Spring naar bijdragen

Benzo in de war


Kannietmeer

Aanbevolen berichten

Help,

Ik ben sinds oktober 2016 zwaar depressief.  Eindelijk medicatie gevonden die me helpt. In tussentijd heeft de hulpverlening me aan de lorazepam geholpen. Dat wil ik nu graag afbouwen. 

Op advies van iedereen en elke website ben ik gisteravond overgestapt van Lorazepam naar Diazepam. Halve nacht liggen trillen. Vanmorgen weer een dosis diazepam want ik gebruikte de lorazepam ook 2x pd. (Ik was al afgebouwd van 2 mg naar 1 mg lorazepam)

Maar nu ben ik zo naar.  Super slap, biuik pijn , soms misselijk, makkelijk trillerig...en alles wat ik er over lees brengt niet bepaald verlichting.  Waarom schrijft iedereen dat je de overstap van lorazepam 1mg naar Diazepam 5 mg niet merkt? ?? Ik kan niet meer. Word er nu zelfs angstig van.  Ben niet suf gek genoeg. 

Heeft iemand nog tips?  Please? 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo kannietmeer, ik was ook erg gevoelig voor de omschakeling naar Diazepam. Sterker nog, ik kon het helemaal niet verdragen. Je zou nog even kunnen nakijken in de Ashton Manual wat het equivalent is van Lorazepam ten opzichte van Diazepam. Ook kan de halfwaardetijd nogal verschillend zijn. 

Het beste kun je heel voorzichtig proberen welke dosis je het beste past en waar je je comfortabel bij voelt. Het kan natuurlijk even duren voordat je lijf en brein gewend zijn aan Diazepam.

 

Veel sterkte gewenst!

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hi Gaba, wat tof om antwoord van jou te krijgen. Laat ik het zo zeggen: in de oudere discussies heb ik natuurlijk alles gelezen op zoek naar herkenning en ondersteuning en tips. Ik heb begrepen dat je er een hoop van af weet ondertussen en een lange weg bent gegaan.

Ik zit op zo'n belachelijk lage dosis tov waar anderen mee zitten of zaten, maar mijn ziek zijn is even erg. Bijna niet te bevatten vind ik dat..... wat een bizar leven.

Hoe is het met jou en je depressieve gedachten/ depressie/ medicatie? Ik hoop dat je okay bent.

Ik ben zelf  tijdens een zware depressie Lorazepam gaan gebruiken op advies van verschillende dokters. Ik ben nog niet hersteld van mijn depressie al is voor mij de AD al wel een echte redding. Mijn hersenen deden al 6 mnd hun werk niet normaal, terwijl ik weet dat het perceptie van de werkelijkheid is en de depressie niet de waarheid is. Met de AD, zelfs in lichte dosis, ziet de wereld er weer normaler uit voor mij. Mogelijk kan ik niet zonder, ik weet het niet, de tijd zal het leren.

De Ashton Manual die in het Nederlands beschikbaar is gemaakt, gaat uit van 1mg Lorazepam, naar 10 Diazepam. Alle andere schema's die ik vond zeggen 5. De dokter ging uit van 5 en heeft voor 8 dagen diazepam meegegeven. Wat de waarheid is weet ik niet. Alleen dat ik er erg ziek van ben :-(.... en soms de hoop verlies.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Kannietmeer. Uit wat ik afgelopen tijd op de Amerikaanse forums heb gelezen, komt het ook heel regelmatig voor dat mensen met een lage dosis ook dezelfde klachten krijgen. Ik kan alleen de heftigheid niet inschatten natuurlijk. Bij mij spelen de depressieve gevoelens en nare gedachten nog steeds best een rol. Ik denk dat het niet direct meer te maken heeft met het benzogebruik, maar dat indirect de gevolgen van het zo lang compleet uitgeschakeld te zijn, mij nog steeds parten speelt. Ik heb in die periode mijn complete zelfvertrouwen verloren en het kost erg veel moeite om dat weer enigszins op te bouwen.Dat gaat met horten en stoten en af en toe krijg ik weer een flinke terugval. Ik heb nogal de neiging om me terug te trekken als het slecht gaat en dat gaat ook ten koste van mijn hele maatschappelijk leven. 

