Spring naar bijdragen

Pelle drinkt niet meer


Pelle2

Aanbevolen berichten

  • 3 weeks later...

Beste mensen,

Ruim 3 jaar geleden meldde ik me hier, na weer een uit de hand gelopen feestje. De eerste dag van 2017 kon ik me weinig meer herinneren van de laatste dag van 2016. Dit moest anders en ik stopte per direct met drinken. Helaas nog niet voor het laatst...

Ik kwam toen ook hier op het forum terecht. Het forum heeft me al die jaren enorm op weg geholpen. Het verkondigen van de afspraak bij de huisarts en de AA, wat doe ik in de kroeg en op feestjes en hoe doe ik dat, de euforie van het niet drinken, het verdriet over het verleden, de euforie, de twijfel, de zucht, de tijd die over is, de euforie, wat je nog meer kan drinken behalve tonic en thee, etc, etc. Alle verhalen kon ik hier kwijt aan andere mensen die het snapten! Of niet...maar wat maakt dat uit, over het algemeen was er toch vooral veel herkenning.

Na zo veel maanden weer met hangende pootjes terug komen, het mocht. Er was begrip. Er werd me gezegd dat Pelle3, indien nodig, ook weer welkom was tzt.

Het ritueel, vroeg opstaan en me helder even melden op de dagdraad, met een kop koffie, mezelf verwonderend over het tijdstip waarop ik vrijwillig aan het opstaan was.

Het jaarpact, erop of niet erop, toch erop, helaas er weer af, en er weer op...ik kom zeker nog eens kijken naar dat ik erop sta, da's tenslotte het moment dat mijn nieuwe leven echt begon.

De dag in Scheveningen vond ik heel bijzonder...!

Ruim een half jaar geleden ben ik voor de laatste keer gestopt met drinken. Ik geniet nu van het nuchtere leven. Ik schuif het leven niet meer aan de kant als het lastig of moeilijk of ongemakkelijk wordt. En waar ik dacht dat ik flink zou moeten inleveren als ik voor altijd zou stoppen met drinken kom ik er nu achter dat de wereld sindsdien alleen maar groter is geworden!

Ik merk dat ik hier niet meer vind wat ik zoek en niet meer bied wat er wordt gevraagd. Ik ga dus verder. Volgende week nog wel een interview met Tactus ihkv ‘dat’ onderzoek over stigmatisering. Eén van de belangrijkste dingen die ik uiteindelijk heb geleerd is om het stigma van me af te schudden. Nu kan ik verder. Nu durf ik verder. Ik denk dat het forum daar bijzonder veel aan heeft bijgedragen.

Lieve mensen, alle goeds, misschien tot ziens, bedankt en vaarwel!

 

 

 

bewerkt door Pelle2
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik vind het heel mooi welke ommekeer je hebt gevonden en wens ik je nog een rijke toekomst, @Pelle2. Ik hoop wel dat we zo af en toe toch een voortgangsverslag van je mogen blijven lezen. Je kunt zo heerlijk inspirerend zijn voor anderen en we zijn uiteraard ook gewoon benieuwd naar de verdere ontwikkelingen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Pelle, mooi bericht! Je gaat goed en ziet de voordelen er van in om niet te drinken. Mooi man!

Een dag niet drinken is heel lang, maar ook weer kort. Twee dagen niet drinken is heel lang, maar ook weer kort. Drie dagen... een half jaar...een jaar...zes jaar...

Voor mij was en is het nog steeds belangrijk om wakker te blijven, om scherp te blijven ten opzichte van wat ik mijn verslaving noem. Ik heb het idee dat als ik dat niet doe, ik erop kan wachten dat ik op mijn snufferd ga. Dat zal wel even duren, maar toch. Dat wil ik niet en daarom doe ik daar wat aan. Voor mij is dat lotgenotencontact via wat maatjes en een zelfhulpgroep.

Hoe sta jij hier in? Heb je ook het idee dat je scherp moet blijven, of is het nu klaar voor je?

