Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

adam

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  2798
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  2

Over adam

 • Rang
  Ervaren Forummer

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Interesses
  Diverse, Badeendjes en Koeien.

Recente profielbezoeken

1092 profielweergaven
 1. @SanMiquel het is vreselijk ! Wat afschuwelijk! Ongelofelijk naar en ik begrijp je helemaal! Ik heb héél erg medelijden met jou ! Tjemig wat ben jij zielig !!!! Lees net dat je je met bier dood wilt zuipen, maar dat gaat niet lukken, dan moet je toch echt iets sterkers proberen. Je hebt niet veel meer, maar gelukkig heb je hier alle aandacht die je wilt. Aandacht aandacht aandacht, huile huile huile,..... Ik zou er in een caravan niet te hard bij stampvoeten, dan ga je door de vloer. Lees net wat @Kyon schrijft, die heeft helemaal gelijk. Tot zo ver,...... (ik houd me in...)
 2. Vrijdag de 15-de,... Iedereen heeft het altijd maar over vrijdag de dertiende, maar wisten jullie niet dat vrijdag de 15-de vele malen erger is? Als je op een vrijdag de dertiende moet oppassen, dan moet iedereen op vrijdag de 15-de wel heel voorzichtig zijn !!! Niet voor zwarte katten, dat gevaar bestaat niet op de 15-de, het gevaar zit hem bij vrijdag de 15-de bij de mussen. Een enkel musje kan niet zoveel kwaad, maar als je een vlucht mussen uit een heg ziet komen, berg je dan maar! Er zijn in de vakliteratuur zulke verschrikkelijke uitwassen bekend, dat die het liefst stil en achtergehouden worden, en taboe zijn verklaard. Niemand heeft het er over, maar pas op! Wat niet weet - wat niet deert, dat gaat hier niet op. Onder een ladder doorlopen is altijd onverstandig, dat geldt niet alleen op een vrijdag. Maar,.... op een vrijdag de 15-de daarentegen kan het juist vreselijk onheil of erger voorkomen, mits.... men met gestrekte armen een Crucifix voor zich houdt, een leren builtje om de nek draagt met geplette knoflook, in het rechter oor een bundeltje tijm, in het linker een toefje krul-peterselie (niet te groot), en men moet daarbij onophoudelijk en binnensmonds de Mantra "nessum - nessum - foetschie foetschie" chanten. Het lijkt misschien allemaal wat veel en vreemd, maar het werkt !! En het werkt ook goed tegen een Coronabesmetting, tegen het stralingsgevaar van 5G, Russische spionage, UFO's, hekserij en Voodoo, wintertenen, flaporen en jicht, overspelige partners, twijfel, angsten en onzekerheden, faillissementen, winderigheid, schouder-uit-de-kom, nachtblindheid en last but not least, en dat lijkt me hier ook zeker bijzonder relevant, alcoholproblematiek !!! Doe er je voordeel mee, mijn advies is blijvend gratis en voor niks! & &
 3. adam

  Kindling effect

  @Bor wat snap je niet aan de vraag: "Heeft hier iemand al eens iets over het Kindling-effect gehoord? Of hier ervaring mee? " En verder snap ik je probleem ook niet, maar ik zal het je toch proberen uit te leggen: Het gaat hier over iemand met een alcoholverslaving, die nooit meer iets drinkt, maar die soms een korte periode een terugval heeft. Het einde van jouw bericht getuigd van inzicht; : "En ja, plotseling stoppen kan gevaarlijk zijn" Maar hoe dan? Dat principe heet dus Kindling, en de vraag was of iemand daar al eens van gehoord had of hier ervaring mee heeft. Is het nu duidelijk zo?
 4. adam

