Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

jopie

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  2797
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  33

Alles door jopie geplaatst

 1. jopie

  Boekendraadje

  https://www.vgamsterdam.nl/blogs/484/het-taboe-op-zelfrealisatie
 2. jopie

  Zo 18 aug 2019

  Bij jezelf onderzoeken waarom iets je zo raakt is, denk ik, bijna 2e natuur geworden. Los daarvan geldt ook: als iets duidelijk niet goed voor je is, waarom ga je er dan toch mee door? Voor wat betreft liegen is dat voor mij duidelijk. Dat kan ik ook prima aan, hoezeer het mij ook raakt als t om gelieven gaat. Immers, door liegen heb je per definitie geen verbinding meer, maar ook andersom: de verbinding met de ander was kennelijk niet veilig genoeg voor de ander om de waarheid te kunnen spreken. Altijd dubbel dus. Altijd ook een eigen aandeel. Voor wat betreft wat hier gebeurt: mensen die opzettelijk (vele) acvounts aanmaken met verhalen die prikkelen, aan de kern van het doel van dit forum komen, met als enige doel onrust maken: dat maakt alles vies. Ook mijzelf. Voor mij. Op zich is daar prima mee om te gaan, mits er wel een bepaalde "bescherming" is, de minimale eisen die er zijn. Immers, dan is wat geschreven wordt misschien wel niet echt, maar inhoudelijk nog steeds zinvol. Nu die er niet meer zijn, de moderator lukraak wat ingrijpt, maar verder niet, heb ik het idee in een fake-wereld terechtgekomen te zijn, waar het recht van de zieligste geldt. En die zieligste bestaat ook nog eens niet. En het doel: onrust. Sensatie. Op zich niet eens erg, maar in zon wereld wordt ik verleid weer terug te gaan naar mijn drama om te kunnen en te mogen zeggen wat ik kwijt wil, te kunnen zijn wie ik wil. Of gedwongen tot voor mij tegennatuurlijke zelfbeheersing, verleid tot het verlies van mijn zelfbeheersing: it pays off.... Gedwongen "de wijste zijn". Verleid tot achterdocht over motieven. Gedwongen tot oppervlakkigheid. Of: laat mij dwingen, verleiden... maakt niet uit eigenlijk. Daar ben ik hier niet voor. En, best lastig om toe te geven: ik schaam me hier te zijn, te blijven, dit belangrijk te vinden. En dat, preciies dat, is wat ik nooit meer wil. Die kant wil ik niet meer op. En zon omgeving is, hoe lief velen me hier ook zijn, geen omgeving waar ik wel bij vaar, noch waar ik mooi bij blijf. Het is niet wat ik hier zoek en juist nu zo nodig heb. En... Het hoeft niet.
 3. jopie

  Jopie

  ❤️
 4. jopie

  Jopie

  Schoon en omgekleed. Op naar mijn werk. Vannacht om 1 uur klaar. Ik vermoed zo dat deze dag dan voorbij is. Kleine hapjes maken: hapje "werk" nu eerst.
 5. jopie

  Jopie

  Weer een zaterdag voorbij. Althans, dat hoop ik. Ja hij kwam wel. Kinderen lagen bewust om geen shit mee te krijgen al in bed. Die hebben dus in ieder geval niets meegekregen. Daar gaat t ook om. Spanning in mijn lijf weer vol terug. Let go!
 6. jopie

  Jopie

  Dat is t. Op mijn trappetje met koffie na een lange nacht met veel dromen. Nare, maar volledig duidelijke.... hoort erbij, is goed, geeft de zorgen "een plek". Toch merk ik dat ik zelf heel langzaam rustiger wordt, meer ruimte heb voor "buiten" (en o wat is dat belangrijk om uit zon dip te komen), en.... ... gezond moe, noem ik t maar even. De moe waartegen je kunt slapen, niet de moe die je als een springveer door laat stuiteren. Ik denk dat ik kan en mag concluderen dat dit geen goede zomer was. Niet vanwege de omstandigheden, maar vanwege de manier waarop ik dat mijn eigen dagelijks leven heb laten beinvloeden, ook op dagen dat dat geen zin had. En 3 reizen afgezegd, waaronder (weer) noorwegen. Hoef ik niets mee, doe ik niets mee. Ook geen spijt. Zit gewoon in mijn hoofd voor morgen, volgend jaar, volgende jaren. Loslaten als het om externe bedreiging van eigen kinderen gaat, schuurt. En van mij mag dat ook, maar het kan beter. Denk ik.
 7. Goedemorgen allen. Ha, die @Etty... die is binnen. Fijn, gefeliciteetd en ook "joepie". En, gedurende dat traject heb ik veel aan jouw schrijfsels gehad. In zekere zin hoop ik dus dat je je verslaving aandacht blijft geven.
 8. jopie