Hoe dan ook: ga goed, geniet van je leven!

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bedankt voor jullie sympathieke berichten, toch wel erg fijn om te lezen! Ik heb net de onderzoekster van Tactus in een telefonisch interview laten weten hoe veel het forum voor mij heeft betekend en van invloed is geweest op mijn proces. Ik kom vast mijn hoofd nog wel eens door een ruitje steken.... !

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 weeks later...
  • 5 weeks later...

Dag lieve mensen,
Even een berichtje, het was tenslotte gisteren weer mijn vermaanddag, acht maanden en een dag nu....heerlijk!
Ik kan er niets anders van maken. Het hoeft niet meer, ik denk er nauwelijks aan, de zucht is weg, ik hoef niets meer te plannen, kan elke ochtend fris mijn bed uit komen, geen rommel, minder uitstelgedrag, geen brak gevoel, ik durf overal aan te denken, hoef geen schaamtevolle gedachten en herinneringen weg te moffelen, ik ben gezonder, fitter, een heel klein beetje dunner, ik pak dingen aan, knuffel met de beren die zich nog wel durven te vertonen...

En toch.... toch denk ik wel eens, zal ik straks, als het jaar vol is misschien.... Maar hé, dat zie ik dan wel weer. Het zijn geen moeilijk momenten, meer opwellingen. Nu voorlopig niet en ik ben daar heel gelukkig mee. Het is niet dat het niet meer mag, dat me iets is ontnomen. Het is dat het niet meer hoeft. En dat ik zie dat als ik wel zou drinken, daar dan een heleboel ellende aan vast plakt. Aan die ellende heb ik helemaal geen zin, en zonder alcohol ben ik gelukkig, kan ik blij zijn, kan ik me zelfs op een feestje (huh, feestje? Nou ja, die komen vast wel weer...) prima vermaken en hoef ik niet gefrustreerd en in paniek op zoek naar alcohol om me goed te kunnen voelen. Nou ja, het is geen paniek, maar het vinden en drinken van genoeg alcohol was toch wel een hoofddoel op feestjes, etentjes, bbq's, avonden voor vrije ochtenden, middagen als de zon schijnt en bij rotervaringen, geluksmomentjes, bij het koken en bij verveling. En het probleem was dat het eigenlijk nooit genoeg was, maar vrijwel altijd te veel.

Ik ben per ongeluk iemand tegen gekomen waarbij ik me toch binnen anderhalve meter waag... Zij drinkt wel, maar niet veel. En niet met mij. De aanloop was een stuk langer zo zonder alcohol... de eerste zoen duurde even.... Een bijzondere ervaring zo helemaal nuchter, geen "goede vriend" om op terug te vallen, om het gezellig te maken, om de remmingen weg te nemen, om alles soepel en vlotjes te laten verlopen. We moesten het allemaal zelf doen! Maar het is heel gezellig samen, nog steeds! En ik mis de alcohol daarbij niet. En zij volgens mij ook niet.

Sterkte allemaal met waar je mee bezig bent. En voor iedereen die twijfelt, het is het proberen waard! En als het niet in één keer lukt dan misschien in twee keer. Of drie keer...
Echt, het wordt makkelijker.

Liefs, Pelle

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 5 weeks later...

En weer een maandje verder, negen maanden (en een dag) inmiddels.

De corona-ellende ebt een beetje weg, ik zie steeds meer mensen.... en na de laptop-feestjes en de digitale wijnproeverijen kan het (bijna) weer in het echt, gezellig samen aan de drank. Dat hoor ik veel en daar word ik dus af en toe wel een beetje moe van. De vraag of ik "er" al weer ben....want zonder alcohol is er natuurlijk niets aan. Het fijne is wel dat ik mij totaal niet meer schaam om te vertellen dat ik niet meer drink, of om toe te geven dat ik veel te veel dronk.