  Kindling effect

  Heeft hier iemand al eens iets over het Kindling-effect gehoord? Of hier ervaring mee? (ik vraag dit voor een vriend ) Een kennis van mij die nooit drinkt, maar soms een korte periode van overmatig drankgebruik heeft, vertelde mij dat hij dan steeds meer last kreeg van het Kindling-effect. Ik ben dat gaan Googelen, maar in het Nederlands is er heel weinig over te vinden. Is het hier niet bekend of heet het hier gewoon heel anders? De vertaling Engels -Nederlands van Kindling is "aanmaakhout". Dat geeft soms een wat vreemde vertaling in de artikelen hier over, die anders in het Engels voor de meeste mensen echt niet te begrijpen zijn. Ik geef straks de link, maar eerst even een quote, een stukje uit dat artikel: "Wanneer een persoon die worstelt met alcoholverslaving stopt en vervolgens meerdere keren terugvalt, lopen ze het risico om aanmaakhout te ontwikkelen. Deze aandoening is een verergering van ontwenningsverschijnselen elke keer dat de persoon opnieuw probeert te stoppen met alcohol. Het lichaam wordt steeds gevoeliger voor veranderingen in neurotransmitters, omdat GABA de hersenen overspoelt tijdens periodes van te veel drinken en plotseling wordt gestopt tijdens perioden van onthouding. Gedurende een paar cycli neemt het risico op het ontwikkelen van delirium tremens, toevallen en andere gezondheidsproblemen die samenhangen met het zonder toezicht stoppen van alcohol dramatisch toe." (einde citaat) Link naar het vertaalde Amerikaanse artikel Maak jullie je verder over mij maar geen zorgen, hier gaat alles wel o.k. Nou ja alles, d'r zijn natuurlijk altijd wel wat dingen die beter kunnen, maar die kan ik handelen. Ga Goed !
 5. Het zijn onzekere tijden, daarom nu even een serieus bericht. Ik heb een biertje gekocht, - een Corona. Hij staat nu tussen de cactussen in de vensterbank, en ik krijg er dus absoluut geen trigger van.
 6. Even om misverstanden te voorkomen, ik ben Thijs niet !
 7. PAS OP VOOR SOA'S !!! (Sociaal Overdraagbare Aandoeningen) En houdt in deze corona crisis vooral de 3 P's in acht, => Pizza's, Pannenkoeken en Platvis,... die kan je onder een deur door schuiven. , en Ga Goed !!!
 8. Motregen van het weer zo naar beneden iets eten en beker melk. Ja dat begrijp ik en daarom de vraag of het uitkomt voor je verjaardag van mijn huisartsenpost. Zodat we de waterleiding moeten afsluiten van een opgetuigde kerstboom in de tuin. Misschien wel alleen heel gewone dingen omdat iedereen met kerst heel speciale dingen eet smakelijk. Hoewel ik het ook niet meer dan een half uurtje hang en sluitwerk dr op en gaan uit eten met een huisnummer van mijn moeder in het west Indisch huis ook wel eens van binnen zien. Als mens is het met de cardio training van mijn rug en griep of kantoor in de bus met een tijgerprint. Als je een bericht helemaal alleen door de woord voorsteller laat bepalen, dan wordt het er niet duidelijker op.
 9. adam

