Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

SanMiquel

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  1222
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  4

Over SanMiquel

 • Rang
  Ervaren Forummer

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Interesses
  Skiën, watersport, kickboksen, Monty Python

Recente profielbezoeken

1549 profielweergaven
 1. Oh oké, nou van die berg af met een parachute op je rug is anders wel spectaculair hoor, tenminste als die open gaat. Want anders krijg je weer een heel ander soort spektakel.
 2. @Renaldo61dank je voor vragen voel me beetje onverschillig, drink niet maar echt boeien doet het me ook niet. @Roseehad je onbewerkte posting niet gelezen maar die bovenstaande posting (als het daar om ging) over die Rob Hall was niet om haar aan te moedigen om zoiets te doen want het is echt klote om naar te kijken en ik werd er helemaal naar van toen ik het zag. Echt een ronduit miserabel rot eind. Wat ik wel een beetje begrijp is haar stemming, ben er ook al lange tijd mee bezig om op te flikkeren uit dit land. Heb hier nl. ook niks meer te zoeken (om redenen waar ook ik geen keus in had). Ik zou alleen niet weten hoe momenteel en zal toch ergens mijn geld mee moeten verdienen. @Jopie verkeert weliswaar in een hele andere situatie (ik heb geen gezondheidsproblemen) maar gewoon de hele klerezooi de rug toe te keren en te zeggen zoek het lekker uit, kan ik heel goed begrijpen en is mss ook een makkelijkere beslissing als je toch al geen echt huis meer hebt (al dan niet vrijwillig). Ik zou er dan alleen niet voor kiezen om dat direct het definitieve einde te laten betekenen maar wel alle bindingen met alles in dit land los laten. Maar dat is natuurlijk ieders eigen keuze.
 3. SanMiquel

  lieve mensen

  Geen idee maar dit schreef ze / hij eerder op 16 augustus (en daar zie ikzelf wel iets herkenbaas in).: "hoi lieve mensen van het forum, Mogelijk niet het beste moment maar ik heb al de nodige bier en wijn op. Ik ben hier omdat ik vaak heb meegelezen maar nog niet weet of ik wil stoppen of doorgaan. Wel weet ik dat ik, knock out raken en katers gebruik om onder dingen uit te komen. Ik vertrouw mensen niet. Jammer om dat zo te zeggen maar het is hoe ik mij voel tegenover de meesten. Mijn ideale situatie is soms drinken en weer vertrouwen hebben, angsten reguleren rond andere mensen."
 4. SanMiquel

  De eerste weer niet nemen

  Ja door trainen zelf voel ik me natuurlijk (vooral lichamelijk) wel beter maar dat werkt ook weer uit na een paar uur. Heb verder geen enkel plan en dat een paar weken terug ook besproken bij de Brijder met cognitieve gedragstherapie wat ik eventueel zou kunnen doen bij terugval. Niks dus behalve stoppen, behandelaarster zei zelf ook dat ik een type was om dan maar weer helemaal rock bottom te gaan en dat is ook gebeurd, ironisch genoeg vlak daarna. Moet er morgen weer heen. Heb het verder qua werk ook niet heel druk dus ben beetje zoekende eigenlijk. 8 december wel weer emdr maar verder is er eigenlijk niks. Heb ook geen best humeur moet ik eerlijk zeggen. Ook geen trek in drank ofzo maar gewoon een grafstemming
 5. @Jopievoor wat 't het waard is. Je voornemen om een (voet)reis naar de Noordkaap te maken en daar de natuur 'haar gang laten gaan', doet mij denken aan een documentaire over Rob Hall, hij was een bergbeklimmer / gids voor expedities naar de top van de Mount Everest hij kwam tijdens een reddingspoging vast te zitten en had geen zuurstof meer en middelen om zich warm te houden. Wel nog een radio waarmee hij via een radioverbinding weer contact had met zijn vrouw tot vlak voor het eind. Dat maakte op mij een behoorlijke indruk. Mss ken je het verhaal maar anders moet het maar eens googelen er is ook een gedramatiseerde film van gemaakt.
 6. SanMiquel

