Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

hub1

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  112
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  5

Over hub1

 • Rang
  Forummer

Recente profielbezoeken

209 profielweergaven
 1. Ik heb zelf nooit aan het jaarpact meegedaan, en toch vind ik het leuk om daar regelmatig op te kijken. Het houdt me scherp. Ik ga richting de 4 jaar alcoholvrij en het geeft steun om te zien dat ik niet de enige ben in “mijn categorie”. Het confronteert me ook met al die jaren die ik heb verdronken in alcohol. Maar ja, van de andere kant, die waren ook voorbij gegaan als ik geen praktiserend alcoholist was geweest. Misschien had ik nuchter en compleet zinloos elke avond voor de tv gehangen, misschien was ik onder een trein gekomen, of misschien had ik de staatsloterij gewonnen. Ik probeer mijn zuipjaren nu meer als les te zien en niet als iets dat ik zou willen terugdraaien en overdoen. Ik weet dat ik nu veel dingen mooi vind die ik niet eens zou hebben opgemerkt als ik geen alcoholist was geweest. Ik heb toch wel een soort dankbaarheid dat ik dat gezuip heb mogen overleven en dat er veel andere, mooie dingen voor in de plaats zijn gekomen. En, niet om te slijmen of populair te doen hier, ik vind het mooi om te lezen dat anderen er ook voor gaan. Ik zie alcohol nu niet meer als duivel of als volksvijand of zo. Maar ik weet dat IK er vanaf moet blijven, want IK heb geen rem, en IK ben dankbaar voor de kracht om het drinken te laten en dankbaar voor wat ik daarvoor terug krijg.
 2. Ik snap precies wat Quinn bedoelt, en het zouden mijn woorden kunnen zijn na mijn eerste alcoholvrije jaar. Ook bij mij heeft het lang geduurd voordat ik dingen weer leuk ging vinden. Het enige dat ik had, drinken, viel weg en ik kreeg er niets voor terug, leek het. Het was eigenlijk overleven, een jaar lang met mezelf geen raad weten. Maar ik dacht ik kan dat jaar wegdrinken, net als al die andere, of ik kan dat jaar nuchter uitzitten. Pas na een jaar begon mijn leven weer normaal te worden. Soms was het niks, maar soms was het leuk, en dat laatste had ik heel lang gemist. Mijn problemen bleef ik houden. Maar ik heb ze nooit kunnen oplossen met drinken, dus ik probeer dat nu maar eens nuchter. Een jaar lijkt lang, maar omdat ik niet meer drink heb ik nog een paar wellicht mooie jaren voor de boeg, en ik zou willen dat die net zo lang gaan lijken. Nou hoop ik niet dat iemand bij het lezen hiervan de moed in de schoenen zinkt. Ik heb meer dan veertig jaar heel zwaar gedronken, misschien heb ik mij daarmee mijn weg terug extra lang gemaakt. Dat hoeft natuurlijk niet voor iedereen zo te zijn. Voor mij was definitief stoppen in ieder geval de beste beslissing die ik ooit heb genomen.
 3. hub1

  Zo 12 mei 2019

  Kijk, zo'n problemen heb ik nou nooit. Waarom zou ik me moe maken voor niks, denk ik in zo'n geval. Ik zou gaan rennen. Is wel een goeie, vind ik. Als ik weer punten scoor dan weet ik dat de moderatoren hem ook snappen.
 4. hub1

  Donderdag 26 april 2019

  Doet me denken aan een grapje van een conferencier van vroeger, Fons Jansen. Die kwam met een kwaaltje bij de dokter, zegt de dokter: Nou, ik kan niks vinden, ik denk dat het door de drank komt. Zegt Fons: O, dat geeft niks, dokter. Dan kom ik wel terug als u nuchter bent.
 5. hub1

  Heel even terug hier

  Ik heb hierboven enerzijds aangekaart dat hier in mijn ogen veelal andere zaken dan alcohol de boventoon voerden en anderzijds vroeg ik me af hoe dit op beginnende stoppers overkwam. Het forum is de spiegel van de behoeftes van de gebruikers en dat is prima. Maar het is toch zeker ook het forum Alcohol de baas. En elk topic over alcohol, hoe onbeduidend het ook mag lijken, behoort de aandacht te krijgen die het verdient. Je moet soms wat harder roepen hier, maar niks zeggen is nooit goed. Voor jezelf niet, want je krijgt dan niet de steun waar je recht op hebt. Voor andere (beginnende) stoppers niet, want die vinden steun in het feit dat jij ook die zelfde strijd vecht. En niet voor degenen die menen die strijd al gestreden te hebben, want die kunnen je geen tips geven als je niks vraagt, en dat is niet goed voor hun ego. En voor mij is een forum met de focus op alcohol een voortdurende waarschuwing voor wat ik beslist nooit meer wil.
 6. hub1

  Heel even terug hier

  Sommigen lopen op eieren en anderen vallen er op. Ik wou @Reacher antwoord geven. Gelukkig is ze slim en snapt ze het zo ook wel na 26 mislukte pogingen om haar te "citeren". En IT-ers kunnen wel wat met computers, maar zijn verder ook niet al te snugger. Citeren betekent iemands woorden herhalen en niet ergens antwoord op geven. (Is maar een tip voor de site-bouwer die op school met zijn tablet of handy zat te spelen i.p.v. op te letten tijdens de Nederlandse les. Maar ja, ze verdienen wel meer later, nou ja, maar niet verder over nadenken). Gaat weer fout, let maar op als ik het antwoord plaats, maar ik verander niks meer.
 7. hub1

  Heel even terug hier

  Gevonden, lief van je, dankjewel. Toen ik nog dronk noemden ze me ook captain Kurk. Met een foto van een knappe vent doe je me altijd wel een plezier. Kan die Picard toch niet aan tippen. Voor jou ook een hele fijne Pasen !!
 8. Precies BJ! Mijn vriendin geeft me altijd een to-do list, alsof ik die dingen die gedaan moeten worden niet zelf ook zie. Het is voorjaar, en dus is het de tuin waarmee ze me het leven wil zuur maken. Ze moet de hele dag weg vandaag, dus eigenlijk een heerlijk rustig dagje op de bank voor mij, vind ik dan. Vroeger wist ze niks van computers, maar sinds ze in de gaten heeft dat je met zo’n ding urenlang met vriendinnen kunt chatten is er opeens niks meer te merken van een technologische achterstand. Bij mijn planning voor vandaag raadpleegde ze dus eerst heel geniepig het weerbericht-appje op haar tablet, en dat zag gisteren voor vandaag somber uit. De hele dag zon, zomers zelf, erger kon niet. En wat zie ik vandaag: regen, de hele dag, bij de bakken zal het uit de hemel denderen. Dus geen onkruid plukken voor mij vandaag. Het wordt inderdaad een prachtige dag.
 9. hub1

  Zaterdag 13 april

  Aha, daarom betaalt Nederland zich blauw aan de EEG en België niet. Die spreken meer EEG-talen.
 10. hub1

  Zaterdag 13 april

  Ik dacht we hadden Friezen (sorry Bor) die zich alleen onderling begrijpen, Limburgers (sorry hub1) die ze nergens begrijpen en Hollanders. Dan hebben we eigenlijks best een groot land, he? Kunnen die Belgen (sorry Fleur) niet aan tippen met maar 2 talen.
 11. hub1

  Zaterdag 13 april

  Grappig, ik vergeet altijd dat jullie Hollanders de Z als een S en de V als een F uitspreken. "Sonnetje, ik hou fan je" zingen ze in Amsterdam als de zomer begint altijd.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...