Spring naar bijdragen

Terugval of niet?


Chelle

Aanbevolen berichten

Lieve Cyclad, net als het accepteren van een griepje, denk ik dat je in jouw geval gewoon deze dagen moet nemen zoals ze er zijn. Deze op en neergang hoort er bij. Vandaag dus rustig aan, beetje hangen, niet teveel doen, misschien alleen dat doen wat je rust en afleiding geeft.

Lieve Bolletje, ik denk dat je er goed aan doet je eigen weg te kiest. Jij bent de enige die over je lichaam kan besluiten wat het echt nodig heeft op dit moment. Als het goed voelt niet te slapen overdag, dan doe je dat gewoon. Als dat blijkt niet goed te zijn na een paar dagen of weken dan verander je het weer. Luister maar lekker naar je eigen gevoel.

Ik ben bij vriendlief. Laat in de avond waren we aan het praten en blijkt dat hij ergens geloofde dat mijn 'ziek zijn' voortkomt uit de mijn depressie en dat ik angst heb af te bouwen en dat het dus psychosomatisch is. Hij heeft het zooooo niet begrepen:(. Komt omdat ie echt met hele andere belangrijke zaken bezig was en tegelijk ook merkte dat het zo giga goed met me gaat vergeleken met hoe ik was met de depressie. Hij zei daarom dat hij vond dat ik zo fantastisch was en zo geweldig ben en dat hij daarom dacht dat het echt tussen mijn oren zit, als ik zeg dat mijn hersenen niet gezond functioneren.. Het was te laat om er diep op in te gaan, zijn lichtje was aan het uitgaan terwijl we praatten. Maar het doet echt wel wat met me dat ie het niet heeft begrepen. Ik heb nog wel even een gesprek te gaan voeren dus.    

Niet huilen Liz, niet huilen!

Dit gaat wel goed komen denk ik, maar zie er wel een beetje tegenop omdat ik dacht dat ik het hem echt goed had uitgelegd. Toen ook erg emotioneel geweest omdat de cruheid van het leven en de ontwenning eruit kwam tijdens het vertellen. Nu moet ik opnieuw gaan kijken waar zijn gedachten niet kloppen. Positief gezien geeft het feit dat we er over praten ook gewoon de kans om dingen dus beter en opnieuw uit te leggen. En kan hij me mogelijk beter steunen.

Ik ga zometeen met hem de kofferbakmarkt op in Lelystad. Lekker rommel kijken. Ik kan me niet voorstellen dat ik iets ga kopen, maar we zullen zien. Als we het maar gezellig hebben en ik niet sta te trillen op mijn benen. Vriendlief is een goede stimulans voor mij om in beweging te komen.  Jij hebt gelijk Clyclad. Je kan vaak meer dan je denkt. Dat geld fysiek zeker ook voor mij. Toch zou willen dat ik me niet constant op het punt van uitputting zou voelen. Mijn lichaam voelt nooit normaal energiek, behalve in de avond. Dan is het ineens een stuk minder gesloopt.

Nou wat een lap text heb ik weer aan jullie toevertrouwd. Ik maak jullie een soort dagboekvriendjes op deze manier:P:D.

Kanjers, ik hoop dat jullie een heerlijke dag hebben, van de zon kunnen genieten, accepteren als het wat minder gaat. Dikke knuffels voor jullie allemaal!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goed dat je het van je afschrijft, Liz 

En prima dat je afleiding hebt en zoekt. Heb je nog een tweede gesprek met je vriend gehad? Hopelijk komen jouw gevoelens en beleving nu wel over bij hem. 

Overigens snap ik dat het voor partners heel moeilijk is om het te begrijpen. Mijn partner heeft daar ook heel veel moeite mee. 

Sterkte!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Thanks dat je het allemaal deelt Kannie, ik hoop dat je vriend het een beetje begrijpt, al is dat heel moeilijk.

@Cyclad58 dat slapen is een ramp, althans ik ervaar het zowel bij een drukke dag als een rustige dag, ik snap het niet. Ik was een 'maler', dit heb ik voor een groot deel afgeleerd door 'neuro feedback', echt een aanrader om dit te doen als je wat innerlijke rust wilt o.a.!

