Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Isabeau

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  86
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

2 Volgers

Over Isabeau

 • Rang
  Forummer

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Isabeau

  Nieuw hier

  Dank voor het delen en gefeliciteerd ! Je bent een topper
 2. Isabeau

  Voorstellen

  Dit klinkt best pittig. Hoe zien die weken er dan uit, hoeveel , hoe vaak ? En wat is voor jou een verantwoorde manier om mee te drinken met je kennissenkring?
 3. Isabeau

  Nieuw Lid

 4. @Lieke73 Van harte met je 1e maand !!
 5. Isabeau

  Nieuw leven zonder alcohol

  Zeker @Etty @lady jane Heb Marnix even opgezocht.Bij samenvatting oa. Het leert je op een nieuwe manier naar al je aannames over jou en het leven kijken. Zó belangrijk. Ik merk dat het goed werkt als denken en voelen helpend met elkaar samenwerken .. Zo krijg je ook wat Etty hieronder zegt idd Dit alles hoort ook bij het proces naar AdB
 6. Isabeau

  Nieuw leven zonder alcohol

  @Penny Ja voor wat betreft drankmisbruik is het heel goed om elkaar hier "door elkaar te schudden".[een liefdevolle schop onder ons hol] En wentelen in zelfmedelijden is inderdaad de negatieve kant van zelfmedelijden en mbt drank heel gevaarlijk [Het maakt toch niks meer uit , 9ik zet het op een zuipen]. En dat is inderdaad NIET de bedoeling. De positieve kant van "self pity" is er ook. Maar kunnen we voor nu beter zelfcompassie noemen. Die kun je het beste toepassen op het toelaten van je onderliggende [pijnlijke] gevoelens en persoonlijke groei. Als je daar te snel zegt: Geen watje zijn, dan ga je je gevoelens van pijn juist vermijden en heeft averechts effect.
 7. Isabeau

  Nieuw leven zonder alcohol

  Nog een aanvulling over wat ik bedoel: Als het om alcohol gaat, dus niet in de slachtoffer blijven hangen en zielig doen en drinken. Als het om gevoelens toelaten gaat juist wel toelaten. Hard op alcohol en zacht op gevoel [of zoiets]
 8. Isabeau

  Nieuw leven zonder alcohol

  Jaha, amen @kruidenthee67 Eens met jou. Het gaat ook niet zozeer om continu de situatie uit het verleden te herbeleven. Het gaat ook om persoonlijkheidsproblematiek in jezelf die je tegen komt als gevolg van dat verleden. Ook daar heb je in het heden mee te dealen. Nb Ik lees verder vaak hier mensen die zeggen : Niet zielig doen, geen slachtoffer zijn [in de negatieve betekenis]. Ik vind dit altijd een beetje gevaarlijk. Zelfcompassie en het toelaten van "negatieve" gevoelens zoals het in de volksmond heet kap je daarmee af. Het zit hem in woordjes maar maakt een wereld van verschil want Zielig voelen is een onderdeel van verdriet en medelijden met jezelf [ zoals je dat ook naar een ander mag en kan voelen] is een onderdeel van zelfcompassie. En indien je slachtoffer bent van kindermishandeling dan ben je feitelijk slachtoffer. Het is de kunst om het slachtofferschap te ontstijgen met persoonlijke groei.
 9. Isabeau

  Nieuw leven zonder alcohol

  Ik lees vaker zulke helpende berichten van jou en deze hierboven ... @Etty Oh my God. Ik weet niet wat er in jouw jeugd is gebeurd, maar ik begrijp ELK woord wat je schrijft. En pas nu ben ik zover, na hard werken, om het gevoel te kunnen/durven toelaten. In eerdere fasen van mijn abstinentie en tijdens die 7 jaar alcoholvrij was ik nog teveel geblokkeerd/gedissocieerd. Echte gevoelens ervaren geven mij idd zo'n opluchting. Of het nu verdriet of blijdschap is, alles beter dan geblokkeerd of verdoofd door drank [dit was de carrousel]. Mijn grote dank voor deze helende woorden van betekenis.
 10. Isabeau

  Hier ben ik dan; Maartje.

  Gefeliciteerd met jouw 8 maanden !!@maartje
 11. Isabeau

  Nieuw leven zonder alcohol

  Thanksalot @maartje en ook voor het delen van je positieve ervaringen op jouw draadje. En ook ik ben 100 x creatiever zonder drank !
 12. Isabeau

  Nieuw leven zonder alcohol

  Dit klopt ook voor mij [de emotionele kater]. Bedankt voor je steunende berichtje @Rosee
 13. Isabeau

  Nieuw leven zonder alcohol

  On-wijs bedankt voor het delen van jouw verhaal @lady jane. Daar ben ik je echt dankbaar voor. Ik voel nu ook echt dat ik op een kruispunt sta. Ga ik de rest van mijn leven verpesten door in dit drankgevecht te blijven of maak ik de keuze om mijzelf dit niet meer aan te doen. Ook petje af voor jou dat je als "oud gediende"nog steeds anderen dagelijks helpt. Ondanks dat het zwaar is om aan te moeten zien welk een gevecht mensen hier en ook ik moeten leveren. Therapie slaat beter aan zonder drank inderdaad. Geweldloos zonder drank klopt ook. Er woekert nog wel een ander gevecht in mij agv de zware emotionele en psychische mishandelingen in de eerste 20 jaar van mijn leven. De tweede 20 jaar van mijn leven heb ik keihard in therapie al vele stappen ter verbetering gezet. De afgelopen jaren zette dit voort, maar wat is het hard werken. Eén ding is zeker: drank maakt dit alleen maar zwaarder. Ik hoop tot in de grond van mijn hart dat eergisteren de allerlaatste keer is geweest en ik mijn voornemen en besluit hiertoe recht kan doen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...