Spring naar bijdragen

Pelle drinkt niet meer


Pelle2

Aanbevolen berichten

Ja Bob, ik weet het! Het is zelfs één van de argumenten om maar te blijven stoppen. Het moet straks toch een keer, dus we kunnen het maar beter gehad hebben. :)

En BumperJim, ja dat weet ik ook, maar dat moet ik me wel blijven realiseren! Elk moment weer. Want ik ben in staat te denken dat de lengte van je leven niet zo belangrijk is. Als je maar gelukkig bent. En ik ben ook in staat om te denken dat ik drinkend heel gelukkig kan zijn. Wat nostalgische en romantische momenten uit mijn verleden terughalen, een beetje goochelen met wat van zulke veronderstellingen en gedachten en huppekee, alle obstakels om die eerste niet te nemen zijn verdwenen!

Maar ook vandaag tel ik mijn zegeningen weer. Ik las dat Cleo gisterenochtend op de dagdraad verzuchtte hoe blij ze was de zondag zonder kater te beginnen. Zo herkenbaar! Ik heb het nu. Vrij vandaag en toch geen kater! 

Ik was gisteren eten bij goede vrienden. Zij houdt altijd "braaf" op na 2 of 3 glazen wijn. Hij wordt dronken na 2 flessen. Hij worstelt ook met zijn alcoholgebruik. Heeft een maand niet gedronken ook. Dat kostte weinig moeite, maar hij noemde zich niet zo gelukkig die maand. Moet je dan elke avond gelukkig zijn? Want ik herken dat ook, van het mogen drinken krijg ik ook een gelukkig gevoel. Meer nog dan van het dronken zijn. Sinds ik accepteer dat een gewoon gevoel ook prima is en dat dat als bijwerking heeft dat ik 's ochtends niet ongelukkig ben (want een kater heb en me afvraag waarom dat nou weer nodig was, al die drank). Maar goed, hij wordt niet blij van het vooruitzicht niet meer te mogen drinken, maar voelt wel aan dat dat wellicht toch wel de beste optie is. In ieder geval mbt zijn gezondheid. Ik ben erg benieuwd wat hij gaat doen en wat dit (mijn abstinentie) gaat doen met onze relatie van hele goede vrienden. Ons eerste "goede" gesprek vond plaats een jaar of 15 geleden, op een feest van een gemeenschappelijke vriendin, in een hoekje met heel veel bier. Het roken kunnen we inmiddels goed laten. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ben inmiddels 48. Klinkt oud hè! Maar als ik me dan voorstel hoe lang het nog duurt voordat ik 85 ben stelt me dat wel gerust.

Ik had geen moeite om niet te drinken gisterenavond. Voelde me zelfs prettig om nuchter te zijn en voel me ook wel erg sterk, zo zonder alcohol. Fit, helder. Raar zeg, om te beseffen hoe goed ik me eigenlijk voel zonder alcohol!

Ik merk wel dat ik het minder leuk vind als vriend steeds dronkener wordt. De humor wordt simpel en ongenuanceerder en de gesprekken eigenlijk ook. Ik krijg het gevoel dat ik me aan moet passen. Maar we hebben de afgelopen jaren ook veel gedaan en besproken zonder alcohol, dus ik heb goede hoop dat er iets (anders) overblijft van de vriendschap die we hadden.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb gemerkt dat gelukkig worden van niet drinken, niet aan de orde is. En ja, onder invloed leek ik heel gelukkig, over the top, in extase. 

Leek... ja. 

Zonder alcohol ben ik niet gelukkiger. Ik ben meer van alles denk ik. Wel zie ik opeens alles beter. En kan dankbaarheid aanraken. Echt aanraken. Niet sky high. Wel zomaar opeens opgemerkt...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Een hele poos voelde ik me niet zo gelukkig, alles was een beetje grauw. Maar dat is langzaam over gegaan en ik voel me nu vaak gelukkig. En enthousiast en blij. En ook regelmatig waardeloos. Ik geloof zelf dat dat komt door het lang niet drinken zodat mijn hersenen langzaam ook weer gelukshormonen gaan maken in andere situaties dan drinken. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zo, nog steeds gestopt met drinken en nog steeds blij met hoe het gaat. Ook fijn om te horen dat anderen ook stopten met drinken en daar ook tevreden mee zijn. Een leven zonder drank, het lijkt echt te bestaan!