Vandaag bijna tot niets in staat, veel spieren die strak staan, kaakpijn en wat hoofdpijn. Ik heb toch een beetje hoop op dat nieuwe medicatie kan helpen om de lorazepam helemaal te laten staan!

Van de week heeft de buurman gezorgd dat mij CV ketel gemaakt kon worden, woensdag krijg ik een nieuwe, zijn ze wel een tijdje mee bezig, dus ik vertelde de buur dat ze tegen een uur of acht komen, toen reageerde m'n buur: Dan moet je vroeg uit bed, mag je de wekker wel zetten. Is echt een aardige man, maar ik heb de naam al pfff, Al langer dan 2 jaar ziek, dit is niet uit te leggen.

Liefs van mij.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Anoniem48  ik slaap meestal wel behoorlijk, maar de laatste 2 dagen waren erg druk met positieve, gezellige dingen. Dan ga ik later dan normaal naar bed en kom ik slecht of niet in slaap. Mijn moeder (ze is nu 81) heeft dit al zeker 30 jaar. 

Ik ga nu ook niet de schuld geven aan het afbouwen, ik weet waaraan het ligt.

Hopelijk ga jij snel beter slapen en werkt de AD naar behoren. Ben je er nog niet aan begonnen? Na een aantal weken is de spiegel ingesteld en hopelijk ondersteunt dat je Lorazepam afbouw  positief.

Fijn dat je een positief resultaat hebt bij neurofeedback. Ik zal me eens inlezen. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dat hoor ik wel vaker, het is dan beter, al kan dat niet als je een feestje hebt, werk en andere bezigheden in de morgen/ middag te plannen. Ik heb het echt in de afbouw, en ervoor natuurlijk omdat de lorazepam al lang niet meer werkte.

Neurofeedback wordt zelden vergoedt, je moet aanvullend verzekerd zijn, en de zorgverzekeraar stellen verder nogal eisen. Op zich is het niet zo'n dure therapie, maar je moet het wel kunnen betalen.

Er zijn mensen die ook huidproblemen hebben van het benzogebruik, ik dus ook, ik krijg morgen weer een laserbehandeling voor de haarvaten. Is duidelijk de laatste 2 jaar erg geworden, daarvoor viel het nauwelijks op, en was niet veel.

Vandaag viel me ineens op dat ik vreemde plekken op mijn schouders heb wat ik niet vertrouw, spontane bloedingen etc., ik wil hier niemand bang maken, maar ik weet nu wat die rotzooi met je kan doen. Ik laat het even zien bij de huisarts want ik ben er niet gerust op.

Cyclad, ik hoop dat je vannacht goed slaapt, en ook voor anderen slaap lekker.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ga eens kijken of mij dat ook lukt, ik moest vanmiddag nog laseren, pijnlijk wel, dus ik kon niet rusten vanmiddag. Op mijn schouder zat het al een tijdje, een schrale plek van van 10 cm, dus maar calendula opgesmeerd. Totdat ik gisteren een tweede plek aantrof, het bloedde. Vrijdag naar de huisarts als eerste, ben ik gelijk aan de beurt. Het kan natuurlijk ook van de zon komen, al zit ik veel binnen. Maar ga er vanuit dat het goedaardig is.

Ik wil echt stoppen, niet meer afbouwen, met de lorazepam, ik ken alleen de citalopram en de seroquel. Dat laatste heb ik maanden geleden nog gebruikt als nachtmedicatie, het is een heftig middel, maar gaf me wel rust, en dan heb ik het over een minimale dosis 25 mg. Als ze er zijn van 12,5 mg liever natuurlijk. Je kunt ze niet breken, want ze zijn filmomhuld.

Gisterenavond moest al weer ingrijpen met de lorazepam, ik kreeg enorme hartkloppingen, echt een rot middel.

Ik heb 4 uurtjes geslapen vannacht, en weer even terug vanmorgen nog een uurtje erbij, dan lig ik 12 uur in bed voor zo weinig slaap. Maar we moeten de tijd maar uitzitten.

Veel sterkte weer!

En ben benieuwd hoe het met Kannie gaat?

