Spring naar bijdragen

Wat waren jouw ontwenningsverschijnselen, en hoe ben je daar mee omgegaan


Aanbevolen berichten

Lag gisterenavond in bed te denken, wat voelden jullie met het afkicken, hoe lang hebben jullie geslikt en hoelang hebben de verschijnselen geduurd?

Pas sinds gisteren realiseer ik me dat ik misschien met afkickverschijnselen te maken heb. Vaak vreselijk somber, en dat kan zomaar even weer verdwijnen. Onrust. Me hulpeloos voelen t.o. die gevoelens ik kan er helemaal niets tegen doen, dat is nog het ergste van alles. Paniekerig hoelang nog enz. Voor mij erg belangrijk te weten dat ik niet de enigste op de wereld ben die die gevoelens heeft maar dat er mensen zijn  die dit herkennen.

Vind dit veel moeilijker dan het stoppen met roken en drinken. Dit is veel heftiger en doet meer pijn. Hoop dat jullie dit herkennen.

bewerkt door bolletje
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bolletje,

Je kunt het zo gek niet bedenken, of ik heb dit of dat ontwenningsverschijnsel wel gehad. Ik kan er een boek mee vullen.

Probeer bij de dag te overleven. Niet te ver vooruit te kijken. Niemand kan jou helaas zeggen, hoe lang het duurt. Probeer de momenten dat je je ertoe in staat voelt iets te doen, maakt niet uit wat. Ramen lappen, kast opruimen, de kat toespreken enz enz. Lukt boodschappen doen nog? Koop dan iets ,wat je lekker vindt. Praktische dagelijkse dingen, die ervoor zorgen, dat je nog wat structuur  houdt.

Nee, het valt helemaal niet mee, we weten er alles van.

Ik geef je een wilde perzik, die al rijp is. Eet hem lekker op !

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik kreeg van een mede aa lid die al langer in herstel is de tip voor afkick ( bij mij de drank en minimaal de benzo) een lijst  te maken met alleen maar leuke doedingen waaruit ik kan / moet kiezen om onrust te verdrijven. Ik heb die lijst gemaakt en gevuld met leuke dingen. Beetje piano spelen, volwassenkleurboek met mandala's kleuren, puzzel maken, etc etc. Wat ik leuk vind. Gister rond 5 zitten kleuren en nu puzzel maken. Ik merk dat het begint te helpen. Ze gf de tip dat waar mogelijk zo'n leuke activiteit dan even voorrang moet krijgen. 

Misschien voor jou ook een idee? Zomaar beetje meedenken hoor. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Och lieve Herstel als ik wil kan ik zoveel leuke dingen doen hier. Schuur inrichten, vijver verder schoon maken, Gamen m'n grootste hobby tja en puzzelen als je een legpuzzel bedoeld, daar heb ik al een tijd aan zitten denken.

Dadelijk nog een grote hobby van me een bord gyros eten, thuis gebracht en wel.

God wat voel ik me anders zeg nadat ik denk dat die zorgen en spanningen komen van ontwenningsverschijnselen. Heerlijk weer een dag rust.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Fijn, Bolletje. Die rust is zo fjn. Ik ben er nog lang niet maar proef gelukkig alweer een beetje van rust in mn kop, en dat is een groot goed. Geniet van je gyros. :heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goeie morgen doorzetters,:rose:

Herstel hoe is ie?

Het is gelukkig wat rustiger geworden in m'n bovenkamer. Verder voel ik me nog helemaal niet de oude maar dat malen is er niet meer. Nooit geen Pammetjes meer das zeker. Waarom schrijven artsen dat voor? Er zijn  zoveel alternatieven.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Bolletje,

Ik sprak laatst een arts die vertelde dat vaak oudere huisartsen de pammetjes nog voorschrijven. Jongere huisartsen en specialisten schrijven ze nog bij hoge uitzondering voor. En inderdaad is mijn huisarts inmiddels 2 jaar met pensioen. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Na cold turkey te gaan, sinds december 2016 zijn mijn verschijnselen: kortademig, hartkloppingen, duizeligheid, angsten, spierkrampen, opgefokt gevoel, amper enkele uurtjes slaap per nacht (en in die uurtjes constant wakker worden), vaak moeten plassen 's nachts, enzoverder... hoe ik er mee omga?? Me door elke dag proberen te worstelen en te blijven werken. Zorgen voor afleiding. Heb quasi gans mijn huis herschildert. Ik hoop dat hier snel verandering inkomt, want dit is niet leefbaar. Zowel voor mezelf, als mijn man en 2 zonen. 

