Spring naar bijdragen

Kannietmeer

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    2.877
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    19

Berichten geplaatst door Kannietmeer

  1. 2 uur geleden zei karin123:

    Lieve Wilhelmina, jij hebt het dus ook. Ik word er helemaal gek van van die zenuwen. Het lijkt steeds erger te worden. Ik denk ook aan jou elke dag. Je bent bijna van de pillen af wat vind ik dat knap.

    Lieve   Karin, het komt echt door de chemie in  je lijf. Heb je de mogeijkheid om met een weegschaaltje af te bouwen en  elke  dag  te vijlen, probeer dat dan, want dat scheelt echt. En verder moet je er   helaas ook echt doorheen.
    Je  kan wel ook magnesium bisglycinaat nemen. Dat helpt mij nu ook bij de venlafaxine ontwenningsverschijjnselen die precies  zo zijn. Stijf  van de stress  in mijn lijf en de spanning loopt soms zo hoog op dat ik in wanhopig huilen uitbarst. Dat lucht dan soms weer op.

    Maar sinds ik de magnesium weer ben gaan nemen is het  beter. Mijn hoofd denkt pas normaler  na 18.00 uur. Voor die tijd ben ik een wrak.
    Ik weet dat jullie me missen moeten, maar ik  komt echt wel weer terug.  Maar nu  even  niet  veel omdat  ik zelf  weer zo ziek ben.

    Morgen komt mijn dochter voor haar opa's verjaardag. Ben er wel een beetje zenuwachtig voor.  Moet  dat arme kind ( 21 jaar) me weer zo ziek aantreffen. Echt niet cool....

  2. 5 minuten geleden zei karin123:

    Ja, 20 mg oxa is eraf sinds een aantal weken. Nu de diazepam nog, daar is ook al 2,5 mg van af. Zou het handig zijn de Asthon Manual aan te houden qua afbouwen? 1 mg in de 2 weken? Erger dan nu kan het toch niet worden denk ik dan maar verder naar beneden.

    In mijn ervaring kan dat ook nog te snel zijn. De Ashton Manual is een richtlijn, geen gebod. Maar als het lukt is het fijn. Als je er erg ziek door wordt, kan je gewoon met de weegschaall elke dag afbouwen en dan maximaal bijvoorbeeld 1 mg per maand doen. Maar dat moet je dus zelf gaan ervaren. De 2,5 mg diazepam heb je ook in een gewone stap gedaan?

     

  3. 55 minuten geleden zei Wilhelmina:

    yollie j ik wens je gezondheid je heb het heel zwaar meisje ik leef met je mee  stop niet ik denk aan je in deze strijd  jij gaat winnen net als ik liefs    liefs wilhelmina

    knappe willy, wat  ben  jij toch een kanjer. Al die tijd heb je jezelf er doorheen gesleept. Heb je ook nog goede momenten te delen?
    ik heb  net mijn avondeten op, en dat is op het moment  een prestatie op zichzelf. Mijn  moeder heeft het gelukkig, voor ze weg ging vanavond aangewezen, maar ik moest wel mijn WIL gebruiken het te doen, want smaak of prikkel om te eten heb  ik al 10 dagen niet meer gehad. Dus hoewel het eten niet genoten wordt, heb ik het wel in mijn lichaam en dat is belangrijk.

  4. 9 minuten geleden zei Bellie:

    Wat een herkenning hier allemaal.  De angst is zo beklemmend. En dat negatieve denken ben ik ook een kei in.  En inderdaad @karin123 ik vraag mij soms ook af of het de overgang is,  want daar zit ik in.  En dan word ik nog moedelozer. Duurt dit dan nog jaren???? Of is toch de naweeën van Corona ? Ik zou zo graag daarop  antwoord willen hebben...

    wanneer de balans in je lichaam zo totaal naar de  haaien is, zijn de gedachten in je hoofd ook niet 'normaal' . ik heb dat zelf heel duidelijk gemerkt. Als je depresief bent, dan denk je ook negatief. Gaat de depressie weg, dan denk je anders en doe je ook automatisch anders. Zolang je  lichaam totaal in de war is,  heb je er mee te dealen. Maar  geloof  je gedachten niet altijd. Want  je wordt wel beter en er is leven na de ontwenning. En je gedachten worden dan weer beter, rustiger, vrediger, positiever, etc. Geloof je gedachten niet als ze zeggen dat je het niet kan of dat je er niet  doorheen komt.