  Dry januari

  Even naar boven gehaald voor een Dry Februari,....
 10. @lady jane , ja ik loop dagelijks in 7 hemels tegelijk. Zeg en @Lonster gaan we elkaar hier zitten liggen lopen corrigeren zonder inhoudelijk te reageren op mijn stuk? Is het enige dat je weet uit te kramen het feit dat mijn grap niet rijmt? Is jouw niet opgevallen dat ik altijd uiterst precies met mijn taalgebruik ben? Er staan geen woorden te veel in mijn stuk, en de woorden die er staan , die staan er zo in die volgorde omdat ik daar bewust voor gekozen heb. Dat is ook zo in het geval van in de hemel is geen bier, daarom drinken wij het hier ook niet. Daar is over nagedacht. Het moet schuren,... Het mag niet eens rijmen, het moet knarsen als zand tussen de tanden en voor iedereen die de oude alcohollisten versie leest, die moet van herkenning en schrik daar "- ook niet-" achter denken, schrijven of lachend uitroepen. Daarom lieve Lonster,... daarom Dus voor je mij hier in het Donderdagse Onzinhoekje wil corrigeren of verbeteren, graag eerst even heel goed nadenken en dan het liefst inhoudelijk reageren. Dan heb ik in ieder geval niet voor niets mijn best gedaan. Ps;, daarbij vind ik het niet kies dat je in een quote een tekst verandert, dan laat je mij dingen zeggen die ik niet heb gezegd. Dat doe je niet !!!! Dat geeft FAKE NEWS !!! een HOAX !!!
 11. Serieuze onzin dit keer, dit bericht heb ik als nieuw topic zijn eigen draadje op Ditjes & Datjes gegeven, https://forum.verslavingdebaas.nl/topic/13160-dry-januari/ reacties graag daar, dan houden we het hier gewoon "gezellig". Dry januari De beste wensen voor het nieuwe jaar en gefeliciteerd ! Een maand niet drinken en lekker een maandje ontgiften. Dat is wel een felicitatie waard, niet waar? Ik wens iedereen veel succes en ook veel wijsheid. Succes met het volhouden van een (hele) maand niet drinken, en veel wijsheid met al de ervaring die jullie opdoen in die maand. Zelf ben ik bijna 12 jaar gestopt, heb helemaal niets meer gedronken. Als het ter sprake komt zeg ik altijd dat ik voldoende gedronken heb in mijn leven,... en niemand die daar een punt van maakt, echt niemand. Ik heb heel even naar het BnnVara programma gekeken, maar ik behoor niet meer tot de doelgroep zeg maar. Sterker nog, de grapjes die de door-drinkers maakten zijn zo kinderachtig en doorzichtig, daar spendeer ik mijn tijd niet aan. Lekker laten gaan, dat is onbegonnen werk. Maar nu even serieus, stel je eens de vraag, waarom is een maandje niet drinken zo moeilijk? Is het moeilijk? Misschien niet omdat het einde in zicht komt, en er komt een einde aan, het is heel overzichtelijk. Maar even terug naar het begin, waarom zo'n afspraak? Als het geen dingetje was, dan is er ook niets aan de hand. Maar het is dus wel een dingetje, maar waarom dan? En dan komt nu de hamvraag,... Komt het omdat alcohol zo lekker is, of omdat er sprake is van een verslaving? Ik denk dat ik het antwoord wel weet, maar ik kan natuurlijk alleen maar voor mezelf praten. Na het stoppen ben ik er achter gekomen dat al mijn ideeën over drank smoesjes waren. Ik was verslaafd! Het is geen heroïne verslaving of eentje aan tabak, waar je na een korte periode een sterke aandrang krijgt, sterker nog, je kan zo een paar dagen zonder drank! Dus heb ik geen probleem, dat denkt dan ook bijna iedereen. Maar dat klopt niet, want als het een maand wordt,.... OK, een maand moet kunnen, dat is geen probleem toch? Dan plak je d'r toch gewoon nog een maandje aan vast? Dat is zo gebeurd, februari heeft maar 28 dagen toch? Hahaha !!! Mooi niet, dit jaar zelfs 29, dan toch maar niet? Een alcoholverslaving kan je best even opzij zetten, je blijft net zo verslaafd, alleen drink je dan even niet. Dat hoeft natuurlijk niet voor iedereen op te gaan, maar,.. Bij mij heeft het heel lang geduurd voordat ik begreep dat bier niet eens zo lekker was, maar dat ik het dronk om er dronken van te worden. Dat ik niet naar de kroeg ging voor de gezelligheid, maar voor de drank. Dat de meeste van mijn vrienden en kennissen niet mijn vrienden waren, maar mensen met hetzelfde probleem als ik! Ik drink dus geen alcoholvrij-bier meer, maar fris. En dat is maar goed ook, het heeft jaren geduurd voordat ik gewoon de 0,0% bubbeltjes bruiswater met oud & nieuw kon zippen, zonder er onbewust toch op los te gaan alsof ik een echte binge drinker was.... Nogmaals, het het is voor iedereen natuurlijk anders, het is een persoonlijk verhaal met of zonder, met meer of minder problemen of helemaal niet, of iets daar tussenin. Vaak is men het niet met me eens, daarom beperk ik mijn bijdragen hier normaal eigenlijk alleen maar tot de https://forum.verslavingdebaas.nl/topic/2524-donderdags-onzinhoekje Dit keer heb ik echt eens een keer mijn best gedaan om iets zinnigs neer te zetten en hoop dat dat gelukt is. Om toch een beetje positief te eindigen, wil ik besluiten met een grap. Beetje het niveau van de Donderdagse Onzinhoek zeg maar, Komt ie: In de hemel is geen bier, daarom drinken we het hier ook niet !! Ha Ha Haha, hahaha !!! (goeie hè! eentje om over na te denken Ga goed,....
 12. adam

