Spring naar bijdragen

Pelle drinkt niet meer


Pelle2

Aanbevolen berichten

Ja dar zwarte gat gevoel dat ken ik. Waar is al die tijd gebleven, wat heb ik al die tijd gedaan. Als ik foto's van ons gezin zie van voor 2017 dan krijg ik direkt dat gevoel en dan kan ik wel janken. Waar was je papa. 

Dat nooit weer, inderdaad. 

Af en toe overvalt het me weer, zin om alles te verzuipen. Werkstress, ergernis. Gisteravond nog. Maar ik doe t niet. 

bewerkt door bumperjim
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het gaat goed hier. 
Blij dat ik niet drink :)

Gisteren veel knoflook gegeten, vandaag een droge mond. Het eerste wat ik deed toen ik wakker was was naar de kraan lopen wegens de dorst. Deed me ergens aan denken....

Verder zie ik vanaf 13 april de datum niet meer bij de berichten op mijn draad staan. Wel op berichten op andere draadjes. Als iemand me kan vertellen hoe dat kan...??

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 mei 2019

Ik heb me 10 dagen geleden laten gaan en 1,5 liter witte wijn opgedronken. Ja, die voelde ik aankomen, maar wat doe je daaraan?? Sindsdien gewoon weer door gegaan met niet-drinken. Ik heb vorige week mijn nieuwe therapeut verteld dat ik klaar ben met drinken, dat ik wel één keer een uitglijder heb gehad, maar dat ik verder toch niet meer wil drinken. Tot mijn verbazing geloofde hij dat. Ik twijfel namelijk zelf nog wel een beetje aan mijn eigen verhaal. Zo eenvoudig kan het toch niet zijn??

Ik heb echter geen enkele moeite gehad om niet meer te drinken na die uitglijder. Het drinken viel dan ook tegen. Ik las gisteren hier op het forum dat de magie er af is. Dat is precies hoe ik het ervaar. Drank had een functie. Ik werd er  welbespraakt van, creatief ook. Ik voelde  me goed en kreeg energie om dingen aan te pakken. Problemen verdwenen en zelfvertrouwen kwam er voor in de plaats. Ja, geen wonder dat ik veel ging drinken... !

Op dit moment verdoe ik alleen tijd tijdens het drinken als ik drink en ben ik bezig met het creëren van een kater voor de dag er na. Nuchter ben ik veel welbespraakter, creatiever en energieker, pak ik problemen aan en eigenlijk zit ik wel vol zelfvertrouwen. 

Komend weekend met vrienden weg, daar wordt doorgaans heel veel gedronken. Ik wil dat niet, ben het ook niet van plan. Ik ben benieuwd of ik toch enorme trek krijg en ondanks dat niet ga drinken of dat ik zonder moeite de alcohol kan laten staan. Ik heb nu namelijk helemaal geen zin om niet meer uit mijn woorden te kunnen komen, niet meer te weten wat ik heb gedaan,l me te moeten schamen voor mijn kinderen en met een kater wakker te worden. Bovendien vind ik het prima om thee te drinken, durf ik voor mijn abstinentie uit te komen (voel me daar zelfs wel lekker bij) en heb ik mijn verwachtingen bijgesteld: dit hoeft niet het leukste weekend van mijn leven te worden. 

Een weekend met vrienden niet gedronken is geen verloren weekend! :)

 

 

 

bewerkt door Pelle2
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goed bericht, Pelle. Fijn dat je het deelt en zo uitgebreid beschrijft ook. 

Zorg er maar gewoon voor dat komend weekend een mooie bevestiging wordt van de kracht van je nieuwe levensstijl. Als dat nu lukt hoef je volgende keer weer minder te twijfelen en dat helpt je weer verder want twijfelgevoel is best link.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ben wel benieuwd hoe dat werkt voor zo'n therapeut. Het is steunend als hij gelooft in jouw verhaal dat je klaar bent met alcohol. Denk ik. Jij zegt het hardop, wat een bevestiging is van je voornemen.

Je hoeft niemand iets te bewijzen. Dat gevoel zou je misschien wel hebben als de therapeut zou twijfelen aan je verhaal. 

bewerkt door Lonster
letter vergeten
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 months later...

Even een berichtje, het gaat goed met mij. Bijna een half jaar niet drinken gaf euforie, weer beginnen is niet meteen het einde.

