Spring naar bijdragen

Terugval of niet?


Chelle

Aanbevolen berichten

22 uur geleden zei ditbenik:

Dag allen,

Aankomende zaterdag is het vijf weken geleden dat ik gestopt was met clonazepam nadat ik het geleidelijk afgebouwd had volgens een schema van mijn huisarts. Dat ging vervolgens helemaal mis zodat ik in overleg met mijn huisarts besloot om een 1/2 tablet van 0.5 mg. te gaan nemen. Dat heb ik vervolgens afgebouwd naar 0.125 mg.  Aangezien ik in het verleden nogal beroerd ben geworden van diazepam wil ik proberen om clonazepam af te bouwen tot een minimale waarde zodat de overstap naar diazepam niet nodig is. Heeft iemand daar ervaring mee?

Het gaat inmiddels zo enorm slecht met mij zodat ik gisteren opgenomen ben in een verpleeghuis waar ik 24 uur per dag alle zorg kan krijgen die ik nodig heb. De achteruitgang in mijn medische situatie heeft voor een heel groot gedeelte (of misschien wel helemaal) met het afbouwen van clonazepam te maken. Aangezien ik (vanaf mijn geboorte) chronisch ziek ben kan het ook zijn dat de achteruitgang ook door andere medische zaken komen. Het is lastig om daar achter te komen. Is er iemand bij wie het ook zo slecht ging dat opname noodzakelijk was?

Zelf heb ik het gevoel dat het alleen door het afbouwen komt  Ik blijf in eerste instantie hier 3-4 weken en als ik dan nog steeds erg ziek ben kan dat verlengd worden. Goddank hebben we deze voorzieningen in NL en naast de eigen bijdragen van de wettelijke 385 euro (die ik altijd al aan het begin van het jaar er doorheen gedraaid heb omdat ik chronisch ziek ben) hoef ik helemaal niets te betalen. Het wordt geheel vanuit de basisverzekering vergoed mits men er een indicatie voor krijgt.

 

Rob, tjonge jonge man wat een ellende. Als ik mijn ouders niet had gehad was ik in eerste instantie zeker opgenomen geweest. Heb 3 weken voor dood op de bank gelegen bij de eerste pogingen af te bouwen en bij de switch naar Diazepam. Dat is bij mij direct een halverende stap geweest. Achteraf vind ik nu niet zo erg omdat ik daardoor wel heel snel ben afgebouwd en er toch bovenop ben gekomen. Maar weet niet hoe slecht het voor me is geweest en weet ook niet of ik in gevaar was. Weet alleen dat ik als een lijk op de bank lag en dat mijn moeder me een broodje bracht en ik dat met moeite naar binnen kreeg. Ook dat mijn eten smerig smaakte. Verder weet ik niks meer dan dat ik zeeer zeer ellendig was. En thank god had ik geen zenuwpijnen die veel mensen ervaren. Dat had ik niet overleefd. Ik had wel paniek, toen de ergste halfdood reactie voorbij was en ik iets meer om me heen kon kijken. Ook verschil in licht was ondragelijk, dus de zon achter de wolken en er weer achter vandaan was marteling. Gordijnen dicht was voor anderen niet altijd fijn, maar ik had het soms echt nodig.

Ik wens je heel veel sterkte toe, want het klinkt alsof je momenteel erg lijdt. Benzows uit zich vaak op de plekken die zwak zijn in ons lichaam. Jij weet waar die specifiek zitten, dus het kan heel goed dat het door de benzo-ontwenning komt.

Mijn vader vertelde gisteren dat een vriend van hun al jaren lang clonazepam slikt. Ik weet dat hij moeilijk loopt, tinitus heeft en duizeligheidsaanvallen heeft ( en volgens mijn vader al jaren last van van alles.....) Dan krimpt mijn hart ineen van medelijden en besef ik weer dat er ook veel mensen ziek zijn die niet weten dat het door de benzo komt die ze slikken. Mijn ouders kwamen er natuurlijk op doordat ze hem over mijn weg vertelde. Hij hield vol dat hij het wel echt nodig had en dat het hem erg hielp. :-( Makes me so sad....

58 minuten geleden zei GUUS:

Ik had nog vraagje,  herkent iemand een soort metaalsmaak in keel? Lieve gr Guusje

Ik was er van overtuigd dat het eten van mijn moeder niet goed was, vanwege de zeer vreemde metalige smaak en geur die het voor mij had. Maar dat was een klacht van korte duur bij mij. Was geen blijvend symptoom. Maar het kan dus zeker wel. Heb je het altijd?

