Spring naar bijdragen

hoi


bumperjim

Aanbevolen berichten

Hoe je t ook wendt of keert @Lika haar verslaving en mijn burnout zijn ergens wel gerelateerd, ook al had ik dat er niet zo verwijtend uit moeten gooien. Als ik haar zie met de ipad is dat voor mij gewoon een stressor en daar moet ik anders mee omgaan. Mee omgaan überhaupt :) 

Bepaalde collega’s zouden ook niet accepteren als ik ze ineens toeblaf Jij bent voor mij een stressor!!! Terwijl dat wel zo is. Maar tegen collega’s wil je graag een beetje correct blijven. Tegen je partner hoeft dat niet om een of andere reden??? :blush:

bewerkt door bumperjim
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Juist tegen je partner wel respectvol en correct. Juist ook. Maar dat leer ik zelf nu pas.

Net zoals je juist wel tegen jezelf respectvol en correct moet zijn. Daar begint het. Maar ik vertel je niets nieuws. 

We leren Jim. Hoe is het weer buiten?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Heb trouwens nu een boek Nooit meer burnout! van Anita Roelands, wat ik erg helder, simpel gestructreerd en pedagogisch vind. Echt een aanrader. 

Heb al een paar dingen geleerd in het eerste deel de basis, zeg maar gewoon de levenshygiëne. Bij burnout zeker niet de halve of de hele dag in bed blijven. Dat deed ik eerst maar daar word je niet beter van en slaap je ‘s nachts slechter door. 

Lekker regelmatig naar buiten, af en toe met mate sporten, en telkens 1 activiteit die je leuk vindt en die ga je dan ook direct doen, niet te lang en daarna ontspannen. ‘s Avonds geen schermpjes maar bv meditatie. Mijn hele dagritme nu overhoop maar t is wel beter zo denk ik.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Structuur en wandelen en doseren maar vooral ontspannen na inspannen. Door die ruimte explodeer ik minder snel en overdenk ik waarom ik me irriteer al blijft die factor ook aanwezig. Nee ik ben niet herboren maar minder snel geprikkeld en het is voor mij echt goed geweest de burn-out. Het lijkt een verplichte reset. Ik lees dat je er echt goed mee omgaat en ook snel maar take your time! Niet alles valt te onderzoeken en te analyseren. Soms is het zijn al voldoende zonder rol of kennis. Puur ademend ben je de moeite om te bestaan! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Oh wat een crisis gisteravond. Ik lag in bed, in gedachten zag ik mn hoofd en elke haar was een gedachte. En ze kwamen allemaal tegelijk. En allemaal stressgedachtes. Onmogelijk te stoppen. Wat een delirium. Tot middernacht toen kreeg ik eindelijk een idee. Met mn laatste krachten het album Colour the small one van Sia opgezet. Heel zachtjes en op repeat de hele nacht door. Heerlijk rustig album en ik heb meegeademd met de akkoorden. Zo viel ik tegen 3 uur eindelijk in slaap tot 5:30.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Pff en BJ maar denken dat hij alles al begrepen had met zn boekje. 

DIT. Dit is de burnout. En mn hond is de kanarie in de kolenmijn. Als ik begin me te ergeren aan mn hond zit ik al in het gele gebied. Ik zag het gebeuren gisteren maar kon het niet stoppen. En toen stopte mn lichaam. Wat eeen leermoment. :( 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Oee heftige burn-out ja. En het moment van het toch even blij zijn met... koesteren!

Ik heb me 2 uur opgesloten in mijn kamer en begin rustig weer op te krabbelen. Dit is het gevolg van jaren overstrekken en de nasleep van mijn  burn-out. Pas op de plaats maar dit geeft zoveel rust dat ik Durf toe te geven! 

