Spring naar bijdragen

Vluchtertje92

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    4
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Vluchtertje92

  1. Sorry ik heb mij nog geen eens voorgesteld maar heb de slechtste dag sinds een tijdje. Aangenaam: Lois, 28 jaar jong, moeder van een pracht kind van 8 en nog niet zo lang benzo en opiaat vrij. 

    Sinds 7 juni van de lorazepam (2-7 maal per dag 2.5 mg) en Fentanyl pleisters, dit in 3 weken in een detox afgebouwd na 2 jaar deze troep "nodig" te hebben gehad en voorgeschreven gekregen te hebben. 

    Nog steeds ontwenning. Vandaag terug van 3 weken weggeweest: De ene na de andere paniekaanval, 36 uur geen slaap, zweetaanvallen en rusteloze benen. "Gelukkig" slaapt kindlief 2 nachtjes bij opa en oma. Wat dat betreft zit de "timing" dan wel weer mee. Maar ik weet even niet goed wat ik kan doen om wat rustiger te worden en enigzins ontspannen zodat ik uiteindelijk (want ookal duurt het soms 3 dagen en nachten... Uiteindelijk is alles op en leert de ervaring dat ik dan 3 of 4 uur slaap en dat scheelt al wat. 

    Ik ben vast niet de enige strijder die dit ervaart? Wat kan iets zijn wat bij jullie helpt/heeft geholpen? Vriendlief heeft zoon over de vloer en gezien de afstand zou ik hem dan aan de lijn hebben en als praten teveel prikkels zouden zijn dan mute hij zijn geluid en kan ik naar hem kijken en zo kan ik hem altijd roepen of met hem praten als ik die behoefte heb of bevestiging nodig heb. (Hij heeft een angst/paniek stoornis al 10 jaar dus hij weet precies hoe een aanval voelt en is onwijs geduldig en lief) maargoed.. Bellen is nu dus even geen optie want ik wil hem rustig laten genieten van de tijd met z'n zoon. Later is bellen wel weer een optie. Maar nu...  Ik probeer enigzins uit die negatieve stroom te komen. Het hoeft niet volledig over te zijn... Alleen al rustig kunnen liggen is mooi meegenomen. Ik weet dat ik er doorheen moet en dat ook deze dag vol paniek en onrust voorbij zal gaan maar ik probeer het toch enigzins zo comfortabel mogelijk te maken... 

    Liefs. 

  2. Op 24-3-2021 om 18:43 zei LiseM:

    Hallo lieve kanjers, 

    Ik ben op dit forum terecht gekomen en al vrij gerust gesteld dat ik niet de enige ben. 

    Op 15 februari ben ik begonnen met 1mg Lorazepam voor het slapen. Dit omdat ik hiervoor eerst veel blowde maar hierdoor begon te hyperventileren. Hierna nog eens geblowd maar dit ging op de kop verkeerd. 
    Binnen een paar dagen begonnen aan de lorazepam om rust te krijgen en goed te kunnen slapen. Eerder ook gehad in erg korte periodes maar nooit ervaren wat ik nu ervaar. Dit werkte de eerste tot 1,5e week natuurlijk fijn. Totdat ik overdag verward begon te raken en me niet goed voelde. Volgens internet had ik de ergste dingen met als gevolg dat ik dood zou gaan. Dit heeft mij nog verder padje af gebracht (alles gaat in het lichaam zitten) Uiteindelijk besef ik me dat een maand lang 1mg voor het slapen gaan geen goede verhouding was, de spiegel zakte overdag flink. Hierdoor overdag dus zo verward met als gevolg angstaanvallen, paniekaanvallen, hyperventilatie en de hele reutemeteut. Ook door m’n eigen gedachtengang. 
    In de tussentijd Temazepam gebruikt die door mijn psychiater was voorgeschreven want inderdaad zsm stoppen met lorazepam. Past niet bij mij. 2 dagen ingenomen voor het inslapen maar hierdoor brandde mijn lichaam en stond het in vuur en vlam, ook doordat ik de lorazepam 2 dagen had laten liggen en erg angstig was. Kreeg de ergste gedachten en angsten naar voren. Hoofd draait door en door. Quetiapine 25mg 2 avonden gebruikt maar m’n hartslag ging naar 100. Ik vind medicatie helemaal niks!! 
    Afgelopen maandag contact gehad met m’n psychiater dat ik echt wil en moet stoppen met de lorazepam, m’n lichaam is er namelijk al aan gewend. Slapeloze nachten, pijnlijk lichaam en m’n hersenpan gaat alle kanten uit. 
    Nu bouw ik als volgt af: Maandag 1mg voor het slapen gaan gehad. Dinsdag in de ochtend 0,5 en voor het slapen 0,5. 
    Woensdag ook ochtend 0,5 en avond 0,5 

    Morgen alleen 0,5 voor het slapen gaan en vrijdag ook, 

    zaterdag 0,25 en zondag 0,25.

    Ik voel me best gedesoriënteerd en lichamelijke klachten verergeren, ook mede door mijn eigen gedachten en het steeds opzoeken op internet. Als ik dat moet geloven dan ben ik nu dood ziek. M’n hersenen hebben sowieso gewoon een klap gehad van alle drukte en adviezen, veel te veel geweest de afgelopen maand. Zoveel contact gehad met artsen, huisartsen en de psychologen. 
     

    Ik zoek een maatje, of mensen die mij hierbij zouden kunnen ondersteunen. Mijn angst dat er lichamelijk wat is is best groot. Ik voel ook dat m’n botten en weefsel wat zwakker worden maar ik lees dat dit kan. ‘S nachts word ik wakker van de pijn in mijn lichaam, zenuwpijn met name. Er is al vanalles gecheckt, lever, nier, bloedonderzoek, tot nu toe was alles goed en geen afwijkingen. Suikerspiegel goed etc. 
    Sinds gisteren en vandaag is m’n hartslag wel wat hoger, dit kan komen door de spanning en ontwenningsverschijnselen plus m’n hoofd die giert bonst en doet.
     

    Eerlijk gezegd heb ik het ontzettend zwaar... ik ga hier zelf doorheen. Wel heb ik hele lieve familie en vrienden maar ook die weten geen raad meer. Ik kan ze wel opbellen maar ze zullen toch zeggen rustig blijven en pak je rust, het komt goed. Ze zijn er allemaal van overtuigd en ik zelf ook natuurlijk al is dit niet altijd zo te voelen. 
     

    Zijn er mensen op dit forum die net als mij na een maand a 5 weken afbouwen met deze verschijnselen? 
     

    Ik ben trouwens 25 jaar.

    In ieder geval een dikke knuffel aan alle strijders in deze lastige tijd! 

    Hey.. Ik meld mij hier net aan en zag dat niemand destijds gereageerd heeft op je berichtje. Hoe gaat het nu?? 

     

    Liefs, Lois

  3. Hey girl, 

    Je hebt er waarschijnlijk niet veel aan maar wilde toch de moeite nemen om je even te vertellen dat, ondanks je terugval, het onwijs goed en dapper is dat je je hebt aangemeld op dit forum. Elke stap is er 1 en het gaat niet om de val... Het gaat erom dat je weer opstaat. Ik hoop dat je aanmelding hier iets positiefs voor je kan betekenen en je wat steun kan vinden en wellicht tips. 

     

    Liefs, een lotgenoot (laatste stap  3 weken durige detox na 2 jaar lorazepam 4 tot 7 keer daags 2.5 mg lorazepam op 8 juni 2021) 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...