maar wat een eenzame en donkere plek is dit zeg. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Kan alleen nog maar janken *. Ze is inmiddels terug en zegt dat ze me niet laat vallen, maar heel erg twijfelt of ze me ooit nog kan vertrouwen, omdat ik haar in het begin van onze relatie ook al eens bedrogen heb met een ander. En dat kan ik natuurlijk ook niet van haar verwachten. Ze wil onze zoon de kans niet ontnemen op een vader. Volgende stap is mijn vrienden het vertellen en de mensen waarvan ik geld heb geleend. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen Max.

Ben blij om te lezen dat ze terug is. Tuurlijk zijn jullie er nog niet maar ze laat je niet vallen ga er dan voor en het is normaal dat ze het vertrouwen kwijt maar dat zal moeten groeien. Maar nu je weet dat je er toch niet helemaal alleen voor staat moet je toch ontzettend goed doen. Schaamte en dat je verdrietig bent dat hoort er allemaal bij. Ik gok al 28 jaar gelukkig niet meer wat ik heb gedaan maar ik schaam me ook elke x en als ik denk wat ik heb aangericht dat ben ik ook verdrietig en zo voel ik me vaak al gok ik gelukkig niet meer zo veel en vaak. Alleen de voetbal toto

 

S6 vandaag 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb het natuurlijk allemaal aan mezelf te danken en daar loop ik ook niet voor weg. Het liefst zou ik het allemaal vandaag nog oplossen, maar dat kan simpelweg niet. Het voelt zo verrot allemaal dat niemand je vertrouwt en niemand je gelooft dat je echt wil veranderen en de brokstukken wilt opvegen en opruimen. Ik wil echt zsm kunnen aantonen dat ik van goede wil ben en dat er mogelijk op termijn toch weer vertrouwen kan terugkomen. Laat staan dat ik me weer vrij kan voelen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zojuist alleen boodschappen gedaan met de pinpas die ik bij haar had ingeleverd. Uiteraard bonnetje meegenomen en afschrift laten zien om te bewijzen dat ik echt alleen boodschappen heb gedaan. Eigenlijk is het inleveren van de bankpas een wassen neus, omdat ik nog steeds via internetbankieren zou kunnen gokken. Dat gaat helaas voor de vrienden van het online casino dus niet gebeuren. Desondanks is het natuurlijk razendknap van haar dat ze ergens blijkbaar toch iets van vertrouwen heeft kunnen vinden door me alleen op pad te sturen. En dat doet goed moet ik zeggen. Het is weliswaar 1x en dat zegt helemaal niks natuurlijk, maar je moet ergens beginnen. Kleine stappen. Hoe langer ik er over nadenk hoe meer ik van mening ben dat ik toch een soort van traject in wil om te kunnen achterhalen hoe dit ooit heeft kunnen gebeuren, zodat het in de toekomst nooit meer kan/zal gebeuren.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Weet iemand toevallig hoe ik in contact kan komen met de kansspelcommissie o.i.d. zodat ik kan zorgen dat ik in een systeem geregistreerd kan worden dat voorkomt dat ik gekke dingen kan uithalen. Ik ben daar op zich nu niet bang voor aangezien ik niet de drang voel om te gokken, maar ik denk dat dat een goed signaal is naar mijn omgeving.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

MAXG, Je bent goed bezig, je hebt al een stap genomen door de confrontatie aan te gaan met de mensen die je al die tijd hebt belogen. Ik weet hoe je u voelt, ik heb net hetzelfde meegemaakt. Ik ben wel alles kwijt geraakt (vriendin heeft me uiteindelijk laten staan, en is niet in de harde periode gebleven) Bij mij is door haar vertrek een heel zware periode van stress aangekomen, maar ik ben nu zelf en alleen aan het knokken.. Ik kwam van -5000 euro schulden en sta nu eind Augustus terug op 23 000 euro spaargeld in de plus. (Ik heb al 50K vergokt in mijn leven, en ik baal er nog dagelijks van... Maar gedane zaken nemen geen keer.) je moet sterk blijven, je uitschrijven op de kansspelcomissie (ik heb dat moeten doen met een aangetekende brief per post. Alles hiervan staat beschreven op hun website)

Wat mij geholpen heeft, zijn mijn beste vrienden inlichten over mijn schande/probleem, mijn bankkaarten kan ik al 1.5 jaar nietmeer beheren, die hebben zij. En ik laat hun inloggen op mijn bank portal voor betalingen te doen als dat nodig is. Ook krijg ik elke maand cash mijn "zakgeld" voor de maand door te komen.