 

 

bewerkt door Anoniem48
foutje
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dag lieverds allemaal. Fijn om te zien dat jullie bezig blijven. Slapen of niet slapen.... dat is de vraag...

Gisteren kwam het weekend tot een dramatisch einde toen ik mijn spullen ging inpakken. Ik kan niet meer stoppen met huilen.Vanaf 12 uur tot aan het einde van dag heb ik denk ik bij elkaar wel 5 of 6 uur gehuild. Het hield maar niet op. Mijn hart voelt gebroken, mijn verdriet is te groot, en ik heb geen GABAreceptoren om me te stoppen. Als ik stopte kwam het na een half uur gewoon weer terug en huilde ik weer een uur lang. Totale ellende tot gevolg in mijn lichaam. Vandaag na een redelijke nachtrust toch tot nog toe redelijk door de dag gekomen doordat we wat bezoek hadden in huis die afleiding gaf. Ik praat ook met een Amerikaanse benzo zus en dat helpt me ook enorm

Mijn vriend is echt niet mijn boyfriend meer  voorlopig en kan dat ook gewoon niet aan om me te steunen in deze periode en verliefd op me te zijn. Hij zit gewoon ingewikkeld in elkaar... laten we het daar op houden. We zijn dus geen stel, maar hij wil wel dicht bij me blijven en me steunen, en ik heb hem een lijst met linken gestuurd gisteravond om hem te helpen de juiste dingen te lezen. 

Twee die ik zelf er goed vind:

http://www.benzo.org.uk/lader2.htm Artikel van Professor Lader die ook meer dan 100 artikelen schreef over het onderwerp.

https://www.youtube.com/watch?v=xchp6FFn1sc Franse ondertiteling, maar was de enige die ik kon vinden. Als je engels goed is, is het geen probleem. Wel zacht geluid dus goede boxen ofzo is wel handig.

 

Heb trouwens nog goed nieuws. Ik heb gebeld met een apotheker die nog bereidingen doet en gevraagd ofze me kunnen helpen om de diazepam af te bouwen door mijn medicijnen tot een vloeistof te maken.

 

dikke knuf, LIz

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik zou een heleboel tegen je willen zeggen als troost, maar woorden schieten dan altijd tekort. 

Weet in elk geval dat het niet aan jou ligt. Wel fijn dat hij je wil blijven steunen. Dat is ook wat waard. 

Goed nieuws van je apotheker. Met vloeistof wordt doseren veel gemakkelijker en zal het afbouwen meer dan waarschijnlijk minder heftig zijn.

Sterkte, Liz!

Knuffel, (Cycl)Ad

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve Ad,

Ik dank je voor je lieve woorden. Je  lieve woorden dienen als balsem voor de wonden die ik voel. Waarom vraag ik me soms af... waarom zoveel pijn moeten ervaren, waarom is mijn hart zo vreselijk kwetsbaar en is het zo verwond? Kan ik hier nog van genezen en weer een leven opbouwen? Wanhoop ligt op de loer, maar ik vecht me er doorheen. Afleiding en praten en schrijven en hopelijk kan ik dat tot in de winter blijven doen.

Lieverds,

ik heb een plan bedacht die ik spannend vind, maar wel moet gaan doen. In Excel had ik een taperplan gemaakt van 10% afbouwen per 2 weken en een hele berekening erin. Toen kwam ik erachter dat ik dan op 12 maart 2019 klaar zou zijn. Dat is natuurlijk niet te doen. Toen besloot ik voor de komende twee weken te besluiten om 0,5 naar beneden te gaan. Van 4mg Diazepam naar 3,5 mg. Maar de stapjes doe ik niet meer als trap maar lineair. Dus elke dag ga ik 0,035 naar beneden. Na 14 dagen is dat 0,5 mg. Ik ga het of doen met de veil en weegschaal, of ik ga het doen met een bereiding van de medicatie in vloeistof als de apotheker een plan kan maken en een manier om het in vloeistof op te lossen. Ik had het niet meer verwacht, maar deze vrouw die ik sprak in Den Haag was erg erg lief en meelevend en meedenkend. Ze gaat me uiterlijk vrijdag terugbellen met antwoord, ook als ze het nog niet helemaal weet. ( ze moet nadenken over de bereiding zelf qua oplosmiddel en werking van diazepam en hoe ik het moet kunnen afmeten en toedienen etc...). Best een puzzel, maar als ze met een oplossing komt dan laat ik het natuurlijk direct weten.

