Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Jopie

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  1356
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  15

Alles door Jopie geplaatst

 1. Ja, eigenlijk best wel. Ben er nu vanaf februari ongeveer mee bezig, kwamen wat dingen bij elkaar die om herorientatie vroegen.... Klaar met kinderen, corona, nieuw besef ook van eenzaamheid, toenemend kwetsbaar (fysiek en mentaal)... ... Gewoon een nieuwe fase, en dan ook nog in een nieuw tijdperk. Vaak is t niet "hoe los ik dit op?", maar meer "hoe ga ik hiermee om zodat mijn lijnen rechtdoor blijven gaan" en ook "moet ik hier uberhaupt iets mee?" De omstandigheden kunnen vereisen dat de vorm verandert, maar ik mag (van mijzelf) de richting niet wijzigen alleen door omstandigheden. Klinkt vast weer vaag, maar zo moet je (ik) soms 10 kleine draadjes anders leggen om toch je eigen kant op te kunnen blijven gaan. Lijkt onrustig, is in feite juist rustig. Alleen wel veel werk even uiteraard. En dat komt nu deze maand beetje tot een einde... Ik ben geen speedboot. Een tanker, en zorgvuldige weloverwogen verandering kost gewoon tijd.
 2. Aanvullend daarop: "wie t zekere nastreeft, streeft naar de dood"
 3. Los draadje 12: in mijn onderzoek of een vollenhovense bol ook een alternatief zou kunnen zijn voor de camper zijn alle op te lossen knelpunten klaar. Ligplaats zou kunnen, dichtbij werk zou kunnen, financieel haalbaar, qua aanschaf en qua onderhoud.... ... Maar, mijn mind plaus nog wel eens tricks. Onderzoek vooral, maar behoud t goede. Ik heb m gehuurd. In augustus ga ik met mijn 2 grote zoons een week zeilen in Friesland met exact deze boot. We gaan t ervaren, en niet als opdracht. Hoe mooi is dat voor een moeder. Met je twee jongens zeilen op een platbodem.
 4. Jopie

  Nieuws, actueel & media

  Ik wil deze graag plaatsen. Niet alleen omdat hij vrijwel 1 op 1 mijn zorgen en overtuiging benoemt, maar vooral omdat hij open, onderbouwd, met aandacht en respect voor wat was, alternatieven benoemt voor wat komen gaat. Hij nodigt uit tot het gebruiken en inzetten van je eigen invloed, zonder te willen controleren, beheersen of veroordelen. Hij nodigt uit tot het weer aangaan van een open democratisch op juiste informatie gebaseerd politiek debat, iets wat onmisbaar is wil je een democratisch stelsel ook inhoud geven, een samenleving betrokken houden. De parallellen met "de regie op je eigen leven terugpakken" en "omgaan met je omgeving" na verslaving zijn groot. Eigen invloed, je bent geen slachtoffer, je hebt invloed. Hooguit geen enkelvoudige macht. https://opendebat.info/brandbrief/
 5. Klopt. Maar voor jezelf mag je best zoiets stellen. Als jij zenn nodig hebt, dan zorg je ervoor dat dat wat jouw zenn verstoort er niet is. En anders ga je niet. Of doe je wat anders. Precies waar t allemaal over gaat: wat laat jij, ik, ieder, toe in je eigen leven, in je eigen hart en hoofd, wat niet goed is voor je. Makkelijk is dat bepaald niet, simpel wel. In mijn geval bijvoorbeeld: ik ben helemaal gestopt met de overleggen met broer en zus. Ik hoef niet mijn best te doen vriendjes te worden met iemand die ik niet prettig vind, die niet goed voor mij is. Niets aan verloren. Waarom zou ik t dan zelf opzoeken? (dat was draadje 11 trouwens. Ook afgehecht)
 6. In de geur van gemaaid gras vermengd met verbrande diesel. En verder helemaal niets. Rechte baantjes, prutsen in de bochten.
 7. Jopie

  Donderdag 2 juli

  Wij ook niet. Zelfde reden inderdaad.
 8. Mooie overweging. Wat zou je zelf kunnen doen om daar verandering in te brengen?
 9. Goedemorgen. Dienst prima verlopen na mijn pauze en heel lekker geslapen. Nu koffie in de deur, op de p van de camping. Ik hou van mijn busnest.
 10. Jopie