  5. @Wanhopigehet kan echt lang duren deze shit. Maar je zal genezen en het gaat echt over. Er is maar 1 ding wat je kan doen inderdaad en dat is nu doorgaan.  Ontwenning van psyho-medicatie is gewoon onvoorstelbaar heftig. 

    @karin123Het zit echt niet tussen je oren. Elk klein beetje verantwoordelijkheid of activiteit kan extra prikkels zijn. En ons denken wordt  beinvloed door de ontwenning. ja, soms moeten we daar ook op letten. Maar de grote gemene deler is de ontwenning en dat je daardoor een verstoord zenuwstelsel hebt. En daarmee gaat gewoon echt veel mis in je lichaam.


     

  6. 15 uur geleden zei EefjeJ:

    @Alina ik kreeg hartoverslagen na de bevalling en twee paniekaanvallen...toen voelde ik me steeds wat nerveus en ik vond de hartoverslagen eng. Dus toen kreeg ik oxa voorgeschreven... Ik werd steeds angstiger voor van alles, in de supermarkt, in de auto, alleen thuis zijn etc... Tintelingen overal, zweten, brandende huid, meer paniek, hoofdpijn, erg moe, slecht slapen, nog nerveuzer... Na het stoppen kreeg ik nog eens zoveel klachten, maar ik ben in één keer gestopt, dan komt de klap veel harder aan... Ik heb ook zo ontzettend getwijfeld wat is nou wat en waardoor komt het nou? Maar hoe meer ik hier las en op benzobuddies, hoe duidelijker het werd. Tuurlijk moet je lijf ook ontzwangeren, maar vlak de oxa niet uit 

    @Kannietmeer of @doorbijter kunnen jullie adviseren hoe ze het beste kan omzetten? Thanks ^_^

    Omzetten moet je in een paar stappen doen meestal, zodat je het oude middel ook nog een tijdje gebruikt. De overgang is  even vervelend, maar echt te overleven. Als je daar doorheen bent, is het  VEEEEEL rustiger dan de oxazepam en kan je  veel makkelijker in kleine stapjes afbouwen. 
    Als je specifiek advies wilt, stuur me  dan even een PM @Alina.
    Het komt echt goed, maar je moet even weten welke stappen  je moet ondernemen.

  7. 4 uur geleden zei Alina:

    Ik ben natuurlijk 4.5 maand geleden bevallen. En al 2 x mijn menstruatie gehad en nu zit ik al op dag 40 en dus nog steeds geen menstruatie. Kan het schommelen is dat normaal

    je hormonen kunnen nog schommelen van het ontzwangeren en kunnen door de benzo in de war raken. Helaas kan je nooit uitzoeken wat wat is he....

    Jammer ook dat je niet gelijkmatig heb kunnen innemen. Dat maakt je nu even zieker. Maar als je eenmaal een paar dagen op Diazepam zit zal het wel beter gaan naar verwachting. Veel gelijkmatiger en geen plotseling ontwennningsmomenten. Sterkte!

