Spring naar bijdragen

bumperjim

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    9.009
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    89

Berichten geplaatst door bumperjim

  1. Na 20 of 30 jaar teveel zuipen kunnen simpele dingen een openbaring zijn :) Mij helpt het bv te hardlopen waarbij je merkt dat alcohol de avond ervoor idd geen goed idee is, en dat helpt dus om het te laten staan. En de dopamine die je niet van de alcohol krijgt krijg je dan vh hardlopen.

  2. Ja als je minder lekker gaat, er is een lijstje van typische triggers waardoor mensen gaan drinken (enfin dat kan voor iedereen verschillen natuurlijk maar dit zijn veel voorkomende): HALT

    Hungry

    Angry

    Lonely

    Tired

    Er zijn er meer, zo heb ik zelf de Lente-trigger, wanneer het ineens lekker weer is, moet dat kennelijk gevierd (verdoofd) worden. Niet duidelijk waarom maar de associatie zit in de kop.

    En wanneer je dat weet van jezelf, kan je het ook omzeilen, kan niet altijd natuurlijk maar de Hungry trigger is een simpele die je zo kan omzeilen door ff wat te snaaien en wat non-alcoholisch bij te drinken.

    Je kan de trigger ook gewoon uitzitten als een warrior want meestal duren ze niet heel lang. 

  3. Het is misschien wat veel eer om er een "ik" van te maken die losstaat van je "echte ik". Het model dat je ervan maakt, stuurt vervolgens je ideeën en strategieën. Voor je het weet ga je een deel van jezelf haten als zijnde inherent slecht en das een beetje onterecht. Ofwel voor je het weet ga je denken dat je echte ik moet samenwonen met een soort duivel, en dat je echte ik dus volledig onschuldig is wat betreft de situatie, wat ook niet echt terecht is.

    Ik zie het als gedachten die je al dan niet kan negeren. De gedachten komen van de verslaving en de verslaving is een val waar je helaas zelf ingelopen bent, en waar je ook weer uit kan maar dat is lastig.

    Maar goed, my 2 cents B)

  4. 6 minuten geleden zei Smaragdie:

    Niet geheel waar was ook nuchter maanden toen. Je bent gewoon  een. Standvastige eigenwijze maar wel lieve man. Net als @Oskar.

    Damn dat vind ik toch leuk om te horen, en dat nadat ik je zo vreselijk vaak verwenst en geblokkeerd en uitgelokt heb en weet ik wat niet allemaal nog meer.

    Jij bent ook lief en mooi dat het zo goed met je gaat. 

  5. 3 uur geleden zei TommyVanilla:

    . Door het proberen (met de onthouding en met af en toe weer wat drinken), zie, voel en merk ik wel steeds beter de impact van mijn keuzes. En de daaraan gekoppelde gevolgen.

    Dat is zeker waar. Als je, door veel onthouding, niks meer gewend bent, dan voel je straks 1 biertje al de volgende dag. Dat is het "mindful" drinken.

    Dat kan een tijd goed gaan. Vervolgens ga je langzaam weer een gewoonte ontwikkelen. Net alsof je elke dag op je kop gaat staan of elke dag een marathon gaat lopen, wordt ook je nieuwe drinkgedrag een gewoonte zonder dat je er steeds bij stil staat. Als niks-drinken een gewoonte wordt, wordt het steeds makkelijker want op een gegeven moment denk je niet meer na dan bestel je een frisje. Als weinig drinken een gewoonte wordt, zit de kans erin dat je toch weer een gewoontedrinker wordt. Je gaat een nieuw patroon ontwikkelen want mensen zijn gewoontedieren. Hoe gaat dat patroon eruit zien dat beslis je zelf en daar ben je nu al mee bezig. Ik zeg niet dat het fout is om met mate te drinken want ik doe het zelf ook, maar dat het voorlopig goed gaat zegt niet alles over de langere termijn. Je moet van tijd tot tijd bewust evalueren wat je doet en je moet van jezelf weten dat (en hoe) je weer terug naar de nul kan als je vindt dat het wat veel wordt (hoe veel dat dan ook moge zijn). Stel maar een limiet en zie hoe goed het je lukt om je eraan te houden. Gaat het na 2 weken al fout, dan is dat een teken ergens van.

