Spring naar bijdragen

Terugval of niet?


Chelle

Aanbevolen berichten

38 minuten geleden zei benzomeisje:

Wat ik mij nog afvroeg. Ik lees jullie verhalen en gigantische strijd. Hoe komt het dat jullie het helemaal alleen moeten doen? Vinden jullie geen gehoor bij je huisarts?

Lief benzomeisje,

Er zijn verschillende manieren om verslaafd te raken aan benzo's lijkt.

  • Er zijn mensen die het krijgen van de dokter voor een korte tijd, voor een bepaalde klacht, en die vervolgens proberen te stoppen, maar daar doodziek van worden. Die hebben niets teveel genomen, hebben geen verslaving in hun hoofd, maar krijgen gewoon zulke vreselijke klachten dat het stoppen vreselijk zwaar is. Vaak is in dit geval de dokter stom verbaast, in veel gevallen geloofd de dokter of hulpverlener eigenlijk niet dat deze klachten echt van de benzo komen en soms willen ze zelfs dat je andere pillen gaat nemen, of zeggen ze dat je een andere kwaal hebt.
  • Er zijn mensen die het krijgen van de dokter en die de werking van de pil zo prettig vinden dat ze meer gaan nemen, of langer doorgaan met gebruik, en ook hun psychische steun vinden in de benzo's. Deze mensen merken dat ze een psychische verslaving hebben en dus hulp nodig hebben om er af te komen.
  • Sommige gebruikers kopen deze tabletten om te slapen en raken ongemerkt verslaafd.

Natuurlijk bestaat er ook de combi van deze scenario's. In elk geval geldt het volgende: de lichamelijke benzoverslaving wordt rijkelijk onderschat door het grootste deel van de zorg in Nederlands en over de hele wereld. Ik heb bijvoorbeeld geen hulp nodig om van deze pillen af te blijven, ik wilde ze van het begin af aan al niet eigenlijk. Toen ik na 6 maanden wilde stoppen, werd ik gevloerd, letterlijk.  Mijn huisarts, psycholoog, verpleegkundige etc.... niemand die dacht dat mijn symptomen te maken hadden met de benzo die ik slikte en die ik had verlaagd. Niemand die er ook naar vroeg. Toen ik eenmaal zelf met het antwoord kwam waren ze stom verbaast. Ik ben verbaal vrij sterk en ze konden mijn argumenten niet weerleggen. Maar ze weten niets  van deze hel waar ik in terecht ben gekomen. Ik heb 1 x een hartfilmpje laten maken, omdat ik toen nog dacht dat mijn antidepressiva zo op mijn hart werkte en dat gingen ze nakijken. Nu weet ik dat dit niets met de AD te maken had, maar met de benzo's. Althans, die kans is zeer zeer groot. Aangezien ik nog nooit 1 antwoord van hun heb gekregen of begeleiding, ga ik alleen naar hun toe als ik weet wat ik nodig heb en vraag dan specifiek om een test of zo.

Ik heb bijvoorbeeld een test laten doen op mijn metabolisme en medicatieverwerking. Dat heet een dna farmakenetisch onderzoek ofzo. Daar kwam uit dat ik van nature een lever enzym niet veel aanmaak en daardoor mijn AD niet verwerk zoals de meeste mensen, en daardoor ook al heel snel doodziek werd van het spul, maar daarna ook een goede reactie op een zeer lage dosis had. Maar als ik het niet gevraagd had, was ik er nooit achter gekomen.

Als je weet dat je steun nodig hebt voor iets, dan zou ik zeggen: duidelijk formuleren wat je wilt en vraag erom. Maar als je weet wat je doel is: benzo afbouwen en weer gezond zonder pillen doorkunnen, dan zal je er doorheen moeten en er is niets dat het makkelijker maakt. Alleen je eigen acceptatie.

De meesten hier op het forum, hebben meer steun aan het forum, en aan fora in het buitenland, waar je mensen hebt die net als jij moeten afbouwen en een pittige tijd doormaken, dan aan artsen die of de serieuze klachten niet begrijpt of denkt dat je iets anders hebt, en die niets begrijpen van je klachten.

1x in de drie weken belt een psychiatrisch verpleegkundige me op, ik vertel waar ik zit, hoe het gaat en dan  zegt hij: goh joh... ongelooflijk zeg... Dan hangen we op na een nieuwe afspraak te hebben ingepland.

