Spring naar bijdragen

Terugval of niet?


Chelle

Aanbevolen berichten

Lieve allemaal

Eerst even voorstellen, ik ben michelle en ben sinds 1,5 week lorazepam vrij.

Vorig jaar begon de hel voor mij. Last van panieken en angst aanvallen. Na maanden lang kon ik lichamelijk en geestelijk niet meer. 10 kilo kwijt en werd als maar gekker. Gezet op 2mg lorazepam en sertraline

Het ging allemaal goed en begon met afbouwen van de lorazepam. Kwartje per week was het advies. Eerste dagen wel veel last van maar goed was te redden. Eigenlijk tot de halve ging het opzich redelijk. Nu het laatste stuk lijkt het niet op te houden. Ik heb last van veel onrust in mijn lijf en angstaanvallen. Ook kan ik moeilijk eten. Een steen in mijn buik. 

Zijn dit nou de ontwenningsverschijnselen of krijg ik mijn oude klachten weer terug? Of kan ik mijn oude klachten niet terug krijgen door de sertraline (100mg) het is zo moeilijk allemaal. Wordt zo gek van die onrust in mijn!

kan iemand mij helpen??

een radeloos meisje

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Chelle,

Waar die onrust vandaan komt weet ik niet maar ikzelf heb bij het afbouwen, zeker met het laatste stukje pil, veel last gehad van angst en onrust. Dat was een drama, en ik heb het hier meer gelezen. Dat is het zwaarst. Meestal komt het doordat er te vlug afgebouwd wordt. Het lichaam smeekt om de stof en wordt onrustig als het die stof niet krijgt. Dat is heel normaal maar erg rot en pijnlijk. Probeer toch door te zetten meis. Het is een hele zware tijd voor je maar weet dat er meer mensen zijn. Je bent niet alleen. Deel hier, want dan raak je toch veel kwijt.

                                                Plaatjes Sterkte

bewerkt door bolletje
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank je wel bolletje! Dus toch wel... wat een hel zeg! Zo niet eerlijk. Al een jaar aan het tobbe en dan ook nog eens dit.

Hoe lang heeft het bij jou geduurd. En heb je nog tips voor mij? 

En had je ook dat je niet kon eten? Echt een knoop in mijn buik. 

Liefs 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

In het begin toen ik hier kwam wilde ik ook maar één ding weten, HOE LANG HEEFT HET GEDUURD? Maar niemand kan jou daar antwoord op geven omdat dat voor iedereen anders is.

Het niet eten heeft vaak wel te maken met afkicken. Je krijgt een hoop spanningen als je stopt.

Veel drinken dat spoelt je lichaam schoon. De hele dag door proberen kleine beetjes te eten. En probeer iedere avond wat positieve dingen op te schrijven zodat je, als je het ff niet ziet zitten, dat kan lezen. Je kan trots zijn op jezelf.;)

bewerkt door bolletje
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bedankt lieve bolletje. Doet me goed om dat te lezen. Ga ik zeker doen. 

Zo niet eerlijk he! Bedoel de mensen die er aan moeten hebben het al zo zwaar en dan nog eens de ontwenningsverschijnselen hebben. Echt een ware hel! 

Maar goed bij jou is het ook goed gekomen of heb je er ook nog last van?

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Graag gedaan Chelle. En ja met mij is het goed gekomen en ik heb er bijna geen last meer van. slikte 1 mg. Lorazepam. Tja  de h. artsen moeten eerlijk zijn en zeggen wat dat spul doet en wat de ontwenningsverschijnselen zijn. En....... of er ook alternatieven zijn. Mijn h. arts schreef gelijk 4 mg. voor. moest dat maar slikken dan zou het wel minder worden. Van de andere kant hebben we zelf ook een groot stuk verantwoording al is die tijdens een crisis ver te zoeken.

Houdt jouw h. arts een oogje in het zeil bij jou?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Fijn om te horen. Geeft me hoop. 

Ja ik heb psychiater. Hij zei bouw maar kwartje af per week. Nou daar heb ik 2 weken van gemaakt. Was zo heftig! Dus gelukkig houdt hij oogje in het zeil.

bedankt voor je steun! Hoop dat deze nachtmerrie nou echt eens over gaat.

groetjes chelle

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Chelle als nu blijkt dat 1/4 nog te zwaar is, want dat kan hé, bespreek met je psych. dan eens of 1/8 ook mag.

Die nachtmerrie gaat echt over hoor maar de gevoelens waarvoor je Lora hebt geslikt komen wel weer naar de oppervlakte in het begin misschien heel ongecontroleerd.

Je wordt misschien overvallen door een rommeltje van gevoelens maar ook dat is tijdelijk en normaal.