 

@hoopvol Wat super fijn dat je een positief moment hebt ervaren! Dat hebben we zo hard nodig! Een stukje bewijs van herstel en normaal leven dat in het verschiet ligt. Jij gaat het ook krijgen. Ik weet zeker dat je het ergste achter de rug hebt lieverd. Alleen je slaap dus nog. Nu je al zo ver bent zou ik bijna twijfelen of je daar nog wat aan doen moet. Maar ik weet wel dat veel mensen met Mirtazepine of met Seroquel ( beide op zeer lage dosis) tenminste kunnen slapen en ik vermoed dat goede slaap ook bijdraagt aan herstel. Als het zo blijft zou je kunnen overwegen dit met je arts te bespreken. Heb je een arts die geloofd in ons ontwenningssyndroom of denken ze dat je 'vervelend' bent?

 

@Cyclad58 Hopelijk ga jij ook voorwaarts met goede slaap?

@bolletje Hoop dat je snel hersteld lieve schat. Dit is toch wel genoeg zo lijkt me.... Het leven heeft wel een paar stomme pagina's voor jou geschreven zeg. Dikke knuf

 

@Anoniem48 Hoe gaat het bij jou? Voel je je al wat beter?

 

Zit zelf op 54 mg, zal vandaag 52 mg of 51 mg van de tablet nemen. Slaap nog steeds, gebruik oordopjes en bedek mijn ogen voor extra rust en vermindering prikkels. Ik gebruik nog steeds slippery elm( rode of gladde iep schors) en bacopa en probiotica ter bevordering van de aangroei van GABA receptoren. Ben benieuwd hoe lang ik hier nog mee zal knoeien.  Ben het behoorlijk zat, ookal heb ik ook veel geduld. Belangrijk ingredient  voor herstel kan ik je vertellen. Veel geduld en acceptatie. Daar zijn we na deze weg echt helden in geworden, dat weet ik zeker.

Fijn weekend lieverds!

Weekend Gifs
bewerkt door Kannietmeer
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op 23/11/2017 om 20:43 zei Kannietmeer:

hi @Teuntje Helaas begin je de stappen meer een meer te merken waarschijnlijk. Goed dat je de weegschaal aanschaft. Ik ben daarmee van 4mg naar bijna 0 nu in 4 maanden. 1 mg per maand is ongeveer een goed tempo als je last hebt. 0,5 per twee weken,, 0.04 per dag. Ben benieuwd hoe je dat gaat ervaren. Ik hoop dat je op die manier niet te veel klachten ervaart en je zelf kunt handhaven. Ik merk zelf dat de meer verantwoordelijkheid ik moet dragen, de zwaarder het is, dus ik doe zo min mogelijk. Dit is niet voor iedereen mogelijk maar ik wens het toch iedereen toe. Wel proberen regelmatig sociale activiteiten hebben, al zijn ze kort om agorafobie te voorkomen.

Heeft iemand hier last van agorafobie?

hi @KannietmeerDank voor je berichtje. Ik heb de weegschaal besteld net! Voelt als noodzakelijk om echt exact te kunnen taperen. Wat knap dat je van 4m naar 0 bent gegaan. Ik ga dan nu ook iets langzamer inbouwen, het helpt me te weten dat 0,5 per twee weken een goed tempo is. Ik functioneer verder wel redelijk maar merk dat de balans nog wankel is. Vorig jaar een poos thuis geweest van werk, met name de maanden nadat de situatie van mijn toen ernstig zieke dochtertje  wat gestabiliseerd was. Als moeder ben je de maanden in het ziekenhuis als een leeuwin en leef je op adrenaline maar daarna komt de man met de hamer. Gelukkig gaat het met mijn dochtertje goed inmiddels. Ik ga jouw tempo nu proberen! Ik heb zelf geen agorafobie maar ben er wel bekend mee bij mijn broer. Ik weet hoe belastend dat is. Dank je wel voor je advies. Ik wens je alle goeds en tot gauw weer, lieve groetjes van Teuntje

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op 23/11/2017 om 18:44 zei Cyclad58:

ha @Teuntje,

Ja, het gaat met de Seroquel wel iets beter. Ik krijg wat meer slaapuren en wat meer dromen, haha. Soms heel bizar. Enfin, alles beter dan wakker liggen natuurlijk.

Verder vallen de klachten mee. Wat onrust ervaar ik wel, maar verder mag ik nog niet klagen. Ik bereid me er wel op voor dat het ook weer snel minder kan gaan, want benzo-ontwenning is nog grilliger dan het Nederlandse weer. 