29 minuten geleden zei GUUS:

Fff zere spieren in benen, stroomstootjes, armen benen, rommelige buik , soms misselijk, ,  zo weer even  moeten neerzetten , voor herkenning, lieve gr. Guusje 

Lieve Guus, Ik hoor het al, lekker stram en half half in de lappenmand. Ik ben weer in bed gegaan na mijn ontbijt/lunch een uur terug. Elke prikkel voelt irritant, dus heb liever mijn ouders even niet om me heen, wil niet met ze kletsen, muziek op mijn telefoon geprobeerd en snel uitgezet toen mijn hart ging razen en mijn ademhaling zich versnelde. Pffff mega overprikkeling direct.

Vandaag ga ik dus niet naar een leerzaam weekend, maar lig ik in bed.

Heb wel geminderd afgelopen dagen en voel me er blij om. Richting de eindstreep nou met die rommel. Diazepam 0,44

Link naar opmerking
Deel via andere websites

26 minuten geleden zei Kannietmeer:

 

Heb wel geminderd afgelopen dagen en voel me er blij om. Richting de eindstreep nou met die rommel. Diazepam 0,44

Toch echt goed van je dat je ondanks je klachten de tapering doorzet. 0,44 mg Diazepam is niet veel meer. Ik moest bij het equivalent daarvan (0,04 mg Lorazepam) stoppen omdat ik het vanaf 0,04 mg echt niet meer verder kon verminderen. Dat kan met Diazepam nog wel, jij kunt dus echt tot de laatste Diazepamsnik taperen. Dat gaat je helpen straks als je er vanaf bent. Doe rustig aan, komt goed met je!

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei benzomeisje:

Met mij gaat het nog steeds ok met de diazepam. Ik ben iig ontwenningsverschijnselen vrij. Wel nog een paar keer een terugval gehad in oxazepam gebruik.
Psychisch gaat het verder ook niet zo ok. Ik heb veel stres omdat ik bij de ggz tegen een muur aan loop en met mijn woonbegeleiders moet gaan kijken wat we gaan doen (klachten procedure, is er een externe hulpverlener die mij kan helpen, enz) Daarbij nemen mijn autisme klachten toe, loop ik met 2 trauma's rond en nu dus ook nog de benzo verslaving. En toch weigeren ze mij behandeling te geven bij de ggz. Ik voel me futloos, moe. Het lukt me niet om me aan mijn planning te houden. Ik kan niet echt genieten van dingen. En al dat soort dingen.

Wat ik mij nog afvroeg. Ik lees jullie verhalen en gigantische strijd. Hoe komt het dat jullie het helemaal alleen moeten doen? Vinden jullie geen gehoor bij je huisarts?

@benzomeisje

Praat me er niet van . De artsen en psychiaters bedoelen het allemaal goed, maar ze snappen het niet of willen het niet snappen.

Ik ben door een psychiater op 4 mg Lorazepam gezet. Wist ik veel. Ik was een zombie, achteraf had dat best met de helft minder gekund. 
Afbouwen....ik zou na 2 maanden moeten afbouwen, dan zou ik er binnen een paar maanden vanaf zijn. Nou, dat heeft een jaar geduurd. 
"Tja, afbouwen kan wat klachten geven" zo werd mij verteld. Dat bleek een understatement te zijn van jewelste. 

De psychiater vond zelfs dat ik vanaf 0,5 mg Lorazepam in één keer kon stoppen. Nou, niet dus. 

De huisarts leeft wel met me mee, maar ook hij snapt het niet. Schreef alle klachten die ik had toe aan spanning. Natuurlijk had ik dat, maar niet om een andere reden dan de afbouw van Lorazepam. 
Nee, we moeten het echt zelf doen. Als je dan wat steun krijgt van je omgeving is dat erg meegenomen. Dat zit er bij mij ook niet in, mijn partner en kinderen begrijpen er niets van. 

Gelukkig heb ik een stel goede vrienden met wie ik er wel over kan praten en de fijne mensen van deze groep. 