Op Benzo buddies noemen ze dit micro tapering. Microafbouw, zeg maar. Ongeacht of ik me goed of slecht voel ben ik nu voornemens om door te gaan tot ik op 0 zit en dan herstel te laten komen. Het lijkt er namelijk op dat echt herstel pas komt als je het gif echt uit je lichaam kunt laten gaan. Ik heb af en toe contact met @Ikbenzovrij en haar verhaal moedigde me aan om maar gewoon hiervoor te gaan. Hoe klein de dosis ook lijkt, het blijft invloed hebben op je receptoren en zolang die beschadigd worden blijven we symptomen houden. Ik wil niet nog een jaar afbouwen en dan nog een jaar herstellen. WEG met die rommel. Ik zal ziek zijn, misschien wanhopig worden, maar ik zal proberen door te gaan zolang ik kan. Als het ondragelijk wordt, kan ik altijd nog een beetje terug omhoog om te stabiliseren. Maar in principe ga ik er vanuit dat ik beter kan doorgaan. Als ik door kan gaan zoals ik het beschrijf, zou ik in december :Pklaar moeten zijn.

@bolletje Fijn dat je gewoon weer slaapt. Luister vooral naar jezelf zou ik zeggen. Vertrouwen in de arts mag zeker, maar met een korreltje zout hoor. Zelf nadenken blijkt in mijn leven het allerbeste en veiligst. Dat bewijst de situatie waar ik nu in ben maar al te goed.

@allemaal: wat vinden jullie ervan als mensen je niet begrijpen of ontkennen dat dit bestaat? Een vriend van mij is dus huisarts en het maakt me eigenlijk best boos hoe hij reageert. Hoe ga je daar gezond emotioneel mee om? Hoe geef je dat plek of wat doen jullie? Ik hoor graag jullie idee daarover.

 

Trouwens, ook nog even over de kofferbakmarkt: ik kreeg binnen tien minuten een migraine aura voor mijn ogen. We zijn rustig naar een gezellig terrasje gelopen en ik ben uiteindelijk wel 4 uur aan de wandel geweest in de stad. Dat was voor mijn doen idioot lang tov wat ik normaal loop op een dag. Ik was daar erg blij mee, het was reuze gezellig en ik heb twee prachtige vesten gescoord voor 4 euro :-). Ik pas dit bericht aan om dit toe te voegen. De positieve dingen zien, daar gaat het om en dat houd ons op de been.  Ik hoop dat jullie me helpen als ik niet meer zie door de afbouw.... want afbouwen: DAT ga ik!

Dikke knuffel voor jullie allemaal. Ook jullie komen er doorheen, net als ik. Tot nu toe hebben we alle symptomen overleefd.

bewerkt door Kannietmeer
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Kannie,

Af en toe lees ik jullie nog. Mooi, dat er weer een groepje is ontstaan en dat jullie elkaar steunen.

Ik wil ingaan op het onbegrip van de buitenwacht, waar jij over schrijft, Kannie.

Dit is iets waar ik na afgekickt te zijn, nog steeds mee zit. De ontwenning (3 keer te snel, dus mislukt) heb ik als traumatisch ervaren. Ik droom er nog steeds over. Pas de vierde keer, trok ik mijn eigen plan en toen lukte het. Het ging om een langdurige afhankelijkheid van flurazepam/ dalmane. 

Soms denk ik, dat het schrijven van een artikel in de krant,  mij kan helpen, om dit hoofdstuk af te sluiten. Het is mij een raadsel, waarom hulpverleners vaak zeggen, dat de ellende na 2 weken of een maand voorbij is. Mij heeft het 6 jaar gekost . Ik wind mij er nog steeds over op. Ook als ik jullie verhalen lees.Over de onwetendheid en domheid , ontkennende reacties van hulpverleners. Enz. Sterkte voor jullie allemaal. Het lukt jullie ook en sneller, dan het mij gelukt is.