  Donderdag 2 juli

  Is niet belangrijk bor. Zon stomme snelle reactie waar @Penny een half jaar geleden ook over viel... Sorry. Sterkte. Gewoon niet leuk voor je, dit
 11. Jopie

  Donderdag 2 juli

  Bor ik weet niet hoe t bij jouw zoon is. Maar bij mijn zoon in die tijd was vertrouwelijk zijn doorgaans weer dat ik er keihard ingezeken werd: een mooie aanloop tot het weer zogenaamd eerlijk bekennen van nog meer shit. Hij maakte mij armless daarmee. Onbewust doelbewust.
 12. Jopie

  Donderdag 2 juli

  Daar is ie weer, onze @Kohtje. Fijn. (dienst valt me zwaar. Ben slaperig, maak foutjes, nou ja tis even nait aans: maar even een koffie erin)
 13. Jopie

  Donderdag 2 juli

  "de kracht van kwetsbaarheid". Leestip ook voor sommigen, denk ik. Sluit aan op geurts-materie en kmw.
 14. Jopie

  Donderdag 2 juli

  Mooi. Of je zit zomaar met een jongen die niets liever doet dan haar invlechten of kleertjes voor de barbie naaien.
 15. Jopie

  Donderdag 2 juli

  Draadje 15 afgehecht. Dochter tevreden over zichzelf, en de rechter een wijze man. De mooie woorden volledig doorzien. Geen uitbreiding mager bezoekrecht, wel begeleiding erbij. Nu verder, door. Douchen, pak aan, strop voor: aan t werk.
 16. Jopie

  Donderdag 2 juli

  KMW blijft ijzersterk! Steunend, sturend en beschermend. <°°>. schenk me kalmte om te aanvaarden wat ik niet kan veranderen, moed om te veranderen wat ik wel kan veranderen en wijsheid om het verschil hiertussen te zien.
 17. Jopie

  Donderdag 2 juli

  Goedemorgen. Dochter gebracht, ik wacht ik mijn bus. Met koffie, een boterham, een boek. Ik hoef niets, ik kan niets, dus (!) ben ik rustig. Dat is prettig. Vanmiddag werken. Ook toch fijn. Even dom door in de routine.
 18. Jopie

  Woensdag 1 juli 2020

  welterusten allemaal. Vandaag was vandaag, morgen is morgen. En euh.... @Lika je bént al on track! Of niet? Think geurts
 19. Jopie

  On the way up

  Wat ben jij mooi om te lezen, @Sandro sjongejonge... echt.... ben er stil van.
 20. Jopie

  Woensdag 1 juli 2020

  hier gaat los eindje nummer 15 naar een einde: morgen eindelijk de zitting voor de echtscheiding van dochter. Veel gebeurd in die 2 jaar, duurt lang, zon echtscheiding. Vandaag bereidt zij haar pleidooi voor, of hoe dat ook heet. Wat er ook uitkomt, aan dit traject komt dan een einde. Aan het ouderschap natuurlijk niet. Nooit. Dus heb ik, moeder van deze volwassen vrouw, deze nu ook echte oermoeder, nu, nu haar pleidooi klaar is, en ze daar tevreden over is, naar de bank gedirigeerd. Liggen jij! Gespannen snoetje, spierwit om de mond. En binnen 2 minuten sliep het diep, roze wangetjes, bekaf, ontspannen. Zij doet het! Zelf! Ik hou van haar.
 21. grazen, noemde ik dat, een jaar of 9 geleden.... ik graasde hier op dit forum
 22. Jopie

  Woensdag 1 juli 2020

  Ohhhhhhhhh.... Dat bolletje wol? Wat erg voor je. Kan me goed voorsyellen dat dat er inhakt.
 23. Jopie

  Woensdag 1 juli 2020

  Goedemorgen allen.
 24. @Kohtje jouw en mijn posting onder elkaar lijkt nu of ik de jouwe bespot. Door je doorhalingen zie ik dat. Gisteren niet, omdat ik het over iets heel anders had: mijn afkeer van delen om t delen, samen de shit bejubelen. . Geen idee of ik je doorhaling goed inschat of niet, maar in ieder geval: de mijne was onhandig, slecht getimed en inhoudelijk te onduidelijk. Mijn excuus.
 25. Jopie

  Even voorstellen Myle

  Heel veel sterkte, succes en..... van alles gewenst @Myle... Je wordt gelezen. Echt.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...