Goed dat je ook een weegschaaltje gaat kopen, dat gaat je zeker helpen om zo langzaam mogelijk te taperen. 
Goed dat je zelf even stabiliseert. Dat betekent dat je naar je lichaam luistert en dat is prima. Je kunt nooit te langzaam taperen, wel te snel. 
Ook jij bent goed bezig, het gaat je lukken! 

Liefs, Ad

Beste @Cyclad58 Hallo Ad, dat die benzo ontwenning zo grillig is....dat had ik enkele maanden terug nooit gedacht. Ik was zo'n leek op dat vlak :)  Ik ben nog steeds zo blij met alle adviezen die ik hier krijg, ik zou niet weten hoe ik er anders vanaf was gekomen (nouja af ga komen, ik heb nog wel een lange weg te gaan....) aangezien mijn huisarts mij zo coldturkey liet stoppen. Ik heb net het weegschaaltje besteld! Dat voelt goed omdat ik dan veel beter en zorgvuldiger kan taperen, denk ik. Bizarre dromen heb ik overigens ook heel veel! Ik houd moed, ik hoop jij ook. Fijn weekend en tot snel, warme groet van Teuntje 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo lieve medestrijders!

Vervelend dat het bij sommigen zo moeilijk gaat. Maar ook fijn om tussendoor een positief berichtje te lezen.
@kannietmeer Zo herkenbaar! Als ik hoor dat mensen benzo's slikken en klachten hebben is het eerste wat ik me afvraag: hoe lang slik je dit al en hoeveel?

Van mijn kant ook even een positief bericht. Ik slik nu 30 mg diazepam verspreid over de dag en dat gaat goed. De psychische 'honger' naar de benzo's lijkt gestild door de meerdere inname momenten en geleidelijkere werking. Ik hoop snel een echt advies op maat te krijgen van een specialist en ook aan de achter liggende problemen te kunnen werken. Bijvoorbeeld angst om te voelen. Psychische is het allemaal wat complex op dit moment. Er spelen veel kleine dingen die bij elkaar opgeteld veel zijn maar de grote ggz instelling hier ziet dat niet in. Heb ook geen contact met een psychiater. Ik was de afgelopen tijd psychische best wel stabiel maar na een roerig jaar zal ik op meerdere vlakken toch weer een tijd onderhoudstherapie nodig hebben. We zullen zien hoe het gaat lopen en welke hulp er uit welke hoek komt. Voor nu dus eerst lichamelijk en psychisch stabiliseren met de benzo's. Ik heb trouwens ook niet meer die gigantische spierpijn als ik 's ochtends wakker word sinds ik ben overgestapt op diazepam.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

31 minuten geleden zei benzomeisje:

Ik hoop snel een echt advies op maat te krijgen van een specialist en ook aan de achter liggende problemen te kunnen werken

Advies op maat... als je iemand hebt die je geloofd en weet dat benzo ontwenningssydnroom bestaat, dan vind ik dat al heel wat. Een specialist  heb ik niet nog niet kunnen vinden, die werkelijk advies heeft over afbouwen en je klachten etc. Een vriendin van mij ging hoopvol naar een farmacist/psychiater. Dubbele kennis en zou verstand hebben van benzo-ontwenning. Maar blijkt toch dat de 'specialist' eigenlijk niet geloofd in dit syndroom en dus wil ze dat mijn vriendin aan de antidepressiva gaat en nog een ander midddel gaat gebruiken, terwijl ze nu al Gabapintin en Seroquel gebruikt naast de clonazepam die ze moet afbouwen. Ze werd depressiever by the minute.... Ze zat op 700 mg gabapintin. Sinds ze dat nu aan het afbouwen is, met 100 mg per week, is de depressie al stukken minder. Als het aan 'de specialst' had gelegen, had ze nu dus een vierde en vijfde medicijn geslikt om de klachten te verminderen, in plaats van het lichaam te ontdoen van de ziekmakende medicatie.

Ik zeg je dit, niet om je te ontmoedigen, maar om je te waarschuwen zodat je niet van de regen in de drup raakt. Dat zou zonde zijn. je lichaam/ brein  heeft tijd nodig om te herstellen, zonder gedoe. Therapie om leren met de pijn van het leven om te gaan is wel zeer goed en aan te raden. Ook om het afbouwen vol te houden kan het al goed zijn. Maar vertrouw op herstel in je lichaam en in je hersenen, dat is het belangrijkste. En ieder advies/idee van de specialist zou ik even controleren voordat je er op in gaat. Beter veilig, dan spijt achteraf. Dat zien we al genoeg...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

22 minuten geleden zei Kannietmeer:

