Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

knakker

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  694
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  22

Alles door knakker geplaatst

 1. knakker

  Xenia

  Welkom hier, Xenia. We staan hier met een grote horde klaar om je te steunen hoor. Goed dat je wilt stoppen. Veel schrijven hier heeft ook mij enorm geholpen. Hou ons op de hoogte, ook als het rot gaat. En ja, die lieve kindjes, daar doe je het voor. Maar ook: voor jezelf. Het leven zonder drank is uiteindelijk echt vele male leuker! Ik wens je veel succes.
 2. Hahaha, jullie maken me aan het lachen dames . Ehm, nou, ik ga meteen oefenen. Dat valt nog niet mee. Vooralsnog is mijn vrouw niet erg onder de indruk als ik mijn oren naar voren richt. Zo dan maar proberen: II-AA *houdt oren ietsje achteruit*
 3. Dank Bob. Drie maand in de zak, dat is met een lekker gevoel op vakantie gaan
 4. knakker

  Even voorstellen Myle

  Jammer Myle. Ik zou toch echt proberen structureel niks meer in huis te halen. Het idee zonder mogelijke verdoving de nacht door te moeten komen jaagt je misschien wel de stuipen op het lijf. Maar nu komen de stuipen op het lijf met terugwerkende kracht in het kwadraat de volgende ochtend op bezoek. Sterkte joh. Blijf moed houden.
 5. knakker

  Ben weer terug bij af.

  Ja, blijven Moos, juist nu.
 6. knakker

  Maandag 5 augustus

  Nee, Denemarken. Er scharrelt nu trouwens ineens, heel rustig, een egeltje rondom mij. Ik voel me net Jopie met haar roodborstje
 7. knakker

  Maandag 5 augustus

  Ja, dank Denise. Auto zojuist startklaar gemaakt, en ziet, er is een wonder geschiedt: ruimte over. Dat is de afgelopen jaren niet voorgekomen. Nu innig tevreden in tuin, met grolsje 0.0 en een fijne cigaar. Het leven is mooi
 8. knakker

  Vandaag niet!!!

  Ja, dat is wel balen vogeltje. Maar niet doorslaan in zelfverwijt nu. Even heel boos op jezelf worden, even hard janken desnoods en dan weer verder wandelen op het reeds ingeslagen paadje. Het voelt op de een of andere manier alsof je ‘helemaal weer opnieuw’ moet beginnen, dat is waarschijnlijk het gevolg dat wij onze droge dagen tellen. Maar het is niet zo. Jij had volgens mij al een behoorlijk stevige basis gelegd, daar ben je nu twee dagen even vanaf gewankeld, maar die basis ligt er nog steeds. Je kunt er zo weer op klimmen en verder gaan. Zoals gezegd: analyseer wat er mis ging, leer van je fouten, en ga extra gelouterd weer verder. Moedig voorwaarts!
 9. knakker

  Jopie

  Ik denk dat het roodborstje heeft aangevoeld dat zijn werk erop zit.
 10. knakker

  Pelle drinkt niet meer

  Ik heb nog eens lopen neuzen in jouw draad en herken veel. Het stoppen dat je makkelijk afgaat. De vrolijkheid en levenslust tijdens je abstinentie. Maar ook: dat je de verlokkingen van het onbezonnen leven mét drank blijft zien. Veel stoppers ontwikkelen een ietwat zure visie op drank nadat ze zijn gestopt. Maar ik herken ook dat je makkelijk heen en weer blijft schokken tussen vrolijke abstinentie en het gemoedelijke kameraadschappelijke leven met Oom Bier. De twijfel welk leven te verkiezen. Met roken ook al. Maar heb jij dan ook dat je op den duur moe wordt van dat steeds maar heen en weer bewegen? Ik merk aan mezelf dat ik nog steeds veel voordelen zie in een leven met drank en zelf een keuze voor terug naar de drank goed zou kunnen verdedigen. Hoofdreden om dit echter niet meer te doen is dat ik geen enkel risico wil nemen op trieste en deerniswekkende situaties die het leven met drank uiteindelijk altijd weer opleverde. Maar ook omdat ik niet eindeloos weifelend wilde blijven zwalken tussen beide werelden. Ik ben benieuwd hoe jouw afwegingen zullen zijn vanaf hier. Ik las trouwens dat jij ook bij Trubendorffer hebt gelopen. Hoe was jouw ervaring daarmee?
 11. knakker

  Maandag 5 augustus

  Goeiemorgen mensen. Beetje spelen met de kinderen vandaag en langzaam ‘t autootje inpakken want morgen op vakantie. Veel zin in @Smaragd gefeliciteerd jongen. Na 29 jaar nog steeds ontbijt voor hem maken: dan zit het met de liefde snor
 12. knakker

  Even voorstellen

  Ha leuk alweer een vogel erbij hier. Van harte welkom freebird. Ik hoop dat je het hier goed naar je zin zult hebben.
 13. knakker

  GewoonDoen

  Toch naar het hutje op de hei? Hoe dan ook, ik hoop dat je het goed hebt.
 14. knakker

  Zondag 4 aug 19

  Dat uitslapen wordt in Huize Knakker door de kleine knakkertjes technisch onmogelijk gemaakt. Due staan vaak om half zeven al naast ons bed aan m’n oren te trekken. Broodjes, pannenkoekjes en vers fruit: lekkerlekker. Mama Rosee verwent haar kinderen goed.
 15. Dat heb je potverdikkie goed gedaan Jane, van harte gefeliciteerd! Ik zal ter ere van jouw feestdag elk uur op Knakker FM dat nummer van de Rolling Stones voor je draaien: just heed this plea, my love on bended knees, my love I pledge myself to Lady Jane
 16. knakker

