Spring naar bijdragen

IJsvogel

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    848
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    1

Berichten geplaatst door IJsvogel

  1. DAGPACT:
    Claudius
    Fonny
    Yvonne
    Freekie 

    IJsvogel

     

    Ik krijg het er nooit netjes onder,  mijn regelafstand en letters zijn groter, grrr.

    Komend weekend een soort meeting met veel onbekenden op een camping. Nu al zorgen omdat ik opzie tegen zo'n sociaal gebeuren zonder alcohol. Ik besef nu dat het hele drinken daarmee ooit begonnen is. Ik wil niet drinken maar zie een soort slow motion avond vol ongemakkelijkheid. Maar wel een buitenkans om nu eens goed te bekijken wat er gebeurt.  En dan daar mijn acties op aan te passen.  Ik hoef niet sociaal te doen/zijn. Zelfs met vriendinnen kost het me soms veel energie, als ik dat echt besef kan ik hopelijk het alleen dingen doen echt omarmen. 

     

  2. Dagpact:

    Claudius

    Oskar

    Fonny🌞

    IJsvogel

    Ja,  zo herkenbaar weer wat jullie schrijven.  Goedkeuring, waardering, gezien worden.  Maar ook mijn eigen goedkeuring. Pas als ik nuttige dingen gedaan heb is het goed.  En dat is nooit genoeg.  Weer het thema zelfafwijzing. En ik wil zo graag lekker doen waar ik zin in heb, lezen in de zon maar ik zie overal klusjes. Heeft ook met balans te maken. Maar in ieder geval voel ik me stukken blijer dan wanneer ik drink. Fijne dag:sun:

  3. DAGPACT:
    Claudius
    Oskar
    Fonny
    Yvonne 

    IJsvogel

    Beetje laat maar ik doe ook mee hoor, het gaat goed en dan heb ik morgen weer een fijne dag.  Vandaag een uitje naar zee en een lunch met wijn. Maar voor mij een 0.0 en een superdagje. Bij thuiskomst even de gedachte... weekend, zal ik wijn halen. Maar nee, morgen is een stuk minder fijn dan. Dag 16 alweer.

  4. DAGPACT:
    Claudius
    Oskar
    Yvonne 

    IJsvogel

    Ja,  die krochten, na de eerste blije dagen  merk ik dat ook weer, zelfafwijzing, veel in mijn hoofd zitten. Dan ga ik daar maar weer over lezen. Ik merk dat mijn zelfbeeld samenhangt met presteren. Of het nou sporten, werken of bv huishouden is. Maar daar word ik niet perse blij van dus daar moet wat verschuiven. Maar wat zijn dan mijn echte behoeften? 

  5. @Rosee, ja ik lees al weer een poosje mee en ook hier het bekende verhaal.  Geleidelijk weer meer drinken en gewoon verslaafd zijn. Zo moeilijk om de knop weer om te zetten. Nu sinds een week is hij om, en natuurlijk voel ik me meteen veel beter,  energieker, vrolijker. Bij mij is eenzaamheid en zelfafwijzing de trigger, maar ook het gevolgd dus nu al een week weer onder de mensen en veel  vrolijker want ik word depressief van drinken. En met alles wat ik weet is er toch dat stemmetje..... Straks in de vakantie..... Mijn verstand weet dat ik het dag voor dag moet doen dus dat doe ik nu. En weer hier zijn en schrijven. 

    Wat was bij jou de aanleiding van je uitglijder? 

  6. He @Oskar, ik lees je nu pas,  wat bijzonder dat je je ervaringen met ons deelt. Misschien omdat ik nu,  achteraf het hele draadje lees zie ik heel duidelijk alle rode vlaggen, signaalwoorden en trucjes die je brein met je uithaalt. Wat ik hiervan leer is dat ik weer ga beginnen met schrijven in een schrift. Ik herken zo goed wat je schrijft,  ook dat onverklaarbare moment waarop het je niet uitmaakt wat er gebeurt,  of het onterechte denken dat wel kan,  wel meevalt enz. Het is blijkbaar voor mij moeilijk te verteren dat ook ik gewoon al dat verslaafde gedrag vertoon wat ik bij jou nu zo duidelijk terug lees. 

    We zijn gewoon de sjaak,  we kunnen nooit meer drinken. Is dat erg? Neuh,  alleen als je weer in de fuik zwemt. Is het makkelijk? Heel lang wel,  en dan ineens niet. U bent af, ga terug naar start. Wel weer iets geleerd. Maar wel kut, dat moet ook gezegd worden. Tegen onze kinderen. Niet teveel rationaliseren, hun pijn is echt. 

    Sterkte ezeltje:heart:

  7. Ik begrijp eerlijk gezegd niet waarom mensen dan weer "opkomen" voor Donder, en andere mensen berispen die heel milde vragen stellen.  Dat staat in geen verhouding tot de drek die hier door Donder is gespuwd.  Heel gericht en kwetsend. Dan mogen mensen daar toch wel wat over zeggen of vragen? Hoort toch ook bij herstel? Volgens mij kan iedereen gewoon zijn eigen verhaal vertellen en vragen stellen zonder dat dat afgekapt wordt. Ik vind dat heel pijnlijk dat mensen hun mening, of pijn niet meer mogen delen. Doet me denken aan bullies die later geen verantwoordelijkheid voor hun gedrag nemen onder het mom van "Geen oude koeien uit de sloot halen".

  8. Wat grappig,  ik zit ook al met bikini aan want zo zwemmen. Eergisteren ook geweest,  18 baantjes zonder zwembril, nu met zwembril, dat is met wat fijner denk ik met de schoolslag. Ik kan helemaal niet snel, maar doe het ook vanwege de blessures waardoor wandelen niet gaat.  Maar ik hoop dat het goed bevalt,  want misschien blijf ik het dan doen 3 ochtenden voor het werk. Lijkt me wel gedoe om dan fris  en fruitig op je werk te komen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...