Spring naar bijdragen

Lika

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    13.995
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    123

Berichten geplaatst door Lika

  1. 3 uur geleden zei bumperjim:

    Maar het benoemen is toch eigenlijk niet meer dan het observeren? Ook zonder dat je t benoemt zal het proces doorgaan. 

    Zeker. Maar ze wil geen dokter. Dus ik doe iets achter haar rug om EN door het hardop te zeggen wordt het echt. No way out. Ik begrijp dat ze geen dokter wil, maar het gaat alleen slechter worden. 

  2. Goedemorgen. Opstaan en naar moeder. Ik ben laat. Gisteren de huisarts van mijn moeder gebeld en gesproken. ‘ denkt u dat zij aan het dementeren is?’  ‘Ja’

    Ik kan het bijna niet aan dat te zeggen en voel me een verrader en schuldig. Zit de hele week al dwars. Bakken ijs gegeten. Ik ben een lief kind.

    Gatverdamme. Maar ik drink niet. De ijsmythe is ook doorgeprikt. Moedig voorwaarts. 

  3. 6 uur geleden zei Oskar:

    Dat is ook altijd mijn eenvoudige drijfveer geweest. Maar ik blijk ook heel goed in het besluit steeds weer een dagje uit te stellen. Erover schrijven helpt mij ook. Hier, maar ook voor mijzelf. 

     

    Hoewel ik dol ben op romantiek en melancholie heeft mijn drinken van de laatste jaren daar weinig meer mee uit te staan. Vroeger wel heel erg trouwens. En aan 'groots en meeslepend' heb ik altijd een beetje een hekel gehad. Met het vullen van de leegte bedoel ik meer zoiets als het fixeren van een staat van dadenloosheid, zodat ik als gemakzuchtig mens niet in actie hoef te komen. Andere vormen van leegte en stilte kan ik juist heel erg waarderen. Daarom hou ik ook zo van Schiermonnikoog.

    Dat vroeger de melancholie en romantiek wel samenhingen en nu niet.  Zou je drinken er mee te maken kunnen hebben dat je soms even terug wilt? Even onverantwoordelijk? 
     

    Misschien projecteer ik. Ik doe dat met eten denk ik. Mijn besluit en voer het uit, krijg ik daar niet nu aangezwengeld. En dat hoeft ook niet. Ik moet het gewoon doen.  Caramba.

  4. Op 11-4-2024 om 17:00 zei Oskar:

    Wat nekt mij steeds? Voor zover ik weet heb ik geen grote onderliggende problemen meer die ik wil ontvluchten in een roes van drank. Wel ben ik extreem gevoelig voor de macht van de gewoonte. Of het waanidee dat het ‘niet zoveel  uitmaakt om er nog één dagje aan vast te plakken, gisteren ging het tenslotte ook mis, morgen stop ik wel weer. Dat kan ik mijzelf jarenlang wijsmaken, zonder er overigens een barst van te geloven. Het faciliteren van een staat van volstrekte passiviteit is ook een belangrijke oorzaak. Het vullen van de leegte.

    Neem een besluit en voer het uit. Punt. Dat hielp mij. En schrijven. Hier, maar ook in een boekje dat ik altijd bij me droeg. 

    Ergens hoor ik nog de zweem van romantiek en melancholie. Van groots en meeslepend. Daar kun je doorheen prikken. Heus. In de leegte zit misschien stilte die alles omvat en ademruimte geeft. Ga maar kijken!

  5. 12 uur geleden zei ikkanhet:

    Dank jevwel @Lika nu pas weer over een half jaar.

    Sterkte gewenst ook, ik ken het gevoel. Heb het ook meegemaakt.  En denk dan wel eens dat ik het ook zomaar had kunnen zijn. Wat ook zeker gebeurt zou zijn als ik de steun van mijn eindeloos geduldige man niet had gehad.

    Dat soort gedachten ja….

  6. @lady janeik heb je verhaal net gelezen en het kwam zo ontzettend bij me binnen hoe zwaar dat moet zijn geweest. Bewonderenswaardig hoe jullie eruit zijn gekomen. 
     

    En @Robertoik lees hier nu al lang, maar ik begrijp niet waarom je je pijlen op @lady janericht. Wel lees ik dat zij graag wil dat je ermee stopt. Kun je dat dus doen?

    @Kohtje gecondoleerd. En ja. Wat fijn om dan nuchter te zijn. 
     

    En @jopiegoed je te lezen!! Niet te geloven wat je doet. Tenminste niet voor mij…. Ik kijk nog steeds naar elke buschauffeur of dat niet misschien jopie is. Maar dat is inmiddels ‘long time ago’…..

  7. Dat begrijp ik @Jac. Wat een baalgevoel. Wegdoen die handel, knietjes afvegen en doorrrr….

    kaasuienbroodjes gebakken en pindakaas brood is bijna klaar. Allemaal koolhydraatarm. Enige wat nu werkt voor mij en blij mee, want ik heb geen honger. 
     

    Twee dagen veel in bed gelegen. Heb het idee dat dat mij goed heeft gedaan. Even in afzondering in eigen kleine wereldje. Nu de grote wijde wereld weer in. Kan niet wachten tot mijn nieuwe steunzolen er zijn!! Dan kan ik weer lopen zonder pijn .

×
×
  • Nieuwe aanmaken...