Spring naar bijdragen

Terugval of niet?


Chelle

Aanbevolen berichten

Wat een verraderijk iets is dit toch!  Gisteren zo,n goeie dag voelde mij bijna al vanouds, vanmorgen hartkloppingen dacht zak door mijn benen, had zoveel plannen gisteren, nu niets meer even van over, cold turkey stoppen van oxzazepam 5 weken gebruik, je snapt het niet,  wat fijn Cyclad  even inderdaad je zinnen verzetten , Cyclad geniet ervan   Bolletje , gaat het met jou? Groetjes

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

18 uur geleden zei benzodizzy:

Bedankt voor je reactie @Kannietmeer mijn hersens zijn inderdaad in een constante paniek en zeer overprikkeld. Ik ben vanaf 1 Juli 2017 bezig om op 3,25 diazepam een beetje te herstellen van jaren op 7,5 a 10mg te hebben gezeten. Nu al bijna 5 maanden verder voel ik me nogsteeds niet "normaal", klachten zoals vlagen van achterdocht, het verleden niet helder kunnen plaatsen, wat ook weer angst geeft. Momenten dat het leven me overvalt; gevoel opgesloten te zitten in het moment, moeite om vooruit te denken, maar ook naast het moment te kunnen staan, heel beangstigend allemaal. Ook heb ik het gevoel dat me hersenpan eerdaags eraf knalt. Niet normaal dit allemaal. 

HI @benzodizzy, Hoe sta je er in op dit moment? Kan je accepteren dat het op dit moment zo gaat? Dat je per dag moet bekijken hoe je je voelt? Dat je niet weet hoe snel je zal herstellen? Dat is voor mij echt de key. Ik weet dat ik zal herstellen, alleen nog niet precies wanneer. Accepteren dat je hoofd niet doet wat jij wilt en dat je je vaak niet goed voelt. Gewoon kiezen tussen die paar dingen waar je je wel goed bij voelt is de beste optie.  Heel veel sterkte en laat het ons gewoon weten hoe je je voelt.

15 uur geleden zei Anoniem48:

Ik wilde toch even wat kwijt, ik ben een week geleden gestopt met de bloeddrukverlagers en de simvastatine (statines), de laatste waren pillen van 40 mg! Deze medicatie doen ook vaak meer kwaad dan goed, ze werken ook op de hersenen en de spieren, en hebben andere gevaarlijke bijwerkingen. Vandaag erg moe en vanavond ontzettende buikpijn! Ik wist niet dat je deze ook moest afbouwen, maar ze zijn er af, ontwenningsklachten houden 4 tot 6 weken aan. Dus deze naast de Lorazepam er oom maar af, en zien dat ik me weer beter ga voelen zonder dat gif. Trage doorbloeding was dus ook een bijwerking, ik heb het de hele dag koud!

Als ik me beter voel, verder afbouwen van de Lora, dat gaat nu echt niet. Ik vond het toch belangrijk om deze dus ook te stoppen. Van de zomer was ik ermee gestopt, de arts zei dat ik ze weer moest slikken, maar ik heb dus ondertussen uitgezocht hoe het werkt etc.

Allemaal veel sterkte in de strijd!

Lieve @Anoniem48 jeetje joh. Een berg onrust in je lijf maar wel een paar goede stappen hoop ik voor jou. Gewoon jezelf in de gaten houden en hopelijk krijg je het snel wat warmer zonder die rommel in je lijf. Als dat tot rust is gekomen, pakken we de lora weer aan inderdaad. Je bent goed bezig en op weg naar weer een gezond benzo vrij bestaan.!

1 uur geleden zei GUUS:

Wat een verraderijk iets is dit toch!  Gisteren zo,n goeie dag voelde mij bijna al vanouds, vanmorgen hartkloppingen dacht zak door mijn benen, had zoveel plannen gisteren, nu niets meer even van over, cold turkey stoppen van oxzazepam 5 weken gebruik, je snapt het niet,  wat fijn Cyclad  even inderdaad je zinnen verzetten , Cyclad geniet ervan   Bolletje , gaat het met jou? Groetjes

 

@GUUS Bizar inderdaad dat 5 weken gebruik van de rommel je al zo ziek maakt! Het is afschuwelijk dat je zo in de lappenmand word gegooid, zonder dat je het doorhad. Wat doe je in het dagelijks leven?