Sterkte! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei Cyclad58:

Dat kan met Diazepam nog wel, jij kunt dus echt tot de laatste Diazepamsnik taperen

Dat is de bedoeling inderdaad. Gewoon door afbouwen en klappen voorkomen. Maar zelfs dat voorkomt niet dat ik de afgelopen dagen in bed terecht ben gekomen, totaal overspannen. Ik haat dit

Ik kan niet geloven dat er een heel jaar voorbij is en ik hier nog steeds ziek in bed lig, mij mijn ouders. Krijg ik ook weer een normaal leven of was dit zo traumatisch dat ik voorlopig nog therapie nodig heb om weer iets van normaal leven op te pakken? Toch zorgen hier soms....

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat fijn voor jullie dat  er strips zijn om af tebouwen, ik denk ook zeker dat je door alle ellende  weer wilt gaat pakken, het is echt te erg!! Ook ik heb momenten gehad dat ik  dacht , neem weer oxzazepam , maar dan las ik allemaal jullie verhalen  en hoe sterk jullie ondanks de ellende zijn , en dacht we moeten met z,n allen knokken er is geen weg terug! Te erg was die weg!  Dus elke dag is er een naar herstel, er zit overal een begin aan, maar ook weer een eind aan deze  pammen (weg) knuffel voor allemaal Guusje

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Tja K.N.M. ik voel me nog steeds niet gewoon zeg maar, maar je weet niet waar dat mee te maken heeft. Ik kan niet alles op de medicatiestop schuiven.

Maar over het algemeen gaat het steeds beter, gelukkig.

Ik werk  bij de dagbesteding en Dinsdag ga ik kijken hier in de buurt voor vrijwilligerswerk bij mensen die (nog) niet helemaal terug in de maatschappij kunnen. Ga ze daar helpen zodat ze wat bezig zijn. Schilderen, boetseren, enz

Maar zou het niet goed voor je zijn om eens een gesprek te hebben met je h.arts?

bewerkt door bolletje
Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Kannietmeer, hey Liz

ik heb 2 nachten op rij bijna 6 uren geslapen, met maar telkens 1 maal te moeten opstaan om te gaan plassen!  Dit is 11 maanden geleden dat ik nog zo’n slaap heb gehad! Dus mij hoor je op dit moment niet klagen hoor. En wat een energie had ik vandaag en gisteren!!! Kon dit maar blijvend zijn natuurlijk. 

Liefs

Vicky

Link naar opmerking
Deel via andere websites

18 uur geleden zei bolletje:

Maar zou het niet goed voor je zijn om eens een gesprek te hebben met je h.arts?

Ik heb absoluut geen vertrouwen in wat de huisarts hiermee zal doen. Ik vind haar ook niet aardig. Als ik twee maanden benzo vrij ben en nog steeds voor pampus lig dan ga ik eens vragen om wat onderzoek. Voor nu heb ik nergens gekke signalen in mijn lichaam die niet ook steeds wee verdwijnen. Noem me eigenwijs, maar dit voelt voor mij beter dan energie verspillen aan een arts. Ik heb nog een bloedonderzoek aan het prikbord hangen voor een meting van de hoeveelheid benzo in mijn bloed. Maar omdat het lab moeilijk doet of het in de urine of in het bloed moet worden gemeten heb ik er geen zin in, en geen puf om er om te vechten op dit moment. Ik mis daarmee helaas een kans om te zien hoeveel verminderen doet met mijn bloedlevel, om te zien wat de opstapeling van Diazepam in je lichaam in feite inhoud (of dat zichtbaar is zeg maar) en om te zien of het gelijk is aan de hoeveelheid die ik neem bijvoorbeeld. Achteraf zal ik dit jammer vinden, maar nu heb ik er gewoon de puf niet voor en moet ergens in de stad zijn waarbij ik dan mijn ouders moet vragen me te brengen en ik wil hun niet belasten met dat soort vragen eigenlijk. ( natuurljik vrij onzinnig, want ik woon bij ze en ze zouden het met liefde doen ook, maar het is mijn gevoel..)

Weer 11 uur ongeveer voor pampus gelegen en soort van geslapen. Ben benieuwd hoe dat zal gaan ontwikkelen in de toekomst. Zie er tegen op. Ik wil geen strijd meer voeren, ook niet tegen mijzelf. Ben er moe van. Ik voel me wel gemotiveerd om van alles te doen, maar niet om pijn te lijden en mijzelf vooruit te schoppen... snappen jullie het nog?