     

  8. 6 uur geleden zei Wanhopige:

    @Kannietmeerik ben bang dat mijn slaap dan weer helemaal verdwijnt. Als ik beweeg voel ik het ook minder. Maar je kan toch niet de godganze dag op je benen blijven staan. Ik heb 1dagje geprobeerd diazepam in te nemen. 5mg. 5 mg10 mg.merkte helemaal geen verlichting. Sliep 2 u. Nu slaap ik zonder 4 a 5 u.maar elk uur wakker met zweten en trillen. Val dan weer in slaap. Ben als de dood bang om avond weg te gaan en laat thuis komen. Nu moet ik vroeg op bed gaan liggen. Ontspannen dan val ik na een uur in slaap. Meestal na 24.00. Ik ben zo bang om weer tolerant te worden. Ik kreeg in het ziekenhuis 2mg xanax 125 mg imipramine 12mg lorazepam 5mg melatonine en sliep nog niet. Ik ben ook bang weer angst te ontwikkelen. Sta met trilling op en ga er ook mee naar bed. Net als iedereen hier angst dat de symptomen nooit voorbij gaan.

    als je geen angst meer hebt, wel 4 tot 5 uur kan slapen en je grootste klacht nu het interne trillen is dan zou ik het ook denk ik zo laten.

    Gewoon tussendoor een benzo nemen zal geen verlichting geven dus dat zou ik ook zeker niet doen. De verlichting komt pas na een tijdje... zoals @doorbijter ook schrijft.

  9. 2 uur geleden zei Wanhopige:

    @bolletjehet is echt een ontwenningsverschijnsel. Ik krijg geen slaap. Ik ga heel vroeg op bed liggen. 22.00 dan val ik ergens na 24.00 in slaap en wordt elk half uur of uur wakker met die trillingen en zweet. Warm. De trillingen houden de hele dag aan. Je weet gewoon niet wanneer dit ophoudt. Heb je mijn stuk over Erik paling gelezen. Hij schrijft er zelf over dat trilling een ontwenningsverschijnsel is. Dat vond ik in een artikel van hem gisteren. Vorige week mailde ik hem of het ontwenningsverschijnselen waren en hij was daar niet bekend mee zei hij. Raar.

    Hi Yollie . Misschien kan je voor je oude account gewoon  vragen om een nieuw wachtwoord?

    Het inwendige trillen komt echt veel voor en ik heb er zelf in ieder geval ook veel last van  gehad. Ook nu ik mijn AD aan het afbouwen ben ervaar ik het trillen. Als  ik  opsta en als ik naar bed ga en als ik rustig zit. Als  ik bezig ben en goed beweeg gaat het beter.  Je kan er niets tegen doen. Maar het zal wel echt helemaal over gaan. Ben jij er nog steeds van overtuigd dat je niet op een lage dosis moet herinstalleren?  ( @Wanhopige)

    Ik denk er zelf over de komende weken niet verder af te bouwen met de AD, want zoals ik me nu voel is het ook echt niet okay. @Cyclad58 Spanning in mijn lijf is mega hoog, ik slaap onrustig en voel me precies zoals ik me voelde vlak voordat ik instortte eind 2016. Toen ging het mis omdat de AD die ik toen slikte ineens volledig er mee ophield. Dit is en blijft een rete spannend traject jongens en het vertrouwen houden dat het over zal gaan is niet altijd makkelijk. Maar ik luister maar naar mijn eigen adviezen, want iedereen geneest. :rolleyes:

  10. 5 uur geleden zei Cyclad58:

    Tjee Liz @Kannietmeer, Het is maar goed dat mannen geen PMS hebben, wij zouden er helemaal niet mee kunnen omgaan denk ik. Gelukkig gaat dit weer over. :heart:

    Ik heb vannacht zonder Temazepam geslapen. Nou ja, geslapen, op en af een half uur wakker en een half uur slapen. Erg vermoeiend. Hopelijk krijg ik geen last van ontwenning (ik houd er wel rekening mee) en vannacht probeer ik het weer zonder. We zijn een midweek weg en wie weet is dit het goede moment. Kon gelukkig wel rustig blijven, al is het nu na het opstaan wel weer een gespannen boel in mijn buik en armen. Dat moet dan maar. Straks de jacuzzi in! 

