Spring naar bijdragen

hoi


bumperjim

Aanbevolen berichten

Mwoa als het binnen de sector is is het sowieso ver weg, zeg maar op minstens 1,5 uur rijden. En als het in de buurt is is het niet in de sector en heeft mn bedrijf er geen enkel belang bij zoiets te organiseren. Sowieso hebben ze dat niet echt want ik ben een beetje expert geworden in mn kleine gebiedje. Niet dat ik onmisbaar ben natuurlijk maar ik weet net teveel dat ze me niet zomaar wat anders laten doen. "Hij wist teveel..." Lijkt wel een oude western :P

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Heb ik weer, heb dorst, sleur uit de koelkast een of andere plastic sap fles van innocent of zo, gooi een glas vol en drink het in een keer leeg, in de tussentijd analyserend hee wat voor sap is dit überhaupt. Blijkt dat mn zwager van 1 of ander feestje een rest rosé had meegenomen van de 5 liter pack overgetankt in een plastic fles en bij ons in de koelkast vervolgens weer vergeten. "Was het stieken lekker?" Nee ik kan je verzekeren dat het stiekem behoorlijk zuur geworden rosé was. Getver.

Nu zit ik met mezelf in discussie of dit glas nou meetelt in de app. Nee zegt mn ene helft want het was per ongeluk en het gaat om de intentie. Maar dan zou volgens dezelfde logica elk glas wat ik ooit zin heb gehad om te nemen maar wat ik eindelijk goddank niet nam wèl meetellen. Dat ken natuurlijk nie :D Dus tel ik m maar mee. Maakt ook niks uit. Haha héérlijk genieten van een óverheerlijke bel záálige rosé bij zonsondergang... Nòòòòt.... :( Oh wat een dolle avonturen op zondagmiddag.

 

 

bewerkt door bumperjim
Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 minuut geleden zei bumperjim:

Heb ik weer, heb dorst, sleur uit de koelkast een of andere plastic sap fles van innocent of zo, gooi een glas vol en drink het in een keer leeg, in de tussentijd analyserend hee wat voor sap is dit überhaupt. Blijkt dat mn zwager van 1 of ander feestje een rest rosé had meegenomen en bij ons in de koelkast vervolgens weer vergeten. "Was het stieken lekker?" Nee ik kan je verzekeren dat het stiekem behoorlijk zuur geworden rosé was. Getver.

Nu zit ik met mezelf in discussie of dit glas nou meetelt in de app. Nee zegt mn ene helft want het was per ongeluk en het gaat om de intentie. Maar dan zou volgens dezelfde logica elk glas wat ik zin heb om te nemen maar wat ik eindelijk goddank niet neem wèl meetellen. Dat ken natuurlijk nie :D Dus tel ik m maar mee. Haha héérlijk genieten van een óverheerlijke bel záálige rosé bij zonsondergang... Nòòòòt.... :( Oh wat een dolle avonturen op zondagmiddag.

 

 

Ieieieiewwww!!! Nou ben je voorgoed genezen, je wilt helemaal noooooooit meer alcohol, wat ik je brom! ;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

7 uur geleden zei Cleo66:

Rook je dat dan ook niet BJ? Ik kan het me bijna niet voorstellen maar moet je op je mooie woorden geloven . 

Nope ik slobberde het direct weg omdat ik dacht dat het een sapje was en omdat ik aan wat anders stond te denken. Beter opletten de volgende keer al was het maar om de sapmakers een beetje eer aan te doen. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

:D Goed verhaal, ik kan me er alles bij voorstellen. Ook het overleg wat je daarna met jezelf hebt... wel of niet op de app. Een limonadeglas vol is 2 eenheden alcohol vermoed ik, zelf zou ik waarschijnlijk overwegen om er dan 1 te noteren. Gek is het wel, zo'n wedstrijdje met mezelf.

Een baan waar je geen zin meer in hebt lijkt me iets afschuwelijks. Je zou het kunnen overwegen misschien, een stap terug in inkomsten en leren gelukkig te zijn met minder, waar je dan meer van krijgt is tijd om met jezelf of met je geliefden door te brengen.
Werkt je vrouw ook?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nee die werkt niet meer sinds een tijdje en ons uitgavenpatroon is daar nog helemaal niet op ingesteld. Binnenkort zal misschien een vd auto's het begeven en over 2,5 jaar gaat de eerste studeren, niet echt het moment dat je denkt, hee zullen we financieel eens een stapje terugdoen? Het gaat dan niet eens over dat ik zelf gelukkiger moet zijn met minder.

