Spring naar bijdragen

hoi


bumperjim

Aanbevolen berichten

@bumperjim heb er nog eens over nagedacht.

Wel heel eerlijk dat je het ook gewoon kan benoemen.

Mij is het bijna 15 maanden gelukt, met een vast strak plan/hoeveelheden(kreeg ook begeleiding daarbij). Maar toch ging het mis helaas. Voor mij kan het nu even niet meer. Het wil idd niet zeggen, dat het bij jou ook zo zal gaan. Ws meer mijn eigen angst en frustratie. En idd omdat jij er altijd op hamerde, om eerst een jaar lang droog te staan. Daarom snapte ik dit niet zo.

Altijd gewoon doen wat je zelf wil gaan doen. Zo ben/was ik ook. Maar wel eerlijk zijn als het niet goed gaat. Dat is het enige dat ik hoop, dat je dan wel doet en niet ineens wegblijven.

Zet hem op.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

4 minuten geleden zei bumperjim:

 En dan, ja dan wat :) 

 

Hier maak ik mij dan zorgen over. Er is geen plan. Ja en dan wat?? Je komt/kwam hier niet voor niets.

Maar goed, je moet het zelf weten ja. Neem aan dat je uit de luiers bent etc. Groot en wijs genoeg, dat hoop ik dan maar. Ga me er geen zorgen over maken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

29 minuten geleden zei bumperjim:

Ach ja ik zeg dat een jaar droog omdat ik denk dat het een goede zaak is. Of iig een paar maanden. Eraf raken eerst. En dan, ja dan wat :) 

 

Eraf raken eerst... :) Tja, is dat inderdaad na een jaar? Of na een paar maanden al? Of misschien na een paar weken zelfs al? Of misschien
pas na vijf jaar? Of tien? Of misschien nooit? Als ik velen hier lees en mezelf eerlijk onder de loep neem dan ben ik tot dat laatste geneigd.
Want ook al kan ik nu al jaren de alcohol moeiteloos laten staan, de fijne herinneringen aan alcoholgebruik heb ik natuurlijk óók nog. "Het" begon allemaal
heel fijn, heel leuk en lollig ook. Die herinneringen, of ervaringen zo je wilt, heb ik ook. Dus als ik kón zou ik dát wel terugwillen. Maar ik ben bang
voor het vervolg op die lollige, fijne periode, die tijd waar ik zo ongemerkt, al genietend, in terechtkwam en die langer duurde dan me lief was.
Die tijd, die periode waarin ik wel weer terug wïlde naar die prettige tijd van genieten van 'op z'n tijd' een roes(je) maar het niet kón omdat
het begrip 'op z'n tijd' niet meer onder controle was.
Dus ja, ik kan nu alcohol moeiteloos laten staan, maar nee, ik ben er niet vanaf. Misschien pas als mijn herinneringen me in de steek laten.
En als het zó ver is dan hoop ik maar dat er niemand me op een 'ideetje' brengt...:mellow:

Toch wens ik je veel plezier, bumperjim. (Of heb je het al achter de rug? 't Is soms wat moeilijk bepalen wanneer sommige berichten geplaatst zijn.
Dan staat er een tijd lang alleen maar 'geplaatst'...)

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Smaragd Nee dat "ja dan wat" zei ik in het kader van de anderen aan wie ik het advies geef. Want hun plannen ken ik natuurlijk niet. 

Mn eigen plan is met mate "sociaal" drinken. Niet meer elke dag in mn hoekje mn ellende verzuipen. Dat doe ik ook al 2 jaar niet meer. Voor mij zijn het twee verschillende zaken. 

bewerkt door bumperjim
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op 1-10-2019 om 19:48 zei Sandro:

@Smaragd beetje kort door de bocht. Of jij moet BJ en de relatie met zijn partner veel beter kennen dan ik verwacht.

Je schrijft een uur geleden overigens ook nog dat je vindt dat je je gedeisd moet houden. Misschien maar daad bij het woord voegen dan.

Gister hield ik mij in naar jou toe @Sandro Dat bepaal ik zelf okay. Heb jij niets mee te maken. Jij zoop nog meer dan ik op mijn ergste dagen. En je was niet eerlijk. Ga mij de les niet lezen.

Ik mag mij zorgen maken om Jim en nee dat Candy Crush verzin ik niet, heb ik hier gelezen. Zuig dat uit mijn duim ja. Mijn geheugen doet het gelukkig nog wel ja!

Hoop voor jou dat Ajax gaat verliezen. En zet mij voor de rest op negeer, geen zin in jouw opmerkingen.

Gister was ik er al best boos om maar dacht hou mij in. Komt door die 4 bier die nacht ervoor. Voel het nog steeds hetzelfde. Vandaar dat ik het je eerlijk zeg.

Hou ik niet van sorry.

Nu on topic. 

Hou ons op de hoogte Jim, je gaat ons aan het hart, je doet echt anders dan anders. Snap het wel maar ik blijf wel mijn zorgen uiten. 

 

bewerkt door Smaragd
toevoeging
Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei Etty:

 

Een ander kan je dat niet geven hè? Als je volwassen bent. Dat kun je alleen maar zelf, echt.   Ik merk dat als ik onbewust bezig ben om toestemming te krijgen voor iets wat ik denk of wil gaan doen, als ik het dan niet krijg, kom ik in opstand: ik heb jouw toestemming niet nodig, waar bemoei je je mee? 

Het interessantste deel is dan voor mij: waarom deelde ik het?  

De behoefte aan vertrouwen en  aanmoediging vooraf, en steun voor als ik een verkeerd inschatting maak achteraf.    Bemoei je er niet mee!  Het heeft iets puberaals,  maar daar ben ik ook in blijven hangen,  dat is niet helemaal goed gegaan:)

Ja het heeft wat tegenstrijdigs. Ik zie hoe doelloos het is. Het is niet erg :) Het is een leukere feuilleton dan het zomer- cq herfstweer. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei bumperjim:

 

Als je geen nee kan zeggen dan moet je vooral niet ja zeggen :D 

Klinkt allemaal heel leuk, maar ook onverschillig.Te gemakkelijk allemaal.

Je klinkt wel heel posi, burnout is iig dus helemaal achter je nu? Of steven je er weer op af?

Irritant he die wijzende vingers, deed jezelf ook vaak ja . Daarom herken ik je bijna niet meer, eng. Hoop dat ik het mis heb.

Zorg goed voor jezelf Jim.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ben een beetje geirriteerd omdat het nu een hele happening wordt, ik heb helemaal geen zin om er zoveel mee bezig te zijn. Alcohol is voor mij een marginaal ding geworden. Wat doe ik dan nog hier kan je je afvragen. Ik zit hier vaak als ik om contact verlegen zit, als ik op reis ben met name. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jawel, en gezellige ook (hè Clé :P ) maar we zitten allemaal in heel verschillende situaties, dwz we hadden (of hebben) dan wel hetzelfde probleem maar we kiezen verschillende oplossingen. Ik probeer bewust mijn relatie met alcohol te normaliseren, het niet te zien als de duivel, wel als iets dat slecht voor je is, maar zeker niet iets dat steeds centraal moet staan. 

Enfin hoe meer ik uitleg hoe onduidelijker het wordt als ik teruglees :( 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...