Sindsdien geen enkele dag meer gegokt

Hopelijk heb je hier wat uit.. Sterkte en laat je vrouwtje nietmeer in de steeek vriend, binnekort ben je die ook kwijt en ga dan maar eens een vriendin zoeken, wetende dat je een zware gokker was... people tend to talk en dat is wat we niet willen. Werk in je relatie hieraan samen met je vrouw en maak een toekomst om U tegen te zeggen. Now or never 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Aegon, dank voor je reactie. De confrontatie met schuldeisers en vrienden moet nog komen. Die willen we eerst een plan kunnen voorleggen. Dat gaan we morgen samen opstellen. Ik heb zelf ook het wel het idee dat ik de juiste stappen neem, maar alle angst, spanning, onzekerheid en stress valt me zwaar. Ik ben alleen maar bezig met mijn problemen en de gevolgen voor mijn omgeving en kan nu echt nergens behalve mijn zoon van genieten. Voorlopig laat mijn meissie me gelukkig niet vallen, maar er komen natuurlijk nog erg veel moeilijke momenten en het is maar de vraag of ze dat kan opbrengen. De angst daarvoor en het vooruitzicht dat ik eigenlijk nergens op kan en mag rekenen maakt me erg neerslachtig. Het gevecht met het gokken heb ik vooralsnog gewonnen en het volgende gevecht met de schulden ga ik ook winnen. Daar ben ik echt van overtuigd. Het gevecht met het verwoeste vertrouwen zie ik echter met angst en beven tegemoet. Ik twijfel er enorm aan of zij dat kan winnen en weet nu niet goed hoe ik daar op dit moment wat aan kan doen. 

Ik kan die website trouwens nergens vinden. Kun je misschien een link sturen?

bewerkt door MaxG
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vandaag druk geweest met het opstellen van een plan. Dit is echter mijn visie. Ga het vanavond bespreken met mijn partner en vader en benieuwd wat zij vinden. Ben geen steek verder, maar het voelt goed structuur aan te brengen en inzicht te geven. Dat goede gevoel is echter weer snel verdwenen als ik denk aan de mogelijke consequenties voor mezelf, maar met name mijn omgeving. Op weg naar het volgende vervelende moment...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Een hele grote zorg minder. Iedereen gaat zijn geld op korte termijn terug krijgen. Mijn vader gaat de schulden per direct overnemen en ik ga aan hem aflossen onder strenge en heldere afspraken. Dit heb ik niet durven dromen of verwachten. Ik had het liever zelf opgelost, maar dat kan nu simpelweg niet. Zo dankbaar dat ie me niet laat vallen ondanks dat ie natuurlijk ook ernstig teleurgesteld in me is en boos en verdrietig is (heb 'm voor de 2e keer in mijn leven zien huilen). Weliswaar is zo'n bedrag voor hem makkelijk op te brengen, maar tussen kunnen en willen zit een groot verschil. Ik heb er ook niet om gevraagd, maar hij bood het zelf aan. Uiteraard blijven de grootste zorgen en angst nog bestaan dat andere mensen die me lief zijn afstand van me nemen. Het gaat natuurlijk moeilijk worden om om te gaan met de beperkte vrijheid en het gebrek aan vertrouwen bij mijn omgeving dat ik nu heb, maar dit is een 1e lichtpunt onderweg naar het einde van de tunnel. Nu moet ik gaan laten zien uit welk hout ik gesneden ben. Op naar het volgende moeilijke moment, maar de spierballen beginnen langzaam weer te rollen. Morgenvroeg eerst naar de huisarts op weg naar antwoorden op vragen die ik niet kan beantwoorden en herstel van fysieke problemen.

bewerkt door MaxG
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Weer wat kleine stappen gezet. Vanochtend naar de huisarts geweest en de volgende stap genomen op weg naar antwoorden die ik zoek en nodig heb om verder te kunnen. Vanmiddag mijn beste vriend onder ogen gekomen en hij reageerde uiteraard teleurgesteld, maar gaf aan vierkant achter me te blijven staan ongeacht de situatie. 1e moment sinds maandag dat ik echt ergens kracht uit heb kunnen putten. Op naar de volgende stap...morgen de rest van mijn vrienden openheid geven.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gisteren de rest van mijn vrienden openheid gegeven en dat was natuurlijk ook weer heftig, maar ze steunen mij en met name mijn vriendin onvoorwaardelijk op dit moment. Dat doet me goed. Durf voorzichtig wat vooruit te kijken nu. Komende week alle openstaande schulden aflossen en dan bewijzen dat ik het vertrouwen van mijn omgeving verdien en (deels) kan herstellen. Energie komt langzaam terug.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goed bezig vriend! Je moet proberen de knop om te zetten. Ik persoonlijk begon int begin vaak te doemdenken over het gokken dat mensen erover zouden praten in de buurt. Maar ik ben nu al op een moment gekomen, dat als er echt over geroddeld gaat worden dat ik er schijt aan heb. Mensen maken fouten, het is mooier dat je na zo een zware periode je erdoor kan knokken en de omgeving kan laten zien dat je die vuile verslaving hebt overwonnen. Dit is echt iets vies he wat we meemaken. Gewoon niet teveel piekeren over het verloren geld, en genieten van je gezin. Geef je vriendin en kinderen ALLES van liefde dat je kan, wees een nog betere huisvader, en blijf dit doen. Je vriendin moet voelen dat je van goud bent en dat je iets eerlijk hebt opgebiecht. In een relatie hoor je samen je erdoor te knokken door de moeilijke periodes, en ik hoop dat in tegenstelling tot mijzelf, bij u de vriendin wel blijft en je steunt door dik en dun; Succes vriend

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...