     

    Thanks Ad.  Wacht maar,  op een dag weten ze dat mannen net zo lijden onder iets anders en daarom soms zulke monsters kunnen zijn :D.
    Ik vond het vroeger  altijd zo gek en oneerlijk als ze vrouwen met PMS afschilderden als heksen die totaal onbetrouwbaar gedrag vertoonde, gemeen en sjaggerijnig, of dramatisch en depressief.... Nu ben ik 42 en weet ik dat het lijden reeel is en echt diep kan gaan. De karikaturen zijn gemeen en het gaat echt om een diepe lijdensweg die geleid door hormonen door dal en nog dieper dal kunnen gaan.
    Vandaag ben ik ietsje beter, maar duidelijk nog steeds van slag. Maar ik kijk wel uit dat ik mijn vriend daar van de schuld ga geven, want het zit in mij, het ligt niet aan hem


    Fijn dat jij  hebt geslapen zonder hulp. Laten we hopen dat je dat weer langer en langer volhoud en dat je er weer vertrouwen in krijgt dat ook jouw proces vooruit gaat.  Die Jacuzzi klinkt wel echt heel fijn. Ik hoop dat je daar dan ook lekker van kan genieten.:rose:

    Jij bent regelmatig links en rechts op vakantie in huisjes. Zijn er plekken die je extra kan aanbevelen, of specifieke vakantieparken of huisjes? Ik zoek luxe en alles erop en eraan het liefst. Ik wil ook jacuzzi, sauna,  als het even kan openhaard of vuurkorf buiten, ik wil water en bootjes, ik wil een regendouche en een  bad en ik wil  ik wil  ik wil:lol:. Heb je een tip?

  11. 10 minuten geleden zei Yollie:

    Ik heb nu 4 dg zonder medicatie geslapen. 3 a 4 uurtjes. Wel met zweten en nerveusiteit wakker en trillen. Na een half uurtje zakt nerveusiteit weg. Vandaag is trillen beetje minder erg. Ik hoop begin herstel. Ik heb 3 u op de kapperstoel gezeten. Nieuwe look. Ik ben tevreden. Ik vind mezelf er weer goed uitzien. Ook al 12 kg afgevallen. Vanavond eindelijk weer een beetje tv kunnen kijken. Ik kruip er weer vroeg in. En vanaf vandaag geen ene pil meer aangeraakt. De psyhiater mag ze zelf gaan slikken ipv mij steeds meer voor te schrijven. Welterusten voor straks. Morgen nieuwe kansen!!! ♧♧♧

    zet em op lieverd! Fijn om deze positieve ontwikkeling te lezen. Houd je daar aan vast als het op en neer  gaat ( wat vaak zo is  bij benzo ontwenning!)  Ben echt blij voor je:heart:

  12. 13 uur geleden zei bolletje:

    k krijg veel te weinig prikkels omdat je geen mens ziet of er contact mee hebt. Logisch dat ik wat somber word. Ik ben dan wel een dierenmens maar heb mensen toch ook nodig, we zijn tenslotte toch kuddedieren. Maar goed ik weet ook dat het weer anders wordt en dat houd me op de been. Niets is blijvend. Dus lachen om dit filmpje. Het is echt leuk.

    Ik herken het wel een beetje Bol.

    Dikke knuffel voor jouB)

     

  13. Nou nou, wat een stilte.
    Hier een dag vol PMS en daarmee een enorm zooite gemaakt tegen mijn partner-_-.... Beetje jammer dat het zo heftig is allemaal. Ik raakte voor het eerst zo overstuur en heb vandaag zelfs paniekaanvallen gehad. Maar het komt goed, dat weet ik.
    Maar moest wel een jou denken lieve Ad, @Cyclad58. De momenten dat het je aanvliegt zijn echt niet makkelijk en dan weet je gelijk weer waarom je ooit een benzo gebruikt hebt.
    Hoop dat mijn CZS snel weer kalmeert, want het is echt een zooitje in mijn lichaam op dit moment. Wat een onrust!

  14. Op 2-5-2020 om 17:58 zei Yollie:

    maar praten helpt mij hier niet van af.

