Spring naar bijdragen

Pelle drinkt niet meer


Pelle2

Aanbevolen berichten

  • 2 weeks later...

Vandaag dag 46

Dat begint weer ergens op te lijken. Het gaat goed, enkel momentje van "oei, lijkt me lekker, ai, nooit meer...". Maar de meeste tijd ben ik er gelukkig mee. Vooral als ik me indenk hoe ik me zou voelen als ik hier of daar wel had toegegeven aan de neiging.

Ik vind het niet fijn om dronken te zijn, maar wel bijzonder lekker om dronken te worden. Als ik aangeschoten ben wil ik maar één ding, nog een glas. Als ik me voorstel hoe ik erbij zit na zeven glazen bier op een terras in de zon....en het bier zou op zijn? Ik zou het niet meer leuk vinden en nog maar één gedachte hebben, hoe kunnen we aan drank komen. Wat vaak gebeurde was doordrinken totdat ik om viel. En altijd bezig om alle verplichtingen zo te plannen, dat ik lekker mijn gang kon gaan. Wat een rust nu dat niet meer hoeft. En ik gewoon vroeg op kan staan en fit op kan staan om de dingen te doen waar ik veel meer zin in heb zo zonder kater. Ik ben hier nog steeds erg blij mee!

Ik bedenk nu dat ik het plannen van het drinken misschien wel net zo lekker vond als het drinken zelf. De voorpret, zeg maar. Als de ideale situatie zich voor doet (kinderen 2 dagen logeren terwijl ik niet hoef te werken...) is het eerste wat ik denk dat ik nu lekker mijn gang kan gaan. Nu ik niet meer drink is dat een beetje een lege gedachte. Tegenwoordig kan ik altijd lekker mijn gang gaan! Want ik verlies mijn verantwoordelijkheid niet meer. 

Ik heb me van alles voorgenomen en bedacht, maar het komt er allemaal op neer dat ik niet meer wil drinken. Zonder alcohol ben ik blijer, gelukkiger, ondernemender, zelfverzekerder, aardiger, eerlijker, fitter, mooier, gezonder, frisser, opgewekter... met de alcohol komen ook de problemen. Al zie ik nog wel wat lastige momenten. Ik denk dat ik vooral in het voorjaar mijn gedachten een beetje de goede kant op moet sturen. Maar dat zie ik dan wel weer.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei Pelle2:

Ik bedenk nu dat ik het plannen van het drinken misschien wel net zo lekker vond als het drinken zelf

Maf he? Ik herken het. De tijd was gewoon volledig gevuld met 'drinken'. en alles erom heen. Ik heb zelf nog wel eens last van 'tijd over'...dat ik me ongemakkelijk voel omdat ik mijn tijd niet zinvol weet te besteden, in te vullen...dat noem ik dan 'onbestemd'.

Fijn om je zo te lezen hoor! Maak je nog maar niet te veel zorgen over het voorjaar..dat is nog ver weg...hoe langer je droog staat..lastige momenten zullen er komen...maar je besluit staat vast. Keep up the good work :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nou nou, had ik gisteravond toen m'n dochters naar bed gingen toch een flard van een gedachte over dat ik best nog even een flesje wijn leeg zou kunnen drinken. Lekker weekend en zo...Maar ohw, wat een slecht idee vond ik het meteen! Want wanneer is het drinken van wijn klaar? Als de wijn op is, en dan wil ik nog wel wat. Of als ik niet meer op kan. Wijn drinken is nooit klaar, dus drink ik te veel. En dan vandaag met een suf hoofd opstaan....en dan? Met hoofdpijn naar de sporthal zo om naar m'n dochters te kijken? Wachten tot de dag weer voorbij is... Kortom, een ontzettend slecht plan, wijn drinken.

Vandaag 7 weken niet gedronken. Eerst er nog maar even 45 weken aan vast plakken, dan verder zien.

En als ik er zo over nadenk, ik wil vooral niet weer in de macht van de alcohol komen, maar mijn eigen leven leiden, mijn eigen keuzes maken, de dingen doen waar ik echt zin in heb. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mooie mijlpaal 7 weken @Pelle2 gefeliciteerd!

Herkenbaar de flarden van gedachtes richting drinken, het drankmonster zal nog wel vaker op de deur komen bonken, gewoon niet open doen, dan druipt ie vanzelf wel weer af.

Hoewel het in het begin de deur probeert in te trappen zal het uiteindelijk een zielig, mag ik erin? worden. Het wordt makkelijker.

Voor nu idd een fris weekend, ik ben s’ochtends ook nog steeds zo gelukkig als ik zonder kater wakker wordt, we beginnen vandaag met 1-0 voor en niet met 0-1 achter.

Fijne frisse dag gewenst !

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei Pelle2:

En als ik er zo over nadenk, ik wil vooral niet weer in de macht van de alcohol komen, maar mijn eigen leven leiden, mijn eigen keuzes maken, de dingen doen waar ik echt zin in heb.

