Spring naar bijdragen

Pelle drinkt niet meer


Pelle2

Aanbevolen berichten

Ja, mooi verhaal Pelle, en je bent echt goed bezig geweest. Bij Trubendorffer zou je het "weet ik al" gevoel misschien om kunnen zetten in iets van nieuwsgierigheid naar hoe ze het daar doen. Dat maakt het interessanter en je kunt dan later in een evaluatie ook iets zeggen waar zij misschien nog wat aan hebben. 

Zulke gedachten van "misschien zou ik op een terrasje toch een keer ... maar ik doe het niet omdat ik uit ervaring weet wat er dan op volgt" zijn bij mij inmiddels vervangen door "o ja, dat deed ik vroeger vaak" zonder er nog behoefte aan te hebben. Ik wens je dat ook nog toe.

bewerkt door Bob
spelling Trubendorffer
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dag 93

Gisteren de uitslag van bloedonderzoek gehad. Leverwaarden zijn weer ok. Da's toch mooi, je verwacht het wel, maar toch fijn als het ook gebeurt.

Ja Bob, ik zit inderdaad bij Trubendorffer te kijken wat er gebeurt. Hoe ze het allemaal aanpakken daar, met mij. Maar het komt er toch op neer dat ik het zelf moet doen, maar daar was ik al lang achter. Al hoopte ik misschien anders.. Dat ze truukjes hadden waardoor het allemaal vanzelf zou gaan! Eigenlijk gaat het dat wel, maar feit blijft toch dat ik niet moet drinken. Ook niet als ik daar een keer wel zin in heb. 

Ik heb overigens geen enkele moeite om 's avonds niet meer te drinken. Iets wat ik toch vrijwel elke dag deed! Ik denk er vaak niet eens meer aan. Het is zo gewoon geworden om het niet te doen, als ik ff lekker wil zitten doe ik dat met een pot thee, voldoet ook prima. Ik denk dat als ik één keer toch weer een keer een glas alcohol drink, ik meteen weer elke avond trek heb. Terwijl ik in die brakke ochtenden echt helemaal geen zin meer heb!

Op naar de 100 dagen :) 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja, de eerste niet nemen. Maar dat kan je makkelijker en moeilijker maken.

Als ik dan toch trek krijg of als er een aanleiding is om te drinken heb ik het makkelijker gemaakt door de gevolgen van die eerste ook mee te nemen in de trek. Ik wil niet stoppen na één, twee, drie, tien glazen, het is nooit klaar, de trek wordt na die eerste alleen maar groter. Dus drinken is geen oplossing.

En ik geniet op dit moment (nog steeds) van de uitdaging om het leven nuchter te ervaren. Tegenslagen accepteren, genieten van wat lukt en wel goed gaat. Soms is er wel wat twijfel, en ook dat mag, en ook die stop ik niet meer weg, maar even zo vaak verdwijnt die twijfel weer. En dan ga ik het lijstje met voordelen nog eens na en ben ik bijzonder blij dat ik niet meer hoef te drinken!

 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Pff, nog niet zo dicht bij een biertje geweest als gisteren. Raar, opeens was er de gedachte 'ach wat, zal ik gewoon....' Maar goed, dronken worden en een kater hebben past eigenlijk niet zo goed in mijn leven nu, veel te doen, moet ook zo weer werken...  Heb geen zin om weer die lamlendige man te worden die veel tijd verdoet met op de bank zitten wachten. En ik loop overal te verkondigen dat het leven nuchter zo ontzettend leuk is...

Ik heb vrijdagnacht gewerkt, toen ik thuis kwam floot er al ergens een vogel. Dat ken ik vooral van het thuiskomen na een feestje. Ik voelde me goed, had wel wakker willen blijven maar ging toch maar naar bed. Gisteren dus ook iets te vroeg opgestaan, beetje duf en lamlendig, alleen thuis en niks te doen of daar in ieder geval geen zin in hebben, een beetje het gevoel van een kater. Misschien dat dat het was? Een groot glas bier om mee te beginnen leek me wel de oplossing voor alles... Ik zag het ook overal, had het gevoel dat het in de supermarkt zowat in mijn handen werd gedrukt...

