Spring naar bijdragen

On the way up


Sandro

Aanbevolen berichten

Sandro, je bent verantwoording alleen aan jezelf verschuldigd,
en ja het zou mooi zijn als je partner ook dat vertrouwen van je kreeg
(mijn persoonlijk beeld van een goede relatie, zeker mbt verslaving)
hier kun je leren delen, ik heb dat ook hier kunnen oefenen gelukkig,
en tegenwoordig kan uik het ook steeds beter met de mensen die ik
vertrouw en die van waarde zijn voor mij.
Jij bent zoveel jonger hier gekomen al, zeker een goed voorbeeld voor mij ook!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik vind het knap dat je "met het water voor de dokter komt" Sandro. En begrijp ook goed dat je het eerst voor jezelf een plek wilde geven. Niet iedereen deelt alles even gemakkelijk. Wel belangrijk dat je het hier doet, omdat het voor jou de enige plek is. Ik ervaar veel steun van mijn partner en heb dat ook echt nodig. Misschien toch eens proberen om wat meer met mensen om je heen te gaan delen?:rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Sandro. Jij redt het wel, daar ben ik zo goed als van overtuigd. Je schrijven/delen hier is onderdeel van jouw persoonlijke herstelprogramma.
Daar kunnen wij dingen uitpikken die op ons zelf van toepassing zijn, maar de dingen die jij 'anders' doet hoeven niet vanzelfsprekend goed of fout
te zijn. Ik denk dat jij jezelf goed in de smiezen hebt, ook al heb je dan een keer teruggegrepen naar drank. Deze 'misser' is voor jou een prachtige
eye-opener geweest waar je, gezien je reacties hier op dit draadje, al volop de vruchten van aan het plukken bent. Een beetje wat Bor en anderen
ook zeggen...

KMW.

bewerkt door Kohtje
Link naar opmerking
Deel via andere websites

18 uur geleden zei Sandro:

Normaal zou ik dit negeren, maar nu ik toch uit mijn comfort zone probeer te komen toch een reactie. Het zou niet eerlijk zijn als ik ergens gelogen zou hebben (toch?). Waar lieg ik? :huh:

Ik bagetaliseer het ook niet als "maar een paar dagen", waar zie je dat staan? Baal er ontzettend van. 

Bedoelde het goed hoor, dacht echt dat je een drankloze week had gehad in dat park, althans dat las ik en dat je daar blij mee was dat het kon.Vakanties zijn heel lastig, weet het van mezelf vandaar. Lees niet zoveel meer, zal dan aan het begin van de vakantie geweest zijn dat ik las dat je zo blij was dat het zonder drank ook kon.

Negeren was ik ook goed in, eng en dichtbij.

Sterkte en je bent goed bezig vandaar dat het mij opviel. Ben niet van het lieve pamperen en het komt vanzelf wel goed, zo werkt het niet.

Negeer mij maar en doe je ding zonder hulp, het mag en kan..

Paar dagen 12 tot 15 bier en de derde dag eerder gestopt, ja dat zijn een paar dagen.

Wel goed dat je het hebt gemeld als het je niet dwars zat, had je het niet gedaan./gemeld.

Voor de rest moet je het zelf weten.

bewerkt door Smaragd
toevoeging
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 months later...

En toen waren er alweer drie maanden voorbij. Tijd voor weer eens een update. 

Het hangt er een beetje vanaf hoe ik tel, maar ik zit nu een half jaar in mijn proces (ik zou het ook kunnen tellen als een heel jaar, want een jaar geleden begon het kwartje te vallen, alleen dronk ik toen nog wel door). Ik ben ongeveer 15 kg lichaamsgewicht kwijt, heb honderden euro's bespaard en meer dan 2.000 (!!) units niet gedronken. Vooral dat getal 2.000 gaat bij mij elke voorstelling te boven. Bizarre hoeveelheid.

