Spring naar bijdragen

Ga je afbouwen, of ben je bezig, lees dan ook dit eens :-)


Kannietmeer

Aanbevolen berichten

  1. Lees zoveel je kan over benzo's en wat je kan verwachten bij de afbouw en waar je op moet letten. informeer jezelf, want de medische wereld weet er helaas vaak te weinig vanaf. Daarom is het beter zelf ook goed op de hoogte te zijn. Methodes om af te bouwen, symptomen die je kan hebben( maar hoeft niet!), overstappen naar andere middelen, voedingssupplementen om je herstel te bevorderen. Teveel andermans verhalen lezen kan ook weer onrust geven, dus als je dat merkt kan je die beter minder lezen. Onthoud bij wat je leest altijd dat jij een uniek persoon is en ga er niet vanuit dat jij ook die klachten zal krijgen. Het is echter goed om te weten dat je lichaam mogelijk reacties heeft die je nooit eerder hebt opgemerkt en je hoeft daar dus ook niet bang van te worden. The Asthon Manual is je eerste leidraad en in vele talen beschikbaar.
  2. Bedenk oplossingen voor als het niet gaat. Zorg dat de last van de dag zo licht mogelijk is en als je wel verantwoordelijkheden hebt, probeer daar dan of hulp bij te krijgen of deze uit te besteden aan iemand anders.Als vrienden voor je kunnen koken, scheelt dat weer. Als je kinderen van school moeten worden gehaald en een buurvrouw dat kan doen scheelt dat ook etc. Boodschappen thuis laten bezorgen met Picnic app of ook aan een lieve buur vriend of familie vragen.
  3. Probeer als je kan een breed supportnetwerk te hebben. Leun niet op slechts 1 persoon, maar laat alle mensen in je leven deel uit maken van je supportnetwerk. Dit maakt voor veel mensen ook een wereld van verschil. Mensen in een relatie zullen de neiging hebben op hun partner te willen leunen, maar ook dit kan niet altijd omdat de partner het bijvoorbeeld niet begrijpt, of gewoon ook een max heeft aan wat te dragen valt. Daarom, hoe je situatie ook is: spreiden is belangrijk.
  4. Accepteer dat je hier doorheen moet. In welke gradatie je ook ontwenning hebt, je moet er doorheen en er tegen vechten heeft nog nooit iemand geholpen maar maakt het duidelijk zwaarder. De meer acceptatie je kan opbrengen, de beter het is. Dit is een proces, maar wel één van de belangrijkste winsten die je kan behalen in benzo-ontwenning.
  5.  Leid je zelf af. Zoek dingen die je kan doen, die je gedachten verzetten en je door de dag heen helpen. Dingen die je leuk vind en die lukken. Zonder afleiding kunnen we de hele dag bezig zijn met benzo's en afbouwen en ons lichaam dat een wrak lijkt te worden, terwijl dat niet helpt. Afleiding is de key tot succes en de weg naar benzo-vrij bestaan zonder dat we gek worden van een totaal obsessieve gedachtewereld, gefocust op ons lijden.
  6. Als je een benzomaatje kan vinden, iemand die door hetzelfde heen gaat en met wie je kan praten omdat die persoon net zo lam ligt als jijzelf,  dan kan dat een groot verschil maken. Voor mij is dit echt een geweldige steun als ik er doorheen zit. Een benzomaatje begrijpt precies wat je doormaakt en dat voelt zo veilig en goed. Alle gekke dingen en moeite van de ontwenning zijn veilig bij de ander. Dit kan via een chat, of mail of telefoon, net wat je zelf prettig vind. Ik sta zelf open voor alles en je kan prima aanvoelen of contact met iemand je goed doet of juist niet. Praat met een persoon, waarbij je een verbetering van je stemming opmerkt.
  7. Schaam je nooit en doe wat goed voelt voor jou. Als je buiten lopen lekker vind, maar je hebt een huildag, heb dan schijt aan de buren. Deze weg is te lang om ons daar druk over te maken, mijns inziens. Slaap je beter met een knuffel in je armen, dan doe je dat! Of je nu 25 of 62 of 90 bent, slaap zoals jij dat wilt en vergeet het oordeel.
  8. Drink veel water, eet veel gezond voedsel indien mogelijk, let op je gewicht want de benzo's zijn onbarmhartig, en wees wijs met voedingssupplementen. Niet alle supplementen zijn ongevaarlijk. Ook de natuurproducten hebben hun invloed en hun werking op ons brein. Wees voorzichtig met teveel dierlijke producten, want daar zitten glutamaten in die je niet wilt stimuleren.
  9. Schakel een benzo-coach in. Een benzocoach die de weg heeft doorgemaakt en anderen kan motiveren en ondersteunen kan de moeite waard zijn om in te schakelen, aangezien de gewone ggz en artsen er maar bal weinig vanaf weten hoe je van de benzo's afkomt zonder gek te worden.
  10. Deel je verhaal, om anderen ook te waarschuwen zodat er meer en meer bekendheid komt dat benzo's je leven totaal kunnen vernielen.
bewerkt door Kannietmeer
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hele goede tips! 

Verder wil ik jullie wijzen op

Https://verenigingafbouwmedicatie.nl

Https://taperingstip.nl

En een onderzoek van Erik Paling

https://www.brijder.nl/probleem/medicijnverslaving/onderzoek-slaapmiddelen

Ook mensen die 10 mg diazepam gebruiken kunnen contact met Erik opnemen. Op de site kun je zijn gegevens vinden! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...