Spring naar bijdragen

Tesje gaat voor een gezonder leven


Tesje

Aanbevolen berichten

@Myle hoi het gaat goed. Ik mis mijn drankje wel natuurlijk en ik slaap slecht maar ik voel me wel fit en scherp. Gek he als je eigenlijk niet eens weet hoe het voelt om een tijdje achter elkaar nuchter te zijn. Ik zit nu Ajax te kijken. Ze winnen gelukkig. Normaal dronk ik altijd een biertje bij voetbal kijken.. Hoe is jouw avond tot nu toe? Jammer dat je psycholoog er mee stopt net nu je eerlijk en open bent over je alcohol hè. Probeer er een rustige nacht van te maken jij!?

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hey @Tesje, hier gaat het wel oké. geen Ajax, Maar goed ;)Ik snap je wel, het gemis van een drankje erbij. Maar zo knap dat je dat nu dus niet doet. Het voelt inderdaad fitter en scherper. Maar ook komen dingen dus harder binnen. Ik weet niet hoe dit voelt voor jou maar ik heb het er nog regelmatig lastig mee. Maar ik ga een rustige nacht tegemoet. Slaap lekker!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik wilde nog even recht zetten dat mijn man mij niet zou steunen. Ik schreef een paar dagen geleden dat hij ook wil stoppen/ minderen ,en dat ik me er aan stoor als hij dan toch gaat drinken. Ik bedoelde daarmee niet dat hij mij niet steunt. Het is juist een lieverd en hij houdt heel veel rekening met mij. Ik ben gewoon prikkelbaar en snel uit mijn humeur. Zo dat moest ik toch even rechtzetten.. 

Verders..het slapen gaat ietsje pietsje beter. Daar ben ik heel blij om!  

Ik ben trots op mezelf dat ik gewoon geen druppel meer heb aangeraakt.  Ik mis het wel hoor.. vraag mezelf ook echt af hoe lang ik niet wil drinken. Ik had dit natuurlijk beter vooraf kunnen bepalen. Ik merk dat er nu een stemmetje in mijn hoofd begint te zeggen dat ik binnenkort best een wijntje mag. Maar eigenlijk wilde ik een paar maanden niet drinken..En ik zit nu pas op 2 weken. Is dat de verslaving die opspeelt?

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Steunen blijft lastig, je partner begrijpt waarschijnlijk niet het hele probleem. Ik ga er tenminste van uit dat hij geen alcoholist is? Het proberen te helpen is al heel wat. En soms ook juist weer ergeniswekkend. Je gaat goed, die weken heb je mooi binnen. Het schijnt dat eerst eens drie maanden droog een leuke start is. Zelf bekeek ik het per dag. Nog steeds wel eigenlijk. Vandaag niet drinken en morgen... wie weet. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik vind (om te beginnen...) drie maanden goed klinken. Na twee weken kan het wel weer en ben je al weer wat ellende vergeten. Dus dat, die ellende, proberen te onthouden. En je af vragen wat er gebeurt als je eens wat langer droog staat. Ik vind de lijst met voordelen wel erg lang, daar hou ik me aan vast.

bewerkt door Pelle2
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...

Goedemorgen ! Ik heb een dikke maand niks geschreven. Ik ging in de weekenden namelijk weer drankjes doen. Dacht dat daar hier  niet goed op gereageerd zou worden dus hield ik het voor me.

Ik heb gemerkt dat het voor mij echt onmogelijk is om 1 drankje te doen. Wist ik natuurlijk al wel , maar ergens blijft het zó confronterend dat ik van plan ben 1 glas wijn te drinken ..en dan 4 uur later stom dronken te zijn , de volgende morgen zón spijt te hebben en een kater. Weg trots gevoel weg zelfvertrouwen weg motivatie. Rotverslaving is het!

Toch is het alleen in de weekenden fout gegaan en door de week weer strak de teugels aangespannen. Dat is wel een verandering met voorheen. Dan gaf ik alles op. 

Verder ben ik een intensieve therapie gestart om mijn shit uit het verleden te gaan opruimen. EMDR met PRI en ik volg daarnaast al een jaar haptonomie. Ik ben trots dat ik de moeilijke dingen aan durf en dat ik er mee aan de slag ga. Het zal heftig worden.

Mijn idee is nu om 3 maanden nuchter te blijven. En dan verder te kijken. 

Weer helemaal vol vertrouwen en goede moed dus. Hoop dat het met jullie goed gaat.

Wens jullie allemaal een fijne dag en lees vanavond bij jullie verder. 

Liefs 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 9 months later...

