Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

knakker

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  1345
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  39

Alles door knakker geplaatst

 1. Sterkte Lieke. Het leven voelt soms onrechtvaardig. Maar blijf sterk, en houdt moed, ook al valt dat soms niet mee. De beloning komt, ooit.
 2. Knakker is überhaupt een aanfluiting. Daar ben ik het wel mee eens . Maar die jurk staat mij prachtig hoor. Zeker nu ik bij gebrek aan kapper lang golvend haar heb gekregen.
 3. Raar is dat. Je ziet wat je wilt zien. Je waarneming is onbetrouwbaar. Daarover gesproken, kennen jullie dit plaatje al? Ik zie de jurk als goud met witte strepen. Maar veel mensen zweren dat ze de jurk zien als blauw/zwart.
 4. Haha, gelukkig ben ik niet de enige Marika. Zot he? Ik vond het al zo raar dat mensen hele serieuze en opmonterende berichten voorzagen van een plaatje met glazen bier.
 5. Nou, dat rode pakpapier zag ik als amberkleurig bier en die gele strik als schuimkraag. . (Ook nog kleurenblind, het wordt steeds erger.)
 6. Kijk, dat is de mentaliteit Etty. Zuchtend en ploeterend voorwaarts. Mijn zoon is soms ook wat gemakzuchtig tijdens spelletjes, of te veel gericht op winnen, op welke manier ook. Ik stel hem dan altijd voor dat hij met 3-0 gewonnen heeft en dat we dan meteen mooi het spel kunnen opruimen. Maar dat wil hij dan weer nooit.
 7. Dankjewel Yana. Grappig trouwens, ik zie nu pas dat dit plaatje, , een pakje is met een strik erom. Ik heb er altijd twee pullen bier in gezien, echt waar. Ik vond het al raar zo'n lichtzinnig plaatje op een alcoholistenforum. Denkt u dat ik een leesbril nodig heb, dokter?
 8. @Pats: ik vermoed dat je lichaam een beetje in de war is nu de vaste brandstof ineens achterwege blijft. Het kost soms even tijd voor het systeem weer gereset is naar de fabrieksinstellingen, ik zou me er geen zorgen over maken. En hey: niet elk klachtje is corona. Gewoon: dom verdan. Sterkte ook.
 9. Wat kun jij wonderlijk dromen @Yana, mijn complimenten . Vooral die knop waarmee je alle boedha's op volgorde kunt zetten intrigeert mij. Zo'n knop lijkt mij ook reuze handig
 10. knakker

  Donderdag 30 april

  Oei, deze draad was eigenlijk eerder. Excuses dat ik door je heen praatte, Etty. En nu zaai ik wederom verwarring en weten de mensen niet meer waar ze praten moeten. Het is als in het echte leven: teveel keuzevrijheid leidt tot onduidelijkheid en stress.
 11. Zachtjes tikt de regen tegen het zolderraam. Ik vind dat altijd een gezellig geluid. Voor mij niet het ‘ritme van de eenzaamheid’ zoals bij Rob de Nijs, maar veel meer van de geborgenheid. Herinneringen aan vroeger in de caravan. Buiten regen, binnen gezelligheid en warmte. 30 april, Koninginnedag ooit. Hoe zou het toch met Bea zijn? Die zit natuurlijk ook in een tehuis zonder bezoek. Achter het raam wat droef naar buiten te staren. De kinderen hadden toch al weinig tijd. De hond is ook al dood. Maar ik dwaal af. Maak er een mooie dag van mensen. Buiten zal het vandaag niet droog blijven. Maar houdt binnen de flessen dicht.
 12. Slaap wel, Jopie. Je had een wijze opa.
 13. Verrek. Dat is een hele andere sport geworden he, als je niet meer drinkt? Vroeger bracht ik de flessen altijd nogal schichtig weg, soms verdeeld over twee glasbakken om minder op te vallen. Nu voel ik me zelfs ietwat trots als ik alleen maar met twee lege potten pindakaas en appelsap-fles aan kom.
 14. knakker

  Pats stopt ook

  De eerste week niet drinken stelt juist wél heel veel voor. Van harte gefeliciteerd daarmee dus Patsie. Yana citeerde bovenstaande ook al, maar ook ik vind het aandoenlijk mooi en herkenbaar. Het is ook zo met elkaar verweven dat je amper meer ziet wat oorzaak en gevolg is. Ik meende ook dat ik dronk omdat ik zo'n gekwelde tobber was diep van binnen. Maar niks hoor, zonder drank, blijk ik tot eigen verrassing gewoon een tamelijk vrolijk boerke te zijn. Geniet van je Nieuwe Leven mevrouw, het is echt bijzonder de moeite waard!
 15. knakker

  Hier ben ik dan; Maartje.

