Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Jopie

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  644
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  5

Alles door Jopie geplaatst

 1. dat lijkt me wel. Als je online kan bestellen kan jij dat ook voor hem doen. zie het probleem dan niet eerlijk gezegd de ellende, spagaten, of eenzaamheid wel, maar het probleem niet. "we zullen in de komende tijd voor keuzes komen te staan die we nog nooit hebben hoeven maken"..... in t filmpje van @Cleo66
 2. Nee joh, helemaal niet grappig. En bloedserieus. Maar wat was ik toen nog dom en onwetend... Mezelf uitlachen Het toen bijna zoeken naar symptomen (3000 keer slikken)..... Ik weet nog dat bij mij op t werk het toen bijna een "rel" werd, was erg naar. "ons eerste geval" heette het. En "nu is het ook bij ons".... En dat zong binnen een uur het hele bedrijf rond.... En dat had echt effect op mij....zelfs al ging ik er sowieso qua handelen en denken (voor t gemak) al vanuit dat ik t had. De wereld is nu al zo gigantisch veranderd... Ik denk dat nu veel meer mensen zich realiseren dat ze het prima al kunnen hebben nu.... en dat doet iets met je. Your mind plays tricks
 3. Niets, inderdaad Verander belachelijk maar in idioot of stom. Dat dekt de lading beter.
 4. Toen ik, helemaal in t begin, met koortsige hoestende zieken thuis, formeel van ggd binnen moest blijven, maar toch vanwege cruciaal beroep moest werken, was er een moment dat ik na 237 keer slikken inderdaad wat keelpijn kreeg. Wist ik toen veel wat corona was.... Dat dus. Kan er nu om lachen maar was inderdaad vreemde gewaarwording. Jezelf daarop betrappen. En nu, amper 3 weken later, is t ronduit belachelijk.
 5. Nog een dagje met zijn allen binnen Heeft je man vervanging of is de zaak nu ook gesloten?
 6. 17 uur. Nancy.... Virtueel bij je nu!
 7. En jij moet (van mama joop) zo snel mogelijk je boot in t water leggen. Doen, meissie!
 8. Goedemorgen allen. De zon schijnt alweer vol. Wat helpt dat toch.... Wat is dat toch fijn. Vandaag op een neer naar ivecogarage. Platvloers, maar eerste stap voor mijzelf deze zomer in of door. Motor klinkt naar blodderig en om wijze beslissingen te nemen moet ik in ieder geval weten wat dat is en of dat groot is. Het zou ook goed kunnen dat t onbewust onzinnige vulling van mijn dag is, dat zij dan zo. Ja, mijn zegeningen tellen. Zodat ik ze zie, ontdek, of weer besef. Blijven doen, joop. Niet stilzitten, en niet om de rest te negeren, maar dat wel blijven doen. Het zijn er veel.
 9. Jopie

  Donderdag 26 Maart

  In beweging gekomen. Hele middag in een duinpan gespeeld met 2 kleintjes. Een hoge duin af rennen en rollen. Vallen en je niet zeer doen. In een boom klimmen, zand zeven en in emmertjes scheppen. Knuffel begraven en weer redden. Op de parkeerplaats warme melk met honing, jongste even slapen in de bus, oudste spelen in t gras en naast mij in de deur. Wat rekenen, wat taal. Bus uit de wind, in de zon. Er is weer wat horizon, wat lucht. Ik moet echt wat dingen veranderen, maar dit gaat me lukken. En dochter heeft even bijgeslapen. Dank allen. Onderweg: "oehhh ik geloof dat ik de koffiepot op t aanrecht heb laten staan. Die zal zo in een bocht wel vallen". Antwoord van kleuter:"ach oma, een koffiepot is ook een mens. Hij moet zich maar gewoon vasthouden". Zoiets zou mijn vader gezegd kunnen hebben. Had even t gevoel dat ie bij me was.
 10. Jopie

  Donderdag 26 Maart

  Dat zeg ik verkeerd, en te mooi. Mijn kijken naar ander leed, en het daarmee bevestigen hoe goed ik het heb werkt niet meer. Steunt mij niet, steunt niet in t juiste doen. Juist nu is het enige wat ik kan doen voor mezelf zorgen en onderkennen dat ik een probleem heb. Voor mij groot, tov van al het andere maakt even ineens niet uit. Zoiets. Ja, jim, kalm blijven.
 11. Jopie