     

    19 uur geleden zei Yollie:

    Drama hier. Onmenselijk 2 u slaap. 22 u trillen. Ik hou dit niet meer vol

    Praten zal je niet helpen nee, en setraline heb ik je ook mijn mening over gegeven.
    Je zenuwstelsel is beschadigd en kan niet functioneren op dit moment zonder benzo. Of je wacht totdat je lichaam is herstelt, of je gaat tijdelijk toch weer op Diazepam en bouwt dat af. Ik zou gaan voor het tweede, aangezien je hier op het forum blijft schrijven dat je het niet vol houd.

  15. 7 uur geleden zei Louisa:

    Vannacht half 2 wakker met een beroerd gevoel in de maag. Ik wist dat ik naar de wc moest gaan. Waterdiarree! Zo erg. Ging een half uur door met krampen in de buik. Op het laatst was t alleen water. Na een half uur leek de aanval wat gezakt te zijn. Geen aandrang meer. Ik ben verder gaan slapen - al duurde dat even omdat ik me heel raar voelde, maar viel uiteindelijk in slaap en niet meer wakker geworden. Mn maag borrelt nu als een malle. De plek van de maagzweer toentertijd is voelbaar. Nu geen aandrang meer. Ik maak me wel zorgen erom. Voel me niet lekker door die maag. En zo uitgeput gevoel. 

    Nu met moeite eet ik een cracker met wat yoghurt. Geen eetlust. Ik had gisteravond vanillevla geprobeerd bij gebrek aan bananen. Probeer toch me te voeden. Dat viel alleen helemaal verkeerd. Voelde me heel beroerd. 

    Daarvan is (denk ik) niet de diarree, want ik had in de middag al beetje diarree. Ik liet een wind en mn broek vol. Gelukkig had ik maandverband in en dat heeft alles opgevangen. Daarna naar de wc en beetje diarree maar dat was t. Nog niet zorgwekkend vond ik. 

    Maar wat vannacht gebeurde wel. En maar buik gerommel. Ik heb de dokter al gebeld over de maag van de week en daar word ik niet wijzer van. 

    Ik kan sinds de buikgriep nu 4 weken niet normaal eten. Ik dacht aan maagslijmvliesontsteking weer maar dan krijg je geen waterdiarree. Hoewel die plek wel pijnlijk is waar ik in sept een ontsteking had. 

    Ik weet het niet meer en mn hoofd is drama.

    Gister voelde ik gewoon een tijd niks meer doodeng. Geen gevoel nergens zoveel fysiek als mentaal maar ik wist dat t mn hoofd was. Was ook de dag kwijt, wist niks meer en huilen. Afschuwelijk dat hoofd. Alles is dan teveel gewoon.

    Heel de dag absurde krampen. Last van de maag. Opeens voelde ik t niet meer en deed mn hoofd heel raar. 

    Kent iemand dat? Zo overprikkeld dat je niets meer kan voelen? 

    Nog even en ik droog uit of raak ondervoed. Ik weet niet wat de buikgriep heeft gedaan, maar het wordt nu wel zorgwekkend. Al reageerde de huisarts van de week niet zo. Ik ben uitgeput gewoon. Ik heb geen koorts. Voel gewoon heel zwak.

    Ik weet het niet meer wat t is? De ongesteldheid is doorgekomen. Dus even zien of dat extra werking op de maag en darmen had? Ik had heftige krampen. 

    Slik wel paracetamol (is niet kwalijk voor de maag) en verder geen maagbezwarende troep. 

    Ik gebruik wel Gaviscon (naast de maagzuurremmers die Ik vanaf sept 2018 gebruik). Was van de huisarts een tip om dat te proberen naast de maagzuurremmers. Ik zie nu dat er bijwerkingen aan zitten. Sindsdien lijkt het nog erger geworden. Dus miss even stoppen ermee? 

     

    was het spugen misschien gewoon ontwenning? Dat kan namelijk ook . Je darmflora kan totaal in de war zijn en je maag zwaar overstuur.

