Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Jopie

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  415
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  4

Alles door Jopie geplaatst

 1. Jopie

  Vr 21 feb 2020

  Ik kan en zal je antwoorden, fleurtje. Wel even later, ben nu aan t werk. Dit mag met zorg (en t werk ook, trouwens)
 2. Jopie

  Vr 21 feb 2020

  Nu weg hier, ganiegoe zo. Sloapn.
 3. Jopie

  Vr 21 feb 2020

  Ook dat was een "mooie" les: Voor hun: gedwongen veranderen werkt niet Voor jou: alleen voor jezelf zoiets doen, de beloofde beloning komt toch niet. En ondertussen kon jij geen kant op, toen. Blijf me er boos over maken. Niet eens zozeer over het ingrijpen zelf (jij ook niet, denk ik) maar over het schijnverhaal van goedheid eromheen.
 4. Jopie

  Vr 21 feb 2020

  Okaijjjjjj Megazware spaanplaat vol op mijn vingers gevallen. Tja, ook dat zat erin natuurlijk: moe, toch door, en vooral die "nog eeeeeeeven dit afmaken". Maar.... het is klaar. Ik ga douchen, slapen, daarna mijn laatste dienstje draaien en dan vrij zijn. Alleen maar dat. Vooralsnog.
 5. Tja... Blessure.... Zat erin. Bekken/bilspier/been. Een bekende. Volgende week fysio/hardloopanalyse. Deze keer ga ik niet zelf rommelen, noch afwachten en half in ellende zakken. Balen doe ik wel.
 6. Tja, bor, we zitten hier dan ook om verslaving de baas te worden.... Dat vraagt een verandering in omgaan met tegenslag, verlies en verdriet. Hoe hard ook, je kan verwachten dat je van iemand die succesvol een leven heeft ingezet zonder drank andere reacties krijgt dan die die voor jou nog gewoon zijn. Hoor t gewoon aan en doe er wat mee of niet. Het met tekst "afwijzen" heeft geen meerwaarde. (mag wel, natuurlijk )
 7. Jopie

  Vr 21 feb 2020

  @Roberto wat een zoektocht, joh. Iets vinden wat bij jou past en je daadwerkelijk steunt en verder brengt. Ik weet niet waarom, maar heb t idee dat jij wat zou kunnen hebben aan t lezen van de bijdrages van jowan hier. Kijk maar even of dat iets is.
 8. Jopie