  Dry januari

  Dry januari De beste wensen voor het nieuwe jaar en gefeliciteerd ! Een maand niet drinken en lekker een maandje ontgiften. Dat is wel een felicitatie waard, niet waar? Ik wens iedereen veel succes en ook veel wijsheid. Succes met het volhouden van een (hele) maand niet drinken, en veel wijsheid met al de ervaring die jullie opdoen in die maand. Zelf ben ik bijna 12 jaar gestopt, heb helemaal niets meer gedronken. Als het ter sprake komt zeg ik altijd dat ik voldoende gedronken heb in mijn leven,... en niemand die daar een punt van maakt, echt niemand. Ik heb heel even naar het BnnVara programma gekeken, maar ik behoor niet meer tot de doelgroep zeg maar. Sterker nog, de grapjes die de door-drinkers maakten zijn zo kinderachtig en doorzichtig, daar spendeer ik mijn tijd niet aan. Lekker laten gaan, dat is onbegonnen werk. Maar nu even serieus, stel je eens de vraag, waarom is een maandje niet drinken zo moeilijk? Is het moeilijk? Misschien niet omdat het einde in zicht komt, en er komt een einde aan, het is heel overzichtelijk. Maar even terug naar het begin, waarom zo'n afspraak? Als het geen dingetje was, dan is er ook niets aan de hand. Maar het is dus wel een dingetje, maar waarom dan? En dan komt nu de hamvraag,... Komt het omdat alcohol zo lekker is, of omdat er sprake is van een verslaving? Ik denk dat ik het antwoord wel weet, maar ik kan natuurlijk alleen maar voor mezelf praten. Na het stoppen ben ik er achter gekomen dat al mijn ideeën over drank smoesjes waren. Ik was verslaafd! Het is geen heroïne verslaving of eentje aan tabak, waar je na een korte periode een sterke aandrang krijgt, sterker nog, je kan zo een paar dagen zonder drank! Dus heb ik geen probleem, dat denkt dan ook bijna iedereen. Maar dat klopt niet, want als het een maand wordt,.... OK, een maand moet kunnen, dat is geen probleem toch? Dan plak je d'r toch gewoon nog een maandje aan vast? Dat is zo gebeurd, februari heeft maar 28 dagen toch? Hahaha !!! Mooi niet, dit jaar zelfs 29, dan toch maar niet? Een alcoholverslaving kan je best even opzij zetten, je blijft net zo verslaafd, alleen drink je dan even niet. Dat hoeft natuurlijk niet voor iedereen op te gaan, maar,.. Bij mij heeft het heel lang geduurd voordat ik begreep dat bier niet eens zo lekker was, maar dat ik het dronk om er dronken van te worden. Dat ik niet naar de kroeg ging voor de gezelligheid, maar voor de drank. Dat de meeste van mijn vrienden en kennissen niet mijn vrienden waren, maar mensen met hetzelfde probleem als ik! Ik drink dus geen alcoholvrij-bier meer, maar fris. En dat is maar goed ook, het heeft jaren geduurd voordat ik gewoon de 0,0% bubbeltjes bruiswater met oud & nieuw kon zippen, zonder er onbewust toch op los te gaan alsof ik een echte binge drinker was.... Nogmaals, het het is voor iedereen natuurlijk anders, het is een persoonlijk verhaal met of zonder, met meer of minder problemen of helemaal niet, of iets daar tussenin. Vaak is men het niet met me eens, daarom beperk ik mijn bijdragen hier normaal eigenlijk alleen maar tot de https://forum.verslavingdebaas.nl/topic/2524-donderdags-onzinhoekje Dit keer heb ik echt eens een keer mijn best gedaan om iets zinnigs neer te zetten en hoop dat dat gelukt is. Om toch een beetje positief te eindigen, wil ik besluiten met een grap. Beetje het niveau van de Donderdagse Onzinhoek zeg maar, Komt ie: In de hemel is geen bier, daarom drinken we het hier ook niet !! Ha Ha Haha, hahaha !!! (goeie hè! eentje om over na te denken Ga goed,....