Je wilt dat? Of heb je het al gedaan, die knop omdraaien? Hoe meer je twijfelt, des te meer wilskracht je nodig zult hebben om het vol te houden. Hoe minder je twijfelt, des te gemakkelijker het is.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dat wil ik niet meer. En dit keer weet ik nog beter waarom. Ik denk ook dat ik bij zucht en verlangen nog steeds goed weet wat ik wil. En waarom. 
Het is het niet waard. 
En dat jaar lijkt me vooralsnog goed te doen. (Wie had dat ooit gedacht!)

Een drankmonster dat de deur intrapt lijkt me overigens makkelijker te weerstaan dan eentje dat zielig op de deur klopt om te vragen of ie misschien naar binnen mag. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zeer herkenbaar! Nooit genoeg wijn, doorgaan tot je een echt niet meer kan. Raar gedrag! Laat de wijnheks maar bonzen en trap er niet in als ze zielig op de deur klopt of ze binnen mag. Pas op! Dan is ze nl in vermomming en laat je gewoon een monster binnen. Heerlijk nuchter en fris doorgaan op je ingeslagen pad. 7 weken jij. Top! En vandaag weer met een frisse kop in de sportzaal. Hoe lekker is dat!:)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja herkenbaar. Veel fijner om zonder kater in die sporthal te zitten!! Vreselijk deprimerend die katers. Wat goed dat je voor een jaar gaat. Dan heb je alles een keer meegemaakt zonder drank, zomer, terrasjes, kerst, oud en nieuw, verjaardagen. Een soort ontdekkingsreis vond ik het. Niet drinken is voor mij nu de gewoonte, zoveel beter. Zet m op :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

niks wijnheks, niks gremlin, niks duivel.
Leg de verantwoording van je verslaving niet buiten jezelf.
Wijzelf hebben goede, minder goede en slechte kanten.
En ze mogen er allemaal zijn, zolang wijzelf maar verantwoording nemen
over hoe we er mee omgaan. Ook de schaduwkanten hebben nut, en als
je ermee werkt, kunnen ze zelfs vóór je gaan werken.
Ik lees wel vaker hier dat frummers een symbool nodig lijken te hebben om
hun verslaving aan te gaan. Maar zo versterkt je dus ook je belief dat het een strijd is/moet zijn.
Ik weet dan nooit of ik er wat over wil schrijven, maar nu dus wel weer een keer.
Mij helpt het dus om Ikke centraal te zetten, maar dan wel gezond egoistisch.
Zolang ik goed met mezelf bezig ben heb ik geen vijanden. Heerlijk toch! En is mijn zorg
naar anderen ook wat zuiverder, minder opofferend, dat had ik vroeger meer.

bewerkt door lady jane
Link naar opmerking
Deel via andere websites

@lady jane Jen hebt helemaal gelijk als je zegt dat wij het zelf doen. Je maakt zelf de fles open en je neemt zelf de eerste slok! Helemaal waar! Eigen verantwoordelijkheid. Maar dat neemt niet weg dat we toch wel eens last heb van allerlei gedachten en gevoelen's.   Die hebben we allemaal en die komen en die gaan ook weer. Dat gaat de hele dag door. Heb je ook nog de innerlijke criticus. Verhalen over jezelf, die je zelf bent gaan geloven. Verhalen die ons ooit gediend hebben, maar nu niet meer. Je opvoeding, je leraren... iedereen wist ons wel te vertellen wat er deugd en niet deugd aan ons. Dat zalvende stemmetje wat ik regelmatig "hoor"; ' Je hebt het verdiend,  je werkt zo hard, je  bent nu zielig, blij, boos, verdrietig. .. etc, etc...' dat noem ik de wijnheks en ja, dat ben ik gewoon zelf. Alhoewel, ik ben het niet, maar ik doe het vervolgens wel. Drinken dus. Kun je me nog een beetje volgen? Anyway, we zitten zelf aan het stuur en dan drink je niet. Al 2 weken. Fijn zo!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb (ook?) de online cursus van Petra Moes gedaan en dat heeft me best goed geholpen en bepaalde inzichten gegeven.

Maar ik had en heb nog veel moeite met de personificatie/ het inbeelden of juist het uit elkaar halen van de innerlijke criticus, de innerlijke coach, de wijnheks, het ego, de essentie.... Wie is wie? En wie ben ik in dit hele verhaal? Heb dus maar besloten dat ik het allemaal ben in verschillende buien.... En ik drink niet, want het brengt me niks extra's uiteindelijk.

@Pelle2 Wat goed dat jij voor een jaar gaat, zo vastberaden!! Ik durf die stap nog niet te zetten.  Ga de woorden van Bob tot me in laten werken : Hoe minder je twijfelt, des te makkelijker het is!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik lees er zelf in, dat met die drankduivel bedoeld wordt de trek in alcohol, de gedachte om er toch eentje te drinken. De term suggereert dat je bij het overwegen of je dat glas wel of niet neemt argumenten gebruikt die niet helemaal zuiver zijn. We voelen ons iig voor de gek gehouden, want hoe vaak zijn we er niet met ééntje begonnen waar we achteraf spijt over hebben gekregen. Ik ben die drankduivel dus zelf. En er zelf verantwoordelijk voor.