Hoi!! Al bijna een jaar geleden dat ik hier voor het laatst was.. Ik ben weer helemaal terug bij af. De noodzaak om te stoppen is echter nog nooit zo groot geweest. Ik maak er een potje van. Ik merk dat ik steeds meer moet drinken om iets te voelen. Alcohol heeft een veel te belangrijke rol in mijn leven!  Ik heb samen met mijn man een eigen bedrijf. Ik heb bijna iedere dag een halve kater en ben moe. Dus ik ben niet fit helder en efficiënt. Ik wil geen kater meer hebben, ik wil blij zijn, ik wil goede nachten maken en trots zijn op mezelf. Ik wil lekker sporten en energie hebben. Als ik een paar dagen stop met drinken dan slaap ik slecht en ik voel me rot. Maar het roer is nu weer om. Vandaag had ik een gesprek met mijn psycholoog. Hij vertelde over zijn ervaringen en hoe fit hij zich voelt nu hij 1 1/2 jaar nuchter is. Dan ben ik zo jaloers! Dat wil ik ook. Ik heb nu al bijna een week niet gedronken en ik ben me voorgenomen om na de zomer vakantie een hele tijd te stoppen. Mss 3 maanden of een half jaar. Voor nu wil ik alleen op zaterdag nog wat drinken.  Ik ben gewoon te bang om helemaal te moeten stoppen. Hoop dat het met jullie goed gaat, ik zal eens even bij lezen. Gr Tes 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zojuist zei bumperjim:

Welkom terug :) Ik zou....... (een hoop goedbedoeld advies maar weer gedelete :D ) 

Welkom terug eerst maar gewoon. 

Haha ik wil nu natuurlijk wel weten wat er stond??  Vind je het stom dat ik niet helemaal stop meteen? 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nee hoor das niet stom, dat was ik ook eerst van plan. (Lees tussen de regels: dan kan het dus niet stom zijn ;) ) Toen werd me hier verteld dat dat niet zou werken. Wist ik ook ergens wel maar ik wou idd niet helemaal stoppen. Toen ben ik helemaal gestopt. En daarna een beetje weer begonnen. Dat laatste daar zijn de geleerden het niet over eens of dat nou verstandig is. Verstandig is het eigenlijk sowieso niet, helemaal stoppen is het enige rationele verstandige. Maar ja wat is rationeel.

Maar eerst echt de stekker eruit daar ben ik van overtuigd dat dat nodig is. Dat je bewijst dat je er zonder kan. Dat je er los van raakt. 

bewerkt door bumperjim
Link naar opmerking
Deel via andere websites

7 minuten geleden zei knakker:

Hallo Tesje, welkom terug hier. Goed dat je hier weer bent. Hoewel de reden ervoor natuurlijk rot is. Je schrijft over de angst om helemaal te moeten stoppen. Nou, om te beginnen moet je van niemand stoppen hoor. Je kunt gewoon doen en laten wat je zelf het beste vindt. Verder moet je die angst ook niet overdrijven. Ik heb jaren de stellige overtuiging gehad dat stoppen met alcohol zo ongeveer het einde van elk plezier zou betekenen. En ik kan je zeggen: dat viel nogal mee hoor. Sterker nog: ik vind mijn leven een behoorlijk stuk leuker, gezelliger, interessanter nu ik niet meer slaafs achter Oom Bier hoef aan te lopen steeds. Een hele tijd stoppen is een prima idee. Dat 'na de zomer' is om nog één keertje tijdens de vakantie los te kunnen? Prima hoor. Hoewel de ervaring leert dat uitstel vaak afstel wordt voor ons alcoholiker. Je kunt ook gewoon morgen stoppen? Wat, morgen?? Whaaa!

Succes met je strijd Tesje. Het is een gevecht dat je altijd kunt winnen omdat je zelf je eigen tegenstander bent.

Wat mooi gezegd die laatste zin vooral!! En ja ik heb overwogen om meteen te stoppen en het niet over de vakantie heen te tillen maar aan de andere kant zie ik ook voordelen in het nog 5 weken uit te stellen. In die 5 weken drink ik alleen op zaterdag en hiermee leer ik al minderen natuurlijk en ik kan me eerlijk gezegd nu nog niet voorstellen dat ik het niet drinken vol ga houden tijdens de vakantie. Dus behoed ik mezelf voor die afgang. Ik ben wel gemotiveerd en hoop heel erg dat ik nu echt de strijd ga winnen. Super fijn te horen dat het leven ook leuk is zonder drank trouwens! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 minuut geleden zei bumperjim:

Nee hoor das niet stom, dat was ik ook eerst van plan. Toen werd me hier verteld dat dat niet zou werken. Wist ik ook ergens wel maar ik wou idd niet helemaal stoppen. Toen ben ik helemaal gestopt. En daarna een beetje weer begonnen. Dat laatste daar zijn de geleerden het niet over eens of dat nou verstandig is. Verstandig is het eigenlijk sowieso niet, helemaal stoppen is het enige rationele verstandige. Maar ja wat is rationeel.

