Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Denise79

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  335
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Denise79

 • Rang
  Forummer

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw

Recente profielbezoeken

287 profielweergaven
 1. Heel knap . Dat is nog eens lekker nieuwjaarsdag beginnen.
 2. Maar als dat allemaal gedaan is, mijn todolist helemaal afgewerkt is, dat ik denk en nu dan??
 3. Ja dat is waar, drinken kost een hoop tijd. Ik merk wel dat ik veel regel dingen wel op tijd af heb. Ik noem maar even wat gister nog naar ziekenfonds overstappen gekeken. Ok wel op t laatste moment maar wel gedaan. In de tijden met drank had ik daar geen tijd of kracht voor. Mn agenda voor volgend jaar is ingevuld. Achter dingen aangebeld. Ipv alles uitstellen. Dat soort dingen geeft me wel rust.
 4. Ik ben eigenlijk nooit ontspannen. Nergens tijd voor. Ik heb nu een bad maar gun me gewoon geen tijd om er in te gaan. De paar keer dat ik wel ben geweest zit ik dan in mn hoofd ik moet dit nog doen en dat dat ik er alweer snel uit ben. Het zit denk ook in mijn genen. Mijn vader liep hele nachten te ijsberen, mn broertje die wandeld met gebalde vuisten en stevige pas ipv rustig genietend van natuur. Mn moeder die als er maar iets met emotie komt in de kroeg zit. Ik verwar saaiheid met rust. Daar kwam ik gister achter. Ik zit vaak naar buiten te staren en denken wat een saaiheid, wat een *** leven. Terwijl ik ook kan denken wat lekker even rust. Maar goed daarin zal ik echt moeten veranderen. Voorheen met een paar glazen had ik die ontspanning wel. Het is toch gek dat je toen wel tijd had om 3 flessen op te drinken en nu geen tijd voor een bad
 5. Dank je @lady jane ik ga er mee aan de slag. Saai als rust te leren zien
 6. 5.5 maand niet gedronken. Het gaat de laatste dagen beter nu kerst achter de rug is. Een zware deken die van me af is gevallen. Geen onderhandelingen meer met mezelf hoeven hebben. De voordelen van het niet drinken voor mij zijn gewoon kunnen slapen, geen schuldgevoel meer, geen katers, geen black outs, geen stiekem gedoe meer, geen drama. Jammer dat ik na een paar maanden al die voordelen voor lief neem. Ik vergeet dan haast de goede dingen ervan en de slechte dingen vergeet ik dan ook haast. Geen drama meer, ergens mis ik dat want nu is het constant stabiel. "Saai" geen diepe gesprekken meer. Voorheen zoveel verslavingen dat ik nu weinig prikkels ervaar. Ik moet daar nog een weg in vinden. Weer echt genieten van andere dingen ipv overmatig drinken, roken etc.
 7. @Etty mooi omschreven. Het is bij mij inderdaad ook emotie gerelateerd. Niet dat ik op de bank film zit te kijken en dan denken ik zou wel een glas willen. Dat komt dan eigenlijk niet eens in me op. Maar op de momenten (meestal namiddag/begin avond) dat ik me eenzaam voel, leeg, verveeld, onvrede over mn leven, geiriteer aan mn man etc. Het wel bekende is dit het dan? En met kerst dan omdat het mag, een soort vrij briefje, nu of nooit. Nu kerst over is is er een zware deken van me afgegleden. Het is zeg maar uitgesloten, onderhandelen met mezelf is kansloos. Want ik wil niet weer opnieuw beginnen. Nu ik dit tik besef ik dat het morgen oudjaar is. Het laatste "vrij briefje" dit jaar. Maar ik ben er bijna, ik wil zo graag nieuwjaar nuchter beginnen. Dat wil ik al jaren.
 8. @Lika ja dat is waar. Ik lees wel vaker over die golf. Jammer dat die golf bij mij soms dagen duurd hopelijk wordt dat met de tijd wat minder lang.
 9. Ok helaas haha. Maar zal ik nu voor altijd depri zijn met kerst? Dat ik over 10 jaar nog zit te snikken dat ik zooooo graag wil drinken.
 10. Ik heb bewondering voor jou dat je voor het oudjaars feest stopt. Persoonlijk had ik die er waarschijnlijk aangeplakt. Om nieuwjaar gelijk met een schuldgevoel en een kater te beginnen
 11. @bumperjim dat van die vuilnisbak herken ik wel haha. Ik ben 3.5 jaar gestopt met kettingroken. Dat is uit mijn systeem. Behalve als we op vakantie gaan, uit het niets komt er dan ontzettende drang naar boven om te roken (bij aankomst en het terras) het hoorde echt bij de vakantie vroeger. Zal bij alcohol ook dat misschien voor altijd de kop op kunnen steken? Dat het straks uit je systeem is maar bij speciale dingen altijd weer boven komt? Ik zou het zo fijn vinden als je het gewoon niet meer wilt en klaar, niet meer in je hoofd op komt zeg maar. Of is dat te rooskleurig?
 12. Bedankt @lady jane @Rosee @knakker . Ik moet inderdaad goed onthouden dat drinken niet gelijk staat aan plezier. Het is maar heel even "leuk" maar weegt niet op tegen de nadelen. Als mijn man zegt: vanavond gezellig maken denk ik direct aan alcohol. Gezellig en een glas wijn zijn zo met elkaar verweven bij mij. Hopelijk heeft dat inderdaad tijd nodig. Nu de kerstdagen achter de rug zijn is de drang een heel stuk minder. Zelfs een glimp hoop dat oudjaar me eindelijk gaat lukken
 13. Denise79

  Moeps

  1 en al herkenning. Alsof ik het zelf had kunnen schrijven. De onrust, ik heb zo vaak wijn gedronken om me maar lekker/anders te voelen, het stiekeme gedoe wat je opbreekt, fouten maakt, volgende dag maar weer drinken om dat rot gevoel uit je te krijgen. Blackouts, schaamte, de spiegel die je liever vermijdt ivm rap tempo aftakelen. Zet hem op hoor, ik vind het heel knap dat je nog voor het oudjaars feest de knop om heb gezet. Vele zullen gedacht hebben ik stop 1 januari. "Onze grote zwakte ligt in het opgeven, de meest zekere manier om te slagen is het altijd nog 1 keer te proberen.. 7 keer vallen.. 8 keer opstaan"
×
×
 • Nieuwe aanmaken...