Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Roberto2

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  54
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Roberto2

 • Rang
  Forummer

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Roberto2

  Huisdieren

  Dit is mijn fotomodel.
 2. Toen ik dit las dacht ik: laat mij maar lekker nog even half overboord hangen. Iedere dag zet ik mijn naam keurig op het dagpact, begin er meestal mee, maar mijn motivatie is niet sterk genoeg. Ik durf niet goed uit te leggen wat er gebeurd is afgelopen anderhalf jaar. Waar ik afgelopen vrijdag een streep (lees: klein streepje) door gezet heb. Blijft door mijn hoofd spoken. Heb ik de goede keus gemaakt? Ja of Nee? Op de juiste manier? Ja of Nee. Maar hoe dan wel? Het juiste antwoord weet ik allang. Daarmee bedoel ik niet: stoppen met alcohol. Alcohol zie ik als een autonoom verslavingsprobleem. Vanaf de allereerste slok nam ik gelijk al een tweede en een derde slok. Zoiets las ik ook bij Mathilda, op dertienjarige leeftijd. Volgens mij was ik twaalf Na 52 jaar alcohol leef ik nog steeds. Er zijn gelukkig nog steeds leuke dingen die ik graag doe.
 3. Roberto2

  Opnieuw

  Ik las ergens dat je zoon een kratje bier meenam en jij je beperkt tot 3 of zo. Daar sloeg het op. Dat geeft verder niets, maar ik weet niet wat ik daarmee aan moet.
 4. Goedemorgen. Dagpact Roberto
 5. Roberto2

  Opnieuw

  Ja, Jowan is blijkbaar weggevallen in de periode dat ik een terugval had. Dat las ik in een oud draadje van Cleo66 onder haar vorige naam. Ik heb verder weinig tot niets teruggelezen. Maar ik had een goed gevoel bij Jowan.
 6. Roberto2

  .

  Ja, @SanMiquel, dat bedoel ik dus.
 7. Roberto2

  Opnieuw

  @Zbb, ik ben in ieder geval blij dat je reageert.
 8. Roberto2

  .

  Zelf interpreteer ik dit als 'schoon schip maken'.
 9. Roberto2

  .

  Dit is jouw eigen draadje, je kunt hier schrijven wat je wilt. Behalve over herkenbare privé zaken die je hier blijkbaar hebt neergezet. Dat heb ik niet gevolgd, heb die dag dit forum nauwelijks gevolgd.
 10. Roberto2

  .

  Dit voor mij een al herkenning en ik denk voor meerdere mensen hier. Gewoon door blijven zeuren. Zelf doe ik dat al sinds september 2014 op dit forum. Het is iedere keer weer vallen en weer opstaan. Iedere keer kom ik toch een stapje verder.
 11. Roberto2

  Opnieuw

  Vanochtend ben ik om 8 uur opgestaan. Ik voel mij nog steeds moe, beetje uitgeput. Al 4 x weer op bed gaan liggen om na 5 minuten weer op te staan voor nog een kopje koffie. Het lijkt mooi weer voor fietsen / fitness, maar ik kan mijzelf nog niet in beweging krijgen.
 12. Goedemorgen. Dagpact Roberto
 13. Roberto2

  Opnieuw

  Ik voel mij nu moe, maar ook opgelucht.
 14. Roberto2

  Opnieuw

  Ik heb zonet een laatste deel wijn uit mijn glas terug in het (tweede) pak gegoten. Dat pak wat nog grotendeels vol is ga ik nu door de wc spoelen. ..... Gedaan.
 15. Roberto2

  Opnieuw

  Nee, dat komt er dan bij. Toen ik dat las had ik juist een goede dag en kon er rustig onder blijven. Blijkbaar geeft dat toch onbewust prikkels. Gisteren heb ik voortdurend zitten checken of beiden online waren (geweest) om zich weer op het dagpact te zetten. Dat geeft mij stress, het voortdurend checken wat een ander wel of niet doet.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...