Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Meadow

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  36
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Meadow geplaatst

 1. Meadow

  Weer op scherp

  Zucht is weer weg gelukkig
 2. Meadow

  Dinsdag 26 mei 2020

  Klinkt heerlijk bevrijdend allemaal
 3. Meadow

  Weer op scherp

  Tnx voor je berichtje
 4. Meadow

  Dinsdag 26 mei 2020

  Zij vindt het blijkbaar fijn om kracht te halen uit zo'n zinnetje of erover na te denken, er wat over te delen, zonder haar waardeoordeel erover te geven. Je bericht komt wat pessimistisch/neerbuigend op mij over. Want volgens mij is de zin die zij plaatste wel van een heel ander niveau dan het voorbeeld uit de reclame die je aanhaalt. Persoonlijk heb ik ook niet zo veel met slogans/one-liners, maar als anderen daar wel iets uit halen, laat ze lekker.
 5. Meadow

  Weer op scherp

  Vandaag mijn sleutels ingeleverd op het werk. Weer een klein beetje druk van mijn schouders. Er ligt wel een hele dag voor me nu, heb al zo veel dagen gevuld, begint een beetje te vervelen. Zo een stukje hardlopen. Dan voel ik me daarna waarschijnlijk weer wat optimistischer. Nu wordt het lastiger met niet drinken. Want heb veel energie, beter in mijn vel dan vorige week en dan komt de zucht. Zin om dingen te ondernemen, te ouwehoeren met vrienden, vanavond ergens aan het water te gaan zitten met een speciaalbiertje...
 6. Meadow

  Dinsdag 26 mei 2020

  Bekend met het begrip fomo. Maar jomo is nieuw voor mij hahahaha. Staat wel symbool voor het pad wat ik bewandeld heb de afgelopen jaren. Van fomo naar jomo Was er vóór de coronatijd al flink mee bezig, maar de laatste tijd heeft mij meer inzicht gegeven in dingen die me positieve energie geven ipv energie slurpen. Maar wel ambivalentie... Waarom dan wel alcohol drinken? Slurpt namelijk energie.
 7. Meadow

  Maandag 25 mei

  Hier ook een droge afmelding Goede nacht allemaal.
 8. Meadow

  Weer op scherp

  Tnx! Heb je helemaal gelijk in. Heb nogal de neiging tot het gaatje te willen gaan en door te slaan qua sporten, dus op zich wel goeie oefening vandaag om ook voldoening proberen te halen uit andere dingen
 9. Meadow

  Weer op scherp

  De hele dag een beetje met een onheilspellend gevoel gelopen. Vorige week een knoop doorgehakt om ander werk te gaan zoeken. Ik had verwacht dat het me bevrijding zou geven. Maar zo veel ruis om de situatie heen, dat er vanaf toen (ipv sterke piekergedachten de weken ervoor) alsnog veel spanning in me zat. Ik heb dit wel besproken bij de therapie die ik volg. Verder vandaag m'n dingetjes gedaan. Gestudeerd, gekookt en even naar mijn moestuin. Maar alles met een beetje een bedrukt gevoel. Einde vd middag was ik een beetje hyper, ik kreeg zucht. Radio aan en met volle aandacht mijn maaltijd bereid. Daarna was de zucht weg.
 10. Meadow

  Maandag 25 mei

  Iedereen hier straks therapeutisch aan de moestuin haha
 11. Meadow

  Maandag 25 mei

  Ik zo ook naar mijn (moes)tuin. Geeft me rust
 12. Meadow

  Weer op scherp

  Oh wat stom ik zat de hele tijd in mn hoofd dat het 1 juni was
 13. Meadow

  Weer op scherp

  Vanmorgen wat later uit bed gegaan dan gepland. Wilde eigenlijk nog sporten voor mijn online therapiesessie, maar dat sporten was dus niet gelukt. Dan heb ik zo'n onbevredigd gevoel wat ik lang vast blijf houden blegh... Maar nu is het wel weer een beetje weggetrokken. Nu afgesproken met een vriendin. Wandelen en wie weet een terrasje het mag weer!
 14. Meadow

  Zondag 24 mei

  In de ochtend lekker actief gewest, maar vanaf de middag veel gepiekerd over mijn werk. Kon het niet stoppen. Geluk bij een ongeluk: als ik zó vast zit in mijn gedachten, heb ik vaak geen zucht. Is jouw dag ook goed gegaan?
 15. Meadow

  Zondag 24 mei

  @Penny@Lonster tnx! Dan weet ik een beetje wat de bedoeling is! Goede avond iedereen. Nuchtere groet van mij
 16. Meadow

  Zondag 24 mei

  Wat is de bedoeling van deze draadjes met de datum van de dag? Is er een specifieke inhoud die wordt besproken of gewoon van alles wat? (Nieuw hier)
 17. Meadow