  Zondag 4 aug 19

  Goeiemorge mensen. Nog steeds in bed hier. Voor mij een persoonlijk record uitslapen. Nog steeds geen regen Yvonne?! Is er dan nog een vierkante centimeter droog gebleven in Nederland? Of woon jij in de Kalahari?
 17. Nou, de rode lappen zullen vanaf heden sidderen als jouw stierenkop verschijnt denk ik. Het spijt me Haddock, maar ik vind je vooralsnog de minst sympathieke verschijning op dit forum. Maar hey, dat is op basis van twee berichten. Ik hoop vurig dat die andere 5349 berichten die je hier ooit schreef bol staan van verdraagzaamheid, bescheidenheid en naastenliefde. Alle drie kernbegrippen uit het calvinisme trouwens. Misschien een aardig idee om daar eens vluchtig kennis van te nemen alvorens je weer een groep of individu de hel toewenst.
 18. knakker

  Manou

  Slaap wel Manou. Laat de dag van morgen mooi zijn!
 19. knakker

  Manou

  Ha Manou, hoe is het nu met je?
 20. knakker

  Even voorstellen Myle

  Moed houden Myle, moed houden.
 21. knakker

  Zaterdag 3-8-2019

  Hållo Køh, veel plezier in Zweden!
 22. Ha! Nou dan zou ik persoonlijk toch liever een eerlijke deprimerende avond hebben dan de schijnwerkelijkheid van de roes. Maar in plaats van apathisch voor 't buisje te zitten kun je er ook zelf voor kiezen even wat nieuwe muziek te gaan maken voor de soundtrack van je leven. Kijk, het leven is vaak rot, maar niets weerhoudt je ervan een klein dansje te doen ofzo. En als dat er allemaal niet in zit: hey, wat is er mis met jezelf een avond onder dompelen in somberheid of ledigheid. Beetje glazig voor je uit staren, met het hoofd schudden, zeggen hoe zwaar het allemaal is, het leven: dat zijn ook mooie dingen. Nou ja, het hoort er ook bij bedoel ik. Ik moet er tenminste niet aan denken dat het elke dag zonneschijn, vrolijkheid en feest zou zijn. Ik zou daar doodongelukkig van worden.
 23. Maar je kunt toch heel eenvoudig controleren of die waarneming klopt door eenvoudig na te tellen hoeveel mensen in het Minderen-draadje positief schrijven over minderen? Dat zijn er niet veel. Maar ik zou er vooral naar streven de bevestiging van je eigen besluit in je eigen afwegingen te blijven zoeken en niet in wat de mensen om je heen zeggen.
 24. knakker

  Zaterdag 3-8-2019

  Dank @Smaragd maar ik ben nog niet weg. Dinsdag vertrekken we pas. En ik ben eens met wat je zegt over het forum: de eerlijkheid waarmee mensen hun terugval teruggeven en de liefderijke manier waarop ze hier worden opgevangen. Dat vind ik echt iets heel moois. Kijk, er wordt ook af en toe wel eens een robbertje gevochten, maar over het algemeen vind ik de sfeer hier echt ontzettend positief.
 25. Het is de afgelopen dagen inderdaad heel vaak over minderen en gecontroleerd drinken gegaan. Er is nu zelfs een eigen draadje over. Je zegt dat je daar onzekerheid van wordt. Maar je moet die draad eens teruglezen, voor de grap: het gaat drie pagina's lang vrijwel uitsluitend over mensen die schrijven dat ze zich veel veiliger voelen bij 0, over mensen die schrijven dat ze vroeger geprobeerd hebben te minderen maar dat het is mislukt. Je schrijft dat er steeds meer stemmen opgaan voor gecontroleerd drinken: maar heus, het is niet zo. Het gaat weliswaar óver gecontroleerd drinken, maar vrijwel iedereen raadt het af. Dus ik zou daar niet veel reden in zien om aan je eigen overtuiging te twijfelen. Nog beter is domweg helemaal niet te twijfelen aan je eigen overtuiging en je niks aantrekken van wat de rest van de wereld allemaal schreeuwt en roept. Maar dat is soms misschien makkelijker gezegd dan gedaan. Ik ken ook hier op het forum eigenlijk bijna geen mensen die op een succesvolle manier met alcohol zijn geminderd. Ja @bumperjim misschien, op die manier heb ik lange tijd ook wel geprobeerd te drinken. Maar dat is mij niet gelukt, dus waarom zou zoiets mij van slag maken? Bovendien kan BJ wel meer dingen die ik niet kan, zoals deurbellen compleet met ingewikkelde voltages en transformators aanleggen. Maar ik richt mijn leven in naar eigen maatstaven, en leg mijn oor overal te luisteren en probeer daar wat van op te steken ook, maar ik moet in alles vooral ook rekening houden met mijn eigen capaciteiten en beperkingen. En ook al zou het voltallig forum ineens gaan roepen dat het heel verstandig is om elke dag een flesje wijn te drinken. Dan doe ik dat niet omdat ik voor mezelf ontdekt heb dat dit voor mij niet geschikt is. Je moet de wereld altijd welwillend, liefdevol en geïnteresseerd tegemoet treden, maar als het er op aan komt toch vooral vertrouwen op je eigen domme ezelskop. Zo zie ik het.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...