Advies op maat... als je iemand hebt die je geloofd en weet dat benzo ontwenningssydnroom bestaat, dan vind ik dat al heel wat. Een specialist  heb ik niet nog niet kunnen vinden, die werkelijk advies heeft over afbouwen en je klachten etc. Een vriendin van mij ging hoopvol naar een farmacist/psychiater. Dubbele kennis en zou verstand hebben van benzo-ontwenning. Maar blijkt toch dat de 'specialist' eigenlijk niet geloofd in dit syndroom en dus wil ze dat mijn vriendin aan de antidepressiva gaat en nog een ander midddel gaat gebruiken, terwijl ze nu al Gabapintin en Seroquel gebruikt naast de clonazepam die ze moet afbouwen. Ze werd depressiever by the minute.... Ze zat op 700 mg gabapintin. Sinds ze dat nu aan het afbouwen is, met 100 mg per week, is de depressie al stukken minder. Als het aan 'de specialst' had gelegen, had ze nu dus een vierde en vijfde medicijn geslikt om de klachten te verminderen, in plaats van het lichaam te ontdoen van de ziekmakende medicatie.

Ik zeg je dit, niet om je te ontmoedigen, maar om je te waarschuwen zodat je niet van de regen in de drup raakt. Dat zou zonde zijn. je lichaam/ brein  heeft tijd nodig om te herstellen, zonder gedoe. Therapie om leren met de pijn van het leven om te gaan is wel zeer goed en aan te raden. Ook om het afbouwen vol te houden kan het al goed zijn. Maar vertrouw op herstel in je lichaam en in je hersenen, dat is het belangrijkste. En ieder advies/idee van de specialist zou ik even controleren voordat je er op in gaat. Beter veilig, dan spijt achteraf. Dat zien we al genoeg...

Ik snap je waarschuwing en dat veel van jullie slechte ervaringen hebben. Gelukkig is mijn ervaring vooralsnog anders. Alleen wat onwetendheid hier en daar. Maar als ik ze dan bijpraatte begrepen ze het en gingen mee in het geleidelijk afbouwen.
En inmiddels staat er op internet ook genoeg informatie waarmee je je eigen afbouw schema kan maken.

Van benzodebaas heb ik in het verleden wel degelijk advies op maat gekregen en ook een psychiater heeft mij geleidelijk laten afbouwen met diazepam. Er is dus nog wel hoop op dit gebied. En ook mijn huisarts werkt mee en snapt het. Daarbij heb ik ook mijn eigen ervaring van de vorige keer afbouwen en voel ik mijn eigen lichaam aan. Ik doe niks wat niet goed voelt of wat ik lichamelijk en psychisch niet aan kan. Daarvoor ken ik het klappen van de zweep met benzo's meer dan voldoende!

bewerkt door benzomeisje
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Even een update.

Ben nu een week Lorazepamvrij. Ik heb me op alles voorbereid, maar afgezien van de 1e en 2e Lorazepamvrije dag valt het tot dusverre niet tegen. 
Ik kan mijn werk doen en de ontwenningsverschijnselen zijn momenteel mild.

De slapeloosheid tikte me wel meteen aan, waardoor ik toch maar een half tabletje Seroquel (12,5 mg, minidosering) ben gaan gebruiken voor de nacht. Sindsdien slaap ik weer redelijk tot zelfs goed (zoals afgelopen nacht, 8 uur!)  
Weliswaar wat onrustig met soms heel levendige en lucide dromen, maar alles beter dan wakker liggen natuurlijk. 
Verder had ik de eerste dagen last van toegenomen onrust, maar ook dat is allengs minder geworden. Ook onwillekeurige spiertrekkingen ervaar ik soms, maar verder valt het al bij al mee.
Ik ben me er van bewust dat er zeker weer waves gaan komen, maar ik weet nu dat het goed kan gaan en goed komt. 

Nog even iets over de Seroquel/Quetiapine. 
Wellicht dubben jullie er ook over wat je kunt nemen als slapen te lastig wordt. Mirtazapine is een alternatief, Promethazine, maar dus ook Seroquel.
Het geeft rust, sedeert niet echt, maar doordat je kalm wordt val je in slaap. De eerste dagen overdag wel hoofdpijn gehad, maar dat trok op dag 3 weg. 
Als je gaat Googelen op Seroquel lees je echt een heleboel narigheid. 

Seroquel metaboliseert in je lichaam, waardoor bloeddruk kan schommelen, bloedsuikergehalte kan stijgen, cholesterolproblemen kunnen ontstaan en hartritmestoornissen kunnen optreden.
Dat gebeurt lang niet bij iedereen en vooral bij mensen die het in hoge doseringen slikken (200 mg of meer). Als slaapmiddel is 25 mg gangbaar, de kans op die vervelende bijwerkingen is er wel, maar is beduidend minder. 
Een eerste indicatie van metabolisering is doorgaans gewichtstoename, gepaard gaande met hongeraanvallen. Een veel gehoorde klacht is flinke gewichtstoename. 
Nou, ik ben deze week 0,2 kilo afgevallen en heb geen schransaanvallen gehad. Ik mag daarom voorzichtig aannemen dat die dans mij gaat ontspringen, aangezien dergelijke klachten doorgaans al na een paar dagen gehoord worden. 