Ik denk dat ik vandaag minder dood ben dan de afgelopen dagen, maar ik blijf zwak. Gisteren was het gewicht van mijn tabletje 35mg. 0.39 Diazepam. Vandaag naar 31mg denk ik.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Helaas lees ik niet dat het zoveel beter gaat met jullie Kanjers... Hier even een berichtje van mij, hier ook nog allerlei klachten, het is nu 4 weken geleden dat ik gestopt ben met de simvastatine en de enalapril, vanmorgen wel tot 10 uur geslapen, maar ondertussen wel steeds wakker, een vreselijke zure lucht, alleen uit de porieen van mijn gezicht, echt walgelijk. Enorme hoofdpijn, spierpijn enz. 50 symptomen is eigenlijk niet zo vreemd.  Dus ik hoop dat het meeste gif uit m'n lichaam is. Ik heb een wat ander eetpatroon, dus ik hoop dat ik me wat beter ga voelen.

Jullie hier veel sterkte en knuffel van mij.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hi Ano! Tijdje gemist hier. Fijn dat je je bij ons voegt af en toe. Maar als je eenmaal hoofdpijn hebt, haak ik ook altijd snel af. Bleh. Ik hoop dat je inderdaad een weg bent ingeslagen naar een gezonder lichaam, dat weer kan herstellen en gezonder worden. Misschien dat een nieuw eetpatroon ook voor verandering zorgt en mogelijk de zure lucht? Maakt me nieuwsgierig wat dat nou eigenlijk is dan? Veel mensen hebben met pillen vreemde odeur natuurlijk... en je lichaam maar werken om de rotzooi uit je systeem te krijgen en wij maar slikken.... hmmmm... klopt iets niet he...

Ik ben lekker weer in bed gekropen met de laptop en merk dat ik langzaam weer ietsje beter ben dan gisteren en eergisteren etc.... voorwaarts en afbouwen.

Best apart he... de dagen voordat ik 'instortte', bouwde ik bijna niet af. De dagen dat ik nu bijkom, ben ik ook weer gewoon aan het afbouwen. Om maar even duidelijk aan te geven dat het proces van ontwenning nog steeds niet echt te grijpen is.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei Anoniem48:

Helaas lees ik niet dat het zoveel beter gaat met jullie Kanjers... Hier even een berichtje van mij, hier ook nog allerlei klachten, het is nu 4 weken geleden dat ik gestopt ben met de simvastatine en de enalapril, vanmorgen wel tot 10 uur geslapen, maar ondertussen wel steeds wakker, een vreselijke zure lucht, alleen uit de porieen van mijn gezicht, echt walgelijk. Enorme hoofdpijn, spierpijn enz. 50 symptomen is eigenlijk niet zo vreemd.  Dus ik hoop dat het meeste gif uit m'n lichaam is. Ik heb een wat ander eetpatroon, dus ik hoop dat ik me wat beter ga voelen.

Jullie hier veel sterkte en knuffel van mij.

Fijn dat je je hier weer meldt, @Anoniem48 
Jij hebt best nogal wat te verwerken qua medicijnenontwenning. Ik weet van mijn oude moeder dat simvastatines ook geen lieverdjes zijn. Fijn dat je daarvan af bent. 

Hopelijk voel je je snel wat beter. Knuffel! 
 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi allemaal, heb net al jullie updates gelezen. Hoewel het voor de meesten een strijd is met betere en mindere en zelfs loodzware dagen wil ik even laten weten dat ik veel respect voor jullie heb en bewondering hoe jullie volhouden en doorgaan. Want iedereen hier op dit forum zit  er niet voor niks!  Want we zijn immers allemaal wél bezig - en iedereen loopt zijn eigen weg- om van de benzo's áf te komen!!!! En dat is eigenlijk geweldig, want het alternatief is: doorgaan met de benzo's met alle gevolgen van dien. Ik ben ook heel blij te lezen dat voor velen ook echt lukt om af te bouwen of zelfs te stoppen. Dat vind ik al zo geweldig. In mijn zwartste dagen dacht ik zelf namelijk dat me dat nooit meer zou lukken. En door het onbegrip van mijn huisarts en de paniek die ik toen voelde...afijn. Door jullie steun en verhalen weet ik gewoon: doorzetten. Het gaat lukken!! Ookal gaat het ietwat langzamer dan ik in gedachten had :) en komt er heel wat bij kijken ...