Ik ben blij met het leven, ik geniet en ik heb mijn zorgen, maar doorgaans ben ik tevreden met wat ik allemaal mee maak. Ik heb vertrouwen in de toekomst,  en dat is heel prettig.

Eén linkje ergens bovenaan mijn computerscherm en ik zit weer op dit forum. Ik heb daar vorige week 'per ongeluk' op geklikt....en her en der wat gelezen....Ik voel me een beetje stiekem dat ik dat deed en doe, terwijl ik op dit moment niet abstinent leef. Ik heb er verschillende gedachten bij, bij al die verhalen van mensen die afscheid nemen en hebben genomen van de alcohol. Ergens wil ik dat helemaal niet, het valt wel mee, wat een plezier kan ik hebben, gezellig samen met vrienden aan de borrel.... Maar er is ook die aantrekkingskracht van het abstinente bestaan. Vanmorgen was ik vroeg wakker en genoot met een helder hoofd van een opkomende zon terwijl ik als eerste wakker was en in een zwembad dook in een groot vakantiehuis waar ik met vrienden (een boel volwassenen en kinderen) een week vakantie vierde. Twee dagen daarvoor heb ik een bijzonder gezellige avond afgesloten op een manier waar ik me niets meer van herinner. Oh oh, wat is die kater ellendig, wat is dat eerste glas bier om 15 uur lekker, maar wat is het wakker worden na weer net wat te veel wijn vervelend, maar wat is die wijn tijdens het draaien van het vlees op de bbq lekker, en wat maakt het bier een potje klaverjassen gezellig, maar wat voel je je * als je 's ochtends, waarschijnlijk nog goedbedoeld ook, hangend op een luchtbed in het zwembad te horen moet krijgen of het wel gaat en dat je vast wel hoofdpijn moet hebben.  

Alleen drinken is eigenlijk nooit meer fijn (en ik doe het toch, hoe waardeloos.. Al stop ik er wel eens mee en zet een pot thee. Gebeurde vroeger (twee jaar geleden) nooit!) Maar met vrienden drinken leek wel ok. Ik val inmiddels steeds als eerste uit, als enige ook.... iedereen heeft blijkbaar nog iets van een rem. Dat ongeremde en onbegrensde, ik hou er wel van....ergens...

Ik heb afgelopen week wel besloten het roken te staken. Ik was daarmee al een aantal jaren geleden gestopt en dacht ook dat wel met mate weer te kunnen oppakken. Dat ging een tijd zo goed dat ik geloofde dat ik inderdaad veranderd was van iemand die verslaafd was in iemand die daar gewoon lekker op z'n tijd van kon genieten. Een feestje, één sigaret, of nog gezelliger, samen  een sigaret oproken. Maar de trek werd steeds groter en het genieten steeds vluchtiger. Voordat ik het door had was ie al weer op. En de drang naar een volgende sigaret was groter dan de drang naar een leuk gesprek.

Nu overweeg  ik om ook de alcohol maar weer eens te laten staan. Voor altijd? Of voor een tijdje? Ik denk dat dit een goede plek is om daar achter te komen. 

 

 

 

  

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik liep afgelopen week over het eindeloze strand van Schiermonnikoog. De hele week al was ik bezig te besluiten weer te stoppen met het drinken van alcohol. Of toch niet. Het lijken wel twee verschillende levens te zijn. Eén met alcohol en één zonder. Daar op Schier bedacht ik dat ik altijd weer kon beginnen als ik zou stoppen. Dat gaf het wat lucht. Niets staat mij nu dus in de weg om te stoppen met het drinken van alcohol. 

Gewoon niet meer drinken, er niet over hoeven nadenken. Ik ken alle voordelen, ik weet dat ik er opgewekt van wordt, energie van krijg. Als ik wel drink wordt ik die luie zak die het met een biertje aan het eind vd middag wel prima vindt. Ik ben nu 49, begin over twee weken weer met een nieuwe tijdelijke baan, ik vind dat heerlijk, en ik wil daarna nog zoveel doen. Met een kater wil ik niks dan zitten en wachten. Raar dat ik dat enthousiasme wil opgeven omdat me af en toe dat biertje 's middags op het terras in de zon zo lekker smaakt.