Ik kijk even aan hoe het blijft gaan, ik verwacht toch na een week of 3 of 4 weer langzaam te kunnen stoppen met Seroquel. Uiteraard in overleg dan met arts. 

Fijn weekend allemaal!
 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

2 minuten geleden zei Cyclad58:

Even een update.

Ben nu een week Lorazepamvrij. Ik heb me op alles voorbereid, maar afgezien van de 1e en 2e Lorazepamvrije dag valt het tot dusverre niet tegen. 
Ik kan mijn werk doen en de ontwenningsverschijnselen zijn momenteel mild.

De slapeloosheid tikte me wel meteen aan, waardoor ik toch maar een half tabletje Seroquel (12,5 mg, minidosering) ben gaan gebruiken voor de nacht. Sindsdien slaap ik weer redelijk tot zelfs goed (zoals afgelopen nacht, 8 uur!)  
Weliswaar wat onrustig met soms heel levendige en lucide dromen, maar alles beter dan wakker liggen natuurlijk. 
Verder had ik de eerste dagen last van toegenomen onrust, maar ook dat is allengs minder geworden. Ook onwillekeurige spiertrekkingen ervaar ik soms, maar verder valt het al bij al mee.
Ik ben me er van bewust dat er zeker weer waves gaan komen, maar ik weet nu dat het goed kan gaan en goed komt. 

Nog even iets over de Seroquel/Quetiapine. 
Wellicht dubben jullie er ook over wat je kunt nemen als slapen te lastig wordt. Mirtazapine is een alternatief, Promethazine, maar dus ook Seroquel.
Het geeft rust, sedeert niet echt, maar doordat je kalm wordt val je in slaap. De eerste dagen overdag wel hoofdpijn gehad, maar dat trok op dag 3 weg. 
Als je gaat Googelen op Seroquel lees je echt een heleboel narigheid. 

Seroquel metaboliseert in je lichaam, waardoor bloeddruk kan schommelen, bloedsuikergehalte kan stijgen, cholesterolproblemen kunnen ontstaan en hartritmestoornissen kunnen optreden.
Dat gebeurt lang niet bij iedereen en vooral bij mensen die het in hoge doseringen slikken (200 mg of meer). Als slaapmiddel is 25 mg gangbaar, de kans op die vervelende bijwerkingen is er wel, maar is beduidend minder. 
Een eerste indicatie van metabolisering is doorgaans gewichtstoename, gepaard gaande met hongeraanvallen. Een veel gehoorde klacht is flinke gewichtstoename. 
Nou, ik ben deze week 0,2 kilo afgevallen en heb geen schransaanvallen gehad. Ik mag daarom voorzichtig aannemen dat die dans mij gaat ontspringen, aangezien dergelijke klachten doorgaans al na een paar dagen gehoord worden. 

Ik kijk even aan hoe het blijft gaan, ik verwacht toch na een week of 3 of 4 weer langzaam te kunnen stoppen met Seroquel. Uiteraard in overleg dan met arts. 

Fijn weekend allemaal!
 

Even over het seroquel gedeelte. Ik slik al ruim 10 jaar seroquel vanwege psychische klachten. Zonder seroquel ben ik niet in staat om in een rust modus te komen. Ik heb autisme dus mijn hoofd staat 24/7 aan. Dit was jaren voordat ik benzo's ging gebruiken. Ik snap dat sommige mensen bang worden om ook nog maar iets van medicatie te nemen maar het is echt een veilig middel om te gebruiken ter ondersteuning van je slaap.
Maak het jezelf niet moeilijker dan nodig is en stap eerst over op seroquel en als je wil kan je deze dan langzaam afbouwen.
Wat betreft de dosis van seroquel. Die kan variëren van 25 tot 800 mg. 800 mg word bijvoorbeeld gebruikt bij accute psychoses. Dosissen er tussen in voor meer rust in je hoofd in het algemeen. 25 mg, of heel ietsje hoger, is dus echt niet zorgelijk en een heel veilige dosis om je te ondersteunen bij het slapen. Uitzonderingen daar gelaten. Iedereen reageert uiteraard anders op een medicijn.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

19 uur geleden zei hoopvol:

Vandaag ben ik exact 11 maanden  geleden gestopt met het laatste pilletje Rivotril te nemen. 11 maanden na datum heb ik mijn eerste, fantastisch leuke werkavond beleeft. Ik heb gelachen, gedanst, gezongen, een vreemde man getrakteerd op een koek uit de automaat... wat voelde dit allemaal goed. Ik ben er me ook bewust van, dat dit niet onmiddelijk een trend zal worden. Maar wat trek ik me toch op aan deze avond. Ik wens jullie allen een aangenaam en rustig weekend toe. 