Het is een eenzame strijd en niet invoelbaar, voor mensen die dit niet hebben doorgemaakt. Dit kan ik wel snappen. Ik vind, dat de ellende, die ontwennen van medicatie geeft , meer naar  buiten gebracht moet worden. Ik hoop, dat jouw vriend jou blijft steunen, ook al snapt ie er niks van. Tot zover....

 

bewerkt door sneeuwhoen
Foutje
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hi @bolletje en @sneeuwhoen, dank voor jullie berichtjes en knuffels.

Dag twee voor de volgende  afbouw is begonnen. Geen dreun van het schaafje gehad gelukkig dus vandaag is de schaaf 0,07 eraf. Vanmorgen kletsnat en trillend wakker, dat wel. Maar nu gaat het best okay. Gelukkig regent het ( soms fijner als je toch niet veel kan en wil vind ik.)

Ik moet en wil douchen, maar ik wil niet. Rare vind ik dat toch elke keer.... ik heb zo'n weerstand tegen voor mijzelf zorgen in kleding en haren en wassen.... voor wat, voor wie... I really don't give a shit ... heel vaak. Pas als ik naar buiten moet ga ik mijzelf schoppen. Verder zit ik in mijn plunje of pyjama de halve dag gewoon op de bank. Ik ontwijk het uitpakken van de tassen die uit Lelystad zijn meegkomen. Kan ik niet aan. Echt niet. Twee verloren levens die me triggeren en pijn doen is tooooo much tegelijk met de ronddansende glutamaten zonder gaba om het op te vangen.

Doe mij maar een hoekje van de kamer met een deken over me heen. Blijf ik even zitten. Ja... mijn stemming kan wel heeeeel veel beter he.

Sorry guys, komt goed. ik schrijf het gewoon een beetje van me af. Zal de volgende stap bedenken om tegen de medische wereld tekeer te gaan en een zaak op te bouwen. Alles wat ik kan aantonen om te laten zien wat er in mijn lichaam aan de hand is wil ik ook aantonen. Zodat op de dag dat ik ruimte zie om met de gezondheidsraad te praten bijvoorbeeld, ik de boel aantoonbaar kan maken.

 

Dikke knuffel , Liz

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Kannie, ik vind het zo rot voor je! Ik snap wel dat je erg down bent nu het over is met je vriend. Afleiding zoeken en tijd....

Je komt er wel doorheen!

Ik ben ook niet de vrolijkste, vannacht maar 1 uur geslapen pffff, Het 's middags wel/ niet rusten maakt niet uit bij mij. Ik ben bijna veganist en dierenactivist, ik ga nog niet naar demonstraties, maar nu ik zo heb afgebouwd komt het keihard binnen, een vriend van Facebook heeft me hier ook voor gewaarschuwd. Ik vind het zo erg wat mensen met dieren doen, helemaal naar van!

Verder wordt ik beperkt met medicijngebruik; de mirtazepine (schrijf ik het goed?) en alle andere mag ik niet hebben, ik moet eerst vrijdag bloed prikken, dan krijg ik 12,5 mg seroquel voor de nacht. Maar dan wel elke 2 weken bloedcontrole, dus nu kan het wel, omdat het medisch niet (meer) verantwoord is, ik ben gevoelig voor een hoog cholesterol. Dus ik moet afbouwen met lorazepam, mag ook geen diazepam. Nu vind ik dat laatste niet zo erg, want het is een rot middel. Ik dacht te kunnen stoppen met die verschrikkelijke benzo's!

En vrijdag de plekken op mijn schouders, komt er ook bij. Kan best zijn dat ik dit jaar in de volle zon heb gezeten. Was ik zo trots op vanwege mijn hartproblemen. Ik wou dat ik iemand kon spreken die me begrijpt, ik ga zo even proberen naar Belgie te bellen.

Heel veel sterkte, en een knufff voor Kannie.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

21 uur geleden zei Kannietmeer:

 

@allemaal: wat vinden jullie ervan als mensen je niet begrijpen of ontkennen dat dit bestaat? Een vriend van mij is dus huisarts en het maakt me eigenlijk best boos hoe hij reageert. Hoe ga je daar gezond emotioneel mee om? Hoe geef je dat plek of wat doen jullie? Ik hoor graag jullie idee daarover.

