Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Dis

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  315
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Dis

 • Rang
  Forummer

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Interesses
  Filosofische literatuur, Quantum mechanika, Fiscaal/Burgerlijk recht.

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Hoi Ad, het gaat met vallen en opstaan! Eind januari gestopt. 16 februari een hevige reactie welke heeft geresulteerd in een opname op intensive care, na vier dagen en medicatie bleek er niets naan de hand! Nu gaat het weer goed, maar ik ben zo bang geworden dat ik een noodpil bij me heb. Verder gaat het weer goed, maar de angst zit er nu wel in. Ik heb de pil nog niet gebruikt, maar het geeft een veilig gevoel. Ik durf weer onder de mensen te komen, mijn fobie is verdwenen.
 2. Ik ben sinds januari benzovrij en het gaat met vallen en opstaan. Ik heb last van hartritmestoringen en inderdaad ook mí'jn nek maakt me gek (haha), druk in mijn hoofd e.d. maar het gaat stukken beter dan een jaar geleden. De ritmestoringen blijken door de ontwenning gemanifesteerd, ik heb daar aanleg voor. Als ik rustig ben krijg ik ze niet.
 3. Spruitje is brutaal en zit de hele dag aan het raam te blaffen naar mensen. Ze kijkt ook televisie, als ze andere dieren ziet bemoeit ze zich ermee. Maar ze is een allemans vriend, je zou haar zo mee kunnen nemen.
 4. Goedemorgen allemaal. Ik zie veel nieuwkomers hier. Even een update; ik ben aanvang januari gestopt met de bijna een jaar durende afbouw van 40mg diazepam en dat middel heb ik 20 jaar gebruikt waarvan de laatste jaren dagelijks 40mg. Het ging best goed tot vorige maand, toen sloeg een wave toe. Hartkloppingen, darmklachten en zelfs een ziekenhuisopname volgde. Gelukkig was er niets mis met mijn organen en komen de klachten van de stres. Daarvoor heb ik een hoge dosis betablokker voorgeschreven gekregen, dit moet om mijn hart te beschermen en kan straks weer naar beneden worden gebracht. Ik besef nu dat benzovrij nog niet genezen betekent! Hou daar rekening mee en neem voor die periode 1,5 tot 4 jaar ook de tijd. Af en toe slaat die rommel terug terwijl je allang niets meer in je bloed hebt. Allemaal de groeten. @Kannietmeer @Cyclad58en @bolletje en alle anderen. ik kom nog wel eens kijken en een kopje koffie drinken op het forum.
 5. Hallo lieve lotgenoten! Ik ben al een tijdje benzovrij. Maar ik heb de gekste dingen meegemaakt. Vorige week moest ik 's nachts een plasje doen, ik was helemaal verlamd! Het heeft geen 10 seconden geduurd maar het leken minuten. Heb de huisarts laten komen die zij mij als je diep slaapt dat dat vaker voorkomt. Verder droom ik nog steeds de gekste dingen. Verder gaat het prima! Ik heb miijn hele flat laten schilderen en ga dag voor dag leven! Vanaf maart 2018 tot nu was het de hel! alhoewel het steeds beter ging. Maar de stap van 2mg naar 0 is toch te zwaaar geweest.
 6. Lieverd, je komt uit de ellende! ik heb bijna 20 jaar 40mg valium geslikt, soms wel 60mg. Het heeft me mijn huwelijk gekost en de relatie met mijn kinderen en kleinkinderen ( gelukkig heb ik vorig jaar op 4 maart op aandringen van mijn huidige vriendin een gesprek gehad, ze zeiden nu snappen we je! dus zeker nu is alles goed, Opa heeft weer tijd!) De weg kan soms zwaar zijn, ik heb vaak gedacht ik spring van een brug! De eerste maanden van afbouw was ik letterlijk grauw van ellende, Zeker toen ik onder de 20mg kwam, ik heb het allemaal verdrongen maar ik weet nog wel toen ik op 7mg zat er plotseling een verandering plaats vond. Was het eerste wat ik vroeger nam mijn dosis, nog eerder als koffie, Nu vergat ik het soms dagen! en bij 2mg ben ik gestopt! dat was opvallend gemakkelijk. Overigens heb ik mijn oudste zoon destijds een tablet van 10 mg gegeven om te proberen, Hij heeft een hele dag geslapen!
 7. Lieve Annie, ik heb ook agorafobie gehad! En nog veel meer, ik krijg nog af en toe nachtmerries van de tijd in maart 2018 tot einde van het jaar! Ik ben nu helemaal benzo vrij. Het verschil is ongeloofelijk, van een stugge contactarme man doe ik weer volledig mee! Ik ben rationeel ingesteld, dus ik kan de mensen niet goed helpen met verslavingsklachten. Wel heb ik het besluit genomen om een paar mensen (pro deo) te helpen die in de molen van de schuldhulp maffia zijn terechtgekomen. Dat kost mij dagen per geval, men heeft er een ongeloofelijke puinhoop van gemaakt, ik heb inmiddels al drie rechtszaken gewonnen tegen die schuldhulpverleners ( het sterkste geval was een mevrouw, die zelf tonnen schulden had en doodleuk mensen hielp!) Ik ken mensen die nog geen winterschoenen kunnen kopen! Ik heb nu een mevrouw die met 400 euro moet rondkomen, voor twee uurtjes per week ingehuurd om dingetjes te doen zoals stofzuigen en ramen wassen. Ik betaal haar netjes en zwart! En ik erger mij ook op mensen die zeggen maar je rookt wel! Dat kost ook een tientje per dag, ik rook al jaren niet meer maar als je met 10 euro en de verwarming uit in de kamer zit, kan ik me wel voorstellen dat die sigaret even troost brengt! Verder zal het je lukken om van de benzo af te komen, geloof me! Op één keer komt de klik en dat is een teken van herstel, je gabareceptoren hebben zich hersteld
 8. Dat herken ik, hoewel het bij mij niet zo erg is ben ik ook weer begonnen waar ik 15 jaar geleden was. Gelukkig heeft de tijd ook voor oplossingen gezorgd. Maar er komen nieuwe zaken en daar moeten wij nu benzo-vrij mee om leren gaan. Ik betrap me de laatste tijd op negatieve gedachten die onnodig zijn. Zo iets van "nu ben ik benzo-vrij en al 64, wat heb ik er aan".
 9. Heb ik precies hetzelfde ervaren, behalve in de periode van afbouw tussen 20mg en 7mg, toen had ik ook windows en waves. Daarna eigenlijk geen waves meer.
 10. Ik wil hier bij opmerken dat je wel degelijk resultaten gaat merken, al na twee a drie weken! Maar zoals Mito en Benzovrij reeds hebben gezegd, je gaat iedere dag vooruit. En vergeet niet dat er altijd problemen zullen zijn. Die kunnen we niet aan de benzo wijten en we moeten leren ze zonder benzo te meesteren! Juist daarin schuilt het addertje, de meesten van ons zijn niet voor niets ooit aan de benzo begonnen.
 11. Hoi Tim, Dat heb ik ook. Het komt doordat je lichaam zich hersteld. Ik voel me heel goed maar ben erg lui, in die zin dat ik alleen de hoognodige dingen doe, ik slaap ook veel. Toch ben ik al een tijd benzovrij. Het komt vanzelf weer terug. Je zelf een beetje pushen kan geen kwaad, maar niet overdrijven want we zijn nog steeds stresgevoelig.
 12. Dis