Met regelmaat overweeg ik toch ook weer een AD te gaan gebruiken, maar lees dan de verhalen op internet daarover en dan slaat de schrik weer toe. Ook daar zijn afschuwelijke verhalen te lezen over Antidepressiva. 

Verlies nooit je hoop op betere tijden. Ik weet hoe uitzichtloos het allemaal lijkt en hoe lang het allemaal kan duren. 

Qua afbouwschema heb ik toch wel begrepen dat de Ashton Manual een soort bijbeltje is. Als een van de weinigen had Dr. Ashton zich echt gespecialiseerd in het afbouwen van Benzo's. Als het te zwaar voor je wordt, zou ik toch je huisarts verzoeken om 10 Diazepam te geven. De meeste huisartsen hebben er werkelijk geen kaas van gegeten. Probeer gewoon uit waar je je het meest comfortabel bij voelt. Het blijft natuurlijk tobben nog even, want het is nu eenmaal een moeilijke weg, maar het resultaat zal je verbluffen.

Liefs

 

Gaba

 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Even een korte reactie. Ik heb mij vanaf het begin van het gebruik van benzos nooit goed gevoeld. Heel slechts zelfs. Dus ben uiteindelijk gaan afbouwen . Was dood en dood ziek.  10 maanden hel. De laatste 3 maanden voordat ik helemaal was afgebouwd knapte ik stukje voor stukje op. Dus blijf niet te lang zitten op dezelfde dosis. Je voelt je toch wel slecht. Belangrijk is dat je de laatste milligrammen heel langzaam via tapering afbouwt. Doe daar wel wat langer over. Desnoods langer dan de Ashtonmetode. Dat heeft met de farmacologie (werking van de gabareceptoren en neurotransmitters) te maken. Dit heb ik geleerd van Jim van Os, mede initiatiefnemer van de taperingsstrips en hoogleraar en psychiater (eentje die je dus wel kunt vertrouwen) 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank je wel beide.

Met de tapering vraag ik me even af hoe je dat dan het beste doet. De Tapering die je in standaard vorm kan kopen is bijvoorbeeld van 2mg naar 0 mg in 28 dagen, of van 5 mg naar 2 in 28 dagen. De strips die je kan kopen spreken mij op dit moment nog niet helemaal aan als je begrijpt wat ik bedoel.  Hoe kan je die dan wel gebruiken maar er toch langer over doen?

Hoe doe je dat dan praktisch? Of is het dan gewoon doorbijten?

Kijk, op dit moment ben ik te zwak. Als ik niet weer een beetje aankom eerst, lijdt mijn lichaam schade op weer heel andere manier omdat mijn bmi al vreselijk laag is. Dus ik moet even wachten en stabiliseren denk ik.

Ik had gedacht te wachten nu op een iets krachtiger balans, en dan te kijken wat een stapje van 5mg diazepam naar 4,5 mg doet. Als dat gaat, probeer ik dat tot 2 mg vol te houden. Gaat het te heftig, en kan ik niet eten, dan moet ik het stapje verkleinen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Je kunt de taperingsstrips op jouw snelheid afstemmen. Van 2 naar 0 in 28 dagen is maar een voorstel. Ik heb daar juist twee maanden over gedaan. Vandaar dat ze zo ideaal zijn. Afstemmen op je eigen tempo. Dat is altijd mogelijk. En het gaat veel geleidelijker. Ipv 0,5 mg in een keer bouw je bijvoorbeeld 0,1 in een paar dagen af. 

Ook de mirtazepine heb ik via taperingsstrips afgebouwd van 7,5 naar3. Daarna gestopt. Ik ben ook een maand blijven hangen op 5 mg. Als je maar de juiste huisarts hebt die het formulier invult, het formulier is niet meer dan een format. Je kunt er altijd van afwijken. Je kunt het ook overleggen met de apotheker Paul Harder.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...