  De eerste weer niet nemen

  @brazer ach dat bord junkfood is er al weer af getraind net, ben van die anderhalve week weer laveloos zuipen ook niks aangekomen dus heel veel kwaad kon het ook niet. Valt reuze mee zo'n pelletkachel, op een dag als vandaag (als je 'm ook 's nachts aan laat staan) zal het ongeveer een zak van 15 kg zijn. Maar denk niet dat jij 'm 's nachts aan zal hebben plus dat ik hier in een niet geïsoleerde caravan met enkel glas zit en dat zal bij jouw thuis wel beter geïsoleerd zijn, het zou me dan ook verbazen als je een zak per dag stookt. Alleen is het wel zo dat als je 'm als bijverwarming gebruikt, hij ook veel uit zal gaan omdat als ie de ingestelde omgevingstemperatuur heeft bereikt, schakelt hij zichzelf uit. Dus echt veel genieten van de vlammetjes is het dan niet of je moet de frituurpan aanzetten. Maar echt veel sleepwerk is het niet. De kosten vallen ook wel mee, ik betaal ongeveer 4 euro per zak, als je goed shopt, weet niet of jij die prijs zal halen omdat er hier natuurlijk gezamenlijk ingekocht word en dan gaat het om twee vrachtwagens maar dan nog valt het wel mee.
 7. SanMiquel

  De eerste weer niet nemen

  Thnx is ook meer eigenlijk saai en eenzaam. Daarom zoop ik de laatste dagen om de dag een beetje door te komen. Best zonde natuurlijk. Maar goed wat geweest is, is geweest
 8. Sluit ik me bij aan.
 9. SanMiquel

  Weekpact

  WEEKPACT 30-11-2020 Bol Ikkanhet Roos33 Rapilos SanMiquel
 10. SanMiquel

  De eerste weer niet nemen

  Dank jullie voor je berichtjes dat doet me goed. Ik kom net van de super terug met weliswaar een hoop slecht junkfood etc. maar geen drank.
 11. @Jopiehoezeer ik het ergens probeer te begrijpen voor zover ik dat kan natuurlijk. Hoop ik niet dat je hetzelfde gaat doen/ proberen als ik, toen ik zo ongeveer alles kwijtraakte. En al helemaal niet als het door toedoen van een ander is. Dan laat je die ander 'winnen' (niet helemaal het goede woord). Het klopt wat je zegt dat het voor een aantal zaken te laat is of kan zijn. Daar denk ik net zo over. Maar iets is er nog wel van te maken hoor. Ik ben eerlijk dat ik er soms ook wel eens over na denk maar uiteindelijk heb ik na die keer geen pogingen gedaan. Gewoon omdat ik vind dat ik hier nog niet klaar ben. Niet in de zin van dat ik nog enorme plannen heb maar wil wel voor mijzelf de rust vinden om de dingen die ik niet kan veranderen maar te accepteren. Hoe moeilijk dat ook is. Ik hoop dat het de zogenaamde alcohol blues zijn en dat je daar weer uit krabbelt
 12. SanMiquel

  De eerste weer niet nemen

  Nee idd nooit te laat om te stoppen. Het sneue is gewoon dat paar weken terug het wankele kaartenhuis in elkaar donderde. Op zich sneuvelen relaties en das triest maar natuurlijk niet het einde van de wereld. Alleen was het in combinatie met brijder en emdr gewoon net ff teveel allemaal. Mss dat een ander het wel getrokken had maar ik dus niet. Vanaf vandaag dan maar weer de 0 houden. Wel blij als t maandag is. Dan heb ik iig wat afleiding door werk. valt me wel op dat je na een relatief korte periode van weer drinken dan toch alweer behoorlijke afkick verschijnselen hebt.
 13. SanMiquel

  De eerste weer niet nemen

  Jij bent een stukje ouder dan ik en volgens mij ook op oudere leeftijd gestopt. Dus kan aan jou die vraag wel stellen. Ik voor mijzelf heb het idee dat het te laat is voor mij om nog iets van een rijk gevoelsleven op te bouwen. Heb al die jaren lopen kloten en ben geen stap verder. Dat is mijn werkelijke angst, is het niet te laat? Wil zo graag een rustig leven met een liefdevolle partner in voors en tegens!
 14. SanMiquel

  De eerste weer niet nemen

  Dank je @Bob
 15. SanMiquel

  Harald

  Hoop dat je rust vind om er morgen weer mee te kappen. Ik ga dat ook proberen maar leef wel met je mee. Kom op man je kan zoveel beter dan dit. Ja het leven is kut en de wereld is vol van narigheid. Maar jij kan zoveel beter dan dit. Ik ga mijzelf ook met de moed der wanhoop morgen een schop onder mijn reet geven. Ja de wereld is rot maar dat hoeft dan niet te betekenen dat jij rot bent. Ik heb echt een enorme knauw gekregen van een vrouw waar ik van hield en vol voor wilde gaan. Ja nou ja was niet wederzijds en voel me echt kut maar zo geen zin om weer naar de klote te gaan. Weet je, het maakt de wereld echt niks uit of jij wel of niet naar de klote gaat. Maar voor jouzelf zou het wel uit moeten maken. Herpak je .
×
×
 • Nieuwe aanmaken...