Kortom, één dezer dagen drink ik mijn laatste glas. Wellicht nu voor altijd.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Trubendorfer gaf mij in mijn euforie nooit meer te drinken een bepaalde hoop, en later ook een besef dat ik een serieus probleem heb. Maar de twee therapeuten die mij daar behandelden en hun supervisors heb ik kunnen laten geloven dat ik over mijn probleem heen was en dat hun hulp niet meer nodig was. Ik dacht dat op dat moment zelf overigens ook.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dag 2

Ik voel me opgelucht dat ik er,, weer, voor heb gekozen zonder alcohol verder te willen leven. Met alcohol bagatelliseer ik het allemaal, hou mezelf en anderen voor de gek dat het allemaal wel mee valt. Maar het valt niet mee, de nadelen zijn zo veel groter dan de voordelen. Ik kan mezelf niet in de hand houden en wil dat ook helemaal niet als ik drink. Abstinent ben ik doorgaans vrij opgewekt, dus ook daar kijk ik al weer naar uit. Ik moet alleen niet drinken. Dat zal me de komende tijd ook wel lukken, ik heb er zelfs weer zin in. Maar krijg ik dan over een maand of vier weer de onbedwingbare neiging me van de wereld te willen drinken?  Zo rond oud en nieuw dus...  

En ja, knakker, als ik mezelf teruglees word ik er wel een beetje moe van. Maar hup, toch maar weer moedig voorwaarts en net doen of het dit keer anders is en ik nu eindelijk begrijp waarom ik moet kiezen voor dat leven zonder alcohol.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

41 minuten geleden zei Pelle2:

en net doen of het dit keer anders is en ik nu eindelijk begrijp waarom ik moet kiezen voor dat leven zonder alcohol. 

dat is drinkersgedrag ouwe sjoemelaar!
zorg jij nu maar dat het echt anders wordt dit keer.
wat kan jou nu in aug. oud en nieuw straks schelen!
dag per dag Pelle en zeker in de beginfase maar even
in het hier en nu blijven. En plannen maken voor morgen mag wel;)
die beer op de weg in dec. is dan al lang doorgelopen. succes!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

2 uur geleden zei Pelle2:

Zo rond oud en nieuw dus...

Heb je wel eens overwogen met oud en nieuw iets anders te gaan doen dan je tot nu toe gewend was? Je zal niet de enige zijn die rond die tijd een (groeps)reis boekt om iets nieuws te beleven in plaats van hier uit pure gewoonte met iedereen mee te zuipen. Wel van te voren voor jezelf en misschien ook voor je medereizigers duidelijk maken dat je ook tijdens die reis geen alcohol wilt. 

Het lijkt of je de mitsen en maren al van te voren opzoekt, als was het om straks alvast een excuus te hebben voor als je weer terugvalt. Dat is niet nodig en maakt het nodeloos ingewikkeld. Je voelt je opgelucht, schrijf je, dus haal daar je energie uit om op de ingeslagen weg door te gaan. Je hebt het eerder gedaan dus weet je hoe fijn het is. Hou dat als motivatie vast. Al die  bijgedachten aan wat er misschien fout kan gaan gewoon resoluut terzijde schuiven. Dat is nu verleden tijd en niet wat je wilt. Weg ermee.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bezig met dag 7, bijna de eerste week erop zitten.

Volgende week de kinderen weer naar school, zelf gisteren weer begonnen met werken. Zo lekker dat dat allemaal op deze manier (zonder alcohol, red.) veel beter past/gaat/lukt. Tot nog toe bijzonder tevreden dat ik niet meer drink. En dat ik daar niet al te lang mee heb gewacht. (Bedankt frummers!)

Afgelopen week ook wat vrienden ingelicht. Niemand kijkt er meer raar van op. Op een enkel flauw grapje (die worden gelukkig ook gemaakt) na zijn de reacties serieus, enkelen krabben zichzelf achter de oren.

Ik slaap redelijk goed, wordt alleen elke nacht om een uur of 4 wakker. Geen idee waarom. Een tijdje later val ik weer in slaap gelukkig, want het is veel te vroeg om op te staan. Ik droom wel weer enorm veel. Maar ook dat is bekend van de vorige keren.  

Ik ben blij met het enthousiasme en zelfvertrouwen en lef dat er opeens altijd lijkt te zijn, ook als ik niet drink! En van die beren lijken er al tijdens de vorige periode zonder alcohol heel vandoor te zijn gegaan.

Zet 'm op allemaal :)

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...