Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Fruitvlieg2019

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  40
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Fruitvlieg2019

 • Rang
  Nieuw hier

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Sommige dingen zijn zo tegenstrijdig. Ik en mijn partner zouden graag kinderen willen alleen is zij 45 en dan is de natuurlijke weg lastig. Dan kom je in een traject van IVF en dat is gewoon handel voor klinieken door heel europa. We willen het graag maar rationeel weet je dat het moeilijk gaat worden door de leeftijd maar deze klinieken handelen in hoop zodat je constant alert moet zijn of je met iemand te maken hebt die gewoon wil verkopen of echt verstand van zaken heeft. En dan lees ik Quin en dan gebeurd het ongelegen. Waarom iemand die niet wil gebeurd het wel en wij niet. Het is wel eens lastig om boven de dingen te staan en ze te scheiden. Het ene verhaal heeft niks met het andere te maken en toch raakt het elkaar. Niet de situatie maar wel het verhaal. Wij willen iets maar het lukt niet maar iemand anders lukt het wel maar wil het niet. Beetje zuur voor beide.
 2. Ik denk dat het gewoon door het medium internet komt. Bij de AA bestonden mijn groepen bijna alleen uit mannen. In de kliniek waar ik zat was het grootste gedeelte tussen de 30 en 45. In alle lagen van de bevolking komen alcoholproblemen voor en op elke leeftijd kan je er wat aan doen. Maar dit forum is natuurlijk wel een veilige anonieme plek om je e kunnen uiten zonder je bloot te hoeven geven aan een groep. Het is relatief anoniem en veilig en misschien spreekt vrouwen dat wat meer aan. Daarbij kan je de diepgang zoeken die wat minder past bij jongeren.
 3. Ik kwam ook aan nadat ik gestopt was met drinken. Eten vond ik maar een hinderlijke pauze tussen het drinken door. Mijn honger rookte en dronk ik weg en dat in combinatie met veel koffie in de morgen was niet best voor mijn gewicht. De enige echte maaltijd die ik nam was lunch, ontbijt sloeg ik over ( nog steeds trouwens) en s-avonds viel ik vaak in slaap na de drank zonder gegeten te hebben. Als ik dan weer wakker werd snaaide ik wat naar binnen om daarna naar mij bed te strompelen.
 4. Wel eerst het water eraf, lieslaarzen aan en duikbril op! Piccobello BV goedemiddag...
 5. Ach, je bent ouder en weet daardoor meer maar je ook nog steeds fouten. Misschien ben je je nu wel wat meer bewust van de fouten maar je maakt ze nog steeds. Ik denk dat door zo in hokjes te denken je nooit bij elkaar komt. Je hebt het hokje Puber// dochter met alle stempels die daar bij horen en hokje vader// alcoholist ( weet niet hoe jij jezelf noemt maar ik noem het maar even zo).
 6. Ik heb ook een Bolletje aan de muur! Ik vind het apart om te lezen dat iedereen een dochter maar meteen een puber noemt en aan het woord puber dan ook gelijk het gedrag bepaald. Pubers kunnen dit, pubers kunnen dat etcetra. Het kan natuurlijk ook aan het gedrag van de ouders liggen en dat het kind de ouders geestelijk al gepasseerd is maar de ouders dat nog niet door hebben. Ik vond het vroeger ook niet echt prettig als mijn ouders mij ergens mee wilde helpen. Zij waren zelf hartstikke druk met hun werk en in die paar uur die dan overbleven wilde ze mij vertellen wat ik moest doen en goed voor mij was. Daar was het een tikkie te laat voor toen ik 16 was en werkte het eigenlijk alleen maar remmend. Niet dat ik ze compleet negeerde maar de adviezen hadden te maken met wat zij dachten wat goed was terwijl ze, door hu eigen drukke leven, vergaten te zien wat mij echt bezighield. Mijn ouders dronken niet maar ik kan mij voorstellen dat als je een kind van iemand bent die veel drinkt je je ouders niet echt meer serieus neemt. Immers als je dronken bent ontgaat je veel.
 7. Sprankling, Ik heb je zoon in ieder geval niet getipt en weet ook niet wie je bent ( behalve dan je vorige schermnamen). Maar kan het niet zo zijn dat iemand zich zorgen om je maakte en tegen je zoon heeft gezegd kijk eens op het forum om te lezen hoe ze eraan toe is? Je kan natuurlijk altijd van het negatieve uitgaan en dat ze achter je aan zitten maar misschien geven mensen juist heel veel om je en voelde ze zich zo machteloos dat ze de hulp van je zoon wilde inschakelen? Misschien is de uitwerking nu niet goed maar was het wel goed bedoeld?
 8. Ik zou voor 1000 euro een bungalow huren in Zandvoort voor de 2 kinderen man en vrouw en zelf naar Bali vertrekken.
 9. Ik snap je volledig Penny, ik heb precies hetzelfde af en toe. Drank kan hartstikke leuk zijn behalve als je er niet mee om kan gaan of verslaafd aan raakt. Voor mij geld is dat de ellende die het op leverde niet in verhouding stond met het plezier wat ik eruit haalde. Daarnaast is de mens heel goed in het onthouden van de mooie momenten en de slechte momenten zo snel mogelijk te vergeten. Inmiddels beleef ik nuchter evenveel plezier als vroeger met drank. Inmiddels heb ik het zelf vertrouwen dat ik " even los" kan gaan zonder drank als vroeger met. De omschakeling van werk naar prive heeft alleen wat langer nodig, inderdaad die vrijdagavonden.
 10. Stap 1 gaat niet om wat je doet maar om wat je voelt. Stap 1 is de erkenning vanuit je gevoel en daarnaar gaan handelen. Stap 1 is een stap zetten omdat je iets wilt en niet omdat het moet of opgedragen wordt. Door jezelf of door een ander. Stap 1 is iets wat ik iedereen gun die een alcohol probleem heeft en hoe je dan stap 2 t/m 12 invult moet je helemaal zelf weten. Maar Stap 1 kan je ook niet opgedrongen worden, ook niet door de AA of een opname. Ik denk eerder dat het je overkomt dan dat je bewust de stap zet.
 11. Fruitvlieg2019

