Spring naar bijdragen

Rosee

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    5.684
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    28

Berichten geplaatst door Rosee

  1. 4 uur geleden zei Adri03:

    Ja, maar iedereen die begint met roken is een minstens zo grote loser. Dus dat kun je gerust tegen elkaar wegstrepen.

    Ben ik niet met je eens. De tabaksindustrie richt zich op jongeren, kinderen nog, want weten dat die de langetermijn gevolgen niet overzien (ontwikkeling hersenen) ze trekken hiervoor ALLE smerige trucjes uit de kast en maken de sigaretten zo verslavend mogelijk. Na 4 sigaretten ben je al verslaafd. Natuurlijk kun je zeggen: niet aan beginnen. Maar helaas werkt het puberbrein zo meestal niet.

  2. Weet niet hoe oud Vlinder is, maar het schijnt wetenschappelijk onderzocht te zijn dat 19 jarigen in de meest egoïstische periode van hun leven zijn (schijnt dat de natuur dat zo heeft bedoeld omdat ze hun eigen plan moeten leren trekken) weet niet of dat klopt maar verklaart een hoop haha.

  3. Wat @Yana zegt, dat loslaten misschien meer in jezelf zit, klopt voor mij wel. Vaak voel ik me ook weer schuldig als het me lukt om mijn kinderen los te laten, bang om er niet genoeg voor ze te zijn. Terwijl ik waarschijnlijk echt niet meer zo belangrijk ben voor ze nu (waren mijn ouders ook niet voor me op die leeftijd,was totaal niet met ze bezig)

  4. Dat vind ik ook het moeilijke aan het ouderschap: dat je niks van ze kan overnemen, alles waar ze tegenaan lopen. Ik probeer nu maar te denken: wat had ik vroeger gewild van mijn ouders? En dat is begrip/luisteren/vertrouwen. En niet oordelen/zich zorgen maken/meteen allerlei oplossingen proberen te bedenken.  Dus probeer ik dat nu ook. Maar dat valt niet mee, want je wil het gewoon oplossen, maar dat kan niet.

  5. Wat lastig voor je @bumperjim. je kan eigenlijk weinig doen, behalve laten weten dat je er voor haar bent. Voor de rest denk ik dat het weinig effect heeft, wat je ook doet en zegt. Hopelijk komt ze hier snel weer uit. Machteloos gevoel natuurlijk. :rose:

  6. @Francoisesnap dat dat toch pijn doet, ook al voelde je wel dat het niet meer goed zat tussen jullie. Wat vind je er het moeilijkst aan? Ik heb zelf ook moeite met loslaten. Dat iemand met wie je zoveel hebt gedeeld ineens uit je leven verdwijnt. Alsof het allemaal niet echt was. Maar dat was het natuurlijk wel. Het helpt om de mooie momenten die jullie hebben gehad te koesteren. Alleen zijn jullie allebei een andere kant op gegaan, misschien is dat niet erg en hoort t bij het leven. Ik merk ook dat sommige vriendschappen niet meer zijn zoals vroeger sinds ik (vrijwel) gestopt ben met drinken. Ik ben ook veel gevoeliger geworden sindsdien lijkt wel. Maar de mensen die echt bij je passen raak je niet kwijt, dat is wel mooi toch?:heart:

  7. 20 minuten geleden zei Nienes:

    Wat fijn dat jullie zo begripvol reageren, en het ook begrijpen. Ik ken geen andere plek waar ik zo kan ventileren als hier. Ontzettend bedankt voor het vertrouwen en de lieve woorden, het helpt echt. Ik ga weer door, niet opnieuw maar verder!

    That' s the spirit!!!:rose:

  8. Goedemorgen. Sterkte vandaag @Dune. Goed voor jezelf zorgen. En de 'functie' van een kater is dat je dit niet meer wil (=mijn theorie dan:P) Fysiek is het nog tot daar aan toe, maar mentaal...Die schuldgevoelens en het eindeloos vastlopen in negatieve gedachten en angst en depressie...Dat vond ik er zelf het ergst aan. Morgen voel je je beter, hou je daar aan vast:rose:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...