Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Meadow

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  30
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Meadow

 • Rang
  Nieuw hier

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Meadow

  Maandag 25 mei

  Hier ook een droge afmelding Goede nacht allemaal.
 2. Meadow

  Weer op scherp

  Tnx! Heb je helemaal gelijk in. Heb nogal de neiging tot het gaatje te willen gaan en door te slaan qua sporten, dus op zich wel goeie oefening vandaag om ook voldoening proberen te halen uit andere dingen
 3. Meadow

  Weer op scherp

  De hele dag een beetje met een onheilspellend gevoel gelopen. Vorige week een knoop doorgehakt om ander werk te gaan zoeken. Ik had verwacht dat het me bevrijding zou geven. Maar zo veel ruis om de situatie heen, dat er vanaf toen (ipv sterke piekergedachten de weken ervoor) alsnog veel spanning in me zat. Ik heb dit wel besproken bij de therapie die ik volg. Verder vandaag m'n dingetjes gedaan. Gestudeerd, gekookt en even naar mijn moestuin. Maar alles met een beetje een bedrukt gevoel. Einde vd middag was ik een beetje hyper, ik kreeg zucht. Radio aan en met volle aandacht mijn maaltijd bereid. Daarna was de zucht weg.
 4. Meadow

  Maandag 25 mei

  Iedereen hier straks therapeutisch aan de moestuin haha
 5. Meadow

  Maandag 25 mei

  Ik zo ook naar mijn (moes)tuin. Geeft me rust
 6. Meadow

  Weer op scherp

  Oh wat stom ik zat de hele tijd in mn hoofd dat het 1 juni was
 7. Meadow

  Weer op scherp

  Vanmorgen wat later uit bed gegaan dan gepland. Wilde eigenlijk nog sporten voor mijn online therapiesessie, maar dat sporten was dus niet gelukt. Dan heb ik zo'n onbevredigd gevoel wat ik lang vast blijf houden blegh... Maar nu is het wel weer een beetje weggetrokken. Nu afgesproken met een vriendin. Wandelen en wie weet een terrasje het mag weer!
 8. Meadow

  Zondag 24 mei

  In de ochtend lekker actief gewest, maar vanaf de middag veel gepiekerd over mijn werk. Kon het niet stoppen. Geluk bij een ongeluk: als ik zó vast zit in mijn gedachten, heb ik vaak geen zucht. Is jouw dag ook goed gegaan?
 9. Meadow

  Zondag 24 mei

  @Penny@Lonster tnx! Dan weet ik een beetje wat de bedoeling is! Goede avond iedereen. Nuchtere groet van mij
 10. Meadow

  Zondag 24 mei

  Wat is de bedoeling van deze draadjes met de datum van de dag? Is er een specifieke inhoud die wordt besproken of gewoon van alles wat? (Nieuw hier)
 11. Meadow

  Weer op scherp

  Zelf heb ik de laatste maanden veel gewandeld, dat beviel mij heel goed. Misschien is dat wat voor je, of is dat ook te belastend voor je knieën? Nu met hardlopen heb ik zelf wat last van m'n heup, maar vind t zo lekker om ff tot het gaatje te gaan... Nu lekker met een pot thee erbij en videoland/netflix aan!
 12. De kunst is inderdaad om soms niet te gaan ontladen met iets anders intensiefs als je onrustig bent. Uiteraard, sporten etc., vooral blijven doen. Prikkels opzoeken, harde muziek opzetten, helemaal prima, maar niet elke keer. Als ik wil gaan zoeken naar de kick en zin heb om helemaal los te gaan, probeer ik juist soms tot stilstand te komen. Simpelweg door alle kaarsen aan te steken, lampen uit en een tv-programma of docu aan te zetten. Soms met forse tegenzin. Vaak na ongeveer een half uur merk ik dat ik meer ontspannen ben. Soms kom ik er dan zelfs achter dat ik eigenlijk hardstikke vermoeid ben ipv hyper. Een ander zou bijv. gaan mediteren, maar dit werkt voor mij beter.
 13. Meadow

  Weer op scherp

  Vanmorgen erg vroeg wakker geworden van de vogels. Ik baalde wel, had voor mijn gevoel nog wel een paar uurtjes kunnen slapen. Tegelijkertijd had ik gisteren weinig bewogen en merkte ik dat bij het wakker worden aan mijn benen. Dus, eerst een paar glazen water, en toen eruit. Half uur hardgelopen. Confronterend hoe ik voel dat mijn lijf eigenlijk een beetje te zwaar is om echt flink hard te lopen. Maar ik was wel voldaan uiteindelijk! Daarna nog twee uur aan de studie gezeten. Zodirect weekboodschappen doen. Dat geeft me altijd zó veel voldoening, lekker weer een volle koelkast (nee, geen alcohol). Voor de rest? Goede zelfzorg proberen te hebben vandaag, bedenken waar word ik blij van, waar heb ik behoefte aan? Misschien nog naar mijn moestuintje. Het mag, maar hoeft niet. Ik zal het zien
 14. Meadow

  KiloKiller

  @Yvonne okay, helder. Desalniettemin meld ik me hier gewoon vast op zijn minst wekelijks, stok achter de deur
 15. Ik herken dit zo erg: En nee ik heb geen pasklaar antwoord. Mijn weg is ook hobbelig, maar ben al van heel ver gekomen! Mij is ooit gezegd probeer voor jezelf te zorgen als een kind die van jou afhankelijk is. Wat doe je met een kind als die zich goed en blij en energiek voelt, of onrustig? Die ga je niet volstoppen met alcohol en drugs, of zeggen ga de hele dag maar op je kamer zitten voor straf. Die vraag je hey waarom ben je zo onrustig, kan ik iets doen? Of geef je bijv de kans om op een andere manier uit te razen en plezier te maken (uitlaatklep), maar dat kan niet altijd, dus soms zul je het ook moeten begrenzen, maar wel op een zorgzame manier (misschien kan je hier helemaal niks mee haha, bij mij sloeg het wel aan, maar snap dat bij sommige mensen de nekharen overeind gaan staan van dit ) Wat let je om professionele hulp te zoeken? Je bent inmiddels wat jaren verder, hebt waarschijnlijk zo veel meer kennis en ervaring dan bijv 20 jaar geleden, daar mag je best wat vertrouwen in hebben, vind ik. Ondanks dat het een stevig patroon is. Je bevinding dat je juist de bocht uit vliegt als het best goed gaat is een hele duidelijke, daar kun je écht mee aan de slag! Maar doe dat niet alleen. Idd NA zoals hierboven werd gezegd of een andere vorm van hulp. Ik wens je heel veel succes!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...