 

Trouwens, ook nog even over de kofferbakmarkt: ik kreeg binnen tien minuten een migraine aura voor mijn ogen. We zijn rustig naar een gezellig terrasje gelopen en ik ben uiteindelijk wel 4 uur aan de wandel geweest in de stad. Dat was voor mijn doen idioot lang tov wat ik normaal loop op een dag. Ik was daar erg blij mee, het was reuze gezellig en ik heb twee prachtige vesten gescoord voor 4 euro :-). Ik pas dit bericht aan om dit toe te voegen. De positieve dingen zien, daar gaat het om en dat houd ons op de been.  Ik hoop dat jullie me helpen als ik niet meer zie door de afbouw.... want afbouwen: DAT ga ik!

 

Het feit dat mensen ons niet begrijpen of het ontkennen maakt me soms wat moedeloos, maar ik probeer er niet te erg van te balen, want het is iets wat ik kennelijk niet kan beïnvloeden. Mensen om me heen luisteren wel, maar begrijpen het echt niet, ook al zeggen sommigen van wel. 

Uiteindelijk moeten we het toch zelf doen en daar ben ik me terdege van bewust. Gelukkig kan ik er met wat vrienden wel goed over praten, maar het is echt een minderheid...zo jammer, maar niets aan te doen. 

Fijn trouwens dat je je positieve momenten ook met ons deelt. Ik bespeur een enorme vechtlust bij jou, zeker ook met het afbouwen. Je pakt het nauwgezet aan en doet wat het beste voor je lijkt, prima! 

Het gaat je lukken, hoor! 
En uiteraard kun je op mijn steun rekenen. We hebben elkaar op dit forum nodig in deze strijd, samen staan we zeker sterker! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hi jongens, ja ik ben best wel down. Dat is zeker zo. Maar het gaat hoor vind ik. Mijn zware depressie die ik hiervoor had, was donkerder en meer onmogelijk. Dat ik me nu rot ga voelen hoort er dan maar bij. Net nog een stukje gezien van de interviews met de professoren.

@bolletje Ik puzzel, chat en bel wat, YouTube of serie ( al zijn dat de laatste die ik kies), ik ben aan het kleuren en  doe OMS Mapping voor het rode kruis. Ik breng Nepal in kaart. Alles om maar niet na te denken en de tijd te doden.

Het helpt mij ook duidelijk het meeste om met iemand te praten die ongeveer hetzelfde doormaakt. Jullie en nu een contact in Amerika ook. Verder maar verstand op 0. Ik ben aan het afbouwen begonnen van de 4 mg die nog over is en ben op dag 2 op weg naar 3,5. Hoera. Ik GA :-) Ben wel bang. Gelukkig regent het vandaag.

Zal een goed teken zijn dat we niks van Chelle horen. Die zal doordat ze omhoog is gegaan hopelijk van de vakantie genieten.

Nog steeds benieuwd hoe het met @hoopvol is. Misschien ook gewoon vakantie?

Hoe was jou dag @Cyclad58 Ad?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

9 minuten geleden zei Anoniem48:

Kannie, ik vind het zo rot voor je! Ik snap wel dat je erg down bent nu het over is met je vriend. Afleiding zoeken en tijd....

Je komt er wel doorheen!

Ik ben ook niet de vrolijkste, vannacht maar 1 uur geslapen pffff, Het 's middags wel/ niet rusten maakt niet uit bij mij. Ik ben bijna veganist en dierenactivist, ik ga nog niet naar demonstraties, maar nu ik zo heb afgebouwd komt het keihard binnen, een vriend van Facebook heeft me hier ook voor gewaarschuwd. Ik vind het zo erg wat mensen met dieren doen, helemaal naar van!

Verder wordt ik beperkt met medicijngebruik; de mirtazepine (schrijf ik het goed?) en alle andere mag ik niet hebben, ik moet eerst vrijdag bloed prikken, dan krijg ik 12,5 mg seroquel voor de nacht. Maar dan wel elke 2 weken bloedcontrole, dus nu kan het wel, omdat het medisch niet (meer) verantwoord is, ik ben gevoelig voor een hoog cholesterol. Dus ik moet afbouwen met lorazepam, mag ook geen diazepam. Nu vind ik dat laatste niet zo erg, want het is een rot middel. Ik dacht te kunnen stoppen met die verschrikkelijke benzo's!