  16. 2 uur geleden zei Yollie:

    @doorbijteromdat de psyhiater zei dat het goed zou kunnen helpen tegen de trilling en dat ik slaperig zou worden. Ik merk er niks van. Bloeddruk is torenhoog. Plastablet erbij gehad naast mijn bloeddrukpil maar zakt niet. Het lijkt net of mijn hart harder moet werken. Borstkas doet pijn. Ik lig nog op bed om te kijken of bloeddruk zakt maar gaat niet. Ik ben bekaf van elke beweging.

    ik denk dat de psychiater tot nog toe niet erg helpend is geweest en je er niet beter van bent geworden. Het is begrijpelijk dat je toch doet wat die bedenkt. Maar vertrouw je echt nog op het oordeel van de psych?
    je hart moet ook harder werken, je lichaam is in totale chaos. De balans in alles is zo belangrijk om alles te laten functioneren en door de beschadigende werking van de benzo' s en nu ook de sertraline voel je je gewoon vreselijk.Je lichaam krijgt het gewoon niet voor elkaar zo.
     

    STerkte Yollie! Heel zwaar zo .

  17. 21 uur geleden zei Deligaf1:

    Hey mensen,

    Helaas hoor ik vandaag tot de groep mensen die ondersteuning nodig heeft. Vorige week heb ik per ongelijk 1 tablet citalopram te veel gehad. 20mg slik ik normaal 2x 10 en heb per ongelijk 3x 10 ingenomen omdat ik 3x 50 seroquel slik heb ik per ongeluk  dat bij de citalopram gedaan.

    Ik baal er echt van als een stekker al die bijwerkingen weer, continue het idee alsof ik aan het vallen ben, wat huilerig depressie en schuld gevoel. Hopelijk is het deze week nog gestabiliseerd.  
     

    Ik wil graag weer verder gaan met mijn therapie maar dat is nu onverstandig om te doen. Heb me alleen al wat voorkunnen bereiden voor wanneer het weer gaat. 
     

    hopelijk gaat het jullie wat beter af.

    Groetjes Tim

    Hi Tim wat akelig joh!

    Ik herken dat helemaal. een vergissing in je medicaie inname en je bent gelijk van het padje. Iets wat je niet meer kan ongedaan maken.
    Maar probeer alles wat je ervaart dus vooral niet te internaliseren, en vertrouw er echt maar op dat het snel voorbij zal zijn. Echt, dit is niet een grote fout en je kan er ook echt vast snel van herstellen.
    X

    Liz

  18. 1 uur geleden zei Yollie:

    @Kannietmeerin bijsluiter staat dat het wel helpt tegen trillen en psyhiater zegt dat het slaperig maakt en het lichaam ontspant. Hij wil maar niet horen dat het afbouwklachten zijn. Hij zegt dat ik hem niet begrijp. Vreselijk allemaal. Waar ik wel bang voor ben is dat je ook eerst angstiget wordt. Zo dubbel.

    vaak krijg je eerst ergere klachten voordat het helpt. Dit is trouwens ook een SSRI en waar je vanaf komt is een TCA. Ik hoop  dat het helpt...

     

  19. 7 minuten geleden zei Yollie:

    @Kannietmeerheb besloten morgen setraline te slikken. Psyhiater zegt dat het allemaal aan mezelf ligt. Kan gillen daarom. Hij zegt dat ik niet ontspan. Moet aan yoga en danstherapie doen zegt hij. Hoe yoga als je lichaam trilt?

    Ach jeetje wat vreselijk. Het ligt echt niet aan jou!! En sertraline is een AD die niet op dezelfde receptoren werkt als een benzo. De kans dat je het daarmee opvangt acht ik niet groot. Alleen het deel van de ontwenningsklachten dat door de AD afbouw mogelijk komt zal dan verdwijnen.
     

  20. 1 uur geleden zei Alina:

    Hoi kannietmeer,

    Hoe ga jij er mee om, Wat ik mij ook afvraag aan jullie allen. Ieder van ons is ooit met de benzo.s gestart met een reden. Is bij jullie die bestaande klacht klachten weg. Bij mij niet hoor, de angst voor het slapen is er nog. En ja daarnaast veel klachten erbij gekregen. Maar dat is nu afwachten wat door de benzo komt. Hoe doen jullie dat of had ik niet moeten stoppen omdat mijn klacht er nog is waardoor ik er mee ben begonnen. 

