Spring naar bijdragen

On the way up


Sandro

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal,

Even voorstellen: ik ben een man van midden 30. Woon samen met mijn vriendin en twee gezonde kids en mag me gelukkig prijzen met een goedbetaalde baan.

Maar goed, dat is natuurlijk niet waarom ik me hier nu heb aangemeld....Ik vind het lastig aan te geven hoe lang ik precies aan alcohol verslaafd ben, aangezien de definitie van 'verslaafd' niet in beton gegoten is, maar het speelt al zo'n 20 jaar een veel te grote rol in mijn leven. Op 16-jarige leeftijd verstopte ik voor mijn ouders al bierblikjes onder mijn bed bijvoorbeeld.

De laatste pakweg 5 a 10 jaar is er bijna geen dag voorbij gegaan dat ik niet gedronken heb (alleen als het echt niet kon). En dan bedoel ik niet maar een paar biertjes per avond. Het heeft zelfs tot weektotalen geleid van 100+ eenheden. Week in week uit. Jaar in jaar uit.

Ik weet dat dit zeer ongezond is en het bijna niet anders kan dan dat ik mijn lichaam hiermee kapot maak. Het lukt me echter maar niet om het patroon te doorbreken. Bang dat ik ook ben voor alle weggestopte en nieuwe gevoelens die ik ga ervaren. Hoe moet ik dat in godsnaam doorkomen en hoe val ik in slaap?

Nu heb ik sinds vijf dagen wel een succesje geboekt: ik heb in de afgelopen vier avonden namelijk 40 eenheden minder gedronken dan mijn routine.

Mijn vorige poging om te minderen dateert alweer van 2011, dus ik wil dit momentum echt aangrijpen om weer eens een serieuze poging te wagen. Waar ik nu vooral tegenaan loop is dat ik erg moeilijk in slaap kom en ook vaak en vroeg wakker word. Ben nu behoorlijk kapot...

Weet nog niet precies wat ik aan dit forum ga hebben, maar ik hoop uiteraard een hoop! Bedankt voor het lezen alvast.

 

bewerkt door Sandro
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Sandro, goed dat je je drankgebruik/misbruik onder de loep neemt. Dat is de eerste stap!Mijn advies is ook om de huisarts in te schakelen...want als ik lees dat jij de afgelopen 5 a 10 jaar bijna elke dag hebt gedronken dan kan jouw lichaam best wel heftig reageren(ontgifting).Ik dronk op het laatst ook dagelijks en heb  met hulp van huisarts en medicatie kunnen stoppen. En inderdaad hier lezen en schrijven heeft mij ook door de moeilijke momenten heen geholpen.

Welkom en succes

Sappho

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Welkom Sandro.

Wat goed dat je deze stap,naar het forum, zet. En al aan het minderen bent. Veel ervaringsdeskundigheid kun je hier vinden.

 

Grote hoeveelheden, angst voor weggestopte gevoelens, moeite om patronen te doorbreken, moeilijk slapen en 'kapot zijn'.

Lijken me redenen genoeg om niet in je eentje te ploeteren. De huisarts is, denk ik een goeie eerste stap om te kijken wat jij nodig hebt om deze 2e poging succesvol te laten zijn. Waarbij ik dan wel de vraag heb of je dan denkt aan minderen of stoppen met drinken?

 

Ik wens je veel succes!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bedankt allemaal.

Over naar de huisarts gaan, had ik eerlijk gezegd nog niet gedacht. Heeft ook wel te maken met slechte ervaringen die ik heb met de h.a. (o.a. een doodzieke baby van mij maar naar huis blijven sturen en veel te laat doorverwijzen naar het ziekenhuis. Is uiteindelijk gelukkig goed gekomen met mijn kind, voor wie het zich afvraagt). Maar misschien stap ik hier nog eens overheen, of zoek ik een nieuwe h.a.