Maar eerst echt de stekker eruit daar ben ik van overtuigd dat dat nodig is. Dat je bewijst dat je er zonder kan. Dat je er los van raakt. 

Ja stekker eruit.. Ga ik doen!! Maar dan eind augustus. Begrijp ik dat jij nu af en toe drinkt dan? En dat gaat goed? 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het lukt me. Ik beheers wat er gebeurt. Natuurlijk is het minder simpel dan helemaal stoppen. ("Simpel" is dat dan ook al niet natuurlijk). Maar ik had het nooit gekund via minderen. En soms heb ik een periode dat ik meerdere dagen per week wat drink en dan moet ik echt weer vol op de rem weer helemaal niks drinken een week lang of zo. De lockdown was een lastige periode. Toen heb ik een paar x gedronken om de stress te verzuipen, net als vroeger elke dag. Daar ben ik weer mee gestopt. Ik drink nu juist niks als ik me k voel en dat gaat goed. 

Je moet echt jezelf begrijpen waarom drink ik en daar eerlijk over zijn. Dan ga je dieper dan alleen maar "de eerste niet nemen". Dan ga je in op de achterliggende shit.

bewerkt door bumperjim
Link naar opmerking
Deel via andere websites

2 minuten geleden zei bumperjim:

Het lukt me. Ik beheers wat er gebeurt. Natuurlijk is het minder simpel dan helemaal stoppen. ("Simpel" is dat dan ook al niet natuurlijk). Maar ik had het nooit gekund via minderen. En soms heb ik een periode dat ik meerdere dagen per week wat drink en dan moet ik echt weer vol op de rem weer helemaal niks drinken een week lang of zo. De lockdown was een lastige periode. Toen heb ik een paar x gedronken om de stress te verzuipen, net als vroeger elke dag. Daar ben ik weer mee gestopt. Ik drink nu juist niks als ik me k voel en dat gaat goed. 

Knap om het nu zo onder controle te weten te houden. Hoe lang heb je helemaal niets gedronken?  Enne..hoe antwoord ik op iemand zonder het hele verhaal te citeren?? 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gewoon typen in het "antwoord"' vak zonder op citeren te drukken :) 

Ik heb te kort niks gedronken. Was eigenlijk niet verantwoord. Drink jij maar gewoon een hele tijd niks dat je ervan af bent. Tis natuurlijk je eigen verhaal, traject, project.

bewerkt door bumperjim
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Pff wat een nacht, ik weet nog van de vorige keren dat ik slecht sliep maar sjonge wat zal ik blij zijn als ik weer een nacht door slaap. Ik las ergens dat mensen die stoppen met alcohol zich heel autistisch kunnen gaan gedragen. Ik herken dat zo. Alles wil ik nu in de hand hebben en houden. Mijn hele dag staat in het teken van geen alcohol en alles wat daarvoor nodig is. Zo sta ik een uur eerder op om in mijn dagboek te schrijven, te mediteren, te lezen en te visualiseren. Vanmiddag ga ik sporten en mijn hele avond is al gepland. Dat geeft houvast. Ik voel me wel zelfverzekerd en hoop dat ik dit nu echt eens vol ga houden. Ik zit te denken om, als het slapen zo dramatisch blijft, iets te nemen voor de nachten.. Maar mss moet ik er ook wel even doorheen. Verder wil ik gaan opschrijven wat ik nou precies wil wegdrinken. Ongeveer weet ik het natuurlijk wel, maar ik zal eens gaan schrijven op die momenten en eens rustig voelen wat er gebeurd. 

Maak er een mooie dag van. 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Tesje, welkom terug. Ook ik ben eerder hier geweest en acht weken geleden weer teruggekeerd. Sinds die tijd gestopt. 

Ik lees jouw plannen voor de volgende weken en daarna. En ik merk dat ik er bijna lichamelijk op reageer. Ik voel de spanning en de moeheid en de slapeloosheid van de eerste dagen, zoals jij dat nu beleeft. Over een paar dagen is dat minder. Je bent van plan om dan in het weekend wel weer te drinken. Ik zou dan helemaal los gaan als het weer even mag. Jij waarschijnlijk ook. En dan de week erna weer dezelfde verschijnselen. Vijf weken lang. Totdat je echt gaat stoppen.  Wat een lijdensweg.

Ik heb uiteindelijk, na even zovele stoppogingen, hulp gezocht. Vond het een hele moeilijke stap, maar zie nu wel dat ik het nodig had. Was het zo zat om maar bezig te blijven met stoppen. Er komt nu energie vrij voor andere dingen, juist omdat ik niet meer met dat stoppen zelf bezig hoef te zijn. Ik moet niet gaan drinken, maar dat is alles. Op een bepaalde manier een peulenschilletje vergeleken met iedere keer ontevreden zijn over toch weer teveel en te vaak. 

En natuurlijk: jij gaat jouw weg en dat is goed. In ieder geval toitoi:rose:

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...