 

Knuf voor jou ook!
Hopelijk helpt de Seroquel je om de nachten beter door te komen. Ik ken het middel niet, maar begrijp dat het in lage doseringen helpt bij slapeloosheid. 

Sterkte! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 minuut geleden zei Kannietmeer:

 

Hoe was jou dag @Cyclad58 Ad?

Ja, eigenlijk gewoon goed. Moest vandaag terug naar huisarts. Was positief. Bloeddruk is goed en over 6 weken wil hij me even terugzien. Arts denkt dat haptonomie mij kan helpen om de slechte momenten beter aan te kunnen. Via mijn werkgever is er een regeling die het zelfs mogelijk maakt om dat zonder kosten te doen. Moet ik even achteraan, maar dat doe ik na mijn vakantie wel. Nog 1 dag werken, daarna ben ik ruim 3 weken vrij. 

 

En ja, hopelijk geniet Chelle 100% van de Spaanse zon en is ze haar afbouwsores (en ons) even vergeten! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve Ad! Zo fijn om wat begrip en herkenning te krijgen  van elkaar. In deze strijd heb je dat gewoon nodig. En ja, ik ben vechtlustig. Ik wil  "Verdraaid nog aan toe" ( mag dat operator?) mijn leven terug! Liefde en vriendschappen... daar leef ik voor! En alles moet on hold voor de pillen. En mijn vrienden lijden net zo goed omdat ze me niet kunnen helpen en voelen zich schuldig dat ze zich soms van me afdraaien omdat ze het niet aankunnen. Dat is echt wat mijn lief doet en dat hoorde ik nu gisteren ook weer van mijn beste vriendin. Ze vind dat ze er niet genoeg voor me is en voelt zich schuldig en als ik haar dan app om gewoon even hallo te zeggen, vind het ze het soms moeilijk omdat het haar eigen gedachten beïnvloed dat ze dus niet echt een goede vriendin voor me is en ik beter verdien. Tja.... Zo is het allemaal nu eenmaal. Voorlopig zie ik het maar even als dat ik er wezenlijk alleen voor sta, al heb ik mijn ouders dus gelukkig die voor me zorgen, zonder hen zou ik het absoluut niet redden, en ik heb jullie en mensen van BenzoBuddies in geval van nood ofzo.

Mijn emoties zijn gewoon complex. Ik ben BOOS.... op de wereld, op het leven. Op de depressie en de artsen. Op de onwetendheid van artsen. Op de eenzaamheid die vele lotgenoten ten deel valt en het verlies van vele vele relaties van mensen die hier doorheen gaan. Ik ben BANG voor wat ik mogelijk nog zal verliezen, voor de wanhopige momenten dat ik instort en niemand me kan troosten, voor de symptomen die ik mogelijk nooit zal krijgen, maar anderen wel. Ik ben MOE van het gebrek aan energie, van het vechten voor mijn vrienden om ze bij me te houden en naar ze te luisteren, van slechte medicatie, van domme reacties, van een gebroken neurologisch systeem, van het lezen en kijken en zoeken naar antwoorden en proberen het te begrijpen... Ik ben VERDRIETIG om alles wat ik al heb verloren, alles wat jullie meemaken, al die mooie mensen die onwetend deze benzo's gaan slikken, nog steeds en die zeker weten weer meer slachtoffers veroorzaken omdat er niemand is die ze op het gevaar wijst. Ik ben HOOPVOL omdat echt velen genezen en er doorheen komen en hun symptomen kwijt raken, omdat ik sterk ben een enorme vechter en ik dit wil overwinnen, omdat ik een manier wil vinden om te schreeuwen tegen de politiek om hier wat aan te doen en dat me energie geeft om door te gaan. Ik ben OPTIMISTISCH omdat ik al van 2 Lorazepam, nu op 3,92 mg Valium/Diazepam zit en naar beneden ga iedere dag, omdat ik jullie heb en er voor jullie wil zijn en geloof dat we het samen kunnen opbrengen om deze hel te overleven.