  Weer op scherp

  Zelf heb ik de laatste maanden veel gewandeld, dat beviel mij heel goed. Misschien is dat wat voor je, of is dat ook te belastend voor je knieën? Nu met hardlopen heb ik zelf wat last van m'n heup, maar vind t zo lekker om ff tot het gaatje te gaan... Nu lekker met een pot thee erbij en videoland/netflix aan!
 18. De kunst is inderdaad om soms niet te gaan ontladen met iets anders intensiefs als je onrustig bent. Uiteraard, sporten etc., vooral blijven doen. Prikkels opzoeken, harde muziek opzetten, helemaal prima, maar niet elke keer. Als ik wil gaan zoeken naar de kick en zin heb om helemaal los te gaan, probeer ik juist soms tot stilstand te komen. Simpelweg door alle kaarsen aan te steken, lampen uit en een tv-programma of docu aan te zetten. Soms met forse tegenzin. Vaak na ongeveer een half uur merk ik dat ik meer ontspannen ben. Soms kom ik er dan zelfs achter dat ik eigenlijk hardstikke vermoeid ben ipv hyper. Een ander zou bijv. gaan mediteren, maar dit werkt voor mij beter.
 19. Meadow

  Weer op scherp

  Vanmorgen erg vroeg wakker geworden van de vogels. Ik baalde wel, had voor mijn gevoel nog wel een paar uurtjes kunnen slapen. Tegelijkertijd had ik gisteren weinig bewogen en merkte ik dat bij het wakker worden aan mijn benen. Dus, eerst een paar glazen water, en toen eruit. Half uur hardgelopen. Confronterend hoe ik voel dat mijn lijf eigenlijk een beetje te zwaar is om echt flink hard te lopen. Maar ik was wel voldaan uiteindelijk! Daarna nog twee uur aan de studie gezeten. Zodirect weekboodschappen doen. Dat geeft me altijd zó veel voldoening, lekker weer een volle koelkast (nee, geen alcohol). Voor de rest? Goede zelfzorg proberen te hebben vandaag, bedenken waar word ik blij van, waar heb ik behoefte aan? Misschien nog naar mijn moestuintje. Het mag, maar hoeft niet. Ik zal het zien
 20. Meadow

  KiloKiller

  @Yvonne okay, helder. Desalniettemin meld ik me hier gewoon vast op zijn minst wekelijks, stok achter de deur
 21. Ik herken dit zo erg: En nee ik heb geen pasklaar antwoord. Mijn weg is ook hobbelig, maar ben al van heel ver gekomen! Mij is ooit gezegd probeer voor jezelf te zorgen als een kind die van jou afhankelijk is. Wat doe je met een kind als die zich goed en blij en energiek voelt, of onrustig? Die ga je niet volstoppen met alcohol en drugs, of zeggen ga de hele dag maar op je kamer zitten voor straf. Die vraag je hey waarom ben je zo onrustig, kan ik iets doen? Of geef je bijv de kans om op een andere manier uit te razen en plezier te maken (uitlaatklep), maar dat kan niet altijd, dus soms zul je het ook moeten begrenzen, maar wel op een zorgzame manier (misschien kan je hier helemaal niks mee haha, bij mij sloeg het wel aan, maar snap dat bij sommige mensen de nekharen overeind gaan staan van dit ) Wat let je om professionele hulp te zoeken? Je bent inmiddels wat jaren verder, hebt waarschijnlijk zo veel meer kennis en ervaring dan bijv 20 jaar geleden, daar mag je best wat vertrouwen in hebben, vind ik. Ondanks dat het een stevig patroon is. Je bevinding dat je juist de bocht uit vliegt als het best goed gaat is een hele duidelijke, daar kun je écht mee aan de slag! Maar doe dat niet alleen. Idd NA zoals hierboven werd gezegd of een andere vorm van hulp. Ik wens je heel veel succes!
 22. Meadow

  Weer op scherp

  @Smaragd bedankt. Klopt, elke dag is er één! Vandaag ook wel weer even ervaren hoe goed het voelt om nee te zeggen tegen de drank. Voor herhaling vatbaar. @Lieke7777 oh ja, verstraining was voor mij ook een optie. Heb nu voor schematherapie gekozen in een groep. Bevalt me wel, ook al is het nu ff online. En dan straks ter aanvulling nog een individueel traject gericht op alcohol. Benieuwd hoe het je zal bevallen de combi van diverse therapieën. Veel succes!
 23. Meadow

  Weer op scherp

  Heb het gered! Uurtje langsgeweest en een biologisch sapje op, dat was het! Best trots op mezelf!
 24. Meadow

  Weer op scherp

  Dank je voor je reactie. Ja, het liefst skip ik het ook. Krijg natuurlijk ook niet veel uitnodigingen nu gelukkig met corona dat scheelt een hoop moeilijke momenten. Maar ja met zo'n verjaardag naast de deur wordt t voor mij wel lastig.
 25. Meadow

  Weer op scherp

  Oefff, gelijk al een uitdaging. Sociale gelegenheden zijn de grootste uitdaging. Vandaag had ik een dagje voor mezelf gepland. Mijn huisgenoot blijkt jarig te zijn. Of ik ook kom. Ik zeg dan automatisch ja. Maar ben bang dat ik de verleiding van alcohol niet aan kan.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...