Hier gaat het ook nog een beetje zo zo. Zit nog steeds op 6 mg diazepam dagelijks en heb het weegschaaltje al een week geleden besteld @Cyclad58 en vol verwachting klopt mijn hart...want dan kan ik veel zorgvuldiger gaan taperen.  Ik wens jullie allemaal  weer het allerbeste en weer veel moed, warme digitale knuffel van Teuntje 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

5 uur geleden zei Teuntje:

Hoi allemaal, heb net al jullie updates gelezen. Hoewel het voor de meesten een strijd is met betere en mindere en zelfs loodzware dagen wil ik even laten weten dat ik veel respect voor jullie heb en bewondering hoe jullie volhouden en doorgaan. Want iedereen hier op dit forum zit  er niet voor niks!  Want we zijn immers allemaal wél bezig - en iedereen loopt zijn eigen weg- om van de benzo's áf te komen!!!! En dat is eigenlijk geweldig, want het alternatief is: doorgaan met de benzo's met alle gevolgen van dien. Ik ben ook heel blij te lezen dat voor velen ook echt lukt om af te bouwen of zelfs te stoppen. Dat vind ik al zo geweldig. In mijn zwartste dagen dacht ik zelf namelijk dat me dat nooit meer zou lukken. En door het onbegrip van mijn huisarts en de paniek die ik toen voelde...afijn. Door jullie steun en verhalen weet ik gewoon: doorzetten. Het gaat lukken!! Ookal gaat het ietwat langzamer dan ik in gedachten had :) en komt er heel wat bij kijken ...

Hier gaat het ook nog een beetje zo zo. Zit nog steeds op 6 mg diazepam dagelijks en heb het weegschaaltje al een week geleden besteld @Cyclad58 en vol verwachting klopt mijn hart...want dan kan ik veel zorgvuldiger gaan taperen.  Ik wens jullie allemaal  weer het allerbeste en weer veel moed, warme digitale knuffel van Teuntje 

Natuurlijk kan jij dit ook lieveTeun. Waarom zou ik het wel kunnen en jij niet? Zeker met een weegschaal en omdat je op de diazepam zit, kan je echt rustig naar beneden glijden. Dat gaat je echt lukken. Je kan je eigen tempo gaan ontdekken en misschien gaat dan wel weer sneller dan je dacht. Dat was bij mij wel zo. Het is waarschijnlijk niet symptoomvrij, maar een stuk beter te doen dan gewoon stoppen.

Hoe verdeel je nu de 6 mg? Over drie momenten? Dit kan namelijk ook veel uitmaken als je gaat afbouwen. Hoe beter je het over de dag verdeeld hoe beter het meestal gaat.Heb je al een afbouwplannetje?  Laat een plan je ook niet afschrikken, want elk plan kan worden aangepast. Als we maar naar het einddoel opschuiven en dat is weg van die troep te komen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

16 uur geleden zei Kannietmeer:

Natuurlijk kan jij dit ook lieveTeun. Waarom zou ik het wel kunnen en jij niet? Zeker met een weegschaal en omdat je op de diazepam zit, kan je echt rustig naar beneden glijden. Dat gaat je echt lukken. Je kan je eigen tempo gaan ontdekken en misschien gaat dan wel weer sneller dan je dacht. Dat was bij mij wel zo. Het is waarschijnlijk niet symptoomvrij, maar een stuk beter te doen dan gewoon stoppen.

Hoe verdeel je nu de 6 mg? Over drie momenten? Dit kan namelijk ook veel uitmaken als je gaat afbouwen. Hoe beter je het over de dag verdeeld hoe beter het meestal gaat.Heb je al een afbouwplannetje?  Laat een plan je ook niet afschrikken, want elk plan kan worden aangepast. Als we maar naar het einddoel opschuiven en dat is weg van die troep te komen.