Ik leefde vroeger voor, en op, de drank. 'S ochtends en 's middags leefde ik op de stress van de kater. Het begon al met wakker worden. Altijd eerst even voelen: voel ik me relatief goed, of heb ik een slechte dag? Het was iedere ochtend maar weer de vraag. Dan gestresst de dag door met soms hartkloppingen, wetende dat ik niet optimaal presteerde en bang om door de mand te vallen. Eind van de middag volgde dan de "release". Gaf mij mijn drank en je hoorde of zag me de hele avond niet. Ik had verder niks nodig. Een triest en benauwend bestaan.

Ik heb terugvallen gehad het afgelopen half jaar, maar liet me er niet door demotiveren. De tijd tussen de terugvallen werd ook elke keer langer. Nu heb ik de laatste weken wat tegenslag in mijn leven en ben positief verrast door mezelf dat ik geen gedachten heb over naar de drank grijpen. Er is echt wezenlijk iets veranderd. Mijn blik is ruimer, ik zoek (nieuwe) oplossingen. Ben daar ook veel flexibeler in. Het is niet meer alles of niks. Het is veel meer blij zijn met wat ik allemaal heb en kan. Alles wat ik al die jaren heb opgekropt en weggestopt (de gedachten en realisaties dat het zo écht niet verder kan) is vrij gekomen met een enorme hoeveelheid energie. Zo voelt het.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Deze week ook weer duidelijk de voordelen gemerkt. Met een scherp werkend brein en een opgewekt humeur is het leven zoveel makkelijker. Dingen waar ik tegenop kijk, worden exponentieel vervelender met een kater. Een mug kan zo uitgroeien tot een olifant. Terwijl ik er nu gewoon even voor ga zitten en het even later af kan vinken. Geeft zoveel meer rust. Teveel onafgemaakte taken en gedachten geven immers stress.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zojuist zei Cleo66:

Je gaat goed sandro fijn , dacht net nog aan je onder het sporten . Of misschien je blessure je weer naar de fles had geholpen omdat ik me bedacht dat je alleen op het sportdraadje had gereageerd . Maar gelukkig kloppen mijn gedachten niet.  Keep up the good work 

:rose: Ik snap die gedachte wel. Dat had jaren terug namelijk zeker gebeurd (terugval), maar ik zie het nu allemaal niet meer zo zwaar.

Nu lijkt de blessure ook weer geheeld overigens. Ben rustig weer aan het opbouwen. Geen haast.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mijn humeur is momenteel erg afhankelijk van hoe het op het werk gaat. Vandaag ook ups en downs. Dat wil ik eigenlijk niet. Wil stabieler zijn. Aan de andere kant is er momenteel ook weinig anders dan werk en gezin, dus misschien ook niet zo gek dat het zoveel invloed heeft op mijn welzijn. Jullie ervaringen?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

 Ben / was jij over het algemeen een gelijkmatig iemand wat stemming betreft? Ik niet  echt, bij mij wisselt het vaak en ik herken dat je stabieler zou willen zijn. 

Dit zijn vreemde tijden, alles is anders, dingen die “gewoon” waren zijn weggevallen, we gaan gedwongen anders met elkaar om, dingen die we gewend waren te doen kunnen of mogen niet meer. Het zoeken naar een nieuw evenwicht vind ik lastig. 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja heel erg. Dingen gaan soms traag en communicatie beroerd. Kan me er erg boos om maken. Gelukkig heb ik wel een uitlaatklep, vriendinnen met wie ik dat bespreek, collega's waar ik aan de bel trek. Ik ga nu steeds vaker bellen, gewoon ouderwets met de telefoon. In plaats van al dat mailen en videobellen. En inderdaad bewegen; veel wandelen en zwemmen.

Maar de basis is gelukkig bij mij wel vrij stabiel. Minder de behoefte om te vluchten en ontspanning te zoeken in drank of valeriaan en veel slaapthee. Ik voel me nu eerder boos, dat geeft energie. Hoewel ik daar niet in door moet slaan. Frustratie geeft een ander soort stress en een gevoel van hopeloosheid. Dat is best een proces, en is ook verantwoordelijkheid nemen en doorgaan. In plaats van er over te klagen en vinden dat anderen het moeten oplossen. Zo ervaar ik dat nu.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

 

Ups en downs...welkom to my life :)

En dat niet willen...

 

Kalmte, Moed en Wijsheid,

Waar heb je invloed op? En waar niet? 