Verder bevalt het alcoholloze bestaan nog steeds erg goed. Wat een ander mens en een ander leven zo. Met alcohol zit ik een soort bubbel waar ik niet uit kom. Hij veert wel een beetje mee zo hier en daar, nu en dan, dus ik kom nog wel ergens, maar beperkt is ie wel. Terwijl het juist lijkt of het een bubbel van vrijheid is. Het leven zonder alcohol blijkt daarentegen juist onbegrensd...wat is er veel! Nooit gezien, nooit geweten... Ik blijf voorlopig nog even!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 weeks later...
Op 12-5-2020 om 11:07 zei Pelle2:

En weer een maandje verder, negen maanden (en een dag) inmiddels.

 

Hoi @Pelle2,  lang geleden! Ik ben er weer. Jij heel goed bezig. En mooie woorden: hoe langer je ervan af bent hoe meer je je verlost voelt. Daar zie ik naar uit!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

En zo is maand 10 voorbij gehobbeld. Wat is het leven toch een stuk relaxter zonder de alcohol! Maar aiai, die 12 maanden zitten er bijna op...en dan?

Zonder alcohol is het leven leuker, makkelijker, fijner. Ik maak van alles mee en ik vind veel meer leuk, heb meer aandacht voor de dingen. En nooit meer een kater! Vroeg opstaan? Geen probleem! Ik ben soms zo maar gelukkig, omdat ik iets moois zie, of omdat ik wat lekkers ruik...

Ik stel me af en toe voor hoe het zou zijn geweest als ik toch wat had gedronken die avond. dat feestje.. Eigenlijk ben ik elke keer blij dat ik dan besef dat ik nuchter ben. .

De gewoonte is er met het verstrijken van de tijd behoorlijk vanaf, ik ben er normaal gesproken helemaal niet mee bezig. En als er zo nodig wat gedronken moet worden drink ik even vrolijk een alcoholvrij biertje mee. Of een glas ranja, thee, water, of ik stort me enthousiast op de borrelnoten. Maar ja, soms ook denk ik dat ik nu inmiddels wel in staat ben om heel verstandig met alcohol om te gaan. Ik mis het namelijk ook wel eens, heel af en toe, gewoon, lekker...en hé, een heel jaar zonder is toch al ontzettend knap! Dus zonder gezichtsverlies en met hooguit een enkele gefronste wenkbrauw kan ik, als ik wil... Maar meteen begint dan al de discussie in mijn hoofd, wat is vaak, wat is veel, wat is verstandig, pff.

Nou ja, ik hobbel voorlopig nog maar even door zo.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Pelle,

Wat jij beschrijft kan ik me nog erg goed herinneren. Het gaat goed...en dan realiseer je je dat je naar een grens toe gaat. Een vol jaar niet gedronken hebben. Misschien kan het wel weer een keer, af en toe. Misschien moet je zelfs wel wat drinken om te bewijzen aan jezelf, dat je weer kunt stoppen. En het dus echt onder controle hebt gekregen.

Wat goed van je dat je nu, ruim van tevoren, deze bui al ziet hangen. En het benoemt voor jezelf en het hier nog opschrijft ook, deelt. Laat het niet los, laat het maar een tijdje pruttelen daarboven. Hobbel gewoon nog maar even door, zoals je het zelf noemt. Op naar een jaar, een jaar en een dag, een jaar en twee dagen...en zo verder. Eigenlijk gaat het alleen om de dag van vandaag en de rest is niet belangrijk. Hou je goed.  

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve pelle. Je gaat goed! Wat jij hebt herken ik maar al te goed: wat te doen na dit jaar?  Heel fijn dat je dat komt delen met ons, dat betekent dat je er veel over nadenkt en dat is goed: terug naar waar je vandaan kwam wil je in ieder geval nooit meer. Welk pad je ook gaat kiezen (gematigd door, of helemaal stoppen) blijf 't  aangeven, ook al is't maar soms. Ik denk namelijk zo: dat is voor jezelf heel erg fijn maar dat is OOK fijn voor de meelezers die veel herkenning vinden in jouw schrijven. 

Liefs, maartje

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...