Dank je Ad! Laat me af en toe maar deze tekst lezen als ik het overzicht verlies en denk dat ik het niet ga redden. want ik weet dat het erg waarschijnlijk is dat dat ook langskomt in gevoelens. .

Dikke knuffel. Liz

Link naar opmerking
Deel via andere websites

3 uur geleden zei Anoniem48:

Kannie, ik vind het zo rot voor je! Ik snap wel dat je erg down bent nu het over is met je vriend. Afleiding zoeken en tijd....

Je komt er wel doorheen!

Ik ben ook niet de vrolijkste, vannacht maar 1 uur geslapen pffff, Het 's middags wel/ niet rusten maakt niet uit bij mij. Ik ben bijna veganist en dierenactivist, ik ga nog niet naar demonstraties, maar nu ik zo heb afgebouwd komt het keihard binnen, een vriend van Facebook heeft me hier ook voor gewaarschuwd. Ik vind het zo erg wat mensen met dieren doen, helemaal naar van!

Verder wordt ik beperkt met medicijngebruik; de mirtazepine (schrijf ik het goed?) en alle andere mag ik niet hebben, ik moet eerst vrijdag bloed prikken, dan krijg ik 12,5 mg seroquel voor de nacht. Maar dan wel elke 2 weken bloedcontrole, dus nu kan het wel, omdat het medisch niet (meer) verantwoord is, ik ben gevoelig voor een hoog cholesterol. Dus ik moet afbouwen met lorazepam, mag ook geen diazepam. Nu vind ik dat laatste niet zo erg, want het is een rot middel. Ik dacht te kunnen stoppen met die verschrikkelijke benzo's!

En vrijdag de plekken op mijn schouders, komt er ook bij. Kan best zijn dat ik dit jaar in de volle zon heb gezeten. Was ik zo trots op vanwege mijn hartproblemen. Ik wou dat ik iemand kon spreken die me begrijpt, ik ga zo even proberen naar Belgie te bellen.

Heel veel sterkte, en een knufff voor Kannie.

Hi @Anoniem48, Als je bloed laat prikken en onderzoeken krijgt, misschien moet je eens vragen of ze al je waarden eens laten testen van de neurotransmitters enzo. Adrenaline, seratonine, cortisol, dopamine etc. Als we als we dat nou eens allemaal aanvragen en vergelijken wat onze waarden zijn, dan kunnen we eens kijken of er overeenkomsten zijn. Door het gemis van gaba receptoren  staan we te stuiteren.

Ik heb zojuist probiotica met strengen van een mix gekocht die het meest onderzocht zijn en invloed hebben op de productie van GABA. Lactobacillus Rhamnosus GG  is de streng die je nodig hebt. Mocht iemand dat interessant vinden en willen proberen. Ik ga het de komende tijd maar slikken. Mijn Amerikaanse contact heeft ook contact met een voedingsspecialist en een kruidenspecialist die haar met van alles, raad en daad, proberen te helpen. Deze eerste tip komt ook uit die kruik. Ik geloof dat ze ook een ander voedingssuplement gebruikt en ze heeft voor het eerst in 4 maanden deze week een verlichting in haar hoofd en voelt zich rustiger. Mogelijk helpt het... als ik weet wat ze precies gebruikt ga ik het jullie ook vertellen. Denk trouwens nooit: baat het niet dan schaad het ook niet, want dat is niet altijd waar qua eten of kruiden. Alles heeft invloed en kan ook negatief beinvloeden.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve allemaal,

Ben jullie zeker niet vergeten! Ik geniet hier in de spaanse zon! Elke dag voel ik me beterder worden. Ga beter slapen en eet nu ook goed. En probeer nu ook even alles te vergeten. Alle ellende van thuis vergeten en me volgende afbouwtraject enzo. 

Kan niet meer!:Vecht door meis! Je kan het!Boos  mag je zeker zijn. Het leven is soms niet eerlijk. Iedereen krijg een dieptepunt in zn leven. Maar wisten we maar hoe lang het nog duurde. Hoe lang moeten we nog vechten.... 

Zo veel vragen maar geen antwoorden. Er komt een dag dat we het weten. En zeggen dit nooit meer!  

Denk aan jullie! Xxx

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...