 13. MODERATOREN, .... BEDANKT !!!
 14. PRETTIGE ONZIN EN DROGE FEESTDAGEN GEWENST, VOOR EEN IEDER, OP DEZE AARDE, DIT JAAR EN ALVAST VOOR VOLGEND JAAR !!!
 15. Amsterdam, 18 november 2019 Beste Bart, Bedankt voor je brief van vorige week. Hoe gaat het sinds die tijd met je vrouw en kinderen? Echt zwaar loten dat je je baan verloren hebt, maar aan elk nadeel zit ook een positieve kant: Er ligt een nieuwe toekomst voor je open, je kunt nu worden wat je worden wilt. Leuk om te horen dat je laatst zo genoten hebt van de hutspot die Els voor ons gekookt had. Je vroeg me om het recept, maar helaas, meer dan dat er aardappels, wortel en ui in zat, wil Els niet kwijt. Je moet het koken, stampen, beetje zout erbij en verder weet ik het ook niet. Met mijn boek over de avonturen van een zure haring in een glazen pot wil het nog niet zo vlotten. Wat kan je zo'n haring nou laten beleven? Ik heb echt geen idee, maar wel een een writersblock. Met mijn gezondheid gaat het ook maar zo zo. Beetje last van een verkoudheid of griepje, ben een beetje hangerig, heb last van vettig haar en m'n roosprobleem is ook nog lang niet over. En dan mijn herfstdepressie, vreselijk ! Mijn hele inwendige biologische klok is al van slag door de wintertijd, maar de herfst maakt me pas echt melancholiek. Bij het verkleuren en vallen van de blaadjes, denk ik altijd terug aan diegene die ons dit jaar zijn ontvallen. Je ken ze wel: Karin, Eric met een c en die Erik uit Alkmaar met een k, die daar aan onderdoor is gegaan, noem maar op, je kent ze allemaal net zo lang als ik. We worden ouder Bart,.... En dat gaat niet zonder slag of stoot, dat weet jij net zo goed als ik. Ook jij hebt het niet makkelijk. Je hebt het ook niet getroffen met je vrouw, o.k. je wist dat ze lelijk was, maar dat haar karakter nog vele malen rotter was, dat kon je toen niet weten natuurlijk. Ik hoop maar dat... nee, dat durf ik niet te schrijven, stel dat ze dit leest, dan krijg ik.. Voor mijn aquarium heb ik 7 nieuwe black-moly's gekocht. Dat was trouwens wel grappig, mijn nieuwe jonge katertje was in het aquarium gevallen toen hij een paar visjes wilde vangen, maar die waren toen allemaal uit paniek de bak uitgesprongen, en was mijn katertje bijna verdronken. Achteraf als ik het terug lees, vraag ik me af of het allemaal wel zo leuk was, maar toen moest ik er in ieder geval wel om lachen. Ja dat was me ook een toestand met die crematie van Erik. Weet je nog van die keer dat we met z'n vieren een weekend weg waren naar de Veluwe? Met dat zwijn? Dat hadden we eigenlijk nooit mogen doen, maar ja, het is nou eenmaal gebeurd. Het is exact hetzelfde als met die Zwarte Pieten discussie, het racisme langs de voetbalvelden, de ontkenning van de opwarming van het klimaat, de protesten van de boeren, de leraren, de zorg, de ouderenbond, de hongkongers (die kunnen er ook wat van) en het Songfestival. Oh en wat vind je van die toestanden met de kindertoeslagen bij de Belastingen? Vroeger zouden we ons daar druk om gemaakt hebben, maar tegenwoordig zijn jij en ik gelukkig een stuk geduldiger en rustiger geworden. Dat is dan wel weer een voordeel van ouder worden, vind je niet Bart? Ja toch? Niet dan? Ik ga nu even lekker de Rijdende Rechter kijken, het zal wel weer over een erfgrens gaan. Doe toch maar de groetjes aan je vrouw, houd je haaks, en een dikke knuffel van mij,.. Adam.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...