Zo herkenbaar die vreselijke gedachten en dat natuurlijk vooral gedurende de nacht! Geef jezelf de tijd!!! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Krijg nou wat joh. Nou zegt mn vrouw ineens, het lijkt me wel leuk om samen naar yoga te gaan, dan doen we weer eens wat samen.

Nou dat heb ik al meerdere keren voorgesteld maar dat was nooit wat. Maar nu heeft ze met haar zus gepraat, en daar komt het vandaan. Haar zus heeft veel meer invloed op haar dan ik.

Dat heb ik ook wel eens gezegd. En als je ZUS het zegt, dan luister je WEL!! Een beetje jankerig. Een soort ingezonden brievenschrijver ben ik dan. Scheids!!!! Kijk dan!! En DAAR krijg je misschien ook wel een burnout van. Ik las laatst de website van de landelijke burnout vereniging van waar ik woon. Maaaan maaaan maaaan wat een gejank. Over dat de werkgevers meer moeten doen en dat er erkenning moet komen en begrip en alles, de site wordt bijgehouden door mensen die nog vol in burnout zitten, en het is werkelijk niet te lezen, wat een ellende en het is iedereen's fout maar niet me eige natuurlijk!!

Dus dat zeg ik niet meer. Ik denk nu alleen nog maar. Ik denk zus bedankt ;) 

bewerkt door bumperjim
Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei Cleo66:

Is yoga ook voor mannen :P

Ik zou dan eerder voor salsadansen gaan :D

Pfff daar zou je me echt geen lol mee doen. Meespelen in een salsa band, ja any time, heb het al eens gedaan trouwens, maar dansen nope :P 

Ja baby yoga is JUIST voor mannen, weet je de getaande Indiër die al om half 4 naast zn bed staat en dan tot een uur of 8 een vogelnestje maakt of een dubbele lotus of gewoon heel rustig levitatie een halve meter boven de grond, en daarbij constant ommmmmmmmmmm..... nou die wil ik wel eens zijn ;) 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja dit is heel goed. Gaat echt de juiste kant op. En zij wil maar al te graag, net als ik, dat de relatie verder verbetert.

Weet je deze burnout, of ik bedoel dan dit stress gedoe zoveel jaren lang, dat is echt een probleem dat tussen ons in heeft gestaan al die tijd. Misschien wel veel erger dan het alcoholprobleem. Maar ik moest wel eerst met alcohol stoppen om hiervan bewust te worden (enfin echt definitief bewust pas sinds 2 dagen :( ) en nu kan ik er wat aan doen, olé.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gisteravond deed mn telefoon raar. Wilde geen enkele app meer openen zonder dat ik het password van mn vrouw dr Appple ID ingaf. Ik zeg nee ik ben mn vrouw niet mn telefoon staat sowieso ingelogd onder mn eigen ID. Maar toen wou dus geen enkele app meer werken. En toen kwam die weer. GVD hoorde ik mezelf zeggen tegen mn telefoon, wat heb jij nou weer!?

En toen legde ik de telefoon neer en ging wat anders doen. Hij doet het nog steeds niet. Interesseert me niet. Kijk ik vanmiddag wel naar. Of, waarschijnlijker, morgen. Of anders is er maandag weer een dag.

Feels great. Hèhè dit is dag 1. Of nee 2 alweer :) Rug is bijna weer terug naar normaal.

Suf hè tis allemaal heel klein maar ik ben nu de basics aan het leren.

bewerkt door bumperjim
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Me allesie gaat nou stoppen met roken. 1 april is de datum en het is geen grapje. Ze is bezig met hypnose sessies en alles. Als zij t zegt dan gaat het ook echt gebeuren. Ze is niet van het type dat 80 keer gaat proberen te stoppen. Toen ze zwanger was, was het ook direkt stop aan het begin, en 10 minuten na afloop ook direkt weer beginnen :D 

Moet ff niet vergeten dat ze daar strontchagrijnig van kan worden. 

Ze rookt al vanaf haar 12e lol...

bewerkt door bumperjim
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...