  Jopie

  Nou, mijn 2 vroege diensten zijn voorbij. Kapotsruk was ik. Eetst geslapen voor ik uberhaupt naar huis ging. Nooit weer. Wat ben ik blij met mijn eigen roulering, zeg. Op natuurlijke wijze (vroeg, dat wel) wakker worden, de hele dag leuke fijne zinnige en onzinnige dingen doen, en dan s avonds nog even (ja, zo voelt t, aan t einde van de dag nog even...) mijn 80 euro bij elkaar rijden. Niet savonds kiezen of "bugle", "birds" of "classic bell" mij s ochtends wakker zal krijgen.... Ik heb een pyjama gekregen van de kinderen. De takkie-pyjama uit de hema. Zomaar. Ben er zo blij mee. Dusssss. In de takkie-broek nog even wat drinken buiten. Even stil zijn.
 9. jopie

  GewoonDoen

  Dat is mooi, wat @Cleo66 zegt. En waar ook, heb ik zelf mogen ervaren. Het krampachtig vasthouden aan wat is houdt inderdaad die deuren gesloten, aterker nog, je ziet ze niet. Ieder verlies van zoiets als baan, huis, andere "zekerheden" gaf me iedere keer weer iets anders op een presenteerblaadje. Vaak mooier, beter, vrijer, het maakte me iedere keer ietsje minder afhankelijk. Heel weird. Ik moet eerlijk zeggen dat midden in zon storm ik ook dat niet altijd voel hoor, maar ik weet t wel, onderhand. Rustig aan, meid, wat doe je het sterk.
 10. Ach @nancy.... Zo naar... Wees er maar voor hem. Stil en zonder woorden zoals jij dat zo goed kan . Niet alles hoeft in woorden om toch gehoord te worden. Heel veel liefs... en de rest.
 11. Ah sorry, dat is een halve verwijzing naar wat ik ooit deed toen er geen geld meer was. De idiotie kenmerkt t voorbeeld, en het voorbeeld kenmerkt de idiotie. "Verzin een list als je doel duidelijk is en alles mag" Maar eerst je doel. Welk probleem tackle je eigenlijk. Niet eenvoudig te zien als je er middenin zit.
 12. jopie

  GewoonDoen

  Of, net iets anders: als je er dan nu niets mee kan, laat t dan voor nu ook he-le-maal. Jij hebt een vrije week, laat m zich niet vullen met piekers die nergens toe leiden, hoe begrijpelijk ook.
 13. Diazepam is voor ontwenningsverschijnselen. Het is geen trekremmer, mocht je dat soms denken. En ontwenningsverschijnselen krijg je als je stopt. Niet als je door drinkt. Welk probleem ben je eigenlijk aan het oplossen? Volgens mij de naderende nullijn omdat je geen geld meer hebt, klopt dat? Dat kan simpeler: jat of leen wat geld of bier of verkoop een deur. Ben je die drie weken door. Dan kan je in alle vrijheid, zonder bijkomende onzinnige maar wel reeele paniek minderen in jouw tempo tot aan je opname. Een plan maken, je daaraan houden, je tegen uitvluchten (jezelf) beschermen Minderen met een in jouw hoofd drama voor op je pad..... dat lukt volgens mij niemand. Maar..... Jij moet t doen. Geen huisarts zal je dwingen. En acuut opnemen al helemaal niet. Daar is geen medische reden voor. Al zal de paniek voor jou reuze-echt zijn. Je dronk, je drinkt nog steeds...
 14. jopie

  Jopie

  Zo lief... Ja, de 1e ritten zitten er al weer op. De zon schijnt en zowel amsterdam als zandvoort is helder, lekker fris. Gisteren op de valreep de reactie van de "wederpartij" binnen... Gaf toch weer even wat hectiek, ook voor mij. Maar ik geloof (en hoop en bid) dat ze doorpakt. Morgen zaterdag, we zullen t zien. Maar, zolang dochter het roer heeft voor mij heel andere spanning als wanneer dat niet zo is. Dat is geen onmacht. Dat is het steeds terugkerende issue van juist wel invloed hebben, maar vinden dat je die (nog) niet mag gebruiken.
 15. Goedemorgen jongelui. Hier al aan t werk. Wat is t smorgen toch lekker buiten. Fijne dag voor eenieder
 16. jopie

  Do 15 aug 2019

  Ach, de regels zijn duidelijk. Het zou prettig zijn als die door de @moderator ook gehanteerd werden. Dan hoef ik niet nietsvermoedend geconfronteerd te worden met schrijfsels over opengesneden lijken, moorden, of andere, voor normale mensen, schokkende zaken. Dan hoef ik niet op mijn tenen te lopen met wat ik schrijf omdat er anders weer een op de man scheldkanonade komt die voor niemand goed is. Of te lezen "ik heb er zes op nu, nog 10 in de koelkast"... Jongens, waar zijn we dan eigenlijk mee bezig hier?? Nu gebeurt dat wel, en dat vind ik jammer. Meer ook niet. Jammer. Dronkenschap roept bepaalt gedrag op, grensoverschrijdend gedrag, schokkend gedrag, verwerpelijk gedrag soms zwlfs, in ieder geval gedrag wat apert in de rwgels staat als "niet toegestaan" en (belangrijk! ) gedrag waar velen zich vast ook in herkennen. "O mijn god, zo fulmineerde ik toen ook soms". En ik denk, maar wie ben ik, dat je dat prima als norm zou kunnen hebben. Dan blijft wel of niet onder invloed onbelangrijk. Kan iedereen die de mist in gaat hier om hulp vragen. Mij heeft dat in ieder geval geholpen, de afgelopen jaren. Gewoon duidelijk ingrijpen als ik niet helpend of te zeer op de man was. Niet leuk, wel beter. Maar.... het gebeurt niet meer, zo lijkt het. Dubbele accounts, vloeken, schelden, privegegevens openbaren.... Het gebeurt allemaal. En ik heb er niets over te zeggen. Nogmaals: laat dronkenschap, maar ook andere "aandoeningen", geen argument zijn om maar alles te mogen en kunnen zeggen. Daar zou ik bijna voor pleiten. De regels zijn al zo, de handhaving niet. Je doet er niemand recht mee. De lezers niet, maar de schrijvers ook niet.
 17. jopie