  Dry januari

  Ik snap niet hoe je het hier niet mee eens kan zijn. Ik heb ook geen aanmerkingen op de tekst op toevoegingen maar het zou zonde zijn als het weer snel naar beneden zakt.
 12. Ik hoorde laatst ergens, kan best hier geweest zijn of 1 of andere tv show de tekst: Het enige probleem dat er is ben je zelf. Het kwam er op neer dat je de enige bent die het probleem over jezelf ziet en jij dus ook de enige bent die er wat aan kan veranderen. Dit heeft op alles betrekking: Als jij ontevreden bent over je relatie maakt verder zich niemand er druk om, of je uiterlijk of je status enzovoorts. De problemen zijn dus eigenlijk maar heel klein als jij de enige op aarde bent die zich er druk om maakt. Het haalt je probleem niet weg maar het relativeert wel.
 13. Het altijd najagen van meer is een obsessie maar niet alles uit je mogelijkheden halen is gewoon lui. Als je iets wil moet je ervoor gaan maar dat hoeft niet altijd meer te zijn, dat kan juist ook minder zijn en zit in allerlei lagen.
 14. @Ietje, een nieuwe baan in het nieuwe jaar, dat klinkt veel belovend. Natuurlijk is het spannend maar al het nieuwe is dat. Mensen betalen grof geld voor een beetje spanning, ze stappen in achtbanen en springen met een parachute uit het vliegtuig. Allemaal voor een beetje spanning en 9 van de 10x zijn de gedachte bij wat er zou kunnen gebeuren erger dan de werkelijkheid en blijkt het allemaal mee te vallen, sterker nog het wordt heel snel weer gewoon. Er bij drinken helpt alleen niet. Zet die drank aan de kant zodat je fris kan beginnen. Je hebt dat al veel vaker gedaan en weet dus wat je dat kan. Daar is de spanning nu wel vanaf. Been there done that idee.
 15. @Lonster , ik wil niet als een schoolmeester overkomen en je moet jou weg vinden en doen waar je je prettig bij voelt. Maar als ik naar mezelf kijk heb ik heel veel ochtenden gehad waar ik er van baalde dat ik de avond ervoor gedronken had maar nog nooit een ochtend dat ik zat te balen omdat ik de vorige avond niet had gedronken. Op feestjes of thuis heb ik wel gehad dat ik het miste maar de volgende dag NOOIT. En nu is het gewoon geworden om niet te drinken en denk ik er vaak niet eens meer aan.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...