Liefs,Vicky

en ojaaaa... ik wou dit positief berichtje niet laten om te posten. Het moet, en mag niet altijd ellendig zijn hé.   

Gefeliciteerd Vicky met je eerste fantastische leuke werkavond!

Hoeveel mg. was je laatste Rivotril dosis?

Groet,

Rob

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 minuut geleden zei benzomeisje:

Even over het seroquel gedeelte. Ik slik al ruim 10 jaar seroquel vanwege psychische klachten. Zonder seroquel ben ik niet in staat om in een rust modus te komen. Ik heb autisme dus mijn hoofd staat 24/7 aan. Dit was jaren voordat ik benzo's ging gebruiken. Ik snap dat sommige mensen bang worden om ook nog maar iets van medicatie te nemen maar het is echt een veilig middel om te gebruiken ter ondersteuning van je slaap.
Maak het jezelf niet moeilijker dan nodig is en stap eerst over op seroquel en als je wil kan je deze dan langzaam afbouwen.
Wat betreft de dosis van seroquel. Die kan variëren van 25 tot 800 mg. 800 mg word bijvoorbeeld gebruikt bij accute psychoses. Dosissen er tussen in voor meer rust in je hoofd in het algemeen. 25 mg, of heel ietsje hoger, is dus echt niet zorgelijk en een heel veilige dosis om je te ondersteunen bij het slapen. Uitzonderingen daar gelaten. Iedereen reageert uiteraard anders op een medicijn.

Dank je wel voor je reactie, @benzomeisje

Ik kende Seroquel niet, maar mijn huisarts is er ook lichtelijk enthousiast over. En weet je, natuurlijk is het als slaapmiddel een veilig middel, zolang we ons maar aan de richtlijnen houden. Ik ben blij met je reactie, dat bevestigt mijn vermoeden dat de keuze voor Seroquel de juiste is. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Hoopvol 

Wat ontzettend fijn dat je zo'n positieve avond hebt gehad. Dat geeft je een enorme boost en dat heb je nodig. Wat gun ik jou een snel en volledig herstel!

@Teuntje dat weegschaaltje gaat je veel plezier opleveren. Ik ben er van overtuigd dat het je afbouwklachten zal reduceren als je op die manier tapert!

@Kannietmeer jij bent echt een uitzonderlijk benzogebruiker joh. Je bent volgens mij de enige hier die geen slaapproblemen ervaart. Ik ben echt blij voor je, want als je goed slaapt scheelt dat echt veel. Succes met de laatste afbouwloodjes! 

@bolletje dat was weer raak dus! De pechvogel zit wel op je schouders. Gelukkig blijf je positief, respect! 

Alle overige nu niet met name genoemde medestrijders: sterkte in de strijd! 

bewerkt door Cyclad58
Link naar opmerking
Deel via andere websites

KNM jij  ook een heel fijn liefdevol weekend.:lips:

Ja Cyclad maar er staat zoveel fijns tegenover vooral de dagbesteding, het onder mensen zijn. Dan valt de ellende in het niets.

Ik ben veel bezig met leuke dingen dus heb veel afleiding. Zoooo belangrijk.

We gaan er een fijn weekend van maken hé kanjers. We zijn zo goed bezig met z'n allen.:heart::rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve mensen, wat een stilte de afgelopen dagen.  Ik hoop dat dat voor iedereen betekend dat het wel gaat. Ik had zelf wat mindere dagen, ondanks dat ik bij mijn vriend ben. Ik had gehoopt nu afgebouwd  te zijn en klaar, maar dat ik mooi niet gelukt. De vermoeidheid en de aftakeling houden me in hun greep. Emotioneel instabiel, vet onzeker en dodelijk moe. Toch probeer ik iets te doen, zoals zonet even stofzuigen. Maar hoofd is echt een zombie en stemming is zeer laag. En alsof ik niet genoeg last heb van alles krijg ik nu ook exzeem op mijn handen, denk van het afwasmiddel van mijn vriend. Moet ik toch maar handschoenen voor gebruiken. Jeukt echt als een malle en lag er vannacht wakker van. Ik slaap ook extra goed sinds ik bij mijn vriend ben omdat ik daar oordoppen en een zwarte lap over mijn ogen heb. Ik slaap 10 uur en ben dood en dood moe. Raar maar waar. Ik slaap overigens altijd gebroken en word denk ik 6 tot 8 x wakker in die 10 uur. Dat je niet denkt dat ik heerlijk diep lig te maffen ofzo... maar toch, ik ben er zeer blij mee. Hopelijk blijft het zo. Als ik nu al op energie level 10% heb van wat ik normaal heb, dan ga ik kapot als ik niet slaap denk ik.