     

    Ikkannietmeer, in vind de vermoeiheid zo erg. Het slokt me helmaal op. En dat voelt  zo isolerend, ik zou zo graag meer willen maar ik zit dan zo vast door de uitputting. En goed bedoelde adviezen om toch dingen te blijven ondernemen, dat doet mij verdriet. Als ik toch naar de winkel ga bijvoorbeeld met de mentale vermoeidheid. Dan kan ik niks meer filteren en dan komt de angst en paniek omdat mijn hoofd het letterlijk niet meer aankan. En lekker tv kijken of een telefoongesprek is dan al teveel. Of ik geen extra info meer aan kan. 

     

    HI Alina,

    Ik had zware AD ontwenning doordat mijn AD plotseling ermee opthield. Een vorm van AD tolerantie had ik. Toen werd ik op Lorazepam gezet. Ik heb therapie gedaan voor mijn eigen onzekerheid die ik nog bespeurde, maar verder was er niets mis met me.
    Dat je angst hebt om te slapen, moet ook opgelost worden met Therapie, niet met medicatie. De ontwenningsklachten bij afbouwen of bij tolerantie hebben daar in feite niets mee te maken. Het ene is huiswerk dat je zelf te doen hebt, misschien trauma dat je moet verwerken, en het andere is iets waar we allemaal mee geworsteld hebben of nog mee worstelen. De vermoeidhied is pijnlijk en zwaar en het enige wat je daar momenteel tegen kan doen is accepteren. De benzo's beschadigen niet alleen je gaba-a receptoren, maar ook je mitochondrië. Die kunnen echt pas herstellen als je klaar bent met afbouwen.
    Adviezen waar je niets mee kan, zijn pijnlijk voor iedereen, en dat is dus ook zo herkenbaar. Veel van mijn clienten horen dit van hun naasten, en hebben er verdriet van.
    Je hoofd verwerkt nu blijkbaar ook bijna geen informatie meer door de ontwenning ( heb ik ook gehad) en daardoor is alles te veel. Licht en geluid en geuren.... tv, radio, computer, bezoek..... alles. Ik lag daardoor ook grotendeels alleen, want ook zitten en lopen was vaak vermoeiend.

    De manier waar ik er mee omging was totale acceptatie van de tijdelijke staat van zijn. Ik begreep dat ik als een rups in mijn cocon moest, dat ik niet moest peuteren aan het coconnetje en dat ik geduld moest hebben. Zitten en afwachten. Rust was een zegen. Stilte een zegen. Geen pijn hebben was ik dankbaar voor. Dat mijn moeder me kon helpen bij het douchen was ik dankbaar voor. Een schoon bed, geen paniekaanvallen, geen depressie, geen ruzie, vrede om me heen, een warm huis, een zachte deken, een vriend die aan mij dacht..... alles was voor mij reden om dankbaar te zijn en door te gaan. Zo deed ik het. En intussen las ik regelmatig op internet wat benzo ontwenning nou precies was, hoe het werkte, wat je moest doen en wat niet, en steunde ik mensen die door hetzelfde heen gingen, omdat ik merkte dat ik er zo goed mee om kon gaan dat het anderen ook hielp om met me te praten.
    Daarom ben ik nu ook voor mijzelf begonnen als coach om mensen hier door heen te helpen.

    Ik begrijp echt goed waar je tegen aanloopt, en het is echt benzo-ontwenning. Je slaapangst zou je kunnen aanpakken met IEMT, EFT of EMDR ( en in die volgorde). Een coach die IEMT kan toepassen is genoeg waarschijnlijk.
    Ik heb zelf nog geen opleiding gedaan om dat met je te doen, maar dat hoop ik wel zelf toe te kunnen passen in de toekomst. Waarschijnlijk moet ik daarmee wachten tot na het corona tijdperk helaas.
     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...