  Vr 21 feb 2020

  Goedemorgen allen. Behoorlijk fris weer, zeg, of komt dat omdat t gewoon vroeger is dan ik normaal wakker word? Mooi, @bumperjim, en ook een prachtig voorbeeld van assertiviteit: heeft niets, maar dan ook niets, met kwaadaardigheid, straf, wrok, wraak, of wat dan ook te maken. Succes.
 9. Ah rosee, wat naar. Ja, vuilnismannen vragen en daarna houdt t op, denk ik. Boos helpt niemand, geen opzet. Het is maar materie, maar dat betekent niet dat je er niet erg aan gehect kunt zijn. Heel gezond lijkt me om daar dan even heel verdrietig om te zijn. Zou een rare toestand zijn als je hier nonchalant lachend mee om ging, met accepteren heeft dat weinig van doen, hooguit met onverschilligheid.
 10. Doe maar gewoon inderdaad. Past veel beter bij jou, zoals ik je hier heb leren kennen. "het hoeft niet leuk te zijn" En nee, is niet makkelijk, leuk, of "even"
 11. Mijn werkdag zit er weer op. Nu wel echt moe, maar, nog 1 dagje, en dan weer wat lege dagen. Ook belangrijk. Dure koffie gekocht voor een keertje. Heeeel af en toe doe ik dat. Dus nu aan de even echt lekkere koffie. Niet slim natuurlijk, zo voor t slapen, maar ach... En t smaakt zo goehoed! Het lijkt erop dat ik ecjt een wandelmaatje heb. Durf t haast niet te denken, laat staan hardop schrijven. Maar we wandelen zondags samen, kilometer of 15, en ze maakt me vrolijk. Het maakt me vrolijk. Ongecompliceerd vrolijk. Dat heb ik niet zo snel meer, en al helemaal niet vaak meer. Voorzicjtig mee zijn. Zuinig op zijn.
 12. Welterusten allemaal. Lange dag achter de rug, maar het is gelukt. Zonder domme foiten, zonder ongelukken. Moe, dat wel. Ecjt moe. Nu lekker slapen. Water voor de kruik staat op. Blij dat mijn bus op t terrein staat, zo vanuit werk hoppa thuis. En euh... @lady jane... Dat hele opruimen moet geen doel op zich worden, toch? Het gaat om dat opgeruimde karakter uiteindelijk. Toch?
 13. De laatste leuke: ooit in een ver verleden heb ik van mijn overschotten (geodriehoeken, passers, potloden, gum, punteslijpers, plakband... noem maar op) bij begin schooljaar pakketjes gemaakt voor de weggeefsite voor beginnende middelbarescholieren. Herinnerde me dat dat, zonder dat je het doorhebt altijd megaduur was. Ze vlogen weg! Was echt leuk! Nu de bus op. Fijne dag allemaal.
 14. "Getver! Nee, dank je."
 15. Weggeven! Juist als t perfect is. Echt. Probeer maar eens. Het komt terug, altijd. Leerde ik al van mijn opa uit de 19e eeuw:"wat je geeft, krijg je dubbel terug " Woehaaaaa Net weer thuis: de magic moment was er. Inderdaad door wat lonster geloof ik zei: door het per onderwerp in zijn volledigheid bij elkaar te zetten wordt zicjtbaar wat je te veel hebt. Mooi is dat altijd. Spannend ook, voor mij, je weet dat het moment nadert dat het moet komen, maar t lukt niet altijd. En 10 kuub is nou eenmaal 10 kuub, hoe mooi je het ook opstapelt. En kapot is nou eenmaal kapot, hoe duur t ook was. Nu dus meteen stap achteruit gedaan in het "zichtbaar harde werken", vrijdag komt de stort en dan ga ik volgende week heeeeeel rustig weer verder, maar dan samen. De verdeling klopt weer: eerst ik alleen, dan samen, dan "zij zelf maar niet alleen". Ze heeft weer wat overzicht en vertrouwen. Dit is zoooo leuk!!! Slapen. Dat ga ik doen!
 16. Goedemorgen allen. Die arme nancy, wat heeft ze het zwaar met zoveel oppassen naast haar werk (sprak joop jaloers.... Naast zo'n klein lijfje slapen, arggggg) Vandaag lange dag voor me. Eerst opruimen, dan dienst. Morgen en overmorgen hetzelfde. Niet echt verstandig maar het lukt wel, denk ik. Beetje doorbijten deze week. Voordeel: januari volgend jaar al hele maand vrij. Rustig doorrijgen. Dat moeten vijf maanden worden.
 17. Goedemorgen allemaal
 18. @Smaragd wat klink je anders dan je ooit geklonkt hebt. Echt zo fijn!
 19. welterusten straks voor ieder. Mijn dag is voorbij. Hard gewerkt en mooi opgeschoten. Ondertussen kan ik in garagebox één helemaal tot aan de achterwand lopen. Het zijn er drie. Fijn werk, mooi werk. Nu wordt het lastiger, want als ik vanaf nu té goed opruim, dan is het enige effect dat het wéér volgezet wordt omdat er nog ruimte genoeg is. Er moet iets van een "overzichtelijke te veel puinzooi" blijven, desnoods kunstmatig, dat helpt bij het kiezen. Kortom, het samentraject start nu. Maar eerst slapen, morgen dagje werken op de bus. Woensdag verder. Vrijdag wordt grofvuil gehaald, das een belangrijke.... Maar oh, jongens, wat kan een mens lijden onder zijn eigen voorzorgsmaatregelen: "je kan er maar beter niet om verlegen zitten". Het effect is dat je er continu om verlegen zit, want je kan het niet vinden. En al helemaal niet als je er net om verlegen zit. Heb ik 2 pennen, dan ben ik altijd mijn pen kwijt. Heb ik er eentje, dan nooit. Hetzelfde geldt voor een zonnebril, aansteker, meetlint, verlengsnoer, muts en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dan denken dat je juist nog meer reserve moet hebben (je bent het immers altijd kwijt) is zo niet slim. Gewoon zorgvuldig met je spullen omgaan, das alles. En meteen een goede bestemming zoeken voor wat je over hebt. Geef t desnoods weg, veel zinniger en blijvend bevredigender dan het te bewaren voor 'ooit'. Maar ook dat: alles met mate.
 20. Goedemorgen allen. Vandaag aan t werk, in plaats van blaten. Heel goed, joop. Handen uit de mouwen. De ikeaboxen bij me, 50 verhuisdozen bij me, boormachine bij me.... Meters maken vandaag! (En dus nu ook voorzichtig aan de verwachtingen meesturen: er zullen keuzes gemaakt moeten worden komende week)
 21. Psies. En in de kern is dat met drinken exact hetzelfde: door te doen wat je eigenlijk niet wil raak je onzeker.
 22. Zodra het moet is het al weg... ...
×
×
 • Nieuwe aanmaken...