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik vind het leven nu te leuk en vooral ook bijzonder fascinerend om te gaan drinken. Maar het lijkt me wel een eindeloze zit om dat zonder alcohol te doen, terwijl ik constant met alcohol wordt geconfronteerd. 

Maar goed, voorlopig die eerste nog maar even niet nemen. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik zie overal mensen drinken, het wordt constant aangeboden, de persoonlijke bonusaanbiedingen van de AH zijn vooral bier en wijn. Ongetwijfeld gebaseerd op aankopen in het verleden... Mensen hebben het over alcohol, wanneer er weer gedronken gaat worden, er worden 'grappen' gemaakt over het dronken worden straks of binnenkort of gisteren, er wordt lacherig gedaan over puberende kinderen die laveloos thuiskomen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

48 minuten geleden zei Sober:

welk gedeelte van het woord " nee" snap je niet?" Vond ik geniaal

Die vind ik inderdaad ook geniaal.

Maar even terug naar dat "constant met alcohol geconfronteerd" worden. Ik merk het ook wel, dat het een belangrijk ding van onze maatschappij is, maar ik kan het kennelijk inmiddels beter langs me heen laten glijden zodat niet meer zo aanvoelt als een confrontatie, en dat bevalt me wel.

bewerkt door Bob
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dag 102!

Hà, over de 100 :)

De irritaties over alle alcohol om mij heen zijn weer vervlogen, ik ben blij dat ik niet drink. En het hoeft ook niet. Nu niet tenminste. Het was, blijkbaar, een korte opwelling en opwellingen kunnen, blijkbaar, zo maar uit het niets en zonder dat je het verwacht komen aanwaaien. En ze waaien ook weer over. 

Ik ben blij dat ik niet drink. Morgen om 9 uur komt iemand wat ophalen. Kan gewoon! Morgenavond ergens met de auto heen. Geen probleem! Zondag ook weer om 10 uur een afspraak. 

Fijn, fris weekend!

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nog even dit:
Ik heb nu in mijn hoofd die donkere, sombere en eenzame tijd van toen ik nog dronk. En dan krijg ik een heel naar gevoel over het idee dat ik 30 jaar lang mijn leven heb verzopen. Het lijkt nu bijna één lange kater te zijn. Maar zo zwart en donker was het nou ook weer niet. Over het algemeen. De afhankelijkheid van alcohol, dat duivelse verlangen naar de roes, de black outs, dat gedeelte is wel wat minder romantisch. Maar daarnaast heb ik ook een leven geleefd waar ik met plezier aan terug wil denken. Dat botst nog wel eens met het idee dat ik van alcohol heb gemaakt. Werkt prima om van de drank af te blijven, dat wel. 
 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Komt wel @Pelle2. Je was meer dan de alcohol en je leven ook. Feit blijft dat de alcohol ook groot was je je (ons) leven. En zo was het.

Watje beschrijft, al die dingen die je kunt doen op een dag en de vrijheid van de tijdstippen. Ik herken dat heel erg. Geniet ik nog elke dag van. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Gisteren 2 flessen wijn opgedronken.

Twee vrije dagen, kinderen naar moeder, zin om effe niks te hoeven, ben 's middags naar de groep van Trubendorfer gegaan, maar zag daar alleen depressieve alcoholisten. En ik ben niet depressief, maar je zou het er daar bijna van worden. En toen weer die dingen als, voel je hoofd, je rug, je armen...hoe zit je erbij. Ik kan daar niet zo veel mee. Hup, begin nou maar gewoon denk ik dan. Iemand had het vervolgens over uitglijders. Dat leek me een goed idee. 