Het belangrijkste is dat je niet in paniek probeert te raken maar weet dat het er allemaal bij  hoort. Het wordt allemaal weer een beetje normaal.;)

Heb je vandaag wel wat gegeten?

bewerkt door bolletje
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja zijn echt pieken en dalen. Voel de angsten gewoon soort opzetten. Vooral nachts komen ze plotseling.

ja heb wat kunnen eten. Vanmiddag voelde ik me iets beterder. Dus dat is positief!

ooo zie zo tegen morgen op.  Hoe wordt ik weer wakker. Onrust en vol spanning. Vreselijk!

was het bij jou per dag verschillend? Of zat er wel een soort stijgende lijn in?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het is er weer! Ooo wat is dit zwaar. Hoelang moet ik dit volhouden.....zo spijt ik had moeten wachten met de rest af te bouwen na mijn vakantie.

zo vervelend over 2 weken stappen we het vliegtuig in voor een mooie vakantie met mij gezin... Nou liever ga ik niet. Als ik mij zo voel. Vindt het echt verschrikkelijk. Hoe gaat ik het volhouden. En mij lichaam wanneer zegt ie stop! Ben ook al kilo.s kwijt. Weeg nu denk nog maar 50 kilo.

Probeer het van  mij af te tikken. Even mij hart luchtenbij jou. Oo bolletje wat moet ik toch?.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Chelle probeer te denken dat dit erbij hoort. Als je kunt gaan liggen doe dat dan even en probeer te ontspannen meis. Dit gaat ook weer over. 's Ochtends was het bij mij ook het ergste. Op dit moment voelt je lichaam die behoefte aan pillen.

En over twee weken kan het zijn dat het al wat minder is dus ga daar nu niet aan denken. Kun je er met je man over praten?

Mocht het niet overgaan wil een warme douche ook wel helpen. En blijf goed eten en drinken. Weet dat het goed komt, heb vertrouwen je kan veel meer hebben dan dat je nu geloofd.;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Chelle,

Allereerst mijn complimenten dat je echt bent gestopt. Dat is heel knap, je zet ook door, super!

Ik was op 1 juli ook gestopt met Lorazepam (kwam van 4 mg een klein jaar geleden)  )na een iets te snel afbouwschema. Ik kon het alleen niet volhouden en na een week zat ik weer aan de 1 mg Lorazepam, nu weer afgebouwd naar 0,5 mg. Ik voel dat ik eerst wat moet stabiliseren. De klachten die je beschrijft herken ik maar al te goed, al kwam daar bij mij ook slapeloosheid bij. Op dit moment gaat het wel redelijk, al heb ik nog steeds geen stabiele nachten. 's Morgens bij het opstaan ook buikpijn, maar dat trekt meestal wel weer weg.

Ik ben natuurlijk ook geen arts, maar het lijkt me veel waarschijnlijker dat je met afkickverschijnselen te maken hebt dan dat je oorspronkelijke klachten terugkeren. Ik weet het, het is bijna onherkenbaar omdat de klachten dezelfde lijken. In deze groep zitten gelijkgestemden en we proberen elkaar te steunen waar het kan. Doen we ook bij jou, hoor.

Houd vol. Het ligt zeker niet aan jou, maar aan die benzo's. Als je dat weet is het misschien net wat makkelijker vol te houden. En het gaat over.

Sterkte en we zijn er voor je! 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bij mij is het stijgende lijn. Heel langzaam voelde ik verbetering vooral 's ochtends.  Ja als ik een nacht goed geslapen heb, gaat het overdag ook een stuk beter omdat ik dan meer uitgerust ben. Kun je niet met je arts overleggen dat je 1/8 deelneemt tot na de vakantie? Het zou je misschien kunnen helpen om wat fijner de vakantie in te gaan. Kan me voorstellen dat je daar over in zit. En natuurlijk moet je door gaan want één van de oorzaken dat je je rot voelde tijdens het slikken is dat je meer en meer nodig hebt dus ga je je rot voelen. Anderen gaan inderdaad meer slikken en het rotgevoel is even weg, tot dat het lichaam er weer aan gewend is en vraagt weer meer. Dat gevoel is hetzelfde als wat je nu voelt. Dat heet verslaving, alleen jij mindert en veel anderen durven dat niet. Bij jou zal het beter gaan en anderen blijven verslaafd doordat ze die kracht (nog) niet hebben.;) Dus je bent een KANJER en echt heel goed bezig maar het doet pijn. Die pijn is er ook zodat je weet dat je hier nooit meer aan moet beginnen.

 

Cyclad :rose::rose::rose:

bewerkt door bolletje
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi  cyclad,

bedankt dat je reageert. Zo fijn dat ik er over kan praten. Zo heftig is het he! Als ik dit had geweten had ik het anders gedaan maar ja dat is te laat. Toen jij weer terug stapte naar 1mg hoe voelde je je toen?Ik wil het nog een week volhouden is het dan niet over moet ik echt weer een halve gaan nemen. Mijn lichaam houdt het niet vol. Ik slaap ook niet heel goed. Denk 5 uurtjes. Tussendoor onrustig en buikpijn wakker. Hels is dat! 