  Mooi beschreven Maartje. Herkenbaar wel, die neiging om van de ene naar de andere mateloosheid te gaan. Maar dan nog: liever taart dan de fles. Bijna een jaar, mooi joh.
 16. knakker

  Zo moeilijk

  Hallo dan Marcia, vandaag de dag een beetje goed doorgekomen? Zonder de bekende fles is het in het begin soms even doorbijten, nieuwe invullingen zoeken van de vrijkomende tijd. Maar hey, ik lees al dat je druk aan het poetsen bent geslagen. Zo zie je maar: hoofd fris, huis schoon. De momenten dat je op je fietsje wilt springen om in wanhoop naar de slijter te rijden zullen ook nog wel blijven langskomen. Maar trek je daar niet al teveel van aan. Gewoon stug doorgaan op de ingeslagen weg. Het is echt de moeite waard. Succes ermee!
 17. Ja, een tikje eentonig wordt het leven in de coronatijd misschien wel. Maar waar anderen zich vervelen vind ik het persoonlijk ook wel verhelderend om je te beperken tot het essentiële. Veel afleiding is vervallen, maar daarmee ook veel overbodige flauwe kul. Ik wel steek een hoop op deze dagen over mijzelf en mijn leven. Ik vind het leven soms wat saai misschien, maar er al met al enorm veel rijker op worden gek genoeg. Maar ik ben dan ook een naar binnen gerichte, monomane apensoort; dat moet ik er wel bij zeggen.
 18. Spannend. Gaat het dan ontploffen?
 19. In de sprookjes die mij vroeger werden voorgelezen werd de keizer van China ‘s ochtends door zijn bedienden gewekt met een zilveren belletje. Omdat hij zo deftig was. Datzelfde overkomt mij ook elke ochtend. Dat zilveren belletje. Het geluid van de pimpelmees die zich al om zes uur zit uit te sloven hier. Wakker worden met een glimlach. Wat verder zo leuk is aan dit vogeltje is het ragfijne zwarte lijntje door de ogen. Dat heeft onze Schepper er Zelf met een heel klein penseeltje op aangebracht. Een nauwkeurig werkje. En er zijn nogal wat pimpelmezen zeg. Er zal er heel wat vanaf gevloekt zijn bij dat karwei durf ik te wedden.
 20. Hahaha Van Bon Scott vond ik altijd dat hij klonk alsof hij aan het poepen was. De grootste rocker van de band woont trouwens inmiddels al jaren heel burgerlijk in een verbouwde boerderij in de Achterhoek. Wie had dat ooit kunnen denken?
 21. knakker

  Vrijdag 24 april 2020

  Oeioei Sjaan, gevaarlijk hoor zo'n elektrieke fiets. Slecht geleverd ook zeg. Of komt hij van Beun de Haas? Wel grappig dat op deze manier een ongeluk toch ook tot iets moois kan leiden. Zo zie je maar. Die ochtendgeluiden: ja, dat is wel iets heel erg moois. Ik vind het altijd al een genot om de vogelgeluiden door het geopende raam binnen te horen komen. Een raar verschijnsel eigenlijk wel. Als de dag kriekt beginnen die beesten te fluiten en te zingen dat het een aard heeft. Maar als de zon helemaal op is hoor je ze veel minder massaal. Wat doen ze dan? Kruipen ze dan weer in bed? Ik begin de dag altijd met een wandeling met mijn zoons met een wandeling door het hier vlakbij gelegen stukje natuur. Papa kijker om de nek, hoewel ik de oudste in mijn enthousiasme soms ook verveel. We gaan toch niet weer vogels kijken? Nou ja, straks dus maar riddertje spelen met stokken als zwaarden. De jongste krijgt er nooit genoeg van om steentjes in het water te gooien vanaf de bruggetjes. Papa kijk!
 22. knakker

  Vrijdag 24 april 2020

  hallo & zo Nou dames, ik ben er vaak ook wel voor te porren om Trump allerlei dommigheid te verwijten, maar jullie brengen nu wel een heel wild verhaal in de wereld. Er is gebleken dat sommige desinfectiemiddelen het virus snel doden en hij oppert slechts om te onderzoeken of daar iets mee gedaan kan worden. Het is niet dat de allesreiniger zomaar hoep in de injectiespuit gaat hoor. Maar een mooie dag weer, hoewel zo langzamerhand de plantjes ook wel weer eens mogen eigenlijk.
 23. Take it easy, @takeiteasy. Ik heb ook wel eens van die dagen dat ik nergens meer zin in heb. Vooral bij mooi weer, want dan is het contrast zo groot. Maar die buien drijven ook weer over. Op het balkon gaan schreeuwen lucht wel op denk ik, hoewel de buren vreemd zullen opkijken. In een kussen schreeuwen, zoals Cleo laatst zei is een betere optie. Of gewoon even kwaad iets niet al te duurs stuk smijten op de stenen vloer. Morgen weer een dag. Je zult zien dat de wereld er dan weer iets vriendelijker uit ziet. Wel voor de zekerheid de drankkast stevig op slot doen en de sleutel opeten. Als schrale troost een klein bloemetje van de goedmoedige ezel:
 24. Over Bach? Vertel...
 25. Kicks voor niks: Koffie & Bach. Die beperkende maatregelen wegens corona vallen mij persoonlijk nog wel mee. Met thuis blijven en het op afstand houden van mensen vertoon ik eigenlijk gewoon mijn natuurlijke gedrag. Maar ik moet er niet aan denken dat de RIVM opeens zou ontdekken dat het virus zich ook via de muziek van Bach blijkt te verspreiden. Dan breekt hier echt de pleuris uit.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...