@bolletjeHoe gaat het vandaag lieverd?  Laat je niet op de kop zitten hoor. We zijn er voor je. Ik heb die mooie animaties nog niet in de vingers, maar heb hier wel een welgemeende knuffel voor jou.

@Cyclad58 Een welness huisje.... GOED voor jou man. Echt fijn!!  Mijn afbouw is ook gestagneerd tot hele dikke st..... Zou de moderator me daarvoor straffen? :lol: Eerste bouwde ik gestaag af. Pilletje weegt nu 88 mg en het gaat vandaag wel naar 85,  want dat is echt een halve pil zeg maar en dus 1 mg valium. Ik dacht eerst deze in drie weken wel naar beneden te hakken, maar merk dat dat toch echt niet gaat. Mijn slaap is zo goed als naar de haaien, maar wat ik heb ben ik dankbaar voor en ik blijf toch gewoon 10 a 11 uur in bed liggen. Zolang ik niet werk, werkt dit voor me en houd het me in leven. Zo zweten en trillen in bed vind ik wel echt vervelend. Voel me echt uitgedroogd in de ochtend.

Lieve mensen, hadden we deze pillen geweigerd als we dit hadden geweten van te voren? Of was ons lijden zo erg, dat we echt iets wilden? Zijn we gewoon te wanhopig op zoek naar een oplossing als het water ons aan de lippen staat? Vroeg het mezelf eens eerlijk af.... Ik was op het moment dat ik de eerste Lorazepam toegestopt kreeg, echt wanhopig. Wel ook weer door andere medicatie ontstaan... dat dan weer wel...

Succes vandaag strijders. Geef niet op, maar zoek de afleiding en mooie dingen van het bestaan. Je lichaam kan en zal genezen door de tijd en door rust. Dikke knuffel.

Liz

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Je vraagt wat ik doe?   Ik was begeleidster van mensen met lichte beperking en jongeren met gedragsproblemen, nu met pensioen,  geweldig werk maar heel zwaar, onregelmatige diensten,.  Nu alleen deze ellende , door die rot oxzazepam , ik ben een druk persoon altijd bezig  te druk gehad en dus stress opbouw  , maar nu lam!  Door oxzazepam na zo,n korte tijd ik snap het gewoon niet hoe beroerd je daar na 5 weken nog van bent, lieve gr voor jullie en zet hem ook op 

 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

2 uur geleden zei GUUS:

 Nu alleen deze ellende , door die rot oxzazepam

Gelukkig al met pensioen, maar alleen deze rottigheid is weinig he... Als je niet depressief bent en wel nog iets positiefs kunt ervaren, probeer dan elke dag iets te doen wat je kan afleiden van de nare dingen in je lijf. Dat is echt hard nodig. Heb je wel mensen om je heen of ben je alleen?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

K.N.M. kun je wel naar die site van animaatjes?  Daar kan je allemaal plaatjes uitzoeken hé? Zoek dan eens een plaatje op dat je mooi vindt? Klik dat eens  aan zodat je het plaatje alleen te zien krijgt? Ga er dan met je pijltje op staan en klik met de rechtermuis kant. Je ziet een rijtje met daar tussen plakken en kopiëren.  Dan zet je het plaatje vast door op kopiëren te klikken en kan je het mee nemen naar hier.

Als je dan een berichtje schrijft en op een gegeven moment weer op rechts klikt en dan op plakken dan plaats je het plaatje.

We gaan gewoon door tot het wel lukt hé?Plaatjes Masker

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Haai knok, dank voor je reactie, nee ben niet alleen gelukkig een fijne man die mij steunt, 3 jaar geleden burn out na jaar langer doorwerken,  nu we toch te druk ging naar de dokter voor erge hartkloppingen, moeit benen en gejaagd gevoel voor dat ik het wist voor 2 mnd oxzazepam, hoe heb ik dit kunnen laten gebeuren ? Kom uit mee,wereld cliënten maar dat waren geen pammen gek genoeg,meer psych.medicatie in baxterrollen.   jullie Kennen las ik ook de klachten  stroompjes door je benen die moeheid of je door je benen zakt ,hartklopingen,  alles teveel,  malaise,  geestelijk wil ik alles maar waar ik voor naar de h.arts ging is door acuut stoppen oxzazepam wel 20 X erger terug, hoe is het mogelijk! Lieverds bedankt weer voor mijn geklaag, 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve @bolletje Bol,

natuurlijk kan ik dat wel :lol:

Ik hoop dat ie werkt, want zo voel ik me soms wel haha.