Goed, twee flessen gehaald en beide opgedronken. Van te voren goed bedacht wat de consequenties waren. Nu maar hopen dat die gedachten kloppen, want ik wil weer door zonder alcohol. En zo voelt het nu ook. Ik had denk ik behoefte om even te provoceren. En het voelt wel of de druk van de ketel is. De druk was het alleen maar denken aan alcohol dat ik overal zie en niet mag. Ik mag het dus wel, ik doe het ook, maar ik hoef het niet. Zoiets? 

En nu weer door...

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

50 minuten geleden zei Pelle2:

Ik had denk ik behoefte om even te provoceren.

Voor mij heel herkenbaar. Wel grappig, als je er goed over nadenkt, want je hebt in feite vooral jezelf geprovoceerd door die wijn te kopen en op te drinken, niet die mensen bij Trubendorfer, of je zou het ze nog een keer moeten willen vertellen later, maar daar ging het kennelijk niet om. Mensen zitten eigenlijk vreemd in elkaar.

Volgende keer maar lekker provocatief met cola op een terras gaan zitten tussen al die stomme meelopers die bier drinken. Want jij hoeft dat niet. Zoiets inderdaad.

bewerkt door Bob
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Je kon het al wel een beetje aan zien komen, hè? Het drinken en de gevolgen daarvan werden steeds een beetje minder erg, minder zwart in je berichtgeving.

En het zien van alcoholgebruik om je heen werd steeds moeilijker voor je. Waar je je er in het begin nog tegen af kon zetten en sterk voelen in je gestopt zijn,

kwam langzaam aan steeds meer ergernis en een vorm van zelfmedelijden om de hoek kijken.

Had je dat zelf in de gaten?

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Poeh, dat is wel meteen stevig! Twee flessen wijn leegdrinken. Hopelijk kun je de draad weer oppakken. Lees je berichten van de afgelopen maanden nog maar eens terug. Hopelijk kan dit bijdragen aan het goede gevoel dat overheerst bij het niet meer drinken. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nu je het zo zegt Cleo, ik denk dat het jaarpact ook voor mij erg helpt in het niet doen. Ja, @Pelle2 baal je? Wat voel je? Ik hoop dat je weer verder kunt. En dat je daar tevreden mee kunt zijn. Dat goed genoeg goed genoeg is en reden tot meer dan tevreden ?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik voel me eigenlijk wel erg tevreden. Ik heb nu geen enkele trek, zit met m'n potje thee op de bank. Morgen vroeg op voor weer eens (sinds 3 of 4 weken) een persoonlijke sessie. Nieuwe therapeut, de vorige is op vakantie. Ik zie wel. Misschien de laatste, misschien klikt het wel en denk ik er nog heel veel aan te hebben. maar ik geloof toch dat ik het zelf moet doen. 

Ik heb er al zo veel en vaak over nagedacht. Het gaat goed met me, ik voel me fit. En dat komt deels door het niet drinken. Ik heb het gevoel dat ik verder vooruit kan kijken dan 5 minuten en daardoor ook van de drank af kan blijven als ik eens wel trek heb. Ik wil geen kater, ik wil de volgende dag ook mijn plannen kunnen uitvoeren. En ik geniet ook echt van het nuchter zijn. 

Ik dacht denk ik niet zo zeer dat het wel mee viel, mijn gebruik in het verleden, ik kreeg eerder steeds meer het idee dat mijn leven voor 1 januari dit jaar één groot zwart gebeuren was. En dat klopt niet. De rol van alcohol was wel veel te groot. En het niet meer drinken want ik ben een alcoholist werd ook veel te groot. Ik werd in gedachten een steeds grotere alcoholist.

Ik wil niet meer afhankelijk zijn van alcohol. Ik wil het wel kunnen gebruiken. Ik heb daar echter weinig behoefte aan. Als ik nooit meer drink, vind ik dat prima. Ik geloof nog steeds in de prachtige stelling: een dag niet gedronken is geen verloren dag. Ik ben sowieso bijzonder tevreden dat ik al zo lang niets heb gedronken en heb ervaren hoe ok dat is. Met dat idee wil ik iig verder. 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...