Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Fruitvlieg2019

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  5
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Fruitvlieg2019

 • Rang
  Nieuw hier
 1. Ik geloof dat ik inmiddels in een fase ben beland dat het mij niet zoveel meer uitmaakt wat iemand anders denkt of doet. Positief daaraan is dat ik ook niet meer denk dat ik mensen kan veranderen of ook maar enige invloed op heb. Gebeurd dat wel is dat een welkome verassing gebeurd het niet in ieder geval geen teleurstelling. En het scheelt een partij energie!
 2. Ik vind het altijd een lastig onderwerp over gecontroleerd drinken of helemaal niet. Uiteindelijk moet je doen waar je gelukkig van word. Als ik je lees denk ik tsja over de grens gaan. Mijn probleem met alcohol was juist dat ik de grens steeds een beetje verlegde zodat ik tegen mijzelf kon zeggen dat ik niet over de grens was gegaan. Maar uiteindelijk is stoppen met drinken bij mij slechts een onderdeel van niet verslaafd leven. Drinken was het middel dat het gedrag in stand hield. Door te stoppen met drinken kon ik later weer opzoek naar de dingen die ik echt belangrijk vind. Dat lukt niet als je drinkt behalve als drinken is wat je echt wilt. Naarmate dat langer duurde nam de behoefte om te drinken ook af en de gedachtes om gecontroleerd te gaan drinken. Nu ik het opschrijf klinkt gecontroleerd drinken als een straf uitzitten met een enkelband. Een beetje vrijheid maar nog steeds gevangen.
 3. @bor, Je bent gewoon drama's aan het maken om jezelf een rede te geven om te drinken. O wat heb ik het zwaar o wat ben ik slecht als mantra werkt niet om niet te drinken. Draai het om, nieuwe dag nieuwe kansen om het anders te doen dan gisteren.
 4. Bor, Ik heb hier een hele tijd niet geschreven en ook niet meegelezen. Ik heb ook een tijd niet meer gedronken, al ben ik de tel kwijt qua dagen, maanden of jaren. In die tijd ben ik er wel achter gekomen dat ik een helemaal boel dingen wel en niet doe uit angst. Angst voor het onbekende, angst voor de mogelijke gevolgen, angst voor de verandering en op dat punt zit ik nog gewoon middenin een verslaving. Ik ben er inmiddels ook wel achter dat je het beste gewoon recht op je angsten kan aflopen en dat als je de drempel over bent om ze aan te pakken dat het best wel mee valt. Ik ben best vaak bang geweest om dingen te doen maar steeds als ik ze deed bleken ze achteraf niet eng te zijn en de vooraf bedachte gevolgen niet zo groot. Soms een beetje klein leed en soms een beetje pijn. In plaats van mijn angsten aan te pakken dronk ik veel. Makkelijk om de angst te verdrijven maar door de drank werden ze eigenlijk juist groter. De gedachten heftiger, de doembeelden zwarter. Ik heb niet het hele verhaal meegekregen waarom je weer bent terug gevallen, doet er ook niet zoveel toe. Maar probeer je weer te herpakken want wat de rede ook is met drank op wordt het er niet beter van. Misschien voor een paar uur wat dragelijker maarja op een moment wordt je weer nuchter en zit je met deze vertwijfelende shit waarbij je met een vertroebeld hoofd niet meer echt van gedachte kan onderscheiden. Stap weer uit de drank, het is niet eng en na een paar dagen is niet drinken weer gewoon geworden.
 5. Zat ik toch helemaal in de startblokken om je allerlei adviezen te geven. Heb je wat aan gooi het door de gootsteen? Doe je best Bor je komt er wel weer uit.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...