@Kannietmeer, dank voor je steun! Omdat ik in het verleden alleen maar benzo's heb gekregen als slaapmedicatie (oxazepam) (daarvoor overigens ook zopiclon lange tijd) en dat best een poos heb gebruikt (oxa) en het stoppen daarvan een hel was (huisarts stelde coldturkey voor etc)  ben ik na veel lezen hier, heel fijn overleg met @Cyclad58 en lezen van Ashton en na overleg andere huisarts over gestapt op diazepam. Ik neem het alleen in de avond en ben nu al afgebouwd dus van 10 mg naar 6 mg en neem die in één dosering in iedere avond. Daar slaap ik dus op (en goed ja...en tijdens afbouwen droom ik meer en meer) Dat gaat op zich dus redelijk goed. Overdag functioneer ik naar behoren (gezin, werk etc).  Ik ben die dosering dus aan het afbouwen stapje voor stapje. Ik wacht de weegschaal af maar ik denk dat de stap van 0,5 per week nu wel mogelijk moet zijn....eerder dacht ik 1 mg per week en dat bleek ietwat te snel voor mij...Lief dat je zo meedenkt. Hoe is het met jou? Lieve groet van Teuntje en nog een fijne zondag !

Link naar opmerking
Deel via andere websites

4 uur geleden zei Teuntje:

@Kannietmeer, dank voor je steun! Omdat ik in het verleden alleen maar benzo's heb gekregen als slaapmedicatie (oxazepam) (daarvoor overigens ook zopiclon lange tijd) en dat best een poos heb gebruikt (oxa) en het stoppen daarvan een hel was (huisarts stelde coldturkey voor etc)  ben ik na veel lezen hier, heel fijn overleg met @Cyclad58 en lezen van Ashton en na overleg andere huisarts over gestapt op diazepam. Ik neem het alleen in de avond en ben nu al afgebouwd dus van 10 mg naar 6 mg en neem die in één dosering in iedere avond. Daar slaap ik dus op (en goed ja...en tijdens afbouwen droom ik meer en meer) Dat gaat op zich dus redelijk goed. Overdag functioneer ik naar behoren (gezin, werk etc).  Ik ben die dosering dus aan het afbouwen stapje voor stapje. Ik wacht de weegschaal af maar ik denk dat de stap van 0,5 per week nu wel mogelijk moet zijn....eerder dacht ik 1 mg per week en dat bleek ietwat te snel voor mij...Lief dat je zo meedenkt. Hoe is het met jou? Lieve groet van Teuntje en nog een fijne zondag !

Het zal met die weegschaal zeker beter gaan, @Teuntje! 
Hopelijk heb je de weegschaal snel binnen, je zult zien dat je de tapering dan beter in de hand kunt houden en dat geeft dan ook weer motivatie.

Fijn ook dat je overdag naar behoren kunt functioneren, dat is superbelangrijk. 
Succes, je kunt het!

groetjes, Ad

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ik ben jaloers op functioneren. Vandaag ben ik ook gewoon mijn mojo kwijt. Ik voel me somber en verdrietig. Depri.. .en dat vind ik een erge, want voor mij is niets zo vernietigend als een depressie. Het zonnetje schijnt buiten en ik zou willen dat ik er van kon genieten, maar ik voel het niet. Ik wil mijzelf naar buiten kunnen schoppen maar het lukt me niet. Ik wil het niet en dat maakt me boos op mijzelf en op de pillen. Ik weet niet meer waar ik vandaan precies tegen vecht.

Ik slaap beroerd de laatste dagen. Val niet in slaap, duurt ongeveer 2 uur en daarna slaap ik licht en word ik heel veel wakker. kwaliteit 0 ....Verdorie waar is mijn vechtlust?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ooh wat een  rot gevecht is dit toch, En alleen de kanjers van dit forum kunnen weten wat je voelt  jij bent zo,n grote vechtster ,  maar ik begrijp je wanhoop die steeds om de hoek komt kijken, de meeste van jullie vechten al zolang  en ik die 8 weken geleden coldturkey na 5 weken  gebruik oxzazepam hebt geslikt  denkt hoe kan het dat ik mij na 1 week redelijk goed voelde,en nu ineens weer heel de andere kant op,  aan de buitenkant ziet vaak je omgeving niet wat je voelt, dat kan ook niet je kunt het niet overbrengen, stond gisteren op uit bed voelde het gelijk al, misselijk, slecht slapen, trillende benen en ook armen lichte buikpijn, etc.vandaag ook een gevoel hoe sleep ik mij door de dag heen,  zullen we samen vechten vandaag? Maar oh wat twijfel ik dat ik niets anders heb!   Zo,n teleurstelling dat het opeens weer opduikt, heel veel sterkte  en we komen er. Lieve gr guusje