  Donderdag 26 Maart

  Nu nog even niet, sowhat. Thnks for asking. Ik moet (!) eerst uit de verlamming komen. Fruit: niet leed van de hele wereld, ook niet goede gevolgen voor de hele wereld. Gewoon hier en nu loop ik vast, en daar moet ik iets mee. Zelf. Zonder dat ik mijn probleem negeer of klein maak door te kijken naar de grotere gevolgen, of het groter leed. Dat is een vorm van egoisme waar ik niet sterk ik ben.
 12. Jopie

  Donderdag 26 Maart

  Ongetwijfeld. En ook mee eens. Hoewel ook weer volledig oninteressant, de kwalificatie of t erg of niet erg is Tot dat nieuwe evenwicht er is, komt er nog heel veel individieel leed langs. Macro gezien vast goed, maar micro nog steeds leed. Met wel degelijk ook "slachtoffers". Ook "onschuldige". Klein. En misschien ik wel. Dichtbij. Dat is angst. Helpt me niet, maar is er wel. (sorry @Lonster, can't stop it)
 13. Jopie

  Donderdag 26 Maart

  Je posting was juist pijnlijk fijn. Zo zou ik nu ook graag zitten. (1,5 m2 hier in totaal en agressie/commentaar als ik in mijn deur zit. Deur dicht dus)
 14. Jopie

  Donderdag 26 Maart

  Beklemt mij ook erg, @lady jane Even kijkend naar hoe ik mentaal onderuit ging afgelopen najaar toen ik alleen maar niet meer hardliep.... ... we moeten echt een manier vinden daarmee om te gaan, want realiteit is het, en een vrije zomer waarin je kunt bijtrekken en opladen gaat er niet komen. But... "we can!" zeg ik dan maar keihard tegen mezelf..
 15. Jopie

  Donderdag 26 Maart

  Goedemorgen allen. Zelfs de geur, de kleur van de lucht en de geluiden doen me aan vroeger denken inderdaad....
 16. Welterusten allen. Slapen, morgen weer een dag.
 17. Heel herkenbaar, en volgens mij de kern van belazerd worden: jij hebt t zelf immers niet goed ingeschat? Het raakt jou zelf dus direct. Ik zie dat tegenwoordig wel ietsje anders. Wie mij opzettelijk om de tuin wil leiden zal vrijwel altijd slagen zodra ik mijn hart eenmaal opengezet heb. En dat hou ik graag zo. Maar...... 1 keer belazerd en het hart is dicht. Net zo vriendelijk, maar verder is er niets meer. Zelfs niet de behoefte iets uit te spreken. Ik vind je een lieve vrouw. Blijf dat maar gewoon. Lief naief, noemde jij het?
 18. Bijna pijnlijk grappig dat de escapades van jou, smaragd, hier nu bijna veilig aanvoelen binnen mijn geheel veranderende wereld. Voorspelbaar. Volledig van begin (gisteren) tot eind (de excuses morgen) voorspelbaar... Daar heb ik, op zich, best behoefte aan nu: beetje weten waar ik aan toe ben. Maar nee, toch maar niet zo, en toch ook maar niet ten koste van jou. Hou jezelf bijeen @Smaragd hiermee en zo raak je alleen en juist de mensen die je lief zijn. Dat wil je niet, denk ik, bedoel je niet.
 19. Je wil dat zijn. Je wil geloven. En dat heeft een reden. Koester dat, ook al word je dan af en toe belazerd.
 20. Bah @Cleo66 en jij zit nu met je hele gezin binnen?
 21. Goedemorgen Ik heb geconcludeerd dat ik met mijn etherisch geouwehoer een dikke week vertraging heb opgelopen in mijn aanpassing en nu dus op de mensen om mij heen een week achterloop. Roepen over algemeen belang, begrip, geven ipv nemen en dan compleet mijn eigen zorgen negeren. Grijns. Die conclusie zal ook wel weer veranderen trouwens Ik pak me bijeen althans, doe een poging.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...