    Je moet een trukendoos hebben. Je moet in control zijn. Je moet weten hoe je zelf functioneert. 's Ochtends spijt en 's avonds dorst. Dan moet je dus 's ochtends boodschappen doen, dan heb je 's avonds niks in huis. Dat soort dingen. Dat moet je beheersen anders ben je aan de goden overgeleverd :) 

    Plan maar een avondje met vrienden en zeg tegen jezelf ik ga niks drinken. Lukt dat? Lukt het niet dan is dat ook weer een teken. Met mate drinken betekent vaak niet drinken terwijl je toch trek hebt. Je trek leren beheersen daar gaat het eigenlijk om. Misschien lukt het überhaupt niet. Misschien lukt het soms wel soms niet. Misschien lukt het een tijd lang en dan gebeurt er ineens iets waardoor het niet meer lukt. 

  6. Gezellig ochtendje bij de fastfitter. De auto van de holenbeer remt niet meer :huh:. Of nauwelijks iig.
    Daar kwam ze zaterdagmiddag mee. Met gevaar voor eigen leven hierheen gereden vanochtend en nu maar hopen dat ze relatief snel blokjes en schijven hebben.

    Leuke vader/dochter operatie. Fijn ook om werk te hebben waar je wel ff een halve dag vrij kan nemen op de dag zelf. 

  7. 41 minuten geleden zei lady jane:

    we worden getriggerd, altijd en overal.
    de kwestie is; wat doen we daarmee?
    Idem met projecties. Als iemand mij aan
    mijn zoon in de puberteit terugwerpt naar toen
    ben ik nog steeds verantwoordelijk voor als/hoe
    ik nu reageer. ook hier. en ik maak fouten natuurlijk,
    en zal die blijven maken. 

    Yep is natuurlijk waar

  8. Feit is ook dat we getriggerd worden door gedrag dat we jarenlang hebben ondergaan (voorbeeld van mijn 2 collega's waar ik het over had) en als dan iemand hier dat ook doet (en in het kwadraat dan ook nog) dan was het lontje al heel kort nog voordat het begon. 

  9. Ik zie hetzelfde met mn hond. Die komt al een beetje op leeftijd en als we dan een onstuimige pup tegenkomen dan gaat het eerst 10, 20, 30 seconden goed, dat draait ze zich weg, draait ze zich nog een keer weg, loopt de andere kant uit, en als ze dan nog een keer besprongen wordr dan is het EN NU OPZOUTEN!!!! in hondentaal.

    En wat hoor je dan: je hond is vals. Nee niet dus. 

  10. 1 minuut geleden zei rosa45:

    Ik denk de angst dat dit mij ook kan overkomen. En misschien teveel verbeeldingskracht,  ik zie het voor mij in rl. En dat beangstigt mij. Een hele meute tegen één persoontje. Maar nu draaf ik wel erg door:)

    Dune zat meer in de verdediging zoals ik het las. En ik heb sympathie voor iemand die met alcohol worstelt en driftig probeert ervan af te raken. 

  11. 1 minuut geleden zei rosa45:

    Dat begrijp ik wel. Maar dat kan ook anders. 

    En mensen aanspreken op hun gedrag in plaats van op de persoon zelf maakt niet zoveel uit vind ik. Het gedrag hoort bij de persoon. 

    Nou spreek je jezelf tegen :) als het ook anders kan dan hoort het gedrag dus niet bij de persoon.

    Het probleem van irritatie is dat de geirriteerde op een gegeven moment gewoon echt nijdig is. En degene die de irritatie uitlokt komt ermee weg want die had natuurlijk niks zo bedoeld. Kleuterschool 101.

    En nu laat ik de hond uit want dat is veel belangrijker ;) 

  12. 41 minuten geleden zei Reacher:

    Ik weet hoe het werkt bij jou, :heart: jouw grens van wat je billijk gedrag op het forum vind ligt ergens anders dan de mijne.
    En behalve dat ik onderscheid maak tussen mensen die dronken vals worden en mensen die dit niet worden vond ik het moeilijk dat jullie met zijn drieën waren tegen 1, tegelijkertijd. Ik kon je ff niet bereiken.

    Wat mij betreft zand -en dan een heleboel- erover. 

    Ik snap jou ook :heart: en ik had ook gewoon kunnen uitloggen maar ik heb een telefoonverslaving :wacko:

  13. 38 minuten geleden zei rosa45:

    Ik wet het niet, ik lees dit van @Duneen @bumperjimen ik krijg daar een heel naar en angstig gevoel bij. Lees ze dan gewoon niet, zet op ignore. Ik vind dat iedereen hier een plek mag hebben. 

    Het gaat niet om personen, het gaat om gedrag. En daar hebben sommigen een mening over. En daar kunnen anderen het dan weer mee oneens zijn, even goeie vrienden. Er hoeft geen angst bij te komen, het zijn maar lettertjes.

    Om eea beter te begrijpen lees wat Roberto allemaal schrijft. 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...