Ach mn baan is z erg nog niet, alleen bij tijd en wijle ben ik het zat. Als ik mn autonomie kwijt ben daar word ik gallisch van. Of als ik zogenaamde verantwoordelijkheid krijg over iets dat ik helemaal niet onder controle heb. Dan wordt het zoiets van niet verantwoordelijk maar wel aansprakelijk als het niet goed gaat. 

Maar ach gewoon rustig doorroeien zo goed mogelijk :P en intussen de ogen open voor iets anders. 

bewerkt door bumperjim
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Keb weer een theorie, dat doe ik maar hier dan kan ik ongegeneerd over mezelf doorgaan :)

Ik heb deze week een tennisarm, of liever gezegd een peesontsteking in mn schouder. Wat heeft dat met alcohol te maken? Nou, meer dan je denkt, let maar op.

Omdat ik er vooral begin deze week erg last van had las ik diverse websites, waaronder deze https://brein-medicijn.nl/kenniscentrum/peesontsteking/schouder/

Nou staan hier volgens mijn boerenverstand een aantal hele maar ook halve waarheden in en misschien ook wel een paar flauwekul zaken, maar 1 ding viel me op, hoofdstuk 6 wat is oorzaak nummer 1 van een chronische ontstoken schouderpees. Niet dat de mijne echt de hele tijd ontstoken is, maar het is al meerdere malen gebeurd sinds een jaar of 10.

"De reden waarom een peesontsteking niet overgaat is het beste uit te leggen vanuit triggerpoints. Triggerpoint zijn microverkrampingen in de spieren. Het zijn knoopjes/verhardingen in de spieren die ervoor zorgen dat de doorbloeding chronisch vermindert wat een zuurstoftekort oplevert. [...] De hersenen zijn verantwoordelijk voor deze chronische verminderde doorbloeding. Het autonome zenuwstelsel regelt uw hartslag, bloeddruk, spijsvertering en nog veel meer functies in uw lichaam. De reden dat de doorbloeding wordt verminderd is vanwege een verstoring van het autonome zenuwstelsel. Deze verstoring komt door emotionele stress en voornamelijk hoe u met uw emoties omgaat. Wanneer u regelmatig uw emoties onderdrukt, wegdrukt of verdoofd (o.a. eet-, rook-, internetverslaving) dan zal dit pijnproces ingang worden gezet." Hoo hoo hoo.... er staat nog net niet alcoholverslaving maar die hoort er natuurlijk wel bij!!

Ook lees ik dat een ontstoken pees vaak een beknelde pees is, wat in het geval van de schouder meestal te maken heeft met teveel je schouders laten hangen. Slachtofferhouding, letterlijk!!

Sinds ik puber was heb ik een beetje hangende schouders omdat ik al vroeg lang was. Nu volwassen niet bovengemiddeld lang maar de slechte houding is gebleven. En het past helemaal in het beeld van het zielig zijn, het sloofje zijn. Nog 1 stapje verder en dan loop je tegen de burnout aan.

Dammit, zeg. Nogmaals niet alles wat op die site staat geloof ik, zeker niet dat stuk over dat Afrikanen nooit last van hun rug hebben. Ammehoela, in Afrika betekent ziekte AIDS of malaria, een beetje last van je rug is een first world problem. Betekent niet dat zij iets goed doen, betekent alleen dat wij iets fout doen.

Maar dat andere geloof ik wel en ik denk dat ik maar eens bewuster schouders naar achter en kop omhoog ga doen. Net als Ruud Gullit vroeger zei hoe je het veld op moest komen. De geest stuurt het lichaam maar het lichaam stuurt ook de geest. 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 4 weeks later...

Laatst ruzie gehad met mn liefste. Dat was al lang geleden en DEZELFDE DAG NOG bijgelegd!! Dat was ons sinds rampjaar 2016 nog niet gelukt. Ik zie dat het steeds beter gaat. 

Nu wel oppassen niet weer te verzanden in de routine. Dit is al zo’n slaperige k periode van het jaar. De saaiheid trekt net als de kou vanuit de verzopen grond door je huid in je botten. Nog ff doorzetten en het is kerstvakantie :) 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

48 minuten geleden zei bumperjim:

Laatst ruzie gehad met mn liefste. Dat was al lang geleden en DEZELFDE DAG NOG bijgelegd!! Dat was ons sinds rampjaar 2016 nog niet gelukt. Ik zie dat het steeds beter gaat. 

Nu wel oppassen niet weer te verzanden in de routine. Dit is al zo’n slaperige k periode van het jaar. De saaiheid trekt net als de kou vanuit de verzopen grond door je huid in je botten. Nog ff doorzetten en het is kerstvakantie :) 

Pffff Bumperjim, nou! Daar leef ik ook zo naar toe, de kerstvakantie. Het is nu zo'n donkere periode...