  Onze huiskamer 11-11-2018

  Bij 3 mg, ik merkte sowieso niks meer rond de 4 mg diazepam. Eigenlijk is het toen ik rond de 7 mg zat voorspoedig gegaan.
 13. Goedemorgen allemaal, Ik kom even op bezoek. Goed geslapen? Ik zet de koffie vast klaar met een ontbijtje Ik sta sinds een week op 0 mg. Het gaat uitstekend. Ik heb maar één klacht, ik ben loom en moe (en lui). Af en toe voelt het of ik juist een grote dosis benzo heb genomen. Het is nog altijd 100x beter dan die vreselijke periode van ontwenning. Misschien heeft iemand van jullie mijn klacht ook gehad en kan het verklaren. Fijne dag allemaal.
 14. Goedemorgen allemaal, En Bolletje, bevalt de airco? Je kunt er ook mee verwarmen als het wat fris is. Dat is goedkoper dan de verwarming op te stoken voor een kwartiertje. Beste lotgenoten, ik zal wat minder op het forum verschijnen. Het gaat steeds beter met mij. Hoewel ik nog rond de 3,5-4mg dia zit gaat de afbouw goed en ben ik vrijwel klachtenvrij. Iedereen heeft wel eens een minder goede dag of een griepje, zo denk ik er nu over. Dankzij de steun van jullie allemaal en @bolletje, @Kannietmeer, en @Cyclad58 in het bijzonder, ben ik zover gekomen. Zeker in het begin van mijn afbouw heb ik veel steun van dit waardevolle forum ondervonden ( @moderator leest u mee?). Er is een tijd van komen en een tijd van gaan, zo heb ik mensen succesvol zien vertrekken en anderen namen hun plaats in. Eerst wilde ik ook lotgenoten gaan helpen zoals KNM en Ad. Ik ben echter meer geschikt voor praktische concrete zaken. Ik help nu mensen die vermalen worden in de schuldhulpverlening. Dus lieve mensen, ik kom nog af en toe een kopje koffie drinken hier in de huiskamer. Ik wens jullie allemaal veel succes. Neem een stukje taart.
 15. @Cyclad58 Inderdaad Ad, je bent een Warrior een Combatant en een Survivor! Ik ben ook door dat poortje gegaan waar jij nu staat, 2x zelfs, de laatste keer door de dood van mijn partner. Je kan het aan, wat de uitkomst ook mag worden. Neem geen benzo, juist dankzij jou ben ik er bijna vanaf. Je kan op mijn steun rekenen!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...