@Cyclad58 Hoe gaat het ?

@bolletjeHoe gaat het met je? Al iets mobieler? Hoe is je stemming ondertussen? Heeft de verhoging van de AD geholpen?

@hoopvol hoe waren de afgelopen dagen? Merk je vooruitgang?

@Anoniem48 Hoe is het met jou? Al enige verbetering en lukt het al om wat te verminderen met de Lorazepam?

@GUUS @benzomeisje@Teuntje en @ alle andere die hier lezen maar niet schrijven, of die zich nu willen aanmelden: hoe is het met jullie vandaag?  Waar staan we allemaal in de afbouw en met de klachten? Houden jullie het een beetje vol? Schrijf gerust even van je af en laat wat van je horen. Alleen zijn hierin is het ergste en samen kunnen we echt meer aan.

Dikke knuffel voor allemaal. Liz

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Sterke Lieverds allemaal ,   , K.N .M, wat blijft het toch een grillig iets he?  Ik zelf gister goeie dag ,  ik kruip wel vooruit, vanmiddag  opeens boem  heel moe en slap in mijn benen, kuiten, last van mijn buik , soms denk je wanneer stopt dit?  Maar als ik jullie stukjes lees denk ik , sta niet alleen in deze  strijd! Wat hebben we elkaar nodig, kan niet meer, hoop voor jou ook weer betere dagen liefs allemaal guusje

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Kannietmeer

hey lieve Liz

tgogh... het blijft toch een echte roller-coaster hé! Hoe zalig mijn afgelopen vrijdagavond was... hoe slecht mijn vrijdagnacht was... constant hartkloppingen en angstig gevoel. En dit is nu sindsdien een constante met pieken en dalen. Ik kan me echt heel goed voelen, om na amper vijf minuten heel slecht te voelen. MAAR!!!! Ik voel wel, dat er evenveel goede, als slechte momenten zijn. Voorheen waren het de slechte momenten die de overhand namen. Nu is het echt wel fifty-fifty. DUS!!!! Ik ben echt op de goede weg. Jullie allen trouwens!! Wat me nu nog tegenhoud van 100% herstel, dat is mijn slechte slaap. En voorlopig wil ik echt nog niet aan medicatie toegeven... zoals eerder al eens gezegd... nu iets nemen om te kunnen slapen, lijkt me gewoon uitstelgedrag. En op dat gebied ben ik hard voor mezelf. Heeeel hard voor mezelf. Als ik bedenk dat ik na vijf jaar gebruik van clonazepam, cold turkey gestopt ben, en dan nog maandelang ben blijven werken, en nu terug aan het werk ben. En dan nog 2 zalige kids, en een echtgenoot heb, die geëntertaind moeten worden... dan was, en is mijn weg tot nu toe keihard geweest... echt gek als ik er over nadenk. Enfin... nu ga ik vlug eten, want binnen een half uurtje vertrek ik naar mijn werk. 

Dikke knuf en veel liefs

Vicky  

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoe het gaat, Liz @Kannietmeer ?

Niet slecht eerlijk gezegd. Ik behoor nu met @bolletje en @hoopvol tot degenen die van de benzo`s af zijn.

Nu 9 dagen benzovrij, en het gaat nog steeds redelijk. Ik werk nog steeds 27 uur per week en het slapen gaat, mede dankzij de Seroquel, behoorlijk. 
Hopelijk heb ik de ergste afkickverschijnselen tijdens het afbouwen al gehad. Ik merk wel duidelijk dat de langzame tapering toch duidelijk de vruchten afwerpt.
Een nuanceren, het gaat nog niet echt goed. Daarvoor zijn de nachten ter kwetsbaar en is het dagverloop soms nog iets te grillig.
Verder klachten heb ik niet, op een enkele onwillekeurige spiertrekking na. Daar had ik tijdens het afbouwen veel meer last van. Ook de zweetaanvallen zijn al zo`n 9 dagen niet meer opgemerkt. Ook dat speelde me tijdens het afbouwen meermaals parten. 