Bolletje: je bent ook een kanjer! Ik Wil het nog een week proberen lukt het niet dan stap ik terug naar een 0,5 Mg daar voelde ik mij goed op. En hopelijk kom ik dan mijn vakantie beter door.  Jij bedoelt 0,25 toch? Dat zou ik ook nog kunnen proberen.

wel fijn om te horen dat het een stijgende lijn is . Hopelijk ga ik in deze week nog meer vooruit. 

Liefs chelle

bewerkt door Chelle
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja de helft van 1/4e deel. Ikzelf zou geen week wachten maar morgen nog eens kijken, voel je je nog zo rot, zou ik ff overleggen met m'n hulpverlener. Je hoeft niet meer te lijden dan nodig is wijfie. Het is al knap dat je het aan pakt. Maar doe waar jij je het prettigst bij voelt hé?

Hoe is het vanmiddag gegaan? Iets beter?Bloemen Plaatjes Bloemen

                                                     

bewerkt door bolletje
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Chelle, 

Toen ik terugstapte van 0 mg naar 1 mg voelde ik me meteen een stuk beter. Ik sliep weer en kon herstellen. Na een week wel weer fors terug naar 0,5 mg, dat was weer fors doorbijten. Achteraf had ik het misschien langer moeten volhouden toen ik had afgebouwd, maar ik trok het niet meer, mede omdat ik die week alle energie nodig had om met mijn zieke schoonvader regelmatig naar het ziekenhuis te gaan. Het was even niet het juiste moment voor mij. 

Als je terug kunt naar 0,25 mg dan zou ik dat doen. Terug naar 0,5 mg is toch weer een extra stapje terug, ook al is die dosering laag. Beter is het natuurlijk om het uit te zitten en niet terug te stappen, maar dat moet je wel aankunnen. Dat kun je zelf het beste bepalen, in overleg met je behandelaar. 

En dat slapen, tja. Blijft problematisch. Ik maak regelmatig goede nachten van 7 uur, maar soms ook nachten van 1 of 2 uur. En dan voel ik me de dag daarna tot weinig in staat. 

Je zegt ook "ik had het anders gedaan als ik het vooraf had geweten". Ja, dat zei ik ook regelmatig tegen mezelf. Helpt alleen niet, je praat jezelf alleen een schuldgevoel aan en dat werkt averechts. Je maakte toen die keuze en dat is okay. Een groot percentage slaagt niet in één keer en een belangrijk deel zelfs helemaal niet. Sowieso erg knap dat jij zover bent gekomen. Je bent een topper, onthoud dat! 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

22 minuten geleden zei bolletje:

Ja de helft van 1/4e deel. 

                                                     

Een half  pilletje Lorazepam is al lastig te halveren, maar hoe wil je een kwart nog halveren, bolletje? Een pillcutter maakt daar poeder van.  Met schuurpapier wellicht? 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zo blij met jullie steun! En fijn jullie mening te krijgen. Morgen heb ik telefonisch gesprek met mijn behandelaar.  Zo moeilijke keus... ik wil ook mij vakantie niet laten verpesten. Vooral met mijn 2 kleine kinderen en man. Ik probeer niets te laten merken aan mijn kinderen en ga door. Maar ze voelen me toch wel aan  denk. En inderdaad wat Cyclad zegt praat me al schuld gevoel aan over alles.

Vanochtend toch nog even gaan liggen zoals je zei bolletje en heb zelf nog klein uurtje geslapen. Goede tip!

S middags gaat het iets beterder. Dat scheelt wel. Geeft hoop. Maar toch hoe lang staat er voor dat vraag ik me zo af... bolletje hoe lang ben jij bezig geweest? 

Wat moet ik nu doen.. ff doorzetten of pauze nemen en weer aansterken...

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik zit nu ongeveer 4 weken op 0,5 mg. Ik wil eerst stabiliseren nu. Het afbouwen ging te snel. Moet pas op 25-9 terug naar behandelaar. Ik denk dat ik tot die tijd op 0,5 mg blijf, ook vanwege zware familie omstandigheden (ernstig zieke schoonvader). 

Ik had ongeveer een week veel last van de afbouw van 1 naar 0,5 mg. Nu gaat het beter, al blijft slapen moeizaam.

bewerkt door Cyclad58
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hartstikke fijn dat het vanmiddag weer wat beter is gegaan Chelle. Je vraagt wat je moet doen. Waar heb je zelf het meeste behoefte aan? Ik kan alleen zeggen wat ik zou doen. Ik zou 1/8 pakken, op vakantie gaan en daarna als je wat uitgerust bent, weer met goeie moed beginnen.

En een kwart kun je doorbijten. Of met een heel scherp mesje. Ik deed het met zo'n grote nagelknipper, ging erg goed. Tja hoe lang ben ik bezig geweest. Ik denk ongeveer een maand. Nu gaat het beter. Maar het hangt er ook van af hoeveel je geslikt hebt. En echt het is voor iedereen verschillend.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...