Gisteren zelf nog geblunderd door te weinig te drinken. Mijn hersenen deden verrekte rare oefeningen en het voelde heel slecht. Ineens besefte ik mijn drink gedrag en heb 0.5 liter naar binnen gewerkt. Echt in minuten voelde ik mijn brein meer ontspannen... Wat een open deur zeg.... echt belangrijk dus.

@GUUS Helaas is het gebeurd, ik voel me ook in de val gelopen terwijl ik na 10 dagen al heb gevraagd of ik er niet mee moest stoppen en of er geen risico's waren. En we zitten nu met de situatie zoals die is. Zorg zo goed mogelijk voor jezelf en als je het kan ga dan aan de probiotica ( wel de goeie) en Bacopa. Deze bevorderen het herstel van de GABA receptoren wetenschappelijk bewezen. Hopelijk bevorderd dit je herstel. Ook veel water drinken want ontwenning vraagt heel veel van onze cellen en dus veel drinken is belangrijk.

@Benzonormaal ik hoop dat je ons spoor kan vinden en je hier thuis voelt bij ons groepje van benzo vechters. We moeten er nu eenmaal doorheen en kunnen alleen maar vooruit. Achteruit is nooit een optie helaas. Klopt het dat je probeert te stabliseren? Want echt stabiliseren is voor veel mensen niet te verkrijgen. Klachten verminderen soms, maar er zjin ook mensen die pas opknappen als ze helemaal benzo vrij zijn en zelfs dan kost het nog een tijdje voordat de receptoren zich hebben hersteld. Zolang je nog aan een pammetje zit, kunnen je hersenen niet helemaal genezen helaas.

@Cyclad58Mag dan misschien een tergend traag tempo zijn dat we nu gebruiken, maar we taperen toevallig wel naar beneden en dat is alleen maar super.

@Teuntje @Trillertje @ditbenik @Vincy

Wij zitten hier met zijn allen in een topic. Wil je meedoen in onze gezamenlijke chat dan zijn jullie van harte welkom

Mocht je iemand op dit forum kennen die ik niet ken en die we best kunnen toevoegen aan de levende chats, zet dan even een @ bericht  erbij als uitnodiging. Samen is namelijk beter dan alleen is mijn motto.

Dag lieverds, dikke knuffel. Liz

 

 

bewerkt door Kannietmeer
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha ha een mens kan meer dan hij denkt! Hij is leuk! Deze animatie,   Benzonormaal ik slik geen oxzazepam meer sinds 5 weken cold turkey te zijn gestopt, toen na stoppen begon de echte ellende, en zeker voel ik mij thuis hier met jullie als grote steun en voorbeeld, dat ik  na 5 weken nog zo  beroerd ben kun  je haast niet geloven . Dank je KNM wat is probiotica en bacoba precies?  Ik durf eigenlijk niets meer tenemen . Bedankt weer voor jullie reactie

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dag allen,

Ik kom hier even om de hoek kijken. Ziet er gezellig uit :-)

Wat een gedoe is dat afbouwen maar uiteraard hou ook ik vol. Ik zit nu op 0,125 mg. clonazepam en kamp vooral met vrijwel constante duizeligheid waardoor mijn leven compleet lam ligt. Lopen, fietsen en autorijden is helemaal niet meer te doen. En zelfs op de bank of in bed blijft alles draaien, nu al een week lang. Gelukkig slaap ik wel redelijk goed sinds vijf dagen behalve afgelopen nacht. Verder heb ik veel keelklachten, moeite met eten e.d. en is mijn stoelgang nog steeds verre van optimaal.Als ik afgelopen week vergelijk met de eerste twee weken dan gaat het een stuk beter maar daar is dan ook alles mee gezegd.

Iedereen veel sterkte!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

De laatste 8 dagen gaat het weer behoorlijk goed. 
Ben nu samen met Magda en Foxy een midweek weg. Heerlijk relaxen in een wellness bungalow. 

Heb momenteel geen klachten, maar besef dat het elke dag kan omslaan. Die benzo-ontwenning is nog grilliger dan het Hollandse weer. Ik zit nu nog op 0,049 mg Lorazepam.
Met het blote oog nauwelijks waarneembaar. De dag dat ik op 0 uitkom komt erg dichtbij. Ik houd jullie natuurlijk op de hoogte.