Wat ik lekker vind aan dat jaar, Moeps, is dat ik er bij een beetje twijfel niet over na hoef te denken. "Oh ja, een jaar, da's waar ook!" Dat is niet nooit. Misschien wel, maar daar hoef ik over een jaar pas weer over na te denken. 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

3 uur geleden zei Pelle2:

Ik ben die drankduivel dus zelf. En er zelf verantwoordelijk voor.

Dat zelf verantwoordelijkheid nemen heeft bij mij de knop omgezet. Of misschien andersom, de knop omgezet en toen zelf verantwoordelijkheid genomen...Ik weet niet of dat er toe doet. Drinken ligt niet buiten mezelf, of aan de omstandigheden, dat doe ik zelf. De gedachten aan drank komen ook niet van buiten, die komen van mij. Me overgeven aan...erkennen dat ik een alcoholverslaving heb, maakte me dus uiteindelijk 'sterker' om ook daadwerkelijk te stoppen. Dat gaf rust en vertrouwen. Ik bekijk het nog steeds dag voor dag. Maar kan en durf ook wat verder te kijken...dat jaar snap ik dan wel. 

 

Keep up the good work

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

58 dagen, ruim 8 weken, bijna 2 maanden....en we gaan lekker door.

Als ik denk aan wat ik lekker vind aan drinken, dan is dat het dronken worden. Het door drinken. Ik ben niet klaar met drinken, nooit. Altijd maar het verlangen naar meer. De rem is dan toch de verplichtingen de volgende dag, de verantwoordelijkheden in het leven. Maar anders.... Altijd ben ik op zoek geweest naar de gelegenheid om onbezorgd door te drinken. Dat merk ik goed nu ik niet meer drink. Ik moet naar andere dingen zoeken die ik leuk vind. Gelukkig blijken er allemaal andere dingen leuk te zijn. Vroeger moest er altijd , vroeg of laat, bij gedronken worden en maakte de alcohol het leuk en af. Wat er aan vooraf ging onderging ik. Met meer of minder plezier, al dan niet moe van het drinken en de kater de dag er voor. Maar ik kwam er wel doorheen. Dacht ook dat ik die dingen leuk vond. Maar het ging toch vooral om de alcohol. Tenminste, zonder alcohol was er niets aan. Thuis werd het dan afgemaakt, nog effe lekker zitten met een glaasje wijn. Meer, meer, altijd maar meer!

Ik bedacht laatst wat ik de fijnste mate van dronkenschap vind. Die bestaat dus niet, want als ik die staat zou bereiken wil ik daarna meer. 

Misschien drink ik nooit meer, nooit meer lekker dronken worden, maar ik geniet zo veel meer en zo echt van alle andere dingen die gebeuren en die me overkomen nu ik niet meer hoef te drinken... vroeger leken dat allemaal bijzaken. Ik weet wel dat ik maar één moment hoef te denken: ach wat, kan mij het schelen....Maar ik weet inmiddels steeds beter dat het leven zonder alcohol gewoon beter is. Soms weet ik het niet en dan is het: eerst 2020 halen, dan het jaar vol maken en dan verder zien. Maar ach, wat heb ik toch veel gemist tot nu toe en wat is het lekker om dat nu goed te maken!

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Pelle, Wat ik lees is een verslaving die spreekt. Het romantiseren. En tegelijk zie ik ook je kracht. Het -echte- leven is geen bijzaak. Drank was dat denk ik juist. Hoewel dat ook een grote proportie kan aannemen je leven, zo groot dat alles eronder bedolven is. 

Je bent nu zo goed op weg. Ga zo door.:rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dit: Altijd ben ik op zoek geweest naar de gelegenheid om onbezorgd door te drinken.

Daar komen we vandaan ja. Zo zijn we geworden toen we ergens een grens hebben overschreden. Ik kan soms nog voelen hoe ik altijd op zoek was naar de gelegenheid. Daar was geen bal aan. Tot het moment dat het kon. Dan leek het heel even dat ik vond wat ik zocht. Wel 2 slokken lang. En daarna de tocht naar meer. Alles wat ondergeschikt leek en ook was. Dat is eigenlijk het erge. Het was vaak ondergeschikt, maar dat gaf ik niet toe. brrrrrr

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja precies, Lika! En opeens is er ruimte voor van alles. En dat van alles is niet meer ondergeschikt, maar opeens hartstikke echt!

Ik heb altijd veel fantasy gelezen. Het lijkt wel of ik nu in mijn eigen fantasyavontuur zit. En ik altijd maar denken dat dat avontuurlijke leven vol met alcohol zo bijzonder was.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Auw @Lika. Jeetje, dat wat je schrijft is pijnlijk maar zo waar. 

Pelle, dat drinkavontuur is fantasy. Dat is juist zo nep en niet reëel. Je focust je nu op de echte dingen die er zijn in het leven. Superknap. En een beetje fantasy mag best wel. Dat houdt je jong. Zolang je het maar overal zoekt, behalve in alcohol. Goed bezig!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...