Het is nu bijna 6 etmalen geleden dat ik mijn alcoholconsumptie drastisch naar beneden heb gebracht (heb al 50 eenheden 'bespaard' en na vanavond zijn dat er 60). Van ontwenningsverschijnselen is nauwelijks sprake. Eerste nachten sliep ik slecht door 'gemaal', afgelopen nacht alweer veel beter. Verder wat hoofdpijn, waar ik normaal gesproken nooit last van heb.

Is zo weinig 'last' erg uitzonderlijk? Als ik zo lees welke verschrikkelijke dingen je allemaal kunt ervaren tijdens ontwenning dan mag ik mezelf erg gelukkig prijzen. En zegt het ook iets over de mate van lichamelijke verslaving?

Ik heb altijd al het idee gehad dat het bij mij veel meer een psychologisch dan een lichamelijke ding is. Ik zal mijn leven drastisch om moeten gooien, herstructureren, en nieuwe doelen moeten zien te vinden. 

@kruidenthee67 goede vraag. Op dit moment zie ik het stapje voor stapje voor me, dus niet cold turkey. Misschien leiden die stapjes uiteindelijk tot helemaal stoppen, maar misschien ook niet. Vooralsnog werkt het, maar ben ik er nog lang niet. Sporten gaat me op de iets langere termijn verder helpen.

Mijn plan voor de komende maanden:

Alcohol minderen -> fitter worden -> weer kunnen/gaan sporten -> savonds trainen -> minder tijd om te drinken -> nog verder minderen, etc.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Sandro, welkom. Wb je vraag over af en toe drinken: dit is wel mijn streven. Ik wil nu eerst 3 maanden niet drinken om mijn gewoonte te doorbreken. Ben nu op week 6. Na die 3 maanden wil ik proberen om af en toe te drinken. Maar nav wat ik hier lees schijnt af en toe drinken voor de meesten te moeilijk te zijn, omdat je snel terugvalt in je oude patroon. Misschien dat dat mij ook gebeurt, dat betekent dat ik helemaal zal willen stoppen. Maar eerst die 3 maanden, dat is al moeilijk genoeg. Wat wil jij zelf?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goed bezig zeg!

Ik wil het net als jij ook in stapjes doen. Heb nog niet een helder einddoel voor me. Eerst maar eens wat momentum opbouwen verder. Zie het als het krijgen van je eerste baby: je hebt in het begin geen idee wat je allemaal tegen gaat komen:D

Ben nu dus bijna een week op weg met drastisch minderen. Daar wil ik op zn minst nog een aantal weken mee verder. Daarna wil ik nog een volgende stap maken naar nog verder minderen, zodat ik binnen de marge blijf van wat 'niet ongezond' is (lees: 3 eenheden per dag , dus zo'n 20 per week).

Echt volledig stoppen zie ik als allerlaatste redmiddel en hoop ik te kunnen voorkomen. Ik zal wel eigenwijs zijn, maar ieder zn eigen manier. Als je er zelf maar achter staat!

bewerkt door Sandro
Link naar opmerking
Deel via andere websites

11 uur geleden zei Sandro:

Nog een vraagje. Zijn er alleen maar geheelonthouders hier (die indruk krijg ik een beetje), of zijn er hier ook mensen die zo af en toe wat drinken?

Ik drink af en toe wat. Maar heb eerst bijna 2 maanden droog gestaan om van de gewoonte af te komen. Nu drink ik alleen in gezelschap bij bepaalde gelegenheden. Een paar keer per maand. Alleen thuis drink ik heel strikt niks. Dat was vroeger mijn probleem. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

11 uur geleden zei Sandro:

Nog een vraagje. Zijn er alleen maar geheelonthouders hier (die indruk krijg ik een beetje), of zijn er hier ook mensen die zo af en toe wat drinken?

