Spring naar bijdragen

Maja

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    1.989
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    10

Berichten geplaatst door Maja

  1. 1 uur geleden zei Woman:

    Ik heb per ongeluk op het draadje van gister geschreven. 

    Nou ja, morgen weer op het juiste draadje dan. 

    Maakt niet uit @Woman. Goed dat je het wodka-avontuur toch droog hebt afgerond. Goed dat je je hier weer meldt. Schrijf alles van je af. Zonde om al die maanden adb in de prullenbak te gooien!

  2. Goedemorgen allemaal! Te laat wakker om de verder gelegen wandellocatie te halen. Dan maar langer in bed en daarna zelf naar buiten. Nog geen zon. Jammer.

    Afspraak gemaakt met huisarts om toch antabus te bespreken. Psychotherapeut/psycholoog vindt het een goed idee. Het gemis in alle opzichten (moeder, zus) vraagt veel energie en brengt mij fors aan het wankelen. Vind het zingeven aan de dagen lastig. Nu erg hol, in mijn optiek. Enkel werken, administratie, huis en tuin bijhouden en sociale dingen. Ben je daarvoor op aarde? Ik ben daar nog niet uit.
     

    Dagpact:

    Fonny

    Prana 

    Freekie

    Okkie

    Maja

  3. @Okkie; adb is vaak een proces van vallen en opstaan. Kroontje recht en knietjes afvegen zeggen ze hier vaak. Schaamtegevoel poetste ik vaak weg door actief met het struikelen om te gaan. Breng de situaties in kaart en de triggers. Probeer manieren te bedenken om de triggers te omzeilen. Zijn er mensen om je heen die je op moeilijke momenten kunt bereiken? 

    goed dat je je weer gemeld hebt. Er is werk te doen. Succes!

  4. @Dune. Wat herken ik ongelofelijk veel in jouw verhaal. Jezelf belonen (of troosten) met een wijntje en al vroeg op de dag hiermee bezig zijn. Maar zeker ook bij tvseries kijken: altijd registreren wie drinkt er; wat drinken ze; hoeveel drinken ze en wanneer (in tijd). Ook vaak om het eigen drinken goed te praten. Ik heb mij altijd al verbaasd en nu nog, over de vele momenten in GTST waarbij alcohol wordt gedronken. Oud en jong drinkt: Wijn, bier, whiskey, cognac. Nog steeds bij mij een trigger. De laatste tijd ben ik veel met mijzelf in onderhandeling. Eén wijntje moet toch kunnen, heb ik echt verdiend, heb ik nodig om te ontspannen, enz. Steeds vaker en steeds vroeger op de dag komen dit soort gedachten in mij op. Maar bij mij worden het minstens 2 flessen wijn per dag en daarna een behoorlijke periode van door drinken want nu maakt het toch niet meer uit. Gestruikeld is gestruikeld. Zo komt gezondheid in gevaar, werk in gevaar en vriendschappen in gevaar en daarnaast een gevaarlijk dunne portemonnee. 

    super Dune, dat de antabus jou helpt op het droge pad te blijven en jij andere geluksmomenten ontdekt. Ik speel ook met de gedachte om bij de huisarts de mogelijkheid van antabus te bespreken. Het alsmaar met alcoholgedachten bezig zijn put uit, jaagt mij op en maakt somber. 

    jij gaat zó goed! Wees trots, hou vol en blijf schrijven. Ik lees je graag :rose::rose:
     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...