  Do 15 aug 2019

  Zo. Mijn dienst zit erop. Mijn dag ook bijna. Lang, vond ik hem vooral. Nog 1 keer vroeg morgen en dan, als t aan mij ligt nooooooit meer. Hoe houden mensen dit vol, dikke bewondering. Het lijkt verdorie wel of je de hele dag werkt. Het is fijn een beetje te weten wat wel en niet voor jou werkt, soms zelfs tot in details. Nog fijner is het als je dan de vrijheid hebt, of neemt, om de praktische inrichting van je leven daarop aan te laten sluiten. Dat is voor mij mijn werk: buschauffeur. Gevonden op en door en met dit forum. Door gewoon wat eisen op een rijtje te zetten. Simpel werk, werk waarin je niet eens kunt excelleren, structuur en toch afwisseling, volledig vervangbaar zijn, contact met mensen zonder dat het vaste relaties worden.... Dat zijn er zo een paar en het zit er allemaal in. Blij mee, dankbaar voor. Dit forum heeft mij veel, heel veel gebracht. En het begon met alcohol laten staan, de overweldigende invloed van alcohol zien. Overal.
 18. jopie

  Do 15 aug 2019

  Kohtje.... Kohtje....
 19. jopie

  Do 15 aug 2019

  Misschien is wel mijn enige ergernis.... Vind t in ieder geval wel gewoon jammer. Voor mijzelf, voor anderen.. Het kan zon sterk "wapen" zijn, dit forum. Ik heb er zo veel aan gehad, en nog. Maar niet zo, op deze manier, eerlijk gezegd. Dat nare "tegen elkaar" als hoofdlijn, in plaats van krachtig naast elkaar, hoe uiteenlopend ook. Het leert me wel weer wat, natuurlijk, maar... Nou ja.. Moahhh... Zoiets dus. Rustig door. Alcohol is vies spul. Best wel.
 20. Dan begrijp ik niet zo goed waarom je hier komt in plaats van (!) je huisarts bellen dat dit niet goed werkt. Welkom hier, uiteraard, maar met deze hoeveelheden, en medicijnen, en een aangehaakte huisarts ligt daar vooral je noodlijn, je concrete steun. En die heb je nodig in een traject waar jij ingaat, als je dat meent. Hier krijg je enkel woorden. Kan ook fijn zijn (je kan zelf kiezen wat je wil lezen), kan ook goed zijn (ondersteuning vanuit herkenning) maar..... meer niet.
 21. Ja. Wie weet. Van wie heb je diazepam gekregen, en waarvoor/waarom?
 22. jopie

  Do 15 aug 2019

  Zo. Mijn eerste stuk zit erop. Pauze tot half 3. En dan is zon bus fijn, hoor. Even koffie zetten, heel even echt plat, wat eten, en weer door... Vreemd, zon vroege dienst. Heel ander publiek, heel andere dynamiek in de stad. Toch niet verkeerd, weer iets anders even, relativeert mijn eigen waarheid ook weer....
 23. jopie

  Jopie

  Sterker nog, zing (en doe!) het af en toe als er een peuter voorin de bus zit.... Met als laatste natuurlijk de toeter.... Word ik vrolijk van, van dat soort kleine momentjes....
 24. jopie

  Do 15 aug 2019

  @Kohtje ik had je berichten ge-hart. Dacht dat dat voldoende was voor me. Dat is t niet. Sterkte deze laatste uren, wellicht dagen, misschien langer. Niets mis met wishfull hoping, lijkt me, en een zorgvuldige beslissing nemen, welke dan ook, is jullie wel toevertrouwd. Blijft verdrietig, dat wel, vind ik. Gelukkig maar.
 25. jopie

  Do 15 aug 2019

  Ff heel kort: inderdaad uiteraard geen venijn. Zou weinig zin hebben voor mezelf om nou net met venijn of spot me weer op de dagdraad te begeven. Hooguit een bruggetje van het totaal wat ik zie en lees, met daarin grote uitersten, naar waar we hier voor zijn: adb worden, zijn, blijven. Gewoon een ander geluid, wellicht?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...