Ik besef wel, dat de benzo`s zelfs na het afgebouwd zijn uiterst grillig de kop op kunnen steken, dus ik reken mezelf nog zeker niet rijk, maar zoals het nu gaat is het beslist doenbaar.
Hopelijk een steuntje in de rug voor iedereen die nog in het afbouwtraject zit.
Daarom nogmaals de ultieme boodschap: bouw langzaam af! Ga niet te snel, volgens mij kun je niet te langzaam afbouwen, maar zeker wel te snel. 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei hoopvol:

@Kannietmeer

ehey lieve Liz

tgogh... het blijft toch een echte roller-coaster hé! Hoe zalig mijn afgelopen vrijdagavond was... hoe slecht mijn vrijdagnacht was... constant hartkloppingen en angstig gevoel. En dit is nu sindsdien een constante met pieken en dalen. Ik kan me echt heel goed voelen, om na amper vijf minuten heel slecht te voelen. MAAR!!!! Ik voel wel, dat er evenveel goede, als slechte momenten zijn. Voorheen waren het de slechte momenten die de overhand namen. Nu is het echt wel fifty-fifty. DUS!!!! Ik ben echt op de goede weg. Jullie allen trouwens!! Wat me nu nog tegenhoud van 100% herstel, dat is mijn slechte slaap. En voorlopig wil ik echt nog niet aan medicatie toegeven... zoals eerder al eens gezegd... nu iets nemen om te kunnen slapen, lijkt me gewoon uitstelgedrag. En op dat gebied ben ik hard voor mezelf. Heeeel hard voor mezelf. Als ik bedenk dat ik na vijf jaar gebruik van clonazepam, cold turkey gestopt ben, en dan nog maandelang ben blijven werken, en nu terug aan het werk ben. En dan nog 2 zalige kids, en een echtgenoot heb, die geëntertaind moeten worden... dan was, en is mijn weg tot nu toe keihard geweest... echt gek als ik er over nadenk. Enfin... nu ga ik vlug eten, want binnen een half uurtje vertrek ik naar mijn werk. 

Dikke knuf en veel liefs

Vicky  

Ja lieve Vicky @hoopvol, de waves en de windows zijn beroemd, vermaard maar zeker ook berucht. 
Er valt soms werkelijk geen peil op te trekken. 

Knap dat je niet toegeeft aan medicatie voor het slapen. Jij weet en ik weet wat slecht slapen met een mens doet, het onttrekt alle energie.

Ik vind je echt een kanjer, je doet het toch maar en houdt alle ballen in de lucht.
Cold Turkey stoppen van Clonazepam is eigenlijk het ergste dat er is op benzogebied, en jij dealt er toch mee. Alle bewondering!

Hopelijk slaat de balans bij jou steeds meer door in veel windows en weinig waves, tot het moment er hopelijk snel is dat je kunt zeggen: IK BEN HERSTELD! 

Liefs, Ad

 

bewerkt door Cyclad58
Link naar opmerking
Deel via andere websites

iDag 10 vrij van Lorazepam nu. 

Het ging 9 dagen redelijk tot goed. Goed geslapen, geen extra afkickverschijnselen gehad, behalve dan 2 dagen hoofdpijn van het opstarten van de 12,5 mg Seroquel, maar dat is allang weer weggetrokken.

Om maar even aan te geven hoe grillig en onvoorspelbaar de ontwenning verloopt: gisteren had ik op het werk een prima dag. Kwam vrolijk thuis, heerlijk gegeten (maar zeker niet te veel) en `s avonds begon het. Maag zette wat op, ik kreeg spiertrekkingen in benen, kreeg maagpijn en moest om de haverklap plassen. Dat ging in de nacht vrolijk door, dus weer een slechte nachtrust gehad. Overdag op het werk ging het redelijk, maar niet meer dan dat. Had het constant warm en had zweetaanvallen. Tja, allemaal bekende symptomen.

Duidelijk een wave, hopelijk trekt dat snel weer weg. 
Eigenlijk onbegrijpelijk, maar wel tekenend dat het binnen 10 minuten zo kan omslaan. 
Enfin, m`n grote optimisme is nu wel weer even flink getemperd. 

Hopelijk slaap ik vannacht weer wat beter, anders moet ik wellicht toch de Seroquel verhogen naar 25 mg (die dosis schreef de arts mij voor, maar eigenwijs als ik ben wilde ik het eerst met de helft proberen). Verdere medicatie slik ik niet, op 20 mg paroxetine na (kom ik ook niet meer vanaf).

Melatonine slik ik nu niet meer, CBD olie had bij mij ook geen effect dus daar ben ik ook mee gestopt.

Ik houd jullie op de hoogte! 

bewerkt door Cyclad58
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...