Deze week twee keer naar een groepssessie bij Trubendorffer geweest. Je kan er zo binnenwandelen. Twee keer per dag is er een sessie. Wel bijzonder, alle verslavingen zitten bij elkaar. Gokken, drugs, eten, etc. Het verschil met de AA is dat er veel meer interactie is. Bij de AA doet (hier gaat dat iig zo) iedereen om de beurt z'n (een) verhaal. Je valt er mekaar niet in de rede. Maar ik wil vaak veel meer weten. Ik vind het wel fijn dat dat bij Trubendorffer wel gebeurt. Morgenochtend heb ik er een soort van rondleiding, maar ik ben er dus al twee keer geweest. Ik zal wel horen dan wanneer de individuele gesprekken beginnen. Ik heb dit weekend wel de kinderen en moet nog even een goede smoes bedenken waarom ik morgenvroeg in de stad moet wezen rond ontbijttijd. Maar dat lukt nog niet zo.

Afgelopen dagen wel mooi weer. Ik heb ze wel zien zitten, die mensen buiten op een terras met glazen bier en glazen wijn. Ik heb me voorgesteld hoe het zou zijn. En ik was bijzonder blij te merken dat ik het wel best vond om daar niet aan mee te doen! Ik heb morgen wel een feestje, vanaf borreltijd. Met een aantal zuipschuiten. Ik hen er zin in. Maar de verwachtingen zijn wel anders nu. Als ik er geen zin meer in heb ga ik naar huis. Heerlijk ook om 's avonds nog gewoon met mijn dochters om te kunnen gaan!

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op 11-2-2019 om 20:03 zei Lika:

Ik heb gemerkt dat gelukkig worden van niet drinken, niet aan de orde is. En ja, onder invloed leek ik heel gelukkig, over the top, in extase. 

Leek... ja. 

Zonder alcohol ben ik niet gelukkiger. Ik ben meer van alles denk ik. Wel zie ik opeens alles beter. En kan dankbaarheid aanraken. Echt aanraken. Niet sky high. Wel zomaar opeens opgemerkt...

Ja precies dat is het. Niet gelukkiger maar erbij. Er middenin. Er, kortweg :) 

Als ik terugkijk sinds anderhalf jaar dan heb ik niet meer het gevoel dat de tijd me als stront door de vingers vliegt. Er is geluk, ongeluk, plezier, ook stress, droefheid. 

Niet meer die domme dagelijkse waas waar je steeds meer van nodig hebt en waardoor alles grijs en amorf wordt.

bewerkt door bumperjim
Link naar opmerking
Deel via andere websites

ik wel, gelukkiger, echt!
misschien de eerste jaren minder, dat weet ik niet meer,
maar sinds ik over de 60 ben (65 nu dus) is de rust van binnen, zo veel
belangrijker geworden dan dingen beleven of iets van buitenaf dat me blij maakt.

ik las net dit, nota bene van een vd Kardashians, Khloé;
„Alle lof voor vrouwen die herstellen van dingen waar ze niet over kunnen praten”, schreef ze op Instagram. „Soms breekt God je hart om je ziel te redden.”

vooral die laatste zin raakte me diep. Ik ben niet gelovig, maar voor mij is dit een inzicht die boven het geloof uitstijgt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

De momenten die ik niet drink nu ik niet meer drink zijn nu een stuk beter dan de momenten dat ik niet dronk toen ik nog wel dronk. 

Wat is dan dat euforische gevoel? Ik heb dat ook gehad en gevoeld, maar ik besta nu gewoon en vind het prima. Ik ben pas 48 dagen abstinent, maar het voelt inmiddels al zó gewoon. En ook zó logisch!