Komend weekend ga ik toch maar eens achter een kerstboom aan.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Ik moet ff met de billen bloot. Ik heb gisteren en eergisteren weer een verdoofbiertje genomen. Dat zit zo, mijn vrouw heeft een auto ongeluk gehad en ze is er lichamelijk zonder echte schade vanaf gekomen, wel overal pijn en auto total loss, maar ik zie al weer aankomen dat we hier weer volkomen ongelijk gaan krijgen, want zij kwam uit een uitrit. Ook al zit de tegenpartij duidelijk te liegen over de snelheid en reed op het moment van de aanrijding op de verkeerde weghelft, dus volgens ons is het zeker niet helemaal zwart wit. Maar dat moet je dan bewijzen en daar hebben we haast geen elementen voor.

En dit is er eentje uit een serie van serieuze dingen die ons overkomen en waar we achteraf met een heel onrechtvaardig gevoel zitten, want wij zijn fair play en waarschijnlijk een beetje naief en ik heb nooit de reflex om me voor te stellen dat iemand zou willen liegen over iets wat overduidelijk is... afijn lang verhaal kort, ik heb daar heel veel moeite mee met dat gevoel wat een soort falen is voor mij. Dat je weer beetgenomen bent zeg maar.

De echtelijke ruzies daar red ik me nu wel mee zonder alcohol, die zijn eigenlijk vrij voorspelbaar, maar dat andere daarbij ben ik gewoon een gebakje, een beginneling op emotioneel gebied. Terwijl mijn vrouw op emotioneel gebied echt een taaie is. 

Dus nam ik een biertje. Eentje maar, dat dan weer wel. Daar ben ik dan wel weer trots op maar mj vrouw zag het, begreep het en zei, pfff ik heb meer te verduren dan jij hoor. Ja lekker wrijf het er maar in :(

Maar goed. En weer door. 

bewerkt door bumperjim
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat een nare situatie Bumperjim, ik kan me voorstellen dat jullie even helemaal van de leg zijn! Heel lang geleden heb ik iets dergelijks meegemaakt. Ik kwam uit een uitrit en ik werd aangereden door een taxi die aan het inhalen was op de verkeerde weghelft. De auto was total los. Uiteindelijk was de taxichauffeur verantwoordelijk, ook omdat bandensporen uitwezen dat hij veel te hard had gereden. Een traumatische ervaring, ik had ook nog twee kleintjes in de auto.

Dat je vanuit een soort wanhoop naar een drankje grijpt begrijp ik maar al te goed! Wat ik knap vind is dat je jet bij 1 hebt weten te houden. Je biecht het hier ook nog meteen op, en ik denk daarom dat dit niet iets is waar je mee door zult gaan.

Wat een narigheid Jim, ik hoop dat onderzoek zal uitwijzen dat je vrouw hier weinig aan kan doen...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ach joh, dan is het onrechtvaardig... nou en? Iemand staat te liegen... so what?
Laat het los en geniet van de dag (dan heb je meteen geen troostbiertje meer nodig). Als die auto all-risk verzekerd is, dan is er al helemaal geen probleem.

Wat heerlijk dat je vrouw nog heel is, JOEPIE!

Ik snap het wel hoor, natuurlijk wel ;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

5 uur geleden zei Cleo66:

Hey Jim wat naar . Gelukkig alleen materiële schade.  Ik las je bericht en ging toen de hond uitlaten . Mijn hoofd ging allerlei verbanden leggen , hoe het dan eigenlijk allemaal werkt met "ons" verslaafden.  Mijn brein probeert dat te doorgronden . 

Ik bedacht me dus dat dat is waar wij moeite mee hebben , onze emotie regulatie . Er gebeurd iets wat ons emotioneerd (bang,  boos, verdrietig) en waar we machteloos tegenover staan.  In plaats van dit gevoel toe te laten , gaan we het wegdrukken door ons te verdoven . Net zoals Els Noorlander ook uitlegde .  Onze emotie regulatie werkt niet of niet goed of zo.

Wat mij dus ook nu weer  opvalt is dat jij en meerderen onder "ons" met zoveel respect over onze partners praten.  Net alsof die "beter" zijn dan wij . Zou dat iets met een gebrek aan zelfliefde te maken kunnen hebben? Dat vraag ik mij dus af . Ik denk altijd dat mijn partner een "beter" mens is dan ik . Hij denkt dat zelf ook volgens mij . Vind zichzelf helemaal oké,  terwijl dat dus toch echt niet zo is .  Of moet ik dit weer scharen onder het perfectionisme waar "wij" ook vaak last van hebben ? Onszelf nooit goed genoeg vinden . 