Ik drink af en toe wat. Maar heb eerst bijna 2 maanden droog gestaan om van de gewoonte af te komen. Nu drink ik alleen in gezelschap bij bepaalde gelegenheden. Een paar keer per maand. Alleen thuis drink ik heel strikt niks. Dat was vroeger mijn probleem. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Welkom hier Sandro,

De tijd zal het leren of je af en toe iets kunt blijven drinken. Voor de meeste van ons is het niet weggelegd. Zelf heb ik 5 jaar niets gedronken en wilde toen proberen om gecontroleerd te drinken. De eerste paar weken lukte dit, maar daarna begon ik weer meer te drinken. Zat al snel weer op mijn oude niveau :blush: Nu weer gestopt dus en weet dat minderen voor mij niet werkt. 

Ik wens je veel succes :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb het moeilijker vandaag. Voel me inmiddels weer kiplekker; het niet hebben van de gebruikelijke kater zorgt voor een frisse kop en de slaapproblemen zijn voorbij. Goed gevoel dus. Ik weet dat ik dit juist moet vasthouden, maar.....

het betere gevoel zorgt juist voor een grotere zucht. Merk ook dat ik het lastiger vind om de uren zo tussen half vijf 's midsags en half 8 's avonds te doorstaan (de uren die ik normaal al vulde met drinken). Het wordt een steeds zwaardere opgave...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb gelukkig genoeg te doen op dit tijdstip met twee kleine kinderen dus dat scheelt :) Mijn oudste wordt over een aantal maanden 6 jaar en heeft daarmee een leeftijd dat hij vast wel wat mee heeft gekregen van mijn drankzucht. Dat is ook een grote motivatie voor mij.

Binnenkort wil ik inderdaad weer gaan sporten  ('s avonds).

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Sandro ja dat is dan natuurlijk spitsuurtijd met jonge kinderen. Heb er zelf ook twee, in de tienerleeftijd. Ben single moeder sinds de jongste anderhalf was en het tijdstip wat jij noemt begon ik rond 4 a 5 uur met wijn, ook omdat ik dan een relaxtere moeder werd. Ze maakten/maken veel ruzie en ik kon dan meer hebben en alles ging makkelijker. Weet niet of dat voor jou ook zo is. Ik trok het nuchter vaak niet, vond het soms slopend. Juist dat tijdstip dat jij  nu beschrijft. Maar misschien dat s avonds sporten ook al veel helpt. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hmmm, ik denk dat ik op dit moment een relaxtere vader ben. Maar het klopt natuurlijk helemaal dat drank een uitvlucht is van al het geruzie, gemekker en gedoe thuis met twee jonge en drukke kinderen. Ik zie echter wel in dat het nuchter veel beter gaat. Sowieso is het onmogelijk om goed op te voeden als je door de drank veel te veel toe laat. Maar goed, het is idd zwaar als alleenstaande.

En wat ik zeg: ik wil het goede voorbeeld geven aan mijn zoons. Zij mogen mij niet dagelijks met drank zien en al helemaal niet onder invloed.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank dank :)

Hat was vandaag mijn dag om op de kinderen te passen. Had verwacht dat dit een moeilijke dag zou worden, maar dat was het helemaal niet. Had zelfs veel minder trek dan de voorgaande dagen. Ik begin mijn genot te halen uit de zware tijden door te komen en vervolgens te genieten van 1 drankje. Heb helemaal niet de neiging om dan te gaan binge drinken ofzo. Moet er al niet meer aan denken om die belachelijke hoeveelheden te drinken die ik gewend was. Als ik dat nu zou doen dan zou ik vast wakker worden met een kater van hier tot Tokio (de ontwenning gaat wat dat betreft heel snel) en daar zit ik helemaal niet op te wachten.

Kortom, gaat erg goed. Maar ik moet nog een keer een stap gaan maken naar standaard een paar dagen per week helemaal niks drinken. Dat wordt nog een uitdaging. Maar stap voor stap.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...