Link naar opmerking
Deel via andere websites

6 uur geleden zei Kannietmeer:

ik ben jaloers op functioneren. Vandaag ben ik ook gewoon mijn mojo kwijt. Ik voel me somber en verdrietig. Depri.. .en dat vind ik een erge, want voor mij is niets zo vernietigend als een depressie. Het zonnetje schijnt buiten en ik zou willen dat ik er van kon genieten, maar ik voel het niet. Ik wil mijzelf naar buiten kunnen schoppen maar het lukt me niet. Ik wil het niet en dat maakt me boos op mijzelf en op de pillen. Ik weet niet meer waar ik vandaan precies tegen vecht.

Ik slaap beroerd de laatste dagen. Val niet in slaap, duurt ongeveer 2 uur en daarna slaap ik licht en word ik heel veel wakker. kwaliteit 0 ....Verdorie waar is mijn vechtlust?

Het door jou beschreven slaappatroon is heel herkenbaar. Daar heb ik 2 of 3 keer per week goed last van. Je hebt dan het gevoel niet of nauwelijks te slapen omdat de diepe slaap niet bereikt wordt. Als ik dan wakker word ben ik direct alert. Te alert om (snel) verder te slapen. Heel vervelend, temeer daar ik dan ook overdag veel minder waard ben. 

Helaas zijn slaapproblemen de meest gemelde afkickverschijnselen. Degenen die daar geen last van hebben mogen daar oprecht blij om zijn. Als het goed is gaat het allemaal weer over. daar houd ik me dan maar aan vast.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

5 uur geleden zei GUUS:

Ooh wat een  rot gevecht is dit toch, En alleen de kanjers van dit forum kunnen weten wat je voelt  jij bent zo,n grote vechtster ,  maar ik begrijp je wanhoop die steeds om de hoek komt kijken, de meeste van jullie vechten al zolang  en ik die 8 weken geleden coldturkey na 5 weken  gebruik oxzazepam hebt geslikt  denkt hoe kan het dat ik mij na 1 week redelijk goed voelde,en nu ineens weer heel de andere kant op,  aan de buitenkant ziet vaak je omgeving niet wat je voelt, dat kan ook niet je kunt het niet overbrengen, stond gisteren op uit bed voelde het gelijk al, misselijk, slecht slapen, trillende benen en ook armen lichte buikpijn, etc.vandaag ook een gevoel hoe sleep ik mij door de dag heen,  zullen we samen vechten vandaag? Maar oh wat twijfel ik dat ik niets anders heb!   Zo,n teleurstelling dat het opeens weer opduikt, heel veel sterkte  en we komen er. Lieve gr guusje

Het schiet alle kanten op, Guusje. Het is zo onvoorspelbaar joh. Ik koester de goede dagen en baal van de slechte. Op slechte dagen ben ik ook diep teleurgesteld en vraag me dan ook steeds af of het wel weer goed komt. En op goede dagen snap ik niet dat ik ook slechte dagen krijg. Die rollercoaster maakt het verduiveld lastig. 
Ik begrijp je helemaal. We vechten door!

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja joh, dat is het probleem, denk steeds met goeie dagen , ik ben er bijna, maar ook de stress in je lijf,  het jagen, zenuwstelsel toch een klap gekregen, van 5 Weken gebruik, , maar ook jij bent zo,n vechtster, Cyclad, net als Bolletje en al die anderen die de strijd aangegaan zijn toppers zijn jullie lieve ge Guusje

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

8 minuten geleden zei GUUS:

Ja joh, dat is het probleem, denk steeds met goeie dagen , ik ben er bijna, maar ook de stress in je lijf,  het jagen, zenuwstelsel toch een klap gekregen, van 5 Weken gebruik, , maar ook jij bent zo,n vechtster, Cyclad, net als Bolletje en al die anderen die de strijd aangegaan zijn toppers zijn jullie lieve ge Guusje

 

 

Dank je Guusje! Ik ben wel een vechter, ben een man (ik weet het, vrouwen zijn in overtal hier) :-) 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...