Misschien zit ik wel spijkers op laag water te zoeken , ik vroeg het me gewoon af

Probeer het los te laten en te accepteren als je er niets aan kan veranderen 

 

Ik denk dat je daar gelijk in hebt prinses. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

2 uur geleden zei knakker:

Toestanden Jim. Gelukkig heeft je dame het er relatief goed vanaf gebracht. Als ik goed heb opgelet stond jij jezelf met mate al een drankje toe, in dat geval is het toch niet zo rampzalig als je door emoties overmand nu ook een biertje dronk? Dat ligt binnen de menselijke en matige marge zou ik zeggen. Sterkte voor je vrouw!

Dat klopt maar ik had gezworen niet meer te drinken om de verkeerde redenen dwz om te verdoven. Want zodra ik daar weer mee begin dan kan het alleen maar weer meer worden. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

7 uur geleden zei Extranaut:

Camerabeelden opvragen Bumperjim, die zijn er toch vast wel? 

Succes man en sterkte voor je vrouw. Ze heeft wel gelijk he :p

Nope, tis hier het platteland, geen enkele camera tenzij ik er zelf 1 ophang. Wat wellicht een idee is...

Maar beter om het advies van Yana op te volgen. Loslaten...

bewerkt door bumperjim
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Sowieso altijd rijden met dashcam. Desnoods de gsm met zuignap aan voorraam en laten filmen. Het zijn hier veelal nog net geen Russische toestanden. 

Al die technologie voor handen, maar ze kunnen het niet omzetten naar veiligheid. Je mag maximum 120 rijden, waarom kan ik dan autos kopen die tegen de 300 per uur kunnen? Ze willen BB zijn maar livestream camera met gps op de auto die zich aan de zone aanpast bestaat nog niet. 

Ach tijd voor  een koffie :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Tis waar wat je zegt @Extranaut  Allemaal hypocrisie, auto’s die verkeersborden (snelheidslimieten) herkennen zijn er al, de snelheid daaraan aanpassen is een technische no brainer maar het is “politiek onhaalbaar”...

Nu rij ik zelf ook graag iets harder dan ik mag, maar daarbij kijk ik wel goed uit, 27 jaar rijbewijs en nul ongevallen veroorzaakt, dat lukt je niet zo lang met alleen maar veel geluk.

Behalve een bonus op de verzekeringspremie zou ik ook een hogere snelheidslimiet moeten hebben :D 

bewerkt door bumperjim
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik reed bijna altijd reglementair. Maar ik ben 2x geklist met rijden onder invloed en verloor mijn rijbewijs. Nu moet ik bewijzen clean te zijn alvorens ik mijn praktijk opnieuw mag afleggen. En ze gaan met recidivisten niet mals om, je krijgt de moeilijkste vragen en moeilijkste rijparcours. Onthoud daarbij dat ik tot 3 dagen na gebruik positief op cannabis test en ge weet wat mijn rijbewijs kost. Ik moet dus ruim een week nuchter zijn alvorens ik in de auto mag stappen en de boetes daarop houden je wel alert.

Ze zijn op het ene zo streng , maar een zero tolerantie voor alcohol is onbespreekbaar in de politiek. Daar alcohol mij een zware voet gaf en cannabis mij trager deed rijden. Als ik gepakt was met alcohol was ik mijn rijbewijs 6uur kwijt geweest. Nu was dat 15 dagen en na de rechtbank volledig mogen afgeven en moet het opnieuw behalen. 

Het is allemaal twee maten, twee gewichten. Maarja, we moeten maar naar Druncker kijken en alles wordt verklaard :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...

 Vorig weekend waren we op stap oriënteren voor de studiekeuze van onze oudste. En toen realiseerde ik me ineens, over anderhalf jaar als alles goed is gaat ze het huis al uit. Ik kan wel heel hard janken nu ineens. Waar was ik al die tijd met mn dronken kop? Hoeveel heb ik van haar jeugd meegekregen? Heb ik mn vrouw alles laten doen of heb ik ook een relatie met mn dochter? Is ze gelukkig? Houdt ze ook een beetje van me? Het is echt geen prater en op dit soort vragen zou ik nooit een antwoord krijgen. 

Maar spijt is ook weer zo’n homo sapiens dingetje en terwijl ik zit te janken vliegt de laatste anderhalf jaar er ook nog onopgemerkt door. 

En terwijl ik dit typ zit de hond te vragen om aandacht. Ik zit er voortdurend naast, lijkt het wel :) Nu snel de telefoon weg en een beetje dog time. 

bewerkt door bumperjim
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...