Liz @Kannietmeer, ik denk dat jij ook bijna bij de eindstreep bent. Hoe is het met jou en worden je nachten al wat beter? 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

2 minuten geleden zei Anoniem48:

Sinds ik gestopt ben met die statines weer slechte nachten, en angsten die ik niet kende. Ik ben bijna door de 2 weken heen, het is zeker met de bloeddrukverlagers erg naar te stoppen, ik hoop dat het nu gaat herstellen. Vanmiddag lekker wat bijgeslapen.

Wat een rotzooi is dat toch allemaal. Ook dat soort medicijnen geven dus allerlei ongewenste bijwerkingen als je stopt (en ook als je niet stopt). 

Sterkte @Anoniem48, ik hoop dat je nachtritme zich weer snel herstelt en dat je de bijwerkingen van de statines en de bloeddrukverlagers snel achter je kunt laten. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Fff ik las  over statines  slik al paar jaar simvastine maar ik  heb  erge veel spierpijn  in benen vooral kuiten , ineens ook erge lage bloeddruk  zou dit ook temaken kunnen hebben met stoppen 6 weken geleden oxzazepam denken jullie,? ik heb ook medicijn  voor hart rustig te laten kloppen en gelijk bloeddruk verlagend al jaren, nu opeens erg lage bloeddruk?  lieve gr Guusje

Link naar opmerking
Deel via andere websites

http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=M4&s=M65&ss=P2350

@GUUS deze site bevat veel informatie over o.a. medicijnen. Heb je echt statines nodig, veel mensen hebben meer last dan gemak van deze pillen, veel spierpijn. Wat zijn richtlijnen van een hoog cholesterol en hoge bloeddruk, besef dat de huisarts informatie hanteert van de pharma industrie. Even kort door de bocht: volgens de Big pharma moeten we allemaal aan de medicijnen. En als je eenmaal aan de pillen zit, zie er maar eens van af te komen pfff. Luister naar je eigen lichaam, en laat gerust bloed prikken voor je cholesterol, in overleg met je arts zie zo weinig mogelijk medicijnen te gebruiken. Vorig jaar gebruikte ik heel veel pillen, ook clonidine, die zorgde voor een rustiger hartslag.

Veel pillen helpen maar even, maar dat is mijn ervaring, ik ben geen arts, ik wil alleen dat mensen zich weer goed voelen! Omdat ik zelf weet wat het is om lang ziek te zijn, en steeds zieker werd van pillen. Het begon allemaal met Lorazepam.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja, mijn cholesterol elke jaar prima, maar  je weet niet meer wat nu van coldturkey  stoppen oxzazepam is  of je eigen med.. kuitspieren,  stroomstootjes door je benen , idee dat je door je benen zakt, dus fff wat een gevecht , ik heb nu 2 avonden geen simvastine genomen, ik heb maar 10 mg maar wat is nu wat oxzazepam  of sim. Maar wat jij zegt we slikken maar, goed dat je daar de aandacht aan geeft, dankje  voor  je reactie, las trouwens ook ergens op forum dat oxzazepam ook de  bloeddruk verlaagd?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Idd, waar komt de spierpijn van, de statines doen ongeveer hetzelfde als de benzo's, alleen ervaar ik ze niet als verslavend, ik had 40 mg. Als je stopt met een van deze middelen, het gevoel dat je 'pap in je benen' hebt o.a.

Dat Oxazepam je bloeddruk verlaagt (ook de andere benzo's) klopt deels, het werkt maar even en paradoxaal. Ik heb nu het volgende gedaan, ik ben CT gestopt met die middelen, en de lorazepam even zo gelaten vanwege de bloeddruk. Maar het is voor ieder persoonlijk, ik kan niet zeggen of je wel/ niet die medicijnen nodig hebt, overleg met je huisarts. Heel veel sterkte.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank je voor je reactie dat zal ik zeker doen bij mijn h.arts ik heb gisteren 24 met bloeddruk gelopen ik voelde mij dus zo naar, erg lage bloeddruk nooit gehad, en dan die hartkloppingen fff w.s. vanmiddag hartfilmpje omdat de bloeddruk pieken en dalen had nu kijken of het van de stress komt ja of no

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...