Spring naar bijdragen

Sandro

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    2.038
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    16

Berichten geplaatst door Sandro

  1. Hallo allemaal, ik heb regelmatig dromen over het verleden. Dan herleef ik bijvoorbeeld het leven met mijn ex van 20 jaar geleden. Intens ook altijd, zodra ik wakker ben moet ik echt even bijkomen.

    En irritant, want het kost me mijn nachtrust en ik voel me zelfs schuldig dat dit mijn brein kennelijk nog bezig houdt. 

  2. Op 11-11-2023 om 19:33 zei Oskar:

    Het lastige is dat je wel degelijk de stoplichten haarscherp opmerkt, maar dat er momenten zijn dat dat je geen reet kan schelen, en je het gaspedaal nog wat dieper intrapt. Als ik een ééndimensionaal en zuiver rationeel wezen zou zijn was het vast allemaal eenvoudig. Maar dat ben ik niet. Bij heel veel dingen razen tegengestelde neigingen en overtuigingen door mijn kop.

    Dit is zo herkenbaar voor mij, en is zo verneukeratief. Je weet het allemaal best, maar er zijn dus momenten dat dat allemaal niets uitmaakt. Het feit dat ik weet dat die momenten er zijn, helpen me wel. Ik word er nu niet meer zo door verrast en ben daardoor beter in staat om eerst alternatieven te bedenken om met dat gevoel om te gaan.

    Sterkte in ieder geval @Oskar!

  3. En dat bedoel ik dan niet op een verstandelijk niveau. Want uiteraard snap ik dat alcohol vergif is en zeker iemand als ik er niet mee om kan gaan. Maar het pantser is nog niet zo dik dat er nooit een scheurtje zal ontstaan na honderden keren aangevallen te zijn door slechte gedachtes. 

    Afijn....hoop maar dat zbb zich een beetje sterk kan houden.

  4. Hallo mensen, ik kom ook weer eens een keertje buurten.

    Ik ben nu 7 weken op de goede weg. Dacht de demonen overwonnen te hebben, maar ben geschrokken door wat er eergisteren ineens door mijn hoofd spookte. Had mezelf toch weer overtuigd dat het wel kon. Door een toevalligheid is het toch nog goed gekomen, maar voor hetzelfde geld was het mis gegaan. Altijd scherp blijven....

  5. 3 uur geleden zei Dune:

    Carving is natuurlijk craving, maar denk niet dat iemand dat heeft gezien of gelezen 

    Jawel hoor. Jij ook fijne Pinksteren en goed om te horen dat je de moed erin houdt.

    Ik merk dat ik het in het voorjaar en de zomer veel makkelijker heb dan in de herfst en winter. Kan me ook voorstellen dat het voor sommigen juist andersom is, en de verleidingen juist meer op de loer liggen nu met het mooie weer ook. Maar ik heb dat juist niet. De herfst en winter maakt me triest, en 's avonds is er weinig te doen behalve binnen zitten. Ik grijp dan veel eenvoudiger naar de fles.

  6. Dit zijn iets te zware onderwerpen voor een late dertiger ;)

    Maar uiteraard een goede middag allemaal! Tijdje niet geweest hier, ging niet goed met me. Maar inmiddels heb ik de knop qua alcohol toch om weten te zetten een aantal weken geleden en is de waas uit mijn hoofd. Maar wat blijkt het leven met al die drank dan weer een tol geëist te hebben op mijn lichaam. Ben moe, als ik me eraan overgeef kan ik zo een hele middag in bed liggen...

  7. 6 uur geleden zei Remi1:

    Ik mis hier een heel belangrijk iets in deze hele discussie, een factor die een hele grote rol/ invloed heeft op de vicieuze cirkel en daardoor die cirkel doorbreken onmogelijk maakt/ verslaving in stand houdt. Dan kun je intussen wel gaan hardlopen of iets anders doen waar iets goeds uit voort komt, maar dat doorbreekt de cirkel dan toch niet, niet écht.
    Dan moet toch echt eerst die allesbeslissende factor weg zijn.

    Exact, story of my life

×
×
  • Nieuwe aanmaken...