Spring naar bijdragen

On the way up


Sandro

Aanbevolen berichten

Op de dagdraad wel gepost de afgelopen dagen, maar hier even mijn ervaringen en belevingen.

Na 4 dagen voelt het al een heel klein beetje als routine om niet te drinken. Veel lastige momenten gehad wel, maar elke extra dag maakt het makkelijker om het niet te doen. Enerzijds omdat ik wat ik heb opgebouwd niet wil vernietigen, anderzijds omdat het nuchter zijn steeds normaler wordt. Ik moet in deze vicieuze cirkel blijven, daar vecht ik voor.

bewerkt door Sandro
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op de lange termijn wordt het als het goed is gemiddeld makkelijker, maar mijn ervaring is dat die dagen niet precies op volgorde van moeilijk naar makkelijk liggen :-) En bij mezelf weet ik dat ik juist kan verslappen als het 'té' makkelijk lijkt. Vooral in het begin probeer ik me elke dag voor te nemen om in ieder geval dié dag niet te drinken.

Je gaat lekker, ga zo door!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

O ja, wat ik nog wilde toevoegen is dat het voor mij goed is om het concept van dagen/etmalen los te laten als het ware. Klinkt misschien vaag, maar door niet telkens een dag af te sluiten en de tijd zijn gang te laten gaan, is er voor mij minder behoefte om savonds de dag met een klapper af te sluiten, wat ik wel altijd deed. 

Helpt me om vooruit te kijken, ipv korte termijn genot op te zoeken.

bewerkt door Sandro
Link naar opmerking
Deel via andere websites

De tijd zijn gang laten gaan....ja, voor mezelf accepteren dat doelen nu eenmaal veel tijd en energie kosten om te verwezenlijken. Als ik het proces op de juiste manier doorloop dan behaal ik mijn doelen vanzelf. Daar ben ik van overtuigd. Proces is leidend, mijn doel bereiken is een gevolg van het juist doorlopen van het proces.

Haasten heeft ook helemaal geen zin. Hebben jullie ook weleens dat je 's ochtends weer eens haast hebt en echt binnen 1 minuut weg moet? Die rits van je jas gaat echt niet sneller dicht als je gehaast bent, de sleutel in het slot steken ook niet. Haast zorgt voor stress en verkramping. Don't need all of that.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb het vandaag moeilijker. Begon vanmorgen al toen ik opstond. Had totaal geen zjn om te werken. 

En vanmiddag kreeg ik op het werk een klusje in mijn mik geschoven voor a.s. donderdag, een klusje waar ik me niet comfortabel bij voel. Meteen maakte mijn hersens de link met drank. Stress, onrust, dus verdoven. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank dames :rose:

Ben vanuit werk niet direct naar huis gegaan, maar eerst een stukje gaan wandelen. Mijn gedachten weer even op orde brengen. 

Dat ding op het werk is eigenlijk helemaal niet zo spannend, toen ik er beter over nadacht. Nuchter zijn helpt zeker op momenten als dit, want ik zie alles veel "lichter", relativeer veel makkelijker. En alcohol drinken helpt al helemaal niet om die uitdaging op het werk tot een succes te maken. 

Vaak lijkt het ook alsof ik beloond word na een zwaar moment. Dus morgen volgt er vast een mooie dag :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ben gisteren de fout in gegaan. Mijn natuurlijke reactie is om dit forum te vermijden en net te doen alsof er niets gebeurd is. Maar voor mezelf is dat niet goed dus vandaar dat ik er nu toch over schrijf. 

Uiteindelijk won het stemmetje in mijn hoofd dat al dagen bezig was met op me in te praten. Hoe heb ik mezelf weer over kunnen laten overhalen....

Ik heb minder gedronken dan ik voorheen dagelijks dronk, maar toch wel een aardige hoeveelheid. Echt lekker was het niet eens. En ik voel me onrustig vandaag, iets wat ik juist wilde voorkomen, omdat ik morgen een spannende dag op het werk heb. Maar goed, vandaag weer verder waar ik mee bezig was, zodat ik morgen hopelijk weer enigzins fris ben.

bewerkt door Sandro
Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei Cleo66:

Ps ik weet eigenlijk niet,  maar had je jezelf dus ook niet op het dagpact gezet gisteren ? 

Had ik niet gedaan nee. 

 

31 minuten geleden zei Rosee:

Ik vind het ook knap dat je het hier meldt. En je weet iig waardoor het werd veroorzaakt dus dat is iig iets en daar kun je mee aan de slag. Stap vooruit dus. Hoop dat je onrust wat minder is.

Nu nog bedenken wat ik dan de volgende keer ga doen als ik druk ervaar. Maandag ging ik een stuk wandelen en ging het wel weer. Maar gisteren dus niet. Normaal zou hardlopen een optie zijn, maar na afgelopen zondag 10km gelopen te hebben zat de spierpijn er nog in.

Ik ga vanavond weer lezen in een "zelfhulp boek", dat helpt bij mij altijd wel om rustig te worden.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Diepe dalen, hoge pieken en dat vlak na elkaar. Precies wat je verwacht in de beginfase van het stoppen met drinken. Gisteren down doordat ik in de fout was gegaan en dan op deze manier terugkomen. Begrijp bijna zelf niet hoe ik het geflikt heb. Vooral hoe ik zo goed heb kunnen slapen vannacht. Normaal slaap ik heel slecht onder spanning. Dit geeft mij echt een partij zelfvertrouwen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...