 

Sommige dingen accepteren,  en andere dingen juist doen. En als ik me 'down' voel,  heb ik dingen te doen, waar ik dan juist niet zon zin in heb, maar die wel helpend zijn. Ff me terugtrekken in rust,  schrijven,  of juist contact zoeken. En sporten...bewegen.  

Keep up the good work Sandro.

 

 

 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

10 uur geleden zei Jannigje:

Ben / was jij over het algemeen een gelijkmatig iemand wat stemming betreft? Ik niet  echt, bij mij wisselt het vaak en ik herken dat je stabieler zou willen zijn. 

Interessante vraag. Ik weet eigenlijk niet of ik relatief gelijkmatig ben qua stemming of juist niet. Lastig te vergelijken met andere mensen ,omdat je niet voelt wat zij voelen natuurlijk.

Maar bijvoorbeeld gisteren was ik om 14 uur nog compleet down na een overleg. Een uurtje later weer vol energie na een ander overleg. Jantje lacht, jantje huilt. Dat gaat toch wat ver.

Even wandelen ofzo werkt dan wel om alles even op een rijtje te zetten.

 @Lonster : ik zoek dingen juist teveel en snel bij mezelf en neem teveel verantwoordelijk als ik niet oplet. Ik moet mezelf er regelmatig aan herinneren dat ik echt niet alles zelf hoef te doen. Beetje meer "klagen" kan geen kwaad.

bewerkt door Sandro
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Even klagen is heerlijk ^_^

1 uur geleden zei Sandro:

Lastig te vergelijken met andere mensen ,omdat je niet voelt wat zij voelen natuurlijk.

Jezelf vergelijken met anderen is sowieso een slecht idee. Alles op jezelf betrekken, dat is inderdaad vermoeiend. Geef een ander maar eens de schuld, lekker over klagen. Ik erger me af en toe scheel aan mijn teamleider, met mijn collega samen kunnen we daar lekker over mopperen en ook heerlijk lachen erom. Sommige mensen lijken overal mee weg te komen en lopen de kantjes ervan af. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

3 uur geleden zei Sandro:

Maar bijvoorbeeld gisteren was ik om 14 uur nog compleet down na een overleg. Een uurtje later weer vol energie na een ander overleg. Jantje lacht, jantje huilt. Dat gaat toch wat ver.

Hier heb ik ook last van. Ik vind het heel vervelend aan mezelf dat ik zo beïnvloedbaar ben. Voor mij werkt het nu om dingen, vooral op werk, emotioneel een beetje op afstand te houden. Maar ook dat is hard werken. Ik word er wel beter in, vooral nadat ik ontdekte dat het zo was, in plaats van meteen naar een oplossing (lees: drank om 17:00) te zoeken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei Descartes33:

Hier heb ik ook last van. Ik vind het heel vervelend aan mezelf dat ik zo beïnvloedbaar ben. Voor mij werkt het nu om dingen, vooral op werk, emotioneel een beetje op afstand te houden. Maar ook dat is hard werken. Ik word er wel beter in, vooral nadat ik ontdekte dat het zo was, in plaats van meteen naar een oplossing (lees: drank om 17:00) te zoeken.

Ja dat is de oplossing niet natuurlijk. 

Inderdaad, hard werken. Op momenten dat ik me realiseer dat ik het werk weer emotioneel te dichtbij heb getrokken, kan ik heel boos op de ander worden. "Wat een kl**zak dat hij me zo zakelijk behandelt, terwijl ik dacht dat we een goede band hadden!". In plaats van boos te worden, moet ik naar mezelf kijken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zojuist zei Sandro:

Ja dat is de oplossing niet natuurlijk. 

Inderdaad, hard werken. Op momenten dat ik me realiseer dat ik het werk weer emotioneel te dichtbij heb getrokken, kan ik heel boos op de ander worden. "Wat een kl**zak dat hij me zo zakelijk behandelt, terwijl ik dacht dat we een goede band hadden!". In plaats van boos te worden, moet ik naar mezelf kijken.

Hoera    bingo   ... daar gaat het  om ... kijk naar jezelf    ... hoe herkenbaar  .

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...