Liefs, HOOPVOL

bewerkt door hoopvol
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goh Hoopvol al  zooooooooooo lang aan het worstelen? Verschrikkelijk dat gevoel dat er maar geen einde aan komt. ik hoop ook dat je snel iets positiefs mag voelen zodat je je daar aan vast kan klampen.:rose:

Hier gaat het gelukkig beter. Alleen s' ochtends is af en toe wat moeilijk. Ja dat plassen herken ik en soms lijkt het ook of dat ik het niet durf. Dan gaat het moeilijk en duurt het een  aantal seconden voor dat het komt raar hé? Maar ja dit is allemaal niet erg, als die angsten en sombere gevoelens maar weg blijven.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dus in december cold turkey gestopt en nog allerlei afkickverschijnselen, je gebruikt niks meer Bolletje? Ik vind het heel knap, en ik hoop voor je dat de klachten af gaan nemen, en steeds beter gaat voelen! Wat je noemt vaak plassen, kortademig, ik ken ze allemaal, dus geen zorgen hierover, het gaat over!

Bij mij is de kortademigheid minder nu gelukkig, ik ben een boel chemische zooi kwijt, en denk dat is er af! Vandaag met de weegschaal verder, ik las dat dat prima werkt! Ik ben 3 maal cold turkey gestopt, maar gebruikte 15 mg diazepam die voor een groot deel de klachten wel opving. Mijn ervaring is met een gevaarlijk anti psychoticum seroquel dat het een half jaar duurde dat ik me aanzienlijk beter ging voelen. Dit middel is in America verboden. Waarvoor ik het kreeg... Waarom moet ik volgens psych nu aan de anti epileptica, hetzelfde dus, onrust , slecht slapen. Dan komen ze met die zware troep. Ik weet nu genoeg om ze niet te vertrouwen!

Sterkte Bolletje!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@bolletje en @Anoniem48

anoniem48, ik denk dat je mij en bolletje een beetje door elkaar haalt, maar ben niet zeker. Mijn ergste periode was januari en februari. Het moeten leven op deze manier, had voor mij totaal geen zin meer. Ik heb de grote fout gemaakt, om na 5 jaar gebruik van 2mg rivotril, om cold turkey te stoppen. Dit had ik nooit mogen doen. Maar het is nu zo... en inderdaad... ik gebruik helemaal niks... ik heb met momenten "betere"periodes. De euforie is dan ook groot (gevoel van genezing). Maar de teleurstelling is erna dan ook groot, als ik me terug slecht voel. Ik heb eigenlijk het meeste last van hartkloppingen. Ik wordt er echt soms gek van. Soms twijfel ik of dit alles wel ontwenning is, en niks anders onderliggend... 

liefs, HOOPVOL

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja, die ontwenning...dat is wat !

Veel mensen komen bij darm, oog, hart, huid specialist enz terecht met ontwenningsverschijnselen, die dan vervolgens niet onderkend worden.

Ik heb ook vaak aan mij zelf getwijfeld, of het wel ontwenningsverschijnselen waren. Nu weet ik, dat dit wel het geval was. inclusief de mislukte pogingen, kostte het mij 6,5 jaar om er van af te komen. Wat een hel.

Hey Anoniem 48,

Dat seroquel in Amerika verboden is, is niet waar. Ja, het is ook troep, maar er zijn zat mensen, die er baat bij hebben.

Ik heb het ook een tijdje geslikt, maar vond het geen pretje. Het is gewoon een antipsychoticum, net als olanzapine/zyprexa. Ik word zo vaag als een ui van dat spul. Slapen...ja. Dat doe je dan wel. Veel mensen komen er van aan, maar niet iedereen.

 

bewerkt door sneeuwhoen
Foutje
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Clonazepam had ik voor het naar bad gaan 2 tabletten dus 1 mg afbouw met een kwart per 3 dagen naar 0.5 mg en toen in eene helemaal gestopt dat was vorige week donderdag maar weet niet of ik er goed aan gedaan heb 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Die zegt probeer het maar en gaat het niet goed kom dan even langs 

Maar denk niet dat het echt goed gaat mijn gezicht voelt raar en dat vind ik best eng Die stuipjes gaat wel is te doen maar zit er aan te denken om weer zo'n pil te slikken maar weet niet of ik daar wel goed aan doe

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 5 years later...

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...