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Dag 59

Vanmorgen eerste gesprek met mijn psycholoog gehad. Ook voor het eerst dat ik een gesprek heb met een psycholoog. Voor zover ik mij kan herinneren. Op de intake na dan. Ik heb voor het gevoel niets en niemand meer nodig om niet meer te drinken. Mijn leven krijgt opnieuw vorm, ik vind het prima. Prima? Ik vind het eigenlijk geweldig! Vanmiddag is iets gelukt waar ik eigenlijk wel een beetje tegenop zag, dat voelt dus erg goed. Ook zonder bier! Ik ben erg druk, vooral met (nieuw) werk. Ik pak dingen aan, bij twijfel ga ik door ipv uitstellen, biertje pakken en niet meer aan denken. 

Maar goed, ik fietste vanmorgen toch vrolijk door de stad na dat gesprek met de psychiater. Het lijkt me dan wel niet nodig, ik vind het ook niet vervelend. En ik hou de mogelijkheid open nog eens wat over mezelf te leren wat ik nog niet kende. Dat is al wel vaker gebeurd de laatste weken.

Vanavond naar de AA, ga ik af en toe heen. Ik weet niet goed waarom, maar ook dat vind ik niet vervelend. En ik heb er de tijd voor, want op de bank met bier, achter de computer met wijn, het hoeft niet meer! 

Ik voel, ook met het mooie weer, nog steeds geen vervelende drang om te drinken. Ziet er best lekker uit, zo'n biertje, maar ik wil het niet. Morgenavond weer een feestje, leuk! En als ik klaar ben ga ik lekker naar huis :). Fit, zaterdag fris weer op... Ik zit vol energie en maak van alles mee, geen enkel probleem om nuchter met vrienden en bekenden te kletsen. Heb er zelfs zin in. Ik snap niet waarom ik zo lang ben blijven drinken, ik ben een beetje bang voor de ommekeer, maar die komt maar niet. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Net terug van vakantie. 
Niet gedronken, toch een lekker gevoel! "schouderklopje"
Wat wordt er veel gezopen op de piste!

Maar Pelle zat elke ochtend fris en fruitig in de eerste bus en de eerste lift :)

Maar goed, dit was een vakantie waarin ik veel deed.
En mijn kinderen waren mee.
En ik had een goede reden om elke dag vroeg op te staan.
En er was nog een volwassene mee die ook niet dronk.

Want ik heb er wel regelmatig aan gedacht. Ook aan de rest van mijn leven waarin ik ook niet drink. Pfff....

Maar wat heb ik een boel zorgen niet gehad, omdat ik zo nodig (veel) moest drinken!

En wat bij mij erg goed werkt: een dag niet gedronken is geen verloren dag! Dat geldt dan toch ook voor al die dagen die nog gaan komen!

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja, wij mogen geen alcohol. Maar dat moet ik me wel steeds weer bedenken. En dat is soms wel vermoeiend. En zou het toch niet weer eens....  
Nee, nee, nee! Voorlopig iig nog even niet! Ik ben net zo lekker bezig :) 

Vanmiddag weer groepsgesprek gehad bij Trubendorffer. Toch wel fijner dan AA, vind ik, hier is er veel meer interactie. Ik ben toch ook wel benieuwd naar de verhalen en verslavingen van anderen. En het is een veilige plek (voor mij en naar mijn idee) om eerlijk over verslavingen te praten. En het duurt maar een uurtje en ik kan er op de fiets naar toe. Ik kan het iedereen aanraden die alleen zit te worstelen, zoek iets, ergens. Er zijn plekken zat waar je terecht kunt. Het proberen waard! En het is veel minder eng en groot dan je denkt. Het is eigenlijk raar dat het zo moeilijk is voor je verslaving uit te komen. Want het is wel heel verstandig er iets aan te doen! Of er op z'n minst over na te denken. Voor mij tenminste. 

Nou, het water kookt! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha, da's fijn Lika!

Er is zoveel alcohol om ons heen dat het vrij lastig is om me niet steeds te herinneren dat ik niet meer drink.

Maar goed, nog even dit:
Woensdagochtend naar de tandarts. En ik hoef me dinsdagavond niet af te vragen hoeveel ik kan drinken zonder dat de tandarts het ruikt.

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vandaag dag 75

Twee jaar geleden ging ik op dag 86 overstag. Ik las net dat ik toen heel erg aan het worstelen was met het nooit meer mogen drinken.

Ik verlang op dit moment niet naar alcohol. Gisteren de keuken geverfd, toen dat klaar was eind vd middag had ik geen behoefte aan een biertje.
Mijn moeder was donderdagavond op bezoek, heel gezellig, ook toen had ik geen behoefte aan een glas wijn. Gewoon niet! 
Ik dacht meteen aan het gedoe, te laat naar bed, duf weer op, vooral dáár had ik ook helemaal geen zin in, dat gedóe. En om leuk te kletsen hebben we ook helemaal geen wijn nodig. 

Enige gevaar is misschien dat ik nu ga denken dat ik best wel weer eens een keer lekker kan doorzakken als dat zo uitkomt. En vervolgens vrolijk door kan gaan met stoppen. Dag 86 halen, mijn vorige record verbreken, is misschien ook een trigger. Of wellicht de uitslag van mijn volgende bloedonderzoek over twee weken, als de leverwaarden weer genormaliseerd zijn.

Voorlopig geniet ik van mijn leven. Ook van de tegenslagen, het gedoe, heel fijn om daar vrij opgewekt en in ieder geval energiek mee om te gaan! Ik hoor mezelf nog wel mopperen hoor, maar niet meer zuchten, het is niet hopeloos, doel is niet om uiteindelijk met een biertje (en twee flessen wijn) op de bank te ploffen om alles even te vergeten en een dag later te ontdekken dat er niks is opgelost. 

En bijna 5 kilo afgevallen! Nog drie maanden en ik heb weer dat atletische lichaam van toen ik 27 was... Ik las hier ergens dat je dat dan ook weer voor een ander doet, mooi worden. Nou, ongezond zal het niet zijn en het voelt best lekker :) 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Vandaag 28 maart, dag 87 zonder alcohol! Ik heb mijn record uit 2017 verbroken...en ben  uit euforie niet meteen aan het drinken geslagen!

Integendeel, vanmorgen weer een uitgebreide sessie gehad bij Trubendorffer. Sessie 3, ze duren anderhalf uur. Ik vind het niet vervelend, het komt goed uit met m'n werk, maar ik vraag me af wat het me oplevert. Ik heb de indruk dat ik opdrachten  moet doen om achter eea te komen, maar heb het idee dat ik dat allemaal al lang weet. Kortom, ik heb het idee dat ik tot nog toe niet veel nieuwe inzichten heb gekregen. Ik heb oa door de AA, de groepsbijeenkomsten van Trubendorffer waar ik af en toe heen ga en deze sessies inmiddels geleerd om open over mijn  alcoholverslaving te praten. En er eerlijk over na te denken. Dat wel, dat is ok.

Ik heb het zonder alcohol prima naar mijn zin. Ik doe veel, maak plannen, voer ze ook uit, ben actief, voel me lekker, ben tevreden, ik heb nog steeds het gevoel dat ik de hele wereld aan kan. Soms is er trek. Na een lange werkdag, maar dan ben ik ook blij dat ik niet drink, want ik kan gewoon op tijd naar bed en de volgende dag weer fris op. Of in de zon op een terras. Maar dan bedenk ik dat ik na drie bier op het terras ook via de supermarkt naar huis zou zijn gefietst om nog een fles wijn te halen. En nog één.... En dan weet ik dat ik dat niet moet doen en is het goed. Dat iets langere termijn-denken werkt goed. 

Gisteren bloed geprikt, morgen eens bellen voor de uitslag.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

 

 

Op 16-3-2019 om 09:59 zei Pelle2:

Vandaag dag 75

Twee jaar geleden ging ik op dag 86 overstag. Ik las net dat ik toen heel erg aan het worstelen was met het nooit meer mogen drinken.

 

1 uur geleden zei Pelle2:

Ik heb het zonder alcohol prima naar mijn zin. Ik doe veel, maak plannen, voer ze ook uit, ben actief, voel me lekker, ben tevreden, ik heb nog steeds het gevoel